ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 84 296
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 065
  • offshore & overseas
Аз вече получих съобщение и отивам да кандидатствам в ЦДГ-тата в райна. Тъй или инак, както вече писах, поемам цялата отговорност.  Sunglasses

То при нас ОДЗ-та няма, всъщност. Пък и Халя като си започне с тези дечица и се сприятели, сигурно ще иска с тях и на у-ще после (да не говорим, че тя точно с тригодишните играе най-добре в градинката). Grinning

# 1 066
  • София
Моля ИСОДГ да коментират следното:

Възможно ли е третичното подреждане да бъде по ред на желанията - в смисъл, ако за дадено ОДЗ или ЦДГ има 20 деца с равен брой точки и подточки то те да се подредят в зависимост от това на кое дете тази градина кое по ред желание е. Примерно 10 от тези деца ще са писали тази градина по първо желание, 7 от тях ще са я писали по второ и 3 от тях - ще са я посочили за трето желание или четвърто и т.н. и едва тогава да се определят граничните групи и получаването на входящ номер да бъде четвъртично подреждане.  newsm78

Не.
Предимство на желанията вече е осигурено с допълнителните 3-2-1 точки по 1-2-3-то желание.
Благодаря за разяснението, разбирам че се получава дублаж при подредбата на желанията.

# 1 067
  • София
По повод уплътняването на групите - в 37 ОДЗ Вълшебство в Павлово са обявени 32 места за първа група - не разбирам една или две групи ще се формират: при положение, че миналата година са били две първите групи, очаквах и тази година да са две. В такъв случай не трябва ли общо местата да са 50? А ако групата е една, 32 места пък са много... Та каква ли е истината?

# 1 068
Момичета, какво всъщност значи "бързи пръсти" с обратен брояч  newsm78

# 1 069
  • София
след класирането на 23.05 и записването на класиралите се деца, останалите за следващото класиране ще могат ли да си преподреждат желанията?
Да, ще могат.

Във връзка с това преподреждане имам следният въпрос към ИСОДГ:
Губят ли се трите точки за първо желание при такова преподреждане след като веднъж са били получени за друга градина и въобще кога се губеха тези три точки - нали преди имаше нещо такова.

Например:
Ако дете има 8т. по 1-во желание и 7т. по 2-ро желание и след първо класиране размести тези две желания ще получи ли пак 8т. за първо и 7т. за 2-ро желание или се губят точките и как точно ще се изчислят при евентуално такова разместване.

Друг пример:
Ако след първо класиране дете попада в гранична група по 1-во и 2-ро желание (например с 9т. по първо желание и 8т. по второ) и полученият входящ номер по 1-во желание е по-висок от този по 2-ро, то след 1-во класиране да размести желанията си така че 2-рото му желание с по-малкия входящ номер да стане 1-во и от това то да запази пак 9т. за 1-во желание и съответно 8т. за 2-ро желание.

# 1 070
  • Върху лъчите на Слънцето.
До екипа:

ако едно дете е класирано по 2-ро желание и не се запише в двуседмичния срок, какво става?

остава му само кандидатурата за 1 и от 3-то нататък или на второ класиране ще си стои пак това 2-ро желание и съответният входящ номер от брояча

а ако едно дете е класирано по 1-во желание и не се запише в срок какво става? дали ще отпадне от всички опашки и като си направи пак нови кандидатури ще има и нови по-задни входящи номера

При класиране по 2-ро желание, остават само кандидатурите по 1-во желание и по 2-ро. Всички други кандидатури се премахват. Ако не се запише в двуседмичен срок, кандидатурата по 2-ро желание отпада, остава само тази по 1-во желание.

Разбира се, във всеки момент могат да се добавят нови кандидатури. Но те вече ще имат истински входящ номер с деня и часа на добавянето им. Следователно, в рамките на групи с равен брой точки, те ще се нареждат накрая. Всички кандидатури, направени преди първоначалното класиране ще имат една и съща дата 23.05.2009 г., за да няма значение кога са заявени входящите номера за тях.

"а ако едно дете е класирано по 1-во желание и не се запише в срок какво става? дали ще отпадне от всички опашки" - ще отговорите ли и на тази част от въпроса? Нали няма да се изчаква да мине лятото, та родителите да се наканят да предприемат някакви действия, както беше миналата година?

# 1 071
Въпрос към екипа:

ако е прието на 2-ро желание
и следващата седмица решим да разместим, защото сме видяли как се движат нещата и решим 7-мо желание да стане 2-ро, ще има ли точките за това или по принцип 7-то е отпаднало и като го сложим за 2-ро ще има нов входящ номер и т.н...най-отзад

и втори въпрос:

очевадно на първо класиране ще са класирани само социалните случаи
останалите са на бутона и ще започнат да ги класират на 2-ро класиране
така мисля ще са ощетени всички деца, защото едва на 3-то класиране ще могат да се надяват на нещо по-добро от това което са си избрали
иначе казано, реално за болшинството от децата ще има само 2 класирания
възможно ли е да се направи и едно 4-то официално, за да са равнопоставени, т.е. малко по-дълго да е времето

# 1 072
  • София
Мами, кое според вас е по-добре да си изберем - бързите пръсти или лотарията?
Аз клоня към първото като че ли, ама не съм съвсем сигурна.

# 1 073
защо всеки говори за "бързи пръсти", а никой не иска да ми обясни "бързи пръсти" с обратен брояч  Confused

# 1 074
  • София

Точно това е причината да твърдим, че списъците сами по себе си не са добра индикация за шансовете. Разбира се, че ако някой бъде класиран в една градина, той автоматично ще отпадне от опашките на всички други градини и те ще се преместят напред.

Поради наличието на гранични групи и други фактори, ще има нужда от няколко класирания, за да се запълнят всички места. Ще има и отказани записвания, които ще освобождават места за следващото класиране.

Ами именно за това не разбирам защо не се посочва с-у името на всяко дете по кое желание събира точките си в списъка на всяка детска градина - това е и добра индикация и няма нищо общо със защитата на личните данни! Защо отказвате тази информация?!?!?!?!

Защото това няма да Ви помогне.
Изчакайте индикацията за шансовете за прием в началото на май.

Ами Вие ни я дайте тази информация в израз на това колко е прозрачна системата и не се притеснявайте дали, колко и как ще ни помогне за НАШАТА преценка, пък после в израз на добрата ви воля и намерения ни дайте и ВАШАТА индикация

# 1 075
  • София
защо всеки говори за "бързи пръсти", а никой не иска да ми обясни "бързи пръсти" с обратен брояч  Confused
Ако има тестови бутон, той ще бъде пуснат след класирането. Планираме да проведем анкета в началото на май сред родителите, защото не мислим, че 'обратния брояч' и състезанието 'бързи пръсти' са добър начин за определяне на входящите номера. Той ще доведе само до излишно изнервяне, а крайния резултат няма да е различен - разпределението ще е на практика случайно. Стига да сме в рамките на решенията на СОС и на педагогическите съвети, че третичното подреждане ще се извършва чрез входящ номер, получен от системата - имаме свобода да решим как точно да работи входящия номер. Ще направим така, както решат родителите при анкетата. Ще приложим пряка демокрация.

Копирах пост на г.Я.Джонев дано да съм ти била полезна .Ако имаш време и нерви разрови се в първите страници на темата там е дискутиран този въпрос Peace

# 1 076
  • offshore & overseas
Аз съм за лотария.  Peace

Обратен брояч значи, че от един момент нататък ще тече обратно броене, а когато спре, ще трябва да натиснеш бързичко копченцето, за да получиш номерче. Така го разбирам аз, поправете ме, ако греша, моля. Rolling Eyes

# 1 077
  • София
Два часа, след като публикувах тук въпроса си за първа група в 37 ОДЗ, в системата е заличена колонката "общо места" и е видима само информацията "свободни места за септември" - за всички детски градини. С това ни се отнема всякаква възможност за контрол над информацията, посочвана от директорите. Как работи този факт в полза на прозрачността?

# 1 078
  • София
ПРОЗРАЧНОСТ НЯМА

защо иначе не искат да ни дадат информация за желанията - кой по кое желание си събира точките
Тоя отговор с това колко са загрижени за нас да не би да се объркаме от тази информация направо ме трогва до сълзи  Naughty

# 1 079
Аз съм за разпределение от ИОСДГ.

Обаче съм ПРОТИВ това да ни се указва индикативен шанс за прием.Опасявам се, че това ще доведе до нежелан наплив от допълнителни кандидати точно към градината, която аз съм си избрала по първо желание (може и обратното да стане, но не ми се вярва). По този начин ИОСДГ ще ми навреди.

Например, смятате ли че някой има шанс в градина с обявен нулев прием? Има деца, които чинно чакат с по 8 и повече точки в такива градини. И ако ИОСДГ им каже, тук шансът ви клони към нула и този народ се насочи към други, вкл. моята градина, това определено не е в моя ползва.

А шансовете, сама ще си ги преценя като видя и подточките  и двете отделни опашки. Нещо повече, и сега не ми е трудно да разпозная по опашките деца, които на пръв поглед са с равни или повече точки, но в други градини имат още повече точки.

Общи условия

Активация на акаунт