ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 84 067
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 095
viliko, има още 2 ДГ в кв. Орландовци - 149 ЦДГ и 31 СДГ.

# 1 096
  • София
Някой забеляза ли, че в 151 ЦДГ местата от 45 станаха изведнъж на 25. Явно вместо две групи, ще се открие една??? Защо е така?

Точно това констатирах и аз днес.

Моля ИСОДГ за обяснение!
е днес явно пак нещо се е променило и бройката отново е променена този път в наш интерес.
Не ми е ясно защо се променят бройките, при положение, че преди старта на кампанията би следвало да са уточнени смободните бройки за прием септември 2009 newsm78 newsm78 newsm78

# 1 097
  • София
3 въпроса към ИСОДГ:

1. Защо смятате за "лични" данни поредността на желанията на всяко дете в опашките? Не виждам нищо конфиденциално в цялата работа. От друга страна, виждам много по-добра възможност за информирано решение на родителите каква поредност да посочат за своето дете. Пример - в най-близката до нас ЦДГ има 25 места и вече 18 деца с 10 и повече точки, вероятно до 21 май и повече ще станат. Моето дете е с 9. За мен е много важно да знам по кое желание са точките на тези 10и 10+ (ако са 1-во, тогава няма смисъл да си гърмя първото желание там, но ако има 5-6 деца с 2-ро, тогава те най-вероятно ще си влязат по първото на друго място и си струва аз да посоча тази градина най-напред, пък после каквото броячът покаже).

2. Кога ще завърши актуализацията на профилите на градините с доп. критерии, така че най-после да ги видим тези подточки в личните профили на децата?

3. Кога точно ще пуснете предв. класирания с включени подточки по ДК?

# 1 098
viliko, има още 2 ДГ в кв. Орландовци - 149 ЦДГ и 31 СДГ.
НЕ, няма още две - едната не е в Орландовци - а в Малашевци, което е почти километър пеш от нас, другата е седмична и там няма да си запиша детето, пък и тя отново е в Малашевци и още по-далеч. Това не се отнася само за мен между другото, но повечето ми познати и приятелки по същите причини разчитат само на въпросната една, в която се борим и горе споменах  Crazy

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 16:02 от viliko

# 1 099
Имам въпрос към екипа на ИСОДГ. Писах на обратната връзка още миналата седмица, но нямам отговор. Питането ми е уточнихте ли с дирекция "Образование" как ще се процедира с критерия К4 за родители/баба/дядо, които работят в детски заведения на територията на Столична община, които не са включени в списъка на сайта  - домове за деца, лишени от родителски грижи и други подобни, както и конкретно за моя случай - за работа като педагог в Детската градани за деца с увреден слух, находяща се в гр. София, общ. Витоша, ул."Ген. Стефан Тошев" № 82 / ССУ и ДГ "Проф. Дечо Денев"/, която по необясними за мен причини не фигурира сред градините със специален прием в информационната система. Уточнявам, че това не е частно, а държавно детско заведение и според мен отговаря на критерия, приет от СОС. Питах по телефона в Дирекцията, откъдето въобще нямаха идея и информация и казаха, че не знаят за някакво писмо, което да ни дадат, както писахте преди във форума.
Благодаря за отговора предварително.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 16:25 от Mira_p

# 1 100
3 въпроса към ИСОДГ:

1. Защо смятате за "лични" данни поредността на желанията на всяко дете в опашките? Не виждам нищо конфиденциално в цялата работа.

Напълно подкрепям. Много е странно дори и това, че има 10 т. и 10+ точки. Така дори не можем да се ориентираме кои са социални случаи, кои са с точките по критерий К4 и К5- нали те трябва да са на общата опашка щом са в общите критерии.
Моля публикувайте точните точки и критериите по които са заявени, включително и желанията, не мисля, че това накърнява личните данни.

# 1 101
  • София
3 въпроса към ИСОДГ:

1. Защо смятате за "лични" данни поредността на желанията на всяко дете в опашките? Не виждам нищо конфиденциално в цялата работа.

Напълно подкрепям. Много е странно дори и това, че има 10 т. и 10+ точки. Така дори не можем да се ориентираме кои са социални случаи, кои са с точките по критерий К4 и К5- нали те трябва да са на общата опашка щом са в общите критерии.
Моля публикувайте точните точки и критериите по които са заявени, включително и желанията, не мисля, че това накърнява личните данни.

това за поредността на желанията вече от седмици го дъвча с ИСОДГ ама без резултат ooooh!  Crossing Arms
пишете и вие по този въпроз пък като сме повече може и да стане нещо та системата да е по-прозрачна

# 1 102
а, може ли някой да ме светне кои се водят социални и кои простосмъртни? newsm78
явно не става въпрос за основните и допълнителни точки..
от колко точки почват социалните и до колко точки са простосмъртните newsm78

дете с един родител само и то безработен - социално ли е?, защото точките са му по-малко от дете с двама работещи родители

нещо с тези опашки съвсем се омешах newsm78

# 1 103
  • София
а, може ли някой да ме светне кои се водят социални и кои простосмъртни? newsm78

дете с един родител само и то безработен - социално ли е?, защото точките са му по-малко от дете с двама работещи родители

Виж в таблицата:
http://kg.sofia.bg/?page=wrk-grp&prot=pr5
пише си кои са общи и кои социални критерии.

# 1 104

Виж в таблицата:
http://kg.sofia.bg/?page=wrk-grp&prot=pr5
пише си кои са общи и кои социални критерии.

това как да го разбирам:
ако само един от тях е заявен и детето си отива в опашката за социалните... защото като гледам, ако някоя самотна майка реши да си търси работа в София... детето няма никакъв шанс, дори за първо желание... е какво му е социалното на класацията

ама няма значение.. да видим сега анкетата

# 1 105
  • Вън от пространство и време
ако само един от тях е заявен и детето си отива в опашката за социалните... защото като гледам, ако някоя самотна майка реши да си търси работа в София... детето няма никакъв шанс, дори за първо желание... е какво му е социалното на класацията

Същото се отнася и за майка, която е останала без работа в момента по някаква причина. Може и баба й да е родена в София и да е ходила в дадена детска градина, обаче сега детенце няма право. И ако няма наистина кой да го гледа как се тьрси и започва работа? newsm78

# 1 106
  • София
"11.2. Ще могат ли да се видят списъците на децата в текущите групи и на тези, които са прехвърлени от предходните групи?

Списъците на прехвърлените деца от предходните групи и на текущите групи няма да се виждат, но ще се вижда броят на децата. Това е решение на Дирекция "Образование" от съображения за сигурност.

Броят на записаните и посещаващи деца (за всеки набор във всяка градина) ще се вижда постоянно. През целия период от първоначалното класиране до септември списъците от всички класирания ще са видими - както е в момента. "

Цитатът по-горе е от раздел 11.Контрол, на рубриката "Въпроси и отговори" в системата. Заличаването на колонката "общо места" за децата, родени през 2006 г. и по-малки не противоречи ли на правилата, определени от СО? - или твърденията в тази рубрика не са задължителни за ИСОДГ и за общината?

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 16:42 от prokibar

# 1 107
  • София
prokibar, общо места и свободни места сигурно ще се виждат от септември, когато се премине на текущ прием. Сега би трябвало общо и свободни места да са препокриващи се понятия. За момента общо местата би трябвало да са свободни поне до първото класиране.

# 1 108
общо и свободни места да са препокриващи се понятия. За момента общо местата би трябвало да са свободни поне до първото класиране.

и аз така си мислех в началото на месеца, ама тя раотата се оказа много по-сложна...и порочна!!!

# 1 109
  • София
prokibar, общо места и свободни места сигурно ще се виждат от септември, когато се премине на текущ прием. Сега би трябвало общо и свободни места да са препокриващи се понятия. За момента общо местата би трябвало да са свободни поне до първото класиране.

Не се препокриват, но няма как да се види това сега, тъй като "общо места" не се виждат. Например със сигурност си спомням, че в 37 ОДЗ за първа група, род. през 2006 г. бяха посочени "общо места" - 32 и "свободни за септември" - 0. Яслената група на родените през 2006 г. в момента е с 24 деца-за тях е ясно, че преминават в първа група наесен. Чудех се как са запълнени тези осем бройки над 24 и зададох въпроса една или две групи на родени през 2006 г. ще се формират от септември - вследствие на което информацията за "общо места" изчезна от системата...

Общи условия

Активация на акаунт