ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 84 519
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 380

Глупости! Резултатите от анкетата са видни в реално време за всички родители на деца, родени 2006 г. и по-малки. Ето ги към момента:

Обобщени текущи резултати за подреждане на граничните групи с равен брой точки:

Педагогически съвети 45.11% (1849) <> Номер от системата 54.89% (2250)
Номер с обратен брояч ‘бързи пръсти’ 40.32% (1430) <> Номер на случаен принцип 59.68% (2117)
Какво съм излъгал?

Много моля да се съобразявате с елементарен етикет. Вие сте анонимни.
Аз стоя зад всяка моя дума. Какъв съм и защо съм - достатъчно съм обяснявал, достатъчно информация има в интернет.

Нека изчакаме резултатите от анкетата на 11-ти. На 12-ти има събиране на директорите на градините, в което ще участвам. Решенията трябва да бъдат взети до 15-ти най-късно, защото няма да остане технологично време.

Що се отнася до предаването в БТВ - това, което казах, че най-вероятно няма да има вариант 'бързи пъсти'-наносекунди. Това не е някакво лично мнение, а резултат от публична анкета.

Помислете как да ни помогнете, вместо непрекъснато да ни нападате!

Целият процес на прием и системата е за вас преди всичко. Ние работим за вас!

Явор Джонев

Това са Вашите лични интерпретации на резултатите!  Naughty

Ето какви резултати пише в момента:

Текущи резултати от анкетата: Неопределени 227
Вариант 1 1896
Вариант 2 978
Вариант 3 1309

-------

Това, че Вие променяте вота на хората, гласували за вариант 1, като ги карате отново да избират само между варианти 2 и 3, не прави анкетата нито по-легитимна, нито по-коректна.

Вие подвеждате аудиторията тук, и тази сутрин по БиТиВи, като НЕ казвате, че има най-много гласували за вариант 1. Засрамете се!!!

И престанете с Вашите манипулации, че работите за нас и че цялата система е в наша помощ, защото никой не вижда нищо положително във факта, че компютърна система ще определя съдбата на детето му през следващите няколко години.

# 1 381

Глупости! Резултатите от анкетата са видни в реално време за всички родители на деца, родени 2006 г. и по-малки. Ето ги към момента:

Номер с обратен брояч ‘бързи пръсти’ 40.32% (1430) <> Номер на случаен принцип 59.68% (2117)
Какво съм излъгал?

Аз стоя зад всяка моя дума. Какъв съм и защо съм - достатъчно съм обяснявал, достатъчно информация има в интернет.

Нека изчакаме резултатите от анкетата на 11-ти. На 12-ти има събиране на директорите на градините, в което ще участвам. Решенията трябва да бъдат взети до 15-ти най-късно, защото няма да остане технологично време.

Що се отнася до предаването в БТВ - това, което казах, че най-вероятно няма да има вариант 'бързи пъсти'-наносекунди. Това не е някакво лично мнение, а резултат от публична анкета.

Явор Джонев

Вариант 1 1896
Вариант 2 978
Вариант 3 1309

-------

Това, че Вие променяте вота на хората, гласували за вариант 1, като ги карате отново да избират само между варианти 2 и 3, не прави анкетата нито по-легитимна, нито по-коректна.

Вие подвеждате аудиторията тук, и тази сутрин по БиТиВи, като НЕ казвате, че има най-много гласували за вариант 1. Засрамете се!!!

И престанете с Вашите манипулации, че работите за нас и че цялата система е в наша помощ, защото никой не вижда нищо положително във факта, че компютърна система ще определя съдбата на детето му през следващите няколко години.
Не знам кой вариант би бил най добър, но вариант 1 е с най големи предпоставки за корупция. Имам три деца и ви уверявам, че имам достатъчно горчив опит когато решенията се взимат от педагогическите съвети.

# 1 382

Какво съм излъгал?

Явор Джонев

Вариант 1 1896
Вариант 2 978
Вариант 3 1309

-------

Вижте, нещата са елементарни от логическа гледна точка. Просто не виждам защо продължавате да се заяждате.

Напълно очевидно е, че Вариант 2 и 3 имат една важна обща характеристика "число чрез системата", която е противопоставена на "избор от педагогическите съвети".

Очевидно е, че гласовете по Вариант 2 и 3 трябва да се съберат, за да се сравнят с Вариант 1.

Защо толкова подценявате интелигентността на родителите?

Въобще не разбирам за каква манипулация говорите, след като виждаме точно как са отговорили родителите без да има нищо скрито. Всеки е в състояние да прецени и да гласува. Резултатите са публични.

Аз не защитавам някакво лично мнение!

Защитавам правото на родителите да изберат нещо, което ги засяга пряко!

Ще работя за осъществяване на решението на родителите - каквото и да е то!

Я.Дж.

# 1 383
  • На края на вселената!
ИСОДГ, нали при равен брой точки в граничните групи, ще се прилагат ДК приети от ПС? А ако има нужда, ще се приложи третично подреждане по число от системата. Поне това е описано в профила на всяка градина.

Ако правилно разбирам Вашата идея, то ще работите да не се взимат тези ДК, а да преминем направо към случайно число от системата. Така ли е?

Кога ще се внедрят децата посещаващи ДГ в момента? Началото на май вече минава. Кога ще видим реалните шансове за класиране? Кога ще се разделят на две опашки?

# 1 384

Кога ще се внедрят децата посещаващи ДГ в момента? Началото на май вече минава. Кога ще видим реалните шансове за класиране? Кога ще се разделят на две опашки?
копирам,за да не се подминава!

# 1 385
  • София

копирам,за да не се подминава!

Нали вече отговориха - най-късно до 15 май  Peace

# 1 386
ИСОДГ, нали при равен брой точки в граничните групи, ще се прилагат ДК приети от ПС? А ако има нужда, ще се приложи третично подреждане по число от системата. Поне това е описано в профила на всяка градина.

Ако правилно разбирам Вашата идея, то ще работите да не се взимат тези ДК, а да преминем направо към случайно число от системата. Така ли е?

Томасе, не си разбрала правилно. Няма да се подминават доп. критерии, ще се приложат. И след това, които деца са с равен брой точки, за тях ще се приложи т.н. третично подреждане. Описаното в профила на всяка ДГ си е в сила в момента, а Джонев иска да го промени! Макар че не разбирам какво субективно вижда във входящ номер (число от системата), което също е негова идея. Изобщо ситуацията в момента е доста объркана, защото Джонев не може да се мотивира ясно за пускането на анкетата, а едновременно с това иска подкрепата на родителите за да прокара пред Общината собствените си идеи. Затова не спирам да му повтарям непрекъснато, че манипулира родителите. Сирма (Джонев) и Общината си играят игра помежду си и всеки използва родителите, за да взима надмощие над другия. Но все пак Общината взима крайните решения, както тази сутрин по БиТиВи каза Минчева.

# 1 387
  • На края на вселената!
Аз разбрах, че вторичното подреждане е по ДК, а третичното е по случайно число. Но въпроса ми е какво точно иска да промени Джонев. Тъй като той е ЗА случайно число, но доколкото го разбирам е против избора от ПС. А този избор вече е уточнен и това са ДК. Нали така?
Не мисля, че тепърва някой ще уточнява още критерии. При стартирала система при тези обстоятелства. Но да видим, всичко е възможно.

# 1 388
Не знам кой вариант би бил най добър, но вариант 1 е с най големи предпоставки за корупция. Имам три деца и ви уверявам, че имам достатъчно горчив опит когато решенията се взимат от педагогическите съвети.

Абсолютно съм съгласна - и аз подобен имам горчив опит с детска градина и "престижно" училище. Така че вместо да се мъчат да измислят допълнителни "третични" критерии, ПС направо да си изработят ценоразпис, поне ще е по-прозрачно "изтъргуването" на местата.

# 1 389
Томасе, правилно си разбрала, вторичното подреждане е по ДК, а третичното по вх.номер, който е случайно число... За третичното класиране, ПС на ДГ са мислили и всеки от тях е измислил метод за собствената си градина, като най-близък адрес, чист жребий, входящ номер и т.н. После дир. "Образование", която трябва да съгласува решенията на ПС, разгледала измисленото от тях и всички дружно решили да унифицират въпросните методи, като се спрели на входящ номер чрез системата. Това е фактологията до момента, затова така пише в профила на всяка градина. Защо са решили да унифицират за всички градини да бъде едно и също- не знам. Но сега изглежда искат да върнат топката у ПС на ДГ, те да си прилагат техните методи за класиране при равен брой точки. Това Дидиа вече го е обяснила как става...
За какво точно се бори Джонев в момента, не е съвсем ясно и прозрачно, или поне не за всички.

Не на последно място, да се прилага и спазва нормативната уредба, а тя в случая е само един документ - Правилата за прием, приети от СОС. Е, там в т.3.4. са разписани доп. критерии на ПС на Дг, а в т.3.5. пише:
3.5. В случаите, когато за едно и също ОДЗ или ЦДГ броят на кандидатстващите деца, отговарящи на еднакви условия, е по-голям от броя на свободните места, решението за класиране на децата се взема от Педагогическия съвет на съответното ОДЗ или ЦДГ.

И така, отдавна е регламентирано с тези правила на СОС....Затова го питам Джонев непрекъснато кой, кога и как смята да промени Правилата на СОС, като това може да стане само с изрично ново решение на СОС (това го пише в последното изречение в Правилата).

# 1 390
  • София
Сажалявам за малоумния въпрос,но задължителен ли е този входящ номер или мога да си чакам и така без него?

# 1 391
  • Отвъд алеята зад шкафа
Точно затова става въпрос - всички деца трябва да имат равни права. Без значение на дохода. Не трябва да се дава предимство на социално слабите. Но реалността е друга. Децата са в повече от местата и затова се прави това измисляне на критерии кой е по по най. Досега критерият "доход" не беше намесен. Не ми се мисли какв още стане, ако го включат и него. Класова борба!

# 1 392
момичета, във вашите профили има ли вече и десетичните точки - тоест например 8.2 и тн - в списъците на градините говоря  newsm78 щото нали в началото на май щяхме да имаме вече реална индикация /извинявам се и съм сигурна, че вече е питано

# 1 393
  • На края на вселената!
Няма ги още десетичните точки в предварителните списъци на градините.

# 1 394
Аз пък не разбирам следното:
Дадени са три варианта на отговор.
Всеки отговаря.
Накрая обаче излиза, че резултатите "ЗА" вариант 2 и 3 ще се съберат.

Хубаво бе хора, защо тогава не дадохте два варианта - първия за решение на ПС и втори /лотарийно или бързи пръсти/  Crazy

Не може хем да даваш шанс за избор /то големия избор разбираш ли  Joy, ама хай.../ - пък после всъщност нещата да не са точно така, а иначе...ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, тотално ми писна от системата, от цялата простотия около кандидатстването.
ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ ИНАЧЕ  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт