Бъдещи мами - ЮЛИ 2009, тема 31

• 12 357
  • 307
  •   1
Отговори
# 75
Браво  на Аманита за чудната великденска темичка!
Честит племенник на Верджи! Да е жив и здрав!
Добре дошла на новата близнашка мама!  bouquet
Санитам дано устискаш още колкото трябва! Hug
Джиджи и ти си имала едни преживявания, дано всичко вече е добре при теб! Hug
Аз вчера бях на преглед и бебчо е станал цели 1400 гр и всичко му е идеално за сега.Даже се е обърнал надолу с главичката!Утре ще ми вземат кръв за да видим какво става с желязото.
ПО въпросите на Мамбинка:
Мисля още в края на първата седмица след изписването да излезем, стига времето да го позволява!А това за 40 дни определено не мисля да го спазвам не че с баткото съм го спазвала.То ако трябва да се спазва то лятото ще мине и ще изпуснем всички разходки в хубаво време!Прането определено ще е в пералня.Таткото ще помага във всичко, както помагаше и с баткото!Изобщо не мога да се оплача от него - имаме си много грижовен татко.
И аз знам че в кошница не трябва да седи повече от 2 часа!

# 76
1. тези, които сте с климатик - мислите ли, че ще е проблем в стаята на бебка? Има специални овлажнители за въздух, обаче мен ме притеснява повече струята на климатика накъде е насочена - ние я държим да духа само нагоре в стената...?

И аз това се чудех.  Thinking  А без климатик в големите жеги няма да се диша.  Confused

# 77
Аманитка - страхотна тема.  Hug
Добре дошла на мамата с близнаците.
Санитам - стискам палци, спокойно с повече почивка и всичко ще е ок.
Стеф - аз не мисля, че климатика ще навреди на бебето, стига да не е голяма амплитудата и струята да не е в него. Но от време на време да се пусне, за да направи температурата поносима, мисля че е по-добре и за бебето. И то е човече като нас и не мисля, че 40 градусова жега ще му хареса.
Аз също мисля бебо да е в кошницата за кола, нали има специални възглавници, които им се слагат в началото, не виждам какъв е проблема.
Чао засега от мен. Оттеглям се за великденските празници. Желая ви приятно изкарване.   bouquet

# 78
Пловдивчанки знаят какви са пловдивските жеги - то не е смрад, то не е задух, ад просто...и се чудех дали можем да охлаждаме стаята (пък да се проветрява през прозореца е почти немислимо, защото под нас живеят смрадливи мангали Sick и може чак от вратата на терасата да се вкара нов въздух)...

# 79
Добро утро на Велики четвъртък! Аз естествено поради лежанката яйца няма да боядисвам, та ще ви потормозя с присъствие  Twisted Evil
Мерси на Jillian, Safo, cveten_prashec...след такова дрогирване с но-шпа и папаверини съм доста по-добре, макар че лееееееко от врееееме на време ме наболява кръста. Като дъхна имам чуството, че в устата ми е химически завод  hahaha

Да отговоря и аз на Мамбина - то ако чакаме 40 дни трябва да изведем бебето като се развали времето... По малко отпред пред блока може би след около 10 дни след раждането, живот и здраве. То нашата спалня е толкова малка, че на практика като отвориш прозореца все едно си вънка  Mr. Green Прането - и аз мразя на ръка да пера... ама МНОГО мразя...
За включването в работата - нямам представа точно в кои дейности ще се включи таткото, в които той си хареса. Засега е дал заявка за нощното хранене, понеже той обича да стои до по-късно, но ще видим... Аз се надявам в къпането да се включи... и в памперсите...

Климатик - оф и това трябва да купуваме за спалнята  ooooh! .:.Stef.:.  е права... без климатик температурата си седи на 28 градуса в стаите, няма хлад... Първото лято когато се нанесохме не бяхме взели още климатика - навирала съм си главата във фризера! Има страни дето само с климатици живеят хората и е много топло, та не се притеснявайте, важното е да не духа струята в бебето и да поддържате подходяща температура, да не е студено. Някои хора препоръчват да се охлади стаята, да се спре климатика и тогава да се вкара бебето вътре, т.е. по време на самото обдухване да не е там, но всеки решава сам.

Забравих да кажа - бебка е 1520 гр по ехограф и упорито върви няколко дни напред...

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 10:48 от Emily_

# 80
  • София
Здравейте и от мен. Аз тези дни не смогвам да се включа активно, но се надявам сега да успея да напиша всичко, което исках - ако разбира се бременната ми особа не забрави нещо Laughing
Аманитка - благодарности за прекрасната нова темичка  Hug
Добре дошла на Миласара. Възхищавам ти се за 4те дечица  - да са ти живи и здрави   bouquet
Стеф, аз също съм харесала количка, която исках да ползвам с кош за кола, но ме разубедиха. Поне в началото трябвало да си е в кош за новородено, т.е. и на мен ми обясниха как било хубаво кошчето за кола да се използва само за бързо пренасяне на бебчо, а не за количка (поне в началото разбира се). Относно климатика - моето лично мнение е, че не е хубаво да има такъв в стаята на бебето, не знам как ще се справяме с жегите  Sad
Санитам, Джиджи и Емили - стискам палци всичко да се оправи при вас  Heart Eyes
Мамбинка  Hug - както винаги с много хубави и актуални въпросчета. Аз също подкрепям 99% от мненията, така че няма да изпадам в подробни описания  Wink
Честит племенник Върджи. Да ви е жив и здрав. Прекрасно име са му избрали. Та в този ред на мисли, след големи дерзания с мойто мъж най-после стигнахме до единодушно мнение относно името на Малчо - ще се казва Калоян. Беше в мойте топ 3 имена и тъй като е много близко до името на неговата майка веднагически се съгласи newsm44
И разбира се малко да се оплача. От два дни имам разни болежки - като леки менструални болки в корема, но без да се втвърдява  Cry Дано всичко да е наред, пия си но-шпа на своя глава...  
Това е за сега от мен - sorry ако сеъм забравила някоо или някоя от темите, но само за туй се сетих.

А освен Ети и Лотус. нещо и Грацийка не се включва.

Миме, а ти къде се загуби? Аз днес съм при доки да ми бият Анти Д-то (с големи мъки го намерих). Да видим моето мъниче колко е пораснало..

Много гуш на всички   bouquet

# 81
Въпроса е климатика да не духа директно срещу бебето иначе не е проблем. От както се е родил Йоан е отгледан на климатици. Зимата не ги спирам, но лятото внимавам все пак. Пускам ги, като охладят ги спирам. А проветряването си е проветряване Wink

# 82
Ние пък миналото лято се пренесохме в апартамент с реверсивен централен климатик. Много се радвах за тази придобивка, но в последствие се оказва, че въобще няма и да го ползваме Thinking Апартаментът ни естествено се охлажда, понеже слънцето пряко не го напича и даже на няколко пъти сме се връщали в големите жеги да се разсъбличаме вкъщи, поради неправилна преценка за времето навън hahaha И на терасата даже не се усеща реалната Т° навън. Crazy Зимата е по-хладно от обикновено, но пък лятото е рай Flutter

# 83
Лотус беше казала, че докато не направят големия ремонт към 1 месец няма да се включва.
а Грация* - дето е в щатите, със снежинката, наистина я няма, дано да е ок всичко.

# 84
  • Силистра
Здравейте, мамчета!
Стискам силно палци на Санитам, Емили и Джуджи  Praynig

Нашето бебе също бърза да излиза, от събота насам вече два пъти преживях почти раждане. Контракции на 5 мин., болки ниско долу и в кръста, абе родилни болки. До сега не съм ходила на лекар, контракциите спряха след 6 часово лежане, а болките с но-шпа.
Доста се изплаших и двата пъти, но след като ми мине и забравям.

На всичко отгоре сме в ремонт, как ще изчистя...ще се справя, стига съм хленчила'
Оплаках ви се на две на три.

Пожелавам на всички весело изкарване на Великден, хубаво настоение и бореците да са у вас  easter
 Hug   bouquet  Hug

# 85
Светли, предполагам са ти изписали магнезий под някаква форма? Ако не - обезателно да започваш. Пази се Praynig
Грация е ок, в една друга темичка я виждам чат пат, но рядко. Занимава се с покупки и по-точно набелязване Grinning

# 86
Светли как е момченцето ти?

# 87
  • Силистра
Светли как е момченцето ти?
Стах ме е да кажа каквото и да било, моля се само за 21.04 да е здрав и про прегледа доктора да каже че нищо му няма, но и в момента е с хрема, която влияе върху ушичките му.

Светли, предполагам са ти изписали магнезий под някаква форма? Ако не - обезателно да започваш. Пази се Praynig
Грация е ок, в една друга темичка я виждам чат пат, но рядко. Занимава се с покупки и по-точно набелязване Grinning
Ами не съм ходила на лекар, правя се на герой, малко съм за бой  Embarassed

# 88
Светли по лекичко мила!Пази се и отивай на лекар!Както Стеф ти е казала започвай някакъв магнезиев препарат!Дано баткото е добре вече. Hug
Момичета един въпрос извън темата!
Някой да е чувал за д-р Нинов по акупунктура? И дали има някакви негови координати?

# 89
Здравейте Виржини честит племенник и де стане един голям бате  на чакания през юли  братовчед Hug
 Аманита страхотна великденска тема мерси но кога стигнахте момичета до 6стр. Partyдано да има само хубави новини  Flowers Four Leaf CloverМилласара добре дошла при нас  bouquetСанитма късмет мила и дано бебоците си постоят още в мама да не бързат.Светли  HugДа отговоря на лексикона ще пера в пералня с прах тео бебе после ще гладя дрешките на бебе,за разходките ще излезем ако всичко е нормално още към 10ден че и по рано,за 40дни не вярвам на това поверие по точно е зареди имунната система на бебето, таткото ще ми помага той много обича бебета и с първото много ми помагаше още от първия път си изкапахме момиченцето ние сами умее и памперси да сменя въобще е много грижовен тате ,климатик имаме имаме и аспиратор за въздох и сам доволна за силиконовите зърна ще ползвам голямо удобство е.Аз днес със щерката ще боядисваме яйцата разбира се. dancing
Лек ден newsm10

Общи условия

Активация на акаунт