Бъдещи мами - ЮЛИ 2009, тема 31

• 12 367
  • 307
  •   1
Отговори
# 105
За прането някой може ли да ми каже защо не могат да се перат дрехите на бебето с нашите? Така или иначе и то излиза, прегръщаме го, търка се в тези дрехи, а после все пак се опират едно в друго, но докато се перат, тоест за да станат по- чисти. Мен ми се вижда странно да ги делим, може би пропускам нещо, но на нас ни е все тая на кожата и можем да си перем дрехите с бебешки прах за пране.

Юлско бебе, аз не виждам причина да не може да се перат заедно дрехите на възрастни и бебе, освен ако искаш да ползваш различни прахове за пране. Смятам, обаче, че един бебешки прах не изпира така добре /особено петна, масла и др. простотии/, както Ариел-а, примерно /аз него си ползвам/. Въпрос на избор е. Аз ще ги пера отделно бебешорските дрешки.

Стеф, климатикът е по-малкото зло от това дали да го ползваш или да претоплиш детето. Отлично познавам Пловдивските горещини и марани, така че ако бях там бих го използвала като насоча струята към тавана. Вкъщи не ползваме климатик, но живеем в къща, ново строителство, с всевъзможни изолации и най-високата температура, която е ставала лятото е била 25 гр. Издържа се.

Виржинити, честит племеник! Да ви е жив и здрав!  Hug

Тези, които са се спряли на козметиката на А-дерма, кои точно продукти са избрали?

# 106
25.09.2008 е първият ден на последната менструация, до сега си мислех, че всичко е както трябва с калкулатора, а то...

# 107
Здравейте!  Hug Аз съм се развихрила по Великденски, а и Юлиана ме е обсебила тотално, нали не ме беше виждала.. та не знам кога пак ще се включа.. но сега имам няколко минутки.. Боядисахме яйцата, голямо плескане падна, но си заслужаваше при всичката радост.
Добре дошли на новите момичета, интересни попълнения!  milasara, ще ни е интересно да пиешш повече за вашето семейство! Hug Аз също трябва да мръдна при юнките, ама пък не искам!  Heart Eyes
Иначе с бобока всичко е ок, 1230 гр. е, макар че очаквах повече, но аз и Юлиана дребничка я родих. Ще ходя на преглед чак на 19 май, а преди това ще пусна още едни изследвания.
Буболече, Преслава е много хубаво българско име, стига да не буди във ас негативни асоциации с певицата, ама те май в този бранш са заели всички хубави имена! Аз и преди съм писала, ние от самото начало се спряхме на Влади - Владимир, по традиция, заслуга и единодушно желание, кръщаваме на родителите си.
По въпросите на Мамбинка и аз няма да пише, че отговорите ми се препокриват.
Стеф, живяла съм в Пловдив една година, макар и много отдавна, но ми ясно и не трябва да те притеснява климатика, важна е струята на къде е, но и аз знам, че от време навреме може да се изключва. Мъчение и безумие ще е, ако не използваме, в колата също!  Peace Иначе на нашето столче - Maxi Cosi cabrio имаме сенниче, аз имам и чадър, който се монтира на количката, но казали са ти - най-много 2 часа, но то в жегите ще си е толкова долу-горе, а дори и да сте повече, ще го извадиш.. кърмиш.. Wink
Джиджи, радвам се, че се разписа, жалко, че е трябвало да се върнеш по-рано, но важното е, че всичко е наред, сигурна съм, че и занапред ще е така!  Heart Eyes
Санитам, стискам ти много силно палци, вярвам, че всичко ще е наред!
Грация*, бързо да пишеш как сте със сладоледка, липсваш ми!  Hug
Верджинити, честит ви племенник и братовчед! Да е жив и здрав, много хубаво име!
Емили, радвам се, че не са те взели в болницата, дано следващото приемане е направо да раждаш, когато му дойде времето, разбира се. Wink
A4, на мен ще ми е интересно да прочета впечатленията ти от отворените врати в Токуда, смятам да раждам там. Може и на лични, но мисля, че има и други момичета, които ще искат да разберат.
Светли, и аз мисля, че трябва да те види лекар все пак, макар че знам какво ти е мислите ти са в баткото, стискам палци и чакаме само хубави новини за всички ви!
Жани007, моята дата е същата, лекарката ме води с термин 2 юли, но по различните таблици варира. А ехографа казва 29 юни.
Поля, Сафо, Дзимби, Гале, Мацко, Фелисити, Берушка.. и всички  Hug Изпускам със сигурност много, но трябва да ставам...
Весело изкарване на празника, момичета!  Hug

# 108
Жани, термина е само 1... сметнат по дата на последната менструация. В твоя случай 2ри юли. По тоя термин 2ри юли днес си точно в 29та седмица и вече си нагазила в 7ми месец. Калкулаторите може да смятат различни термини, ако има опция да нагласиш дължината на цикъла или предполагаемата овулация.  Peace

Благодаря ви за подкрепата за именцето Simple Smile Сиси, и аз си помислих, че няма нищо небългарско в него... ама той тате явно очакваше всички деца в родата на него да кръщаваме.. не позна и му стана малко тъпо Wink

# 109
Здравейте, сладуранки, аз пак се изгубих, но съм при таткото на морето  newsm44  и нямам много достъп до интернет. Сега се докопах от служебния му комп и успях да прочета само последната темичка. (досаждам до като той работи  Laughing ). 
За магнезия емили не трябва да имаш притеснения, че е много защото единственото неприятно което може да ти се случи от предозиране е "рядко щастие  Laughing " . Аз в 4ти месец пиех диаспорал 300 по 2 на ден и чак след 20-тия ден започна да поомеква ( леле отвратителна съм, ама как да го кажа ). Намалих го на 1 на ден и пак всичко си дойде на мястото.
 Аз си смених докторката и към 3-ти бях на преглед при новия лекар - много съм доволна - много мил човек - нищо общо с онази  .... не знам даже как да я нарека.
 Най - вероятно ще имаме мома - много се крие това дете  Joy  срамежливо.
 Гледах, че някъде сте писали за два вида упойки, я кажете каква е разликата между едната и другата  Embarassed

# 110
Благодаря на всички за отговорите!   Hug Успокоих се, че съм си в 29  Laughing
Сиси ♥♥ , колко вълнуващо, че сме в един ден! Имам и една колежка, с която бременеем заедно до ден, само че тя е с момченце  Heart Eyes
Прекрасен ден! Връщам се да ви чета!

# 111
Жани, всъщност с моите оскъдни знания си мисля, че днес си точно на 29 седмици, а утре ти е първия ден от 30тата седмица... Демек ще си В 30тата Simple Smile Не мога да обяснвам ммного много  Hug
А ето това е сайт, който аз изключително много харесвам http://www.pregnology.com/faralong.php Напиши си термина и ще можеш да следиш всеки ден кой подред ти се пада Wink

# 112
Миглена добре дошла!  Grinning
mia_ata, какви са тия депресии в това празнично и слънчево временце. Хайде усмихни се! Това е специално за теб!

Вирджинити благородно ти завиждам за разходките в Морската. Че в тая мръсна София дори и в парковете въздухът е ужасно мръсен. Да не говорим за прахоляка, който се разнася при ветровито време.
Сириус, приятни крайморски разходчици и на теб!
Сиси, покажи някоя снимчица на яйцата, да краднем идейки.  Heart Eyes И не те пускаме при юнките. Тука да си седиш!  Grinning

За имената, още сме в преговори с половинката. Баткото не го кръстихме на никой, защото така или иначе все щеше да има пренебрегнати и обидени. То уж всички казваха както решим да го кръстим, но после свекъра се цупи няколко месеца, защото човека все се надявал "да го уважим". Сега също така мислим да направим. Иначе със сигурност ще е с някое традиционно българско име, защото нещо не си падам по модерните измислени имена. За мен е важно името да си тежи, да носи някакво послание и да има имен ден.

# 113
  • София
Жани, всъщност с моите оскъдни знания си мисля, че днес си точно на 29 седмици, а утре ти е първия ден от 30тата седмица... Демек ще си В 30тата Simple Smile Не мога да обяснвам ммного много  Hug
А ето това е сайт, който аз изключително много харесвам http://www.pregnology.com/faralong.php Напиши си термина и ще можеш да следиш всеки ден кой подред ти се пада Wink
Peace 29 седм и 0 дни така е майче
Светли, да се оправяте бързо Heart Eyes
Сириус  добре дошла отново, хубаво е, че си при таткото и особенно в това хубаво време на морето. Ето малко инфо за упойките http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=661 Взех я от първата страничка с линковете

# 114
Да ви кажа какво разбрах от моята докторка за обезкосмяването. Понеже бях чула, че от кола маска и епилатори можело да се получат контракции от болката и не смеех да се скубя, само с бръсначката карах, ама ми писна и я питах може ли с крем - депиалтор да действам, а и за ръцете най - вече ми беше мисълта. И тя каза, че може да се ползва депилатор, но най - добре си е с кола маска или епилатор (най - дълготраен ефект има) и няма никаква опасност от контракции, защото болката от обезкосмяване се улавяла от рецепторите за болка, които са в кожата и те нямали нищо общо с матката и контракциите. Така че смело хващайте епилаторите. Аз вече я свърших тази работа и сега ми е екстра. А и от както съм бременна мнооого бавно ми растат космите (голям кеф е това, някой казват, че когато носиш момиче така се случвало, а ако носиш момче било обратното) и сигурно следващото епилиране ще е преди да родя  Mr. Green

За името преди бях казвала, ама и сега да си кажа - избрали сме Яница. На никой няма да е кръстена, просто избрахме име което да харесва и на двамата. Нашите със сигурност няма да се сърдят. А за свекърите - не знам, ще видим. Миналата седмица мъжа ми казал на майка си как ще се казва бебето и тя е питала що така ще се казва, нали по принцип трябвало първото бебе да се кръщава на родителите на таткото и разни такива. Обаче моя и е обяснил хич и да не се надяват, щото това си е нашето дете и само ние решаваме как ще се казва. Ама тя жената е свястна, не мисля че ще се сърди, обаче ми е интересно да видя реакцията на свекъра  Mr. Green щото той е много ...  newsm78... да кажем особен. Обещали са да купя креватче за бебочка, ама да видим вече като знаят за името дали няма да се откажат  Laughing Ама на мен не ми пука де. Ох пак се отпелснах.

BubolecheMeche Преслава е много хубаво име. И не знам що да не е българско, нали втората българска столица се е казвала Преслав.

# 115
  • София
Здравейте,много благодаря за милите думи.Преди малко написах дълъг пост,но малкия го изтри докато аз бърша от него и от котката крема си за бюст Laughing
stef,за климатика не е лошо да се консултираш с педиатър,защото се завъждали бактерии във филтъра и маи препоръчват да се използва след 6мес.Столче за кола-не повече от 2ч.
Име съм измислила само на мъжа-Дамян,за девойката съм отворена за предложения.
За вчерашната анкета-ще излезем максимално бързо;40дни-не го  спазвам;пера само в пералня с персил сензитив,глади се всичко от 1 страна;а таткото и сега участва във всичко

# 116
  • София
Нашето име за бебка е Йоана. Решили сме да е на свекъра ми. От 2-3 месеца вече си и викам Йони. Дано докторите да не са сбъркали пола, че ще е грубо от моя страна Wink.

Hug Hug Hug от мен!

# 117
  • София
Здравейте момичета!
Миглена добре дошла! Само добри новини да имаш д асподеляш с нас.
Аз от днес се включвам в отбора на пиещите желязо (ферофолгама). доки каза, че съм развила анемия.
Мамите които го пият, могат ли да кажат има ли някакви странични ефекти като запек, акне и др. каквито пише в листовката и кога го пиете, че в комбинация с магнезий не става. Момичета до къде стигнахте с покупките. Аз съм купила предимно само дрешки, но дори незнам дали са достатъчно, сега ми предстоят големите покупки-легла, колички и т.н. и разни други, гледам списъците на първа страничка и само се шашкам.
Свети, консултирай се и наистина пий магнезий, не отлагай, както беше писал някой всчки го гълтаме.По отношение на двустранното гладене на дрехите, по принцип нали се гладят освен за да не са смачкани и като един вид дезинфекция, ако е така според мен няма смисъл да се гладят и от двете страни, защото като го натиснеш с горещата ютия от едната страна какъвто и микроорганизъм да има от другата той просто ще бъде опържен, няма такова 4животно" което да удържи от другата страна на високата температура. В тази връзка искам да кажа и за прането с нашите дрехи. Мисля първо, че нашите дрехи са далеч по-замърсени от бебешките, защото ние като ходим по улиците сме в съприкосновение с какви ли не неща особено по крачолите, прехвърчат животински изпражнения и разни други екскременти и колкото и да гушкаме бебчо той все пак е в допир до нас в горната част на тялото, която е по-малко замърсена, а и ние все пак внимаваме малко от малко да сме чисти когато го гушкаме, затова аз смятам, че дрешките на бебо трябва де се перат отделно.
Стеф, това с климатика доста съм го мислила и да ти кажа нищо не съм измислила, ат една страна в тия жеги не се търпи от друга страна като го пусна този климатик накъдето и да съм го насочила ми прави впечатление, че върти въздуха в стаята и където и да застана усещам завихряне на студена струя около себе си, затова си мисля за варианта да охлаждам стаята и тогава да внасям бебо.  Thinking
Ох, ама каква съм обстоятелствена днес, чак аз не се издържам. Ще ме извините, ама на последък се замислям все по-сериозно по някои въпроси и все търся някакви отговори и луднах вече. Crazy Нещо нещата ми станаха изведнъж сериозни, до сега ми беше нещо като на шега.

# 118
Да се разписша и аз в новата тема  Simple Smile

Искам да попитам относно боядисването на косатата по време на бременност? Безопасно ли е, правите ли го и с какви бои?

Долколкото разбрах с безамонячни бои няма проблем, като например Loreal Casting, но все пак моля и за вашето мнение.

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 15:04 от Nelkata80

# 119
Хайде и аз де се запиша.преди малко се прибрахме, тук е адска жега.Четох по диагонал за което ми извинете, по късно вечерта ще взема отношения по повечето въпроси Wink
За климатиците - няма нищо страшно нормално е така да си мислите, докато в БГ бавно навлизат и се свикне, че са нужни, навън хората повече от 10години живеят така и то с централни и на никой нищо не му е станало. Wink

Малко смешно звучи в 21 век, при условие, че в цял свят слагат епид. от години, някои доктори в Бг да се изказват негативно за нея. Ако трябваше да раждам нормално, не бих се лишила от тази екстра.
Хмм Радина и аз това се чудя  newsm78, но и българската жена си е за бой предпочита да се мъчи #Crazy  тя сама се настройва .Въобще в БГ всичко е с по 10-15години назад и с мисленето и с разсъжденията за жалост.
Добре дошли на новите момичета Hug
Това е за сега по късно повече като ви изчета Hug

Общи условия

Активация на акаунт