Тъмната страна на "Германската Нова Медицина" и Хамер

• 65 703
  • 941
  •   1
Отговори
# 180
Разликата между научния метод и "фанатичния" метод (на сляпата вяра):

# 181
Именно образовани хора изпитват съмнения.Един необразован/незаинтересован 4овек не би могъл да направи връзката.
Всеки има право да избере как да си прави превенция и как да се лекува_народна,китайска медицина,хомеопатия,Хамер...или традиционната.

bouquet За това иде реч в тази тема - доводи за "Тъмната страна на "Германската Нова Медицина" и Хамер".

# 182
Аз не разбрах как постфакто  ГНМ лекува левкемия. Празните ви бръщолевения "по принцип" не касаят никого. Дайте реален излекуван пациент от левкемия без никакви обезболявания по време на цялата терапия.

Най-малкото е доста лицемерно, тези които предписват лечения по ГНМ, самите те да се лекуват с хомеопатия или други алтернативни методи, но не и по Хамер.
На сайта на ГНМ има описани доста, в случай, че някой иска да се запознае. Simple Smile
Също така подробно е обяснено, че след решаване на конфликта, заболяването няма рецидив. Не става въпрос за лекуване, а за палиация, при това се допускат методи по избор, вкл. хомеопатия. При някои много тежки конфликти, е по-добре те да не бъдат разрешавани, защото човек не би преживял лечебната фаза.

Смлях ти с 2-3 думи по-важното, но можеш да се понапънеш да прочетеш нещичко, преди да обявяваш терапията за шарлатанщина.

# 183
ако имате медицинско образование и смятате че имате познание за лечението, пояснете ми факта за съществуването на понятието "информирано съгласие" - нали медицината "лежи" на "научни закони" как може да навреди тогава? Или тези които трябва да са лекувани не могат да оценят усилията и старанията, които "полагат" за тях?
 Hug

иначе що се отнася до "петте закона" и на мен ми е интересно как е достигнато до тях. Предполагам че снимки на мозъка за това може да не са достатъчни.

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 17:23 от wandering

# 184

... можеш да се понапънеш да прочетеш нещичко, преди да обявяваш терапията за шарлатанщина.

Направила съм го. 
Да разбирам ли, че ти, ако си пряко обвързана (разбирай роднина) с болен от левкемия, ще започнеш да го лекуваш по ГНМ, защото си убедена в резултатността и?

# 185
Именно образовани хора изпитват съмнения.Един необразован/незаинтересован 4овек не би могъл да направи връзката.
Всеки има право да избере как да си прави превенция и как да се лекува_народна,китайска медицина,хомеопатия,Хамер...или традиционната.

bouquet За това иде реч в тази тема - доводи за "Тъмната страна на "Германската Нова Медицина" и Хамер".
Друго имах предвид.Би трябвало 4овек да има свободен и информиран избор относно здравето му.Всякакви пропаганди,изискване на аргументи защо предпо4ита това или онова са безсмислени.
Аз ли4но изпитвам съмнение относно традиционната медицина,такава каквато е в момента.Проверявам вси4ко многократно.На официалните статистики не вярвам,защото знам 4е се изопа4ават,така както е удобно за момента.
Не смятам,4е дължа извинение на лекаря,който ми поставя грешна диагноза,само защото той е официално признат.

# 186
ако имате медицинско образование и смятате че имате познание за лечечението, пояснете ми факта за съществуването на понятието "информирано съгласи" - нали медицината "лежи" на "научни закони" как може да навреди тогава?
 Hug

Ще отговоря, ама няма да ми се сърдите. За да може ограничените хора, които не познават въобще собственото си тяло, а го дават за експеримент на мошеници, да разберат за какво точно става дума в тяхната болест.
Да ги научат какви са възможните лечения, че евентуална операция може и да не доведе до излекуване, какви усложнения може да се получат и че едно от усложненията при операция е смърт и всичко е описано в проценти. Така хората ЗНАЯТ и могат да поемат пресметнат риск, да направят СВОБОДЕН и ИНФОРМИРАН избор,  и да изберат дали да останат в болницата или да си правят в къщи "конфликтолиза", запарки и гaргари.

И защото информираното съгласие прави лечението легално. А лечението, проведено чрез ровенето по съмнителни сайтове и контактуване с престъпници и мошеници - там никой не Ви иска информирано съгласие, затова и никой не Ви дава никаква гаранция, че ще живеете.

Медицината е наука. ГНМ - брътвежи. На сайтове с про-ГНМ съдържание не стъпвам, защото доказах, че са пълни с лъжи и измислици.

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 18:16 от Persona

# 187
Повечето "огнища на Хамер" са концентрични кръгове - артефакти, откривани в мозъчни компютърни томограми от несъвършените в техническо отношение първи генерации компютърни томографи и вече не могат да бъдат възпроизведени от съвременните уреди. В останалите случаи се касае за вече доказано в миналото заболяване при пациента, т.е. не могат да бъдат доказателство за острия "синдром на Дирк-Хамер"(който също съществува само и единствено в ГНМ).
Най-същественото е следното.

Цитат
На 4 май 1982 г. лекцията за хабилитация е единодушно отхвърлена с 0 гласа "за" и 150 "против" поради липсваща академичност и липсващи доказателства и цитати. За информация, тези "огнища на Хамер" и връзката им със "синдрома на Дирк-Хамер" са били основни моменти в отхвърлената му хабилитационна теза в Университета на Тюбинген.
Моля за пояснение какви томографи са били "модерни" през 1982г. Струва ми се безумно някой да си позволи да показва данни от остарели уреди, още повече неверни.

Цитат
При модерните компютъри томографи артефакти от този вид вече не се наблюдават.
Откъде са почерпени данните - източник.

# 188
Цитат
да ги научат какви са възможните лечения, че евентуална операция може и да не доведе до излекуване, какви усложнения може да се получат и че едно от усложненията при операция е смърт и всичко е описано в проценти.

въобще не се учудвайте в намаляващото доверие към официалната медицина.
Претенциите трябва да са подплатени с факти - "когато фактите говорят..." кой мълчи и кой е подходящо да мълчи си отговорете сами.
От информацията, която имам, може да има основателни колебания доколко медицинския персонал познава тялото ми по добре от мен!

това че хората търсят алтернативи, е следствие на факти, а не че просто не са достатъчно информирани или склонни към манипулация

# 189
Марица,
отново се съгласявам с Вас. Но това, че лекарите грешат означава ли че трябва сляпо да си експериментираме с недоказани алтернативни методи.  И все пак, съгласете се, че едно е да лекувате алергия, обриви, простуди, ако щете мигрена и т.н. с ГНМ, но съвсем друго е да го направите при туморно заболяване. 

И пак напомням, че говорим конкретно за ГНМ и Хамер, а не по принцип за/против алтернативната медицина и методи. Stop

multimodal, умишлено ли пропускаш питането ми - конкретно и точно е!
"Да разбирам ли, че ти, ако си пряко обвързана (разбирай роднина) с болен от левкемия, ще започнеш да го лекуваш по ГНМ, защото си убедена в резултатността и?"

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 17:49 от Vesito_T

# 190

Доказателствата идващи от конспиративни теории, от теория за миазмите  Laughing (ало, в Средновековието ли сме?), от теориите, че няма вируси и няма болестоворни бактерии, за вредата от ваксините не искам да ми се споменават отново и отново, без да чуя как се доказва всяка една поотделно (имам мнооого високи критерии като човек, който дълги години се е занимавал с медицина и с научни изследвания)!!!

Не приемам и цитиране на хора със съмнителна репутация като Royal Raymond Rife -всичко смислено, което е успял да направи с микроскопа си, е да наблюдава Salmonella typhi (инфо: болестотворна бактерия, която причинява коремен тиф) и след това се е плъзнал към безумието или Stefan Lanka, нито да се цитират известни учени, без да видя ясно за мен (разбрахте, че имам високи критерии) доказателство, че са казали точно това.

Образованието не е критерий за отхвърляне на опонент.  Laughing
Като сте почнали с миазмите - очевидно е, че не признавате и хомеопатията, тъй като тази теория води началото си от "Хроничните болести" на Ханеман.
На хората със съмнителна репутация се дължи "нАучното" доказателство на медицината за съществуването на вируси, но след Райф никой никога не е успял да ги заснеме и покаже на обществеността. Името и постоженията му се охулват, но се ползва неговата теория, че вируси съществуват. Защо ли?

Дайте да видим съвременото доказателство за съществуването им, моля.

# 191
Но това, че лекарите грешат означава ли че трябва сляпо да си експериментираме с недоказани алтернативни методи.  И все пак, съгласете се, че едно е да лекувате алергия, обриви, простуди, ако щете мигрена и т.н. с ГНМ, но съвсем друго е да го направите при туморно заболяване. 

как се лекуват посочените заболявания от традиционната медицина?

# 192
Но това, че лекарите грешат означава ли че трябва сляпо да си експериментираме с недоказани алтернативни методи.  И все пак, съгласете се, че едно е да лекувате алергия, обриви, простуди, ако щете мигрена и т.н. с ГНМ, но съвсем друго е да го направите при туморно заболяване. 

как се лекуват посочените заболявания от традиционната медицина?

На въпроса ми отговор да чакам ли ...?
 Какво общо има питането ти с темата за прикритите неща около ГНМ?

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 17:56 от Vesito_T

# 193

И пак напомням, че говорим конкретно за ГНМ и Хамер, а не по принцип за/против алтернативната медицина и методи. Stop

определено и аз бих предпочел да има повече аргументация на твърденията и от двете страни.

така, че за мен начина по който са изведени въпросните пет закона не е ясен напълно. Това че Хамер ги твърди определено не е достатъчно. Както писах по-напред, може да бъдат проверени и то сравнително лесно с 2 вида образно-диагностични апарати. Ако не е направено кой би го направил? Преди време имаше информация че на еди коя си дата (миналата година) щяла да бъде проверена официално ГНМ. До сега не съм срещал информация какви са резултатите от това събитие и какво точно в трябвало да стане (с какви методи ще се доказва)

Смятам че Кристиян и поддръжниците на ГНМ е хубаво да обърнат внимание на тези въпроси. С аксиоми се работи в математиката. В медицината мисля, че е за предпочитане да се имат други методи предвид. ( и да се правят изводи по практическите резултати)

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 17:59 от wandering

# 194
Раzбрах,4е имало битка та да се вклю4а и аz. Grinning

Ей това много ми хареса на таz персона
Цитат
Последователите на Хамер и ГНМ НЯМАТ АБСОЛЮТНО НИКАКВО ПРАВО да искат аргументи СРЕЩУ петте "закона" на ГНМ, преди да поискат от Хамер ДОКАЗАТЕЛСТВОТО на "законите" му.
Мисля,4е се е родил месия или о4акваният антихрист.За6тото 4овекьт май като такьв се иzживява.

Тук в Австрия Новата Медицина е популярна,поzнавам лекари,които я практикуват и в момента се строи нов центьр блиzо до главната болница то4но с таzи цел.
Поzнавам и Кристиян ли4но,мьжьт ми работи с него,поzнавам и Др.Хамер и Пилхар и Оливия.
Как може да давате линкове кьм някакви сме6ни сайтове с клюки и в сь6тото време да имате висока летва zа иzискване на аргументи.Това е вид 6иzофрения.

Който е zапоzнат с историите на Др.Хамер отблиzо и го поzнава НИКОГА не би написал такива не6та zа него и zа ГНМ.
И както е иzвестно и си го пи6е
"Който отри4а ГНМ ,или не zнае zа нея, или го прави наро4но,уми6лено".

В слу4ая виждам второто.Уми6лено се zлослови кьм 4овека беz да го поzнавате.Целта е една и сь6та.От по4ти 30 години е една и сь6та.

Не можете да докажете,4е zаконите не важат.Колкото и да ви се иска.Но пьк можете да си ги полzвате като слеzете от трибуната,оплювайки откривателя и науката му ,да седнете кротко и да се повеселите как сте zаблудили масите.Отново и отново.

А много оби4ам някой да плюе и в сь6тото време да тьрси с подвита опа6ка или сьс "zавьртяни" вьпроси помо6т.
Терапия zа левкемията има.Аz ли4но не бих ти я каzала.Нито бих ти каzала кой може да ти помогне по ГНМ.Затова не ти остава друго освен да се довери6 на официалната медицина ,която 6те те палиатира.

Радвам се,4е все пове4е хора са се zапоzнали с Новата Медицина и zнам,4е сьвсем скоро тя 6те пробие от само себе си,колкото да се пре4и.
Мисьлта на Ганди важи 100%.
"Пьрво ти се присмиват,после те отри4ат,после те борят и накрая ти пе4ели6"

Рядко влиzам,но специално zа таzи тема 6те гледам какви глупости о6те 6те се иzписят zа тоzи светен 4овек,който спаси няколко мои роднини,приятели и детето ми.

Общи условия

Активация на акаунт