Предизвикано раждане...моля за вашите мнения?

• 11 973
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
И на мен ми предизвикаха раждането с хапче през устата-Цитотек--водите ми бяха изтекли, а нямах никакви болки! Едното (1/4) го изпих в 11ч, другото в 14ч и 16:30ч имах бебче в ръцете  Heart Eyes. Родих много бързо и лесно!
Пиши какво е станало с теб! Успех! Hug

# 31
  • Насред хаоса
При мен се наложи да предизвикат раждането на второто ми дете - след цяла седмица преносване нямаше никакви изгледи раждането да започне спонтанно. Сложиха ме на система и за 4 часа всичко мина без никакви проблеми. Не намерих разлика между болките при спонтанно започнало раждане и при предизвикано раждане.
Не се притеснявай - всичко ще свърши добре и ще се радваш на здраво и красиво бебче!

# 32
бебе?
има ли?

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 14:50 от oxyjenia

# 33
Знам, че авторката може би е родила, но все пак ще публикувам отговора си. Индуцирането много често води до цезарово сечение и това не е просто мнение на форумки (макар че става ясно още от първите два поста), а резултат от мновество изследвания.

Нормално е водите да са намалели и плацентата да е остаряла, все пак си на края.

Ето един материал за теб и мамите, които се чудят дали да индуцират: http://www.bellybelly.com.au/articles/birth/induction-of-labour- … uce-or-not-induce
На английски е, но ако има интерес, ще преведа, защото смятам, че е много важно.

Омръзна ми от лекари, целящи печалба на всяка цена!

За информация аз "преносих" девет дни с остаряла плацента и намалели води, упорито отказвах индукция и детето си тръгна само. Беше без белези на преносване. Просто прекрасен бебок.

# 34
  • Варна
Родих втората си дъщеря в АГ Варна с предизвикано раждане, защото беше доста голяма. Две седмици преди термин беше 4 300кг., но въпреки това се опитаха да родя по естествен път. За съжаление при пълно разкритие, напъни нямаше и се наложи секцио. Определено контракциите предизвикани със системата, бяха много по- болезнени от тези при първото ми раждане, което си тръгна естествено и приключи за 3 часа.
Щом имаш доверие на лекаря си не му мисли, а се остави в ръцете му.
Леко и безпроблемно раждане!  bouquet

# 35
Moже и да е родила ве4е авторката но и аз да си кажа за пореден пьт  мнението. Simple SmileНа мен окситоцина не ми подейства и ми сложиха ве4ерта в 11 хап4е(вагинално).Кьм 8 сутринта полу4их слаби но 4ести контракции,в 10:30 ми изтекоха водите и в 1 на обяд родих.Вси4ко сатна много бьрзо.Предизвикаха ми раждането защото пренасях ве4е 9 дена. Simple Smile

# 36
  • гр. Варна
Аз пуснах темата...Здравейте, родих на 16,04, преди 6 дни. Да ви кажа как стана. Влязох в болницата на обяд. Доктора ми даде хапчетата и ми каза вечерта след 0 часа да изпия едната четвъртинка, а после към 6 сутринта другата четвъртинка. Вечерта глътнах първата и започнаха някакви съвсем леки болки ниско долу, почти нищо не усещах, сутринта в 6,30 изпих другата четвъртинка и зачаках... Доктора дойде 7,30 и ме пита имаш ли болки, а аз имах, но съвсем леки. Тогава ми пукнаха мехура и ми изтекаха водите и болките започнаха към 8 часа с 3 см разкритие, в 9 часа имах вече пълно разкритие и в 9,15 родих едно сладко момченце. Искам да споделя, че това е второ раждане и болките бяха адски за тоя един час, превивах се по земята чак, сама в стаята докато решат да ме включват на система, но нямаше нужда. И така големи болки, но пък за бързо мина всичко. Може би заради предизвикването болеше така, не зная, но важното е, че вече всичко е зад гърба ми. Hug

# 37
Разбира се, че е заради предизвикването...
Не на празно са казали хората - "Така, както предизвикани контракции болят, нищо друго не боли"...
Нищо, важното е, че сте живи и здрави...
Много да ви радва малкото човече, а пък за следващият път  Wink ще си знаеш да не се връзваш на лекарски глупости, защото болките са си на твой гръб... 
Peace

# 38
Честито бебче.Да ви е живо и здраво и много да ви радва.Болките се забравят-дали е било от предизвикването или не-може да се спори дълго,важното е че вече са зад гърба ти. Hug

# 39
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ!ДНЕС 25.05.2009Г. МИ Е ТЕРМИНА ЗА РАЖДАНЕ,НО БЕБЧО НЕДАВА НИКАКВИ ПРИЗНАЦИ ЧЕ ЩЕ ИЗЛИЗА,ДОВЕЧЕРА МОЯТ Д-Р ЩЕ МЕ ПРИЕМЕ В АГ-ВАРНА И МНОГО МЕ ЕСТРАХ,ЗАЩОТО ПЪРВОТОМИ РАЖДАНЕ БЕШЕ В КЪЩИ БЕЗ ДОКТОРИ БЕЗ АКУШЕРКИ И ВСИЧКО СИ НИ БЕШЕ НАРЕД,НИКАКВИ РАЗКЪСВАНИЯ,НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ С БЕБЧЕТО РОДИХ ТОГАВА ДЪЩЕРЯМИ 3,700КГ. 50СМ.,НО СЕГА МЕ ЕСТРАХ ПОВЕЧЕ ЗАЩОТО ЧЕТА НАЙ-РАЗЛИЧНИ ИСТОРИЙ ЗА ПРЕДИЗВИКАНОТО РАЖДАНЕ И МЕ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ КАТО ГО ПРЕДИЗВИКАТ БЕБО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЗАЕДНО С ОКОЛОПЛОДНИТЕ ВОДИ ИЛИ НА СУХО-ОТ ТОВА МНОГО МЕ ЕСТРАХ,ДРУГОТО НЕЩО Е ДАЛИ ЗАВИСИ ОТ ЕКИПА КОЙТО ТЕ НАБЛЮДАВА ДА ИМАШ ВЪТРЕШНИ ИЛИ ВЪНШНИ РАЗКЪСВАНИЯ-НАИСТИНА МНОГО МЕ ЕСТРАХ ЗА ВТОРИ ПЪТ МИ НО МНОГО МЕ ЕСТРАХ.НЕЗНАМ СТОЯ ПРЕД КОМПЮТЪРА И СИ ЗАДАВАМ ХИЛЯДИ ВЪПРОСИ ОТНОСНО ТОВА ДАЛИ ВСИЧКО ЩЕ МИНЕ КАКТО ПЪРВИЯТ ПЪТ ИЛИ НЕ,НЕЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ!  ПОМОГНЕТЕ МИ ! В 19:30 МОЯТ СЪПРУГ ЩЕ МЕ ВОДИ В БОЛНИЦАТА.....СТРАХ МЕЕЕЕЕ........

# 40
ВИЖТЕ И КОРЕМА МИ Е СЛЯЗЪЛ НАДОЛУ САМО С 1СМ.,МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕТЕ КОЛКО СМ. ТРЯБВА ДА СЛЕЗЕ НАДОЛУ ЗА ДА ЗАПОЧНЕ ЕВЕНТУАЛНОТО РАЖДАНЕ?МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

# 41
Първо, смени шрифта и не пиши с главни букви.
Второ - това колко е "слязъл" коремът ти няма никакво значение.
И трето - успокой се и всичко ще бъде наред.  Peace

П.С. И какъв е тоя зор да влизаш в болница и да ти предизвикват раждането?
Ми, ти не преносваш.
Какво като днес ти е терминът?
Ами ако си забременяла на края на овулацията?
Я си стой вкъщи и не се шашкай.

# 42
женя-мони ,не се пренавивай така.
Първо -не преносваш,спокойно!!!Терминът не винаги е определен с такава прецизност  и  точност -така ,че обикновено се изчаква до  около 5 дни ,след определената дата. През това време нека те наблюдават ,да знаеш ,че с бебо всичко е наред и така.
Второ в АГ-Варна има достатъчно добри специалисти ,сигурна съм че няма от какво да се тревожиш.Щом толкова се впечетляваш от "различни истории" -ами не ги чети.В момента е най-важно да си спокойна и уверена в себе си.

# 43

Ми, ти не преносваш.

Ми, ти не преносваш.

ами незнам аз нямам зор,но искат да ме настаняват за да бъда под наблюдение
незнам до колко време ще ме държат там ,но наистина се страхувам от неизвестното
 Sad

# 44
женя-мони ,не се пренавивай така.
Първо -не преносваш,спокойно!!!Терминът не винаги е определен с такава прецизност  и  точност -така ,че обикновено се изчаква до  около 5 дни ,след определената дата. През това време нека те наблюдават ,да знаеш ,че с бебо всичко е наред и така.
Второ в АГ-Варна има достатъчно добри специалисти ,сигурна съм че няма от какво да се тревожиш.Щом толкова се впечетляваш от "различни истории" -ами не ги чети.В момента е най-важно да си спокойна и уверена в себе си.
мерси наистина за хубавите думи,дано всичко мине гладко и безпроблемно,притеснено ми е защото дъщеря ми се роди точно на датата ,а това бебче не дава признаци скоро да излиза,незнам плаче ми се дали е предродилна треска?нямам представа....благодаря ти наистина

Общи условия

Активация на акаунт