ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 84 409
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 410
Г-н Джонев, за да докажете на практика теоретичните си разсъждения, би трябвало да пуснете още подточки- за гласувалите за В2- ако не е 2, тогава 1 или 3, за гласувалите за 3- ако не 3, то 1или 2, както направихте с В1. тогава ще можете да сумирате.
Г-н Джонев,

Указания за прилагане на правилата за приемане на деца в детските градини на Столична община през 2009 г. (предстои публикуване) - КОГА?

Защо се занимаваме с тази анкета след като тя няма да промени вече приети от СОС правила

# 1 411
Г-н Джонев, Знаете ли, след като Вариант 1 изглежда сигурен, дали ще минава през системата?

# 1 412
  • София
Г-н Джонев, Знаете ли, след като Вариант 1 изглежда сигурен, дали ще минава през системата?
Г-н Джонев,

Указания за прилагане на правилата за приемане на деца в детските градини на Столична община през 2009 г. (предстои публикуване) - КОГА?

Защо се занимаваме с тази анкета след като тя няма да промени вече приети от СОС правила

Моля отговорете на въпросите ни!!!!
Говорим за Детски градини все пак, явно имате причина да асоциирате приема за ДГ с политиката.
Все повече надобрявате в това да говорите/пишете много а да не казвате почти нищо съществено (присъщо е за политиците)
И още "списъците не са добра индикация" - защото ни лишавате от информация и съответно от информиран избор - покажете по кое желание (поне това) се събират точките (вече за поне 10-ти път Ви моля

# 1 413
dani_0179 ,евала!
 Дир-ките искат и третичното подреждане да е тяхно, и четвъртичното...
 Забравяте чудния критерий- служител в с-мата на образованието, който само една-две градини не са приели. Но Минчева ни убеждава,колко са разумни решенията на ПС-тата.

primavera,
3.5. В случаите, когато за едно и също ОДЗ или ЦДГ броят на кандидатстващите деца, отговарящи на еднакви условия, е по-голям от броя на свободните места, решението за класиране на децата се взема от Педагогическия съвет на съответното ОДЗ или ЦДГ.

След което ПС ВЗЕХА решения-виж под всяка градина са написани различен набор от критерии.
 Ако са искали-да са гласували 100 критерия,за да не останат накрая две деца с еднакви точки.

Колко  мила  беше Минчева-градините ще си измислят нови критерии до седмица, за да могат  родителите  ДА ИЗБЕРАТ,коя градина ги устройва.  ooooh!

Най-после един разумен..
Насочвате отрицателната си енегрия към грешния човек.
Не Джонев подменя вота на ПС на ДГ, а Общината се опитва да го подмени!
Веднъж вече същата тази Община е дала насоки какво да правят ПС на ДГ и те послушно са го направили..
Сега обаче, НЯКОЙ в Общината се е сетил,че протежетата им няма да могат безпроблемно да влизат като парашутисти, ако всичко минава през системата и..ХОП...ново двайсет..
Искат да се забрави,че ПС на ДГ ВЕЧЕ СА РЕШИЛИ и да им дадат "право" да решават пак и пак и пак..и..така докато всички в ПС на ДГ са доволни..
Ние тук виждаме, че колкото родители- толкова мнения..
Така е и в ПС на ДГ..Поне 30 човека трябва да са единодушни!!! Как точно си го представя някой? Освен, ако не се гласува повишение на заплатите им?
Тъй..сега по същество..
В момента се обсъжда как "легално" да се вкарат парашутисти, като се заобиколи системата!
Забележете..- натопяват се ПС на ДГ, но не техните протежета ще бъдат вкарвани, а пак протежетата на Общината..
И..тук някой родители се опитват да изкарат Джонев и Сирма виновни И ЗА ТОВА...
Ама..моля ви, четете внимателно, вниквайте в думите и мислете малко повече.
..
И без това е ясно,че децата ни ги таксуват като ябълки и круши, които трябва да се разпределят на пазара..
На Общината не й пука,че се търсят места за живи същества.
Насочват ни вниманието към глупости, вместо към справедливия ни гняв, че НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА и за това Е ВИНОВНА ПОЛИТИКАТА НА ОБЩИНАТА през последните години, а не системата, папата, световната криза или нещо извън Общината!
Моля ви .. дайте да се борим срещу правилния противник!
Джонев и фирмата му, може да не са достатъчно добри като програмисти (не се наемам да им правя характиристика, като не съм запозната с естеството на този вид труд), но..те са тези, които изпълняват поръчка на Общината! Поемат всички негативи вече втора година..ДА...такива има достатъчно..., но не те са основния проблем.
АКО миналата година системата им работеше перфектно, просто няколко часа по-рано щеше да лъсне ФАКТА, че МЕСТА НЯМА!!!
И гнева щеше да е там, където трябва- срещу Общинската администрация..
Тази година се опитват да минат със същия номер от Общината, а ние родителтие сме на път да се "вържем" и отново да им го позволим..
МОЛЯ ВИ...ОСЪЗНАЙТЕ СЕ...ДАЙТЕ ДА НАПРАВИМ НОВ ПРОТЕСТ.
Нека не ни залъгват с някаква система, която трябва да разпредели ЛИПСВАЩИ МЕСТА!
НЯМА МЕСТА!!!
Каквито и критерии да измислят ПС на ДГ, те ще устройват мен или теб, но няма как да устрйват всички!
8000 деца ще останата без места в ДГ.
8000 майки няма да се върнат на работа..
Дайте да сме конструктивни, а не да насочваме времето и енергията си към глупости..- кой колко бил кадърен или некадърен, лигитимен или нелигитимен, бля-бля-бля..
НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ НЯМА дали анкетата е легитимна, или не..Още като се появи, ви казах,че РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ АНКЕТАТА НЯМАТ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ.Общината ще направи, кавото е решила.
Трябва да сме благодарни на Джонев,че ни информира,че предстоят изменения..
Който не го разбира...няма как да го обясня..
Но факта е,че Джонев беше и пак ще бъде и явно е приел факта,че това му е ролята- БУШОН (или боксова круша)..ОК..той поема ударите...и..КАКВО ОТ ТОВА? По-леко ли ви става?
На мен НЕ..

# 1 414
  • offshore & overseas
Съжалявам, че се намесвам, но ми стана ужасно неприятно и тъжно от непрекъснатите нападки срещу Явор Джонев. Чашата на търпението ми преля! Sad

Господин Джонев ми се струва честен човек, който прави всичко възможно да ни угоди (нещо повече, вярвам, че е така). Аз бих му благодарила, вместо да го хуля. Grinning Дори да има неуредици, вината определено не е негова.  Naughty

Моля ви, престанете с обидите! Накрая човекът ще се откаже да ни съдейства, и с право, и не вярвам да се намери някой поне наполовина толкова всеотдаен. Cry

al_bulgariaHug !

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 17:55 от Мяуче

# 1 415
Като сте минали на такава вълна да се включа и аз.

Джонев беше и предполагам все още си е противник на т.нар. "специални случаи", които миналата година по някое време бяха 1200, а в момента сигурно са по две. Това са деца, които не са класирани и записани през системата.

Ако е вярно че СО се опитват да прехвърлят топката на ПС - това означава отново класирани и записани деца не през системата. Може после да ги отразят по някакъв начин в списъците но иди проверявай колко обективно и коректно са ги класирали ПС (или някой от някъде им ги е спуснал).

Може да смятате че Джонев пуска анкета и се опитва да манипулира родители, но аз мисля че просто се бори срещу нещо с което не е съгласен. И не само той не е съгласен.

Искам да помоля Ели-модератор да не мести последните постове в другата тема. Ако някой все пак реши да се информира за мнението на родителите по последните умотворения по приема, се надявам че ще погледне тук.

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 18:07 от Ели (Hrisa)

# 1 416
  • София
Здравейте,
аз искам да попитам нещо. Значи не съм пререгистрирала дъщеря си за тазгодишния прием, тъй като няма да кандидатстваме тази година, а догодина. Дали трябва сега да се пререгистрирам според новите правила или това може да стане догодина, когато в действителност ще кандидатстваме. Благодаря предварително на запознатите  Hug

# 1 417
Като сте минали на такава вълна да се включа и аз.

Джонев беше и предполагам все още си е противник на т.нар. "специални случаи", които миналата година по някое време бяха 1200, а в момента сигурно са по две. Това са деца, които не са класирани и записани през системата.

Ако е вярно че СО се опитват да прехвърлят топката на ПС - това означава отново класирани и записани деца не през системата. Може после да ги отразят по някакъв начин в списъците но иди проверявай колко обективно и коректно са ги класирали ПС (или някой от някъде им ги е спуснал).

Може да смятате че Джонев пуска анкета и се опитва да манипулира родители, но аз мисля че просто се бори срещу нещо с което не е съгласен. И не само той не е съгласен.
 Peace
И аз не съм съгласна..
Знаеш мнението ми за специалните случаи.
Казвала съм и пак ще повторя, че който е чул случая на моето дете и на половина, смята, че е специален случай..
Въпреки това, сърце не ми даде да го обявя за такъв..
Явно не съм достатъчно загрижена за бъдещето му..
Както и да е..
Факт е,че за мен това "специален случай" се превърна в мръсна дума..
Ще ме прощавате, но смятам,че ВСЯКО ДЕТЕ е специален случай. И моето, колкото и да е специално, не е по-специално от всяко друго.
В този смисъл...не бих искала отново Общината да има възможността да вкарва деца извън системата, а после ...то е ясно,че пак Джонев ще държим отговорен за това, че е допуснал, системата да не е прозрачна и да има "специални" случаи (или както там ги нарекат тази година)..
За "уплътняването"...няма смисъл да се повтарям..многократно съм си казвала мнението..
Не съм адвокат на Джонев.. С някой от "правилните му управленски решения" не съм съгласна..Но..виждам,че наистина се опитва да е максимално полезен на нас, родителите..
Проблема е,че нама как да е така, след като самите ние не знаем какво искаме!

# 1 418
Здравейте,
аз искам да попитам нещо. Значи не съм пререгистрирала дъщеря си за тазгодишния прием, тъй като няма да кандидатстваме тази година, а догодина. Дали трябва сега да се пререгистрирам според новите правила или това може да стане догодина, когато в действителност ще кандидатстваме. Благодаря предварително на запознатите  Hug

Здравейте,
За съжаление, това никой не може да ви каже..
Най-вероятно ще можете и догодина да го направите..
Много е вероятно тогава да има съвършенно различни правила..
Може да премахнат системата (или поне в този й вид)..Както са тръгнали нещата..вървят към физически опашки догодина..(или поне аз това бих подкрепила ..)
При всички случаи..едва ли сте единствената майка, която е в тази систуация, така че..ще има някакво решение в следващата година за случаи като вашия..
А иначе..пререгистрацията не отнема много време..(вече)

# 1 419
  • София

Здравейте,
За съжаление, това никой не може да ви каже..
Най-вероятно ще можете и догодина да го направите..
А иначе..пререгистрацията не отнема много време..(вече)

Много благодаря  Hug, сигурно ще вляза в системата по някое време.

# 1 420
dani_0179 ,евала!
 Дир-ките искат и третичното подреждане да е тяхно, и четвъртичното...
 Забравяте чудния критерий- служител в с-мата на образованието, който само една-две градини не са приели. Но Минчева ни убеждава,колко са разумни решенията на ПС-тата.

primavera,
3.5. В случаите, когато за едно и също ОДЗ или ЦДГ броят на кандидатстващите деца, отговарящи на еднакви условия, е по-голям от броя на свободните места, решението за класиране на децата се взема от Педагогическия съвет на съответното ОДЗ или ЦДГ.

След което ПС ВЗЕХА решения-виж под всяка градина са написани различен набор от критерии.
 Ако са искали-да са гласували 100 критерия,за да не останат накрая две деца с еднакви точки.

Колко  мила  беше Минчева-градините ще си измислят нови критерии до седмица, за да могат  родителите  ДА ИЗБЕРАТ,коя градина ги устройва.  ooooh!

Май забравяш, че Общината в лицето на дирекция "Образование" съгласува и одобрява всички решения на ПС на ДГ.
Освен това има леко объркване относно вторичното и третичното подреждане, изглежда, че и ти си се объркала.
Текстът на т.3.5 от Правилата се отнася за третичното подреждане, защото преди него е текстът на т.3.4., който регламентира вторичното подреждане по доп. критерии на ПС.
ПС не са могли да гласуват 100 доп. критерия, ако искат, защото от дир. Образование са им спуснали списък с 7 такива и ПС са избирали измежду тях. Така че, решенията на ПС не са изцяло техни, а по-точно казано са контролирани тези решения от Общината.
И не знам защо твърдиш, че директорките искат да решават всичко сами, Дидиа обясни 100 пъти, че това не е вярно и че ПС предпочитат Общината да взима решенията, за да не бъдат обвинявани по-късно директорките и ПС в произвол.

# 1 421
..............
Можеха спокойно от Общината да си пуснат вариант 1 в последният момент и въобще да не разберем, че го замислят. Джонев поне ни уведоми, макар и по свой си начин.

Общината не го замисля този вариант, защото е измислен И ПРИЕТ отдавна, на 12.03.2009г. с решението на СОС, с което приеха Правилата за прием.

# 1 422
..............
Можеха спокойно от Общината да си пуснат вариант 1 в последният момент и въобще да не разберем, че го замислят. Джонев поне ни уведоми, макар и по свой си начин.

Общината не го замисля този вариант, защото е измислен И ПРИЕТ отдавна, на 12.03.2009г. с решението на СОС, с което приеха Правилата за прием.

Литъл, ВЯРНО Е, че от Общината са спуснали на ПС на ДГ от какво могат да избират..
И..сега пак от Общината ще им спуснат КОГО могат да избират..
Разбираш ли?
ПС на Дг са САМО ПАРАВАН...и през 2008г бяха...
Масово родителите обвиниха директорките,че са подкупни, а повечето то тях не смеят и да помислят за подкупи.., но не могат да откажат на Общината да запишат парашутист, понеже Общината им е работодател..
...
Това, което ти забравяш е, че ПС на ДГ ВЕЧЕ са гласували как да се разпределят местата при равен брой точки.
Може да е било спуснато от Общината, може да са си представяли друго, но е факт..ИЗБРАЛИ СА ВЕЧЕ - входящ номер (време на подаване на заявката) или..както там го наречеш..
"Вота" им е подменен до толкова, доколкото няма да има физически опашки за входящите номера, а ще се "раздават" електронни такива.. Джонев пита какви точно ги искаме.. Simple SmileSimple SmileSimple Smile
А от Общината са се усетили,че ако се раздават входящи номера, то тия, дето са се сетили на 15 септември,че иска тот днес детенце да е в Дг, няма да имат равен шанс, защото ще са най-отзад (заради входящия номер точно)
Ей за това им се иска вратичка..
На тия от Общината...(не на директорките)
Директорките са в ужас да не ги обвини някой в корупция и не правят нищо, без да е съгласувано с Общината..
СОС са гласували да се реши от ПС на ДГ, а ПС на ДГ ВЕЧЕ е решил..
Сега просто на СОС й се иска да върне нещата по-лежерно..
..
Реално, това касае по-малко от около 1/3 от местата..Но те са достатъчно малко и без това..та..честно казано ще видим какво са ни замислили и се надявам да останем удовлетворени..
Така или иначе, въпроса е решен..
Анкетата е само опит да не се променя тнещата в последния момент..
Ако обаче така ни харесва..- от СОС може да се напънат за още малко екстри в последния момент..
Напълно възможно е някой ДГ да поискат физически опашки..
Други да поискат платени данъци..
Трети..синеоки деца..или пък не по-високи от 98см..
..
НИКОЙ не може да обвини Общината в дискриминация..

# 1 423
Щурчо, по повод предполагаемия живущ у вас Гошко: периодично в електронните и печатни медии се появява някое журналистическо проучване по темата, което включва въпросният журналист да се регистрира на адреса я на премиера, я на президента и то без проблем.
Така че „Кой живее у нас” е един сериозен въпрос, не е зле да изискаме и такава справка от общината ни.
Искам да кажа и това (без да влизам в тона на спора София – не-София), че според мен приравняването на настоящ и постоянен адрес не е в полза на родителите с постоянни адреси, но това впрочем е очевидно.

# 1 424
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Извинявам се, че не мога да изчета цялата тема...
Има ли някаква яснота за така нареченото ориентировъчно класиране за шансовете ни за прием в началото на май? Днес сме 08.05....

Общи условия

Активация на акаунт