ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 84 136
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 050
Някой забеляза ли, че в 151 ЦДГ местата от 45 станаха изведнъж на 25. Явно вместо две групи, ще се открие една??? Защо е така?

Точно това констатирах и аз днес.

Моля ИСОДГ за обяснение!

Преди два дена получихме списък с актуализирани свободни места от Дирекция "Образование". Свързахме се, за да проверим случая със 151 ЦДГ - действително има техническа грешка. Местата са 50! Коригирахме го вече.

# 1 051
След класирането на 23 май  тези които са приети в системата ли ще потвърждават или на място в съответната детска градина ?И колко време имаме за потвърждение?
Благодаря   bouquet

Много важен въпрос!

Трябва да се запишете до две седмици след класирането!

Ако сте приети по по-ниско от пъвро желание, по-добре е да изчакате още една седмица, за да видите дали няма да се класирате по-добре. Ако и на второто класиране сте на същото място, трябва да се запишете в рамките на следващата седмица - иначе ще загубите мястото.

След м. септември, срокът за записване за се намалява до една седмица.

# 1 052
да допълня предходния въпрос - след класирането на 23 .05 и записването на класиралите се деца, останалите за следващото класиране ще могат ли да си преподреждат желанията?

Да, ще могат.

# 1 053
а в крайна сметка има ли отделна бройка за социалните newsm78, ако няма- ние с нормалните семейства, чиито мъже не ни бият и т.н., нямаме шанс....

Да - ще има две отделни опашки.
40% от свободните места за кандидатури с точки по социални критерии, 60% за общите.
Ще видите това в началото на май.

# 1 054
До екипа:

ако едно дете е класирано по 2-ро желание и не се запише в двуседмичния срок, какво става?

остава му само кандидатурата за 1 и от 3-то нататък или на второ класиране ще си стои пак това 2-ро желание и съответният входящ номер от брояча

а ако едно дете е класирано по 1-во желание и не се запише в срок какво става? дали ще отпадне от всички опашки и като си направи пак нови кандидатури ще има и нови по-задни входящи номера

# 1 055
Аз имам едно питане - като се разделят опашките и да речем, че за социалната опашка, образно казано няма кандидати, как се разпределят тези места - минават към другата опашка или чакаме септември да се слеят двете опашки?

Не, няма да се чака септември, за да се слеят опашките.
В момента е трудно да предвидим, но след първите няколко класирания ще стане ясно.

# 1 056
Анна, затова съм написала и т.н., защото нямам впредвид, че всички ги бият, но извинявай ама 40% от социалните критерии изказани по-друг начин точно това значат..........

# 1 057
До екипа:

ако едно дете е класирано по 2-ро желание и не се запише в двуседмичния срок, какво става?

остава му само кандидатурата за 1 и от 3-то нататък или на второ класиране ще си стои пак това 2-ро желание и съответният входящ номер от брояча

а ако едно дете е класирано по 1-во желание и не се запише в срок какво става? дали ще отпадне от всички опашки и като си направи пак нови кандидатури ще има и нови по-задни входящи номера

При класиране по 2-ро желание, остават само кандидатурите по 1-во желание и по 2-ро. Всички други кандидатури се премахват. Ако не се запише в двуседмичен срок, кандидатурата по 2-ро желание отпада, остава само тази по 1-во желание.

Разбира се, във всеки момент могат да се добавят нови кандидатури. Но те вече ще имат истински входящ номер с деня и часа на добавянето им. Следователно, в рамките на групи с равен брой точки, те ще се нареждат накрая. Всички кандидатури, направени преди първоначалното класиране ще имат една и съща дата 23.05.2009 г., за да няма значение кога са заявени входящите номера за тях.

# 1 058
до екипа:
може би е обсъждано вече ,но...как става кандидастването за самостоятелните ДЯ

# 1 059
до екипа:
може би е обсъждано вече ,но...как става кандидастването за самостоятелните ДЯ

Директно в яслите. Те засега не се поддръжат от ИСОДГ.

# 1 060
На място в яслата става записването.

# 1 061
  • offshore & overseas
а в крайна сметка има ли отделна бройка за социалните newsm78, ако няма- ние с нормалните семейства, чиито мъже не ни бият и т.н., нямаме шанс....
Има, 40% от обявените свободни места се приемат по социални критерии (което включва и инвалидност, мисля). Просто някои смятат, че това е много.

киша, ти няма ли да пробваш да кандидатстваш с набор 2006? Имаш право, а така шансовете ти се увеличават, защото местата са 2-3 пъти повече.
не, не искам да я пускам с набор 2006...
Извинявай, че на твой гръб, но понеже ме заядоха, ето пример за майка на дете, родено през януари 2007, която не иска да пусне детето си с предния набор. Naughty
А иначе, киша, не мисля, че си длъжна да пуснеш Дари на у-ще на 6 години (но дори и така да е, аз съм го приела и това, което не значи, че и ти трябва да го приемеш, де). Grinning

# 1 062
Има, 40% от обявените свободни места се приемат по социални критерии (което включва и инвалидност, мисля). Просто някои смятат, че това е много.

киша, ти няма ли да пробваш да кандидатстваш с набор 2006? Имаш право, а така шансовете ти се увеличават, защото местата са 2-3 пъти повече.
Извинявай, че на твой гръб, но понеже ме заядоха, ето пример за майка на дете, родено през януари 2007, която не иска да пусне детето си с предния набор. Naughty
А иначе, киша, не мисля, че си длъжна да пуснеш Дари на у-ще на 6 години (но дори и така да е, аз съм го приела и това, което не значи, че и ти трябва да го приемеш, де). Grinning

Внимание! Директорите вероятно ще искат декларация от родителите, че детето ще премине в подготвителна група (и в училище) заедно със същия набор - надали ще искат да пазят място още една година.

Днес прехвърлихме кандидатурите на потвърдилите преместване към набор 2006 (около 60 деца). Родителите ще получат съобщение.

# 1 063
т.е ако тръгне детето сега с предишния набор, автоматично си тръгва и на 6 години пак с този набор, нали така....иначе трябва да повтаря една година, за да тръгне със своя набор
Мяуче, това е и моят мотив да не я пусна от тази година на градина Peace

# 1 064
  • offshore & overseas

...А иначе, киша, не мисля, че си длъжна да пуснеш Дари на у-ще на 6 години...

Внимание! Директорите вероятно ще искат декларация от родителите, че детето ще премине в подготвителна група (и в училище) заедно със същия набор - надали ще искат да пазят място още една година.

Днес прехвърлихме кандидатурите на потвърдилите преместване към набор 2006 (около 60 деца). Родителите ще получат съобщение.
Дадено, имат го от мен подписано! Все пак беше важно да се знае. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт