ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 84 046
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 140
  • София
Аз съм за брояч защото все пак ще се вижда какво число сме улучили, а произволното число може и да не е толкова произволно.
Това за избора между вариант 2 и 3, но те дали са по регламента

- При равен брой подточки се прилага третично подреждане по входящ номер, заявен чрез ИСОДГ след първоначалното класиране

или

- В случаите, когато за едно и също ОДЗ или ЦДГ броят на кандидатстващите деца, отговарящи на еднакви условия, е по-голям от броя на свободните места, решението за класиране на децата се взема от педагогическия съвет на съответното ОДЗ или ЦДГ

# 1 141
Според мен няма противоречие, поне що се отнася до публикуваните нормативни документи. Ето какво написа Little Wingles преди 20на страници:
3. Публикуваният текст на "Доп. критерии", намиращ се в секцията "Нормативни документи" на сайта на ИСОДГ , също не е официален документ. Под него стои дата 26.03.2009г. и пише дирекция "Образование", което само по себе си не означава нищо, освен вероятно, че на 26.03.09г. дир. "Образование" е съгласувала доп.критерии на ПС на ДГ, както е разпоредено в Правилата. Въпросният текст не е нормативен документ. Между другото, никоя дирекция не може да издава нормативни документи. Дирекция "Образование" в СО не прави изключение, за справка: http://www.sofia.bg/template3.asp?ime=OBRAZ%7D&title=Общинска%20администрация

И така, от всички изброени "документи" в първата част на секцията "Нормативни документи" в сайта на ИСОДГ, единствено Правилата за прием са наистина нормативен документ.

Т.е. в сила е "решението за класиране на децата се взема от педагогическия съвет на съответното ОДЗ или ЦДГ"

# 1 142
  • София
Т.е. в сила е "решението за класиране на децата се взема от педагогическия съвет на съответното ОДЗ или ЦДГ"

Тази анкета каво цели всъщност тогава  newsm78

# 1 143
  • гр.София

Тъй де. И под всяка градина са изредени критериите избрани от ПС. И ако и те не отсеят децата с равни точки-остава брояча. А според вас,трябва отново ПС-то да се включи с пореден критерий. И всяка градина-различен. Или Дир-ките ще ни оценяват визуално?

# 1 144
Абе не знам какво цели, но това "педагогическият съвет да решава" ми прилича на  "педагогическият съвет да прецени кой колко ще заплати" - отсега знам, че в градината, за която сме се наредили на опашката от СО са обещали на моя приятелка да й вкарат детето без оглед на това кой номер е и какви точки е събрало. Както и да е, то събра достатъчно точки и така, та "връзките" няма да са нужни.
Директорките няма да ни оценяват визуално, а финансово, това се знае  Grinning /не че е смешно, никак даже..../
Моят син кандидатства, за да го преместя, иначе си се класира по неведоми късметлийки пътища миналата година за голямото ни ОДЗ в кватала Peace

Някой може ли да ми каже ДК, които са с 0.1 кога ще бъдат дадени?

А, още нещо, бебето го регистрирах, понеже е набор 2008, ама есента ще е на 9 месеца - системата защо го допусна и как ще го гледат в яслата на ОДЗ-то ако то се класира? newsm78

# 1 145
Достатъчно е да е на три месеца и пак ще го приемат. А ти сериозно ли ще го дадеш на 9-10 месеца на ясла, при условие, че  даже високоплатеното майчинство е една година  newsm78

# 1 146
моето е 240 лв, не е вископлатено. Но ако тази година го класират, а другата нямаме шанс как да постъпя? Rolling Eyes Ще помисля, ако поради крехката му месечна възраст отстъпя ред другата година дали ще го допуснат да кандидатства пак? newsm78

# 1 147
Цитат на: Чаено момиче link=topic=388780.msg11078199#msg11078199 date=1241116015

Някой може ли да ми каже [b
ДК, които са с 0.1 кога ще бъдат дадени[/b]?

newsm78[/color]
Предполагам първо трябва да приемат "Указания за прилагане на правилата за приемане "
Тези 0,1 т са по-скоро предчувствие на ИСОДГ какво ще бъде, в Правилата за приемане никъде не е записано ДК колко ще бъдат, нито дали всички са еднакви...

# 1 148
Абе не знам какво цели, но това "педагогическият съвет да решава" ми прилича на  "педагогическият съвет да прецени кой колко ще заплати" - отсега знам, че в градината, за която сме се наредили на опашката от СО са обещали на моя приятелка да й вкарат детето без оглед на това кой номер е и какви точки е събрало. Както и да е, то събра достатъчно точки и така, та "връзките" няма да са нужни.
Директорките няма да ни оценяват визуално, а финансово, това се знае  Grinning /не че е смешно, никак даже..../
Вероятно си права, че каквото и да е, все няма да е справедливо, НО ние все пак не знаем в конкретния случай за какво става въпрос! Г-н Джонев пусна някаква половин информация.... Стана ясно, че той не харесва предложение 1., но за него не е дал никаква допълнителна информация, за разлика от подробните разяснения на 2. и 3. Спомена "натиск" "субективност" и конспирацията е готова! Въобще съобщението му в сайта"Съществува възможност за промяна на решението за подредба и класиране в граничните групи" звучи много драматично и човек се стряска, че ще бъде извършена несправедливост. Naughty Всъщност се оказа че промяна няма

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 22:15 от primavera

# 1 149
....
Вероятно си права, че каквото и да е, все няма да е справедливо, НО ние все пак не знаем в конкретния случай за какво става въпрос! Г-н Джонев пусна някаква половин информация.... Стана ясно, че той не харесва предложение 1., но за него не е дал никаква допълнителна информация, за разлика от подробните разяснения на 2. и 3. Спомена "натиск" "субективност" и конспирацията е готова! Според мен цялата работа с анкетата е поднесена така, че да повлияе по определен начина на родителите  Naughty
Да, разбира се! Включването на Джонев тук е преднамерено и добре планирано. Влиза тук, пише нещо си, пуска бомбата и изчезва. Най-голямата манипулация на Джонев е, че се опитва да накара родителите тук да си мислят, че нещо зависи от тях.  Naughty
Ако някой е забравил какво се случи с резултатите от анкетата сред родителите относно критериите за прием, да му припомня: едно голямо нищо. Резултатите са публикувани на сайта на ИСОДГ и това е всичко. Никой не е взел предвид по никакъв начин тези резултати. НА сесията на СОС изобщо не са били коментирани.
Изказвания от сорта "Предлагам анкета, за да се вземе предвид родителският вот" и "Това е демокрация в действие" са пълни глупости. Дирекция "Образование" си тълкуват решенията на СОС както им скимне, вземат си някакви техни неправомерни решения, подменят решенията на ПС, които единствени са законни съгласно Правилата, публикуват някакви писма, за които се опитват да ни внушат, че имат силата на нормативни документи, и прочие дивотии. Значи Столична община, и дирекция "Образование" в частност направо си просят да бъдат осъдени за неправомерни действия.

# 1 150
Ако г-н Джонев влиза тук и чете, може ли да ми коментира думите на служителка на СО /няма да казвам отдела, за да не стане явно коя е/, че всяка градина има бройки за хората на СО и Общините по райони и с връзки, и с/у съответна сума тези бройки се заемат?
И защо никой не провери в групите, които бяха сформирани по старите правила за прием как група от 20 деца /обявени в системата и заети по входящ номер/ сега има записани 25? И откъде се спуснаха тези 5 деца?
Сега пък съвсем спокойното коментиране, че директорките са натиснати от тези 'горе' и приемат връзкарчета....  нашата директорка като я попитали защо децата от 20 станали 25, тя казала "ами като ми дойдат от министерството, общината, инспектората и ми кажат да запивам аз какво да правя"

/под секрет, р-н Надежда има тарифа 400 лв за вкарване на дете Thinking/

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 22:31 от Чаено момиче

# 1 151
Аз пък смятам, че за да бъде разбрано за какво се гласува, то трябва да има и разяснение. Не всички следят темата и незнаят какво се има предвид зад дадения вариант. Ще си позволя да кажа, че тук има една мама, която следи темата от доста време, но три пъти зададе въпроса какво значи обратен брояч. Какво остава за останалите извън форума.

# 1 152
Аз пък смятам, че за да бъде разбрано за какво се гласува, то трябва да има и разяснение. Не всички следят темата и незнаят какво се има предвид зад дадения вариант. Ще си позволя да кажа, че тук има една мама, която следи темата от доста време, но три пъти зададе въпроса какво значи обратен брояч. Какво остава за останалите извън форума.
Аааа, ние с мъжа четохме 4 пъти това за брояча и не схванахме, айде аз музикант, ама той уж инженер по образование и пак не чатка Whistling

Всъщност той човека няма нищо общо, но нали става въпрос за това, че в с-мата обявяват х бройка, а после се оказва, че е х+3 примерно, тези трите скити ли се явяват, какви? Laughing

# 1 153
Ако г-н Джонев влиза тук и чете, може ли да ми коментира думите на служителка на СО /няма да казвам оотдела, за да не стане явно коя е/, че всяка градина имабройки за храта на СО и Общините по райони и с връзки и с/у съответна сума тези бройки се заемат?
Той пък какво общо има с това?  #Crazy

И защо никой не провери в групите, които бяха сформирани по старите правила за прием как групаот 20 деца /обявени в системата и заети по входящ номер/ сега има записани 25? И откъде се спуснаха тези 5 деца?

Защото всички са заети да проверяват защо Сирма е разработчика, колко пари е взел, дали си е изпълнил договора с Общината и т.н.  Laughing

# 1 154
Чаено момиче, от ИСОДГ изрично казаха, че децата приети над обявените бройки са специални случаи, които не минават през системата.

Общи условия

Активация на акаунт