Тъмната страна на "Германската Нова Медицина" и Хамер

• 65 672
  • 941
  •   1
Отговори
# 240
Истината за мен е, че ако имаш достатъчно фин. средства да си позволиш лечение в чужбина с традиционни методи има 100% успеваемост, в зависимост от стадия, разбира се.

Извинявай, ама от това по- наивно изказване просто не мога да си представя. Ако беше така, нямаше да има нито един богаташ, умрял от рак. Чувай се, какви ги приказваш друг път. Само тук във форума да разровиш, ти стига, ако имаш очи , да видиш.

Не наивно,ами просто направо. Такива по махленските градинки си ги разправят сигурно.

Приличаш ми много на една друга потребителка. Същият хъс за заяждане, надничане в чуждата паница, подстрекаване и спортна и не толкова спортна злоба.
Ve$$elka????

Едно към едно. Същата некомпетентна злоба. Забележи само кога се е регнала, колко е писала и как се е надъхала в тази тема.Че и съвети разни за гъбички раздава. Типично.

Persona, отпратките , които дадох си бяха на място. Не бяха встрани от темата. Писах преди това, защо го слагам там. Ти четеш ли въобще или от бързане да плюеш нямаш време.
Още нищо по законите не си казал. Кога смяташ да го направиш , докторе? И откъде толкова време да превеждаш и да пишеш по форумите? Нямаш ли пациенти?

100% е ясно на всички, дори на тези които заемат неговата (мъж ли е не го знам?) позиция, че злобата и помията, която излива, просто не може да бъде случайна. То такова зловоние на дребно от лекар, за какъвто се представя, досега не бях чувала.

# 241
Т.е. всеки с такъв тумор има дете...!?
Зависи конфликтът, който ги е предизвикал, какво е провокирал у човека. Загубата на дете често води до рак.
Има изяви в мозъка, засегнати органи (зародишни листа) и т.н., които категорично дават идея къде да се търси типа на конфликта.

Голям интерес към ГНМ, чудя се с каква цел..?
Всичко това го пише в сайта на ГНМ. Имаше го и в работната тема, която беше изтрита заради това тук..  Confused

# 242

Голям интерес към ГНМ, чудя се с каква цел..?

Сама си отговаряш - интерес!

Всичко това го пише в сайта на ГНМ. Имаше го и в работната тема, която беше изтрита заради това тук..  Confused

Което доказва, че съм чела и постовете ми не са преднамерени и всички останали квалификации по мой адрес.

# 243

multimodal,
Ако можеш ми отговори на чуденката. Според ГНМ рак на гърдата/тестисите е конфликт с детето или грешно съм разбрала? Т.е. всеки с такъв тумор има дете...!?

Не съм multimodal, но ще ти отговоря - грешно си разбрала. Ако те интересува, да беше прочела, тук не е място за такива питанки. Има си точен закон кога е свързано с дете. Или заповядай в темата за ГНМ  Mr. Green Ей тва ми е много странното - чели недочели, разбрали недоразбрали, обаче вече са против и бълват врели-некипели.

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 23:18 от Grace'

# 244
Отново искам да припомня:

Тази тема е посветена конкретно на тъмната страна на Хамер и ГНМ.

Конвенционалната медицина неизбежно има отношение към темата, тъй като ГНМ внушава на последователите си да не се обръщат към нея дори тогава, когато РЕАЛНО може да им помогне, например в ранните стадии на рак. Освен това Хамер използва в теориите си "медицински" доказателства, които могат да бъдат критикувани само на базата на медицинското познание.

Но темата не предполага коментари за лекарски грешки, нямащи никаква връзка с ГНМ, нито мнения за/против алтернативната медицина като цяло, още по-малко обсъждане на автора на темата!

Логично, тук не е място за реклама на Хамер и НГМ!

Моля страстните поддръжници на ГНМ да публикуват тези свои мнения в темите, подкрепящи ГНМ и възгледите на Хамер. Нямате абсолютно никакъв шанс да убедите автора на настоящата тема в безгрешността на Хамер и валидността на ГНМ, защото познавам в детайли пагубния им ефект върху хората. Нито има смисъл да атакувате другите участници, които не споделят вижданията ви.
Аз не искам нищо от вас, освен толерантност и да спрете да бойкотирате критиката, която отправям към Хамер и ГНМ. За пореден път - показвам и другата страна на тези, които искат да я видят.

Публикувах достатъчно много информация за престъпленията и лъжите на Хамер и доказаната неефективност на ГНМ, като има още много да се пише. Моля прочетете ги отново и нека коментарите да са ориентирани около конкретни критики ПО ТЕМАТА.

multimodal, Christian/Dide, Спиролина на орторексичния галактически кон, имам широк поглед върху поведението ви във форумите.
Не се заблуждавайте, че прийомите ви не са прозрачни - с отклоняване от темата и активно присъствие, я наводнявате и пречите на останалите да се запознаят с посочените факти и мнения, които са против вярванията ви. С агресивността и провокаторството си въвличате останалите участници в безмислени спорове. Моля, въздържайте се!

Едно към едно. Същата некомпетентна злоба. Забележи само кога се е регнала, колко е писала и как се е надъхала в тази тема.Че и съвети разни за гъбички раздава. Типично.
100% е ясно на всички, дори на тези които заемат неговата (мъж ли е не го знам?) позиция, че злобата и помията, която излива, просто не може да бъде случайна. То такова зловоние на дребно от лекар, за какъвто се представя, досега не бях чувала.

Grace' (англ. грация, елегантност, любезност), не споделям начина Ви на изразяване и ще е добре да поработите върху изразните си средства. "Злоба", "зловоние", "помия" в думите ми няма. Те са отражение на начина, по който Европейските страни и трезвите хора възприемат Хамер и ГНМ - като престъпник, който се укрива от съдебно следствие в Германия и Австрия и който пропагандира шарлатанско учение, като забогатява от болни и отчаяни хора.

Некомпетентността се забелязва у хора, които отказват да погледнат разумно на фактите около Хамер и ГНМ.

Така че "на дребно" не пиша, всичко написано по-горе е обективно и деянията на Хамер са добре известни. За съжаление не и на много хора в България.

Съветите за гъбички не са от мен, нито някой е коментирал гъбички в тази тема.

Марица, stelt77, Clairette, има други теми за критики към медицинското образование и медицинското обслужване. Тук темата е съвсем друга.

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 01:03 от Persona

# 245
Persona, има опция да се заключи темата и в нея да можеш да си пишеш само ти...   Laughing   Като гледам, имаш нужда - помоли модератор за тази услуга...

# 246
До сега не намерих никакви съществени забележки по същността на метода, които да поставят под съмнение ГНМ, особено пък професионални. Simple Smile
Само няколко (преведени) манипулативно написани от противници на Хамер брътвежи.

Цитат
Конвенционалната медицина неизбежно има отношение към темата, тъй като ГНМ внушава на последователите си да не се обръщат към нея дори тогава, когато РЕАЛНО може да им помогне, например в ранните стадии на рак.
Традиционната медицина има едно и също отношение към всички алтернативни методи, това е всеизвестна истина. Peace
Колкото до това дали РЕАЛНО може да помогне - сигурно, чисто палиативно, с опиати. И предимно вреди - пример: лъче и химиотерапията.

Последна редакция: сб, 18 апр 2009, 14:02 от multimodal

# 247
multimodal, Christian/Dide, Спиролина на орторексичния галактически кон, имам широк поглед върху поведението ви във

За човек- лекар с пациенти имаш завидно много свободно време, за да ни следиш "широко" по форумите. Както и предполагах, не си никакъв лекар, а платен хулител. Бъркаш се. Не "наводнявам" форуми  и теми, защото нямам време за това.

Досега освен клевети, никаква конструктивна критика не видяхме, ни на законите ни на нищо.

Като не щеш мира, на ти секира:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=390073.new#new

# 248
Спиролина на орторексичния галактически кон:
... никаква конструктивна критика не видяхме...

Всеки вижда каквото иска да види.

New Medicine on Canadian Quackery Watch
We mourn for Michaela
Michaela Jakubczyk-Eckert
Nov 14, 1964 - Nov 12, 2005

Michaela before deathClick on Michaela's picture and follow her husband Gilbert Jakubczyk's story of her misery caused by Hamer and Hamer's deadly sect. The photographs are property of Gilbert Jakubczyk. Some of the medical photographs are by the doctors who had treated Michaela.

WARNING - THESE PICS ARE VERY GRAPHIC, AND THEY REPRESENT THE VERY WORST THAT THERE IS IN ALTERNATIVE MEDICINE.

http://www.ariplex.com/ama/amamiche.htm

П.П Покрай тази тема доста народ се подхлъзна към банн-а  ooooh!

# 249

Ариплекс е същото като Уикипедия - всеки може да напише каквото си иска.
Това ли ви е офциалния източник?  Laughing

Колкото до бановете - жалко че нямаш лично възможност да ни разкараш, този е най-добрия начин за оборване на опоненти. Wink

# 250

Никакво съмнение нямам вече. Ти си Ve$$elka. Joy Веселка, веселото момиче.
Мечтаеш модератор да го раздаваш.

Говоря за критики от Persona. Tой/ тя нали е лекар? Wink

Това, което досега извади, е превод+ копипейст.

# 251
Какво излиза - че "г-н доктор" Persona пуска тема, воден от лични подбуди (предхождани от заплахи по мейла).
И единствения му поддръжник е старата ни приятелка Ve$$elka, която само дебне сгодния момент, за да провокира. Гледам и в темата за ваксините се е разписала, само дето няма кой да и подглася. Къде ли изчезна Ивонска, започна да ми липсва..?  Laughing

# 252
Спиролина на орторексичния галактически кон,
Цитат
добре е, че отворихте нова тема, където да изливате негативизма си. Настоявайте обаче да се посочват източниците на информацията, и то да бъдат достоверни - СЗО, статии в pubmed, други официални статистики, така че да убедите дори скептиците. Иначе темата ще заприлича на рубрика в жълтата преса.

multimodal,
Цитат
Какво излиза - че "г-н доктор" Persona пуска тема, воден от лични подбуди (предхождани от заплахи по мейла).
неведнъж тук е писано, че без доказателства в тази тема не работим. Това за заплахите беше измислено от Christian, който впоследствие категорично доказах, че трупа активи като лъже, че е лекар. Защо да не лъже и за това? Но за всеки случай веднага след неговото "обвинение" писах на Tatti да провери, че заплахи от мен не са излизали - нито към christian, нито към Вас, нито към когото и да е било. Така че можете да попитате администраторите и след това да ми се извините за клеветата си...но също така публично, както си позволявате да я изричате.

Цитат
И единствения му поддръжник е старата ни приятелка Ve$$elka, която само дебне сгодния момент, за да провокира.
Радвам се, че има хора, които мислят като мен и благодаря за подкрепата им в такова зло и нездравословно обкръжение. В крайна сметка, важното е не кой пише, а кой чете, а това са много хора, които виждат съдържанието на написаните отговори - и оттам кой какъв е...Но най-важното е да се разбере, че Хамер и ГНМ са една голяма ИЗМАМА.

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 01:18 от Persona

# 253
Спомена се, че след признаването на някоя теория в един университет, тя трябвало да се приеме като съвременно становище и да се правят изследвания около него.

Неточно: да се признае теория от един университет не е достъчно. По този начин се защитава докторска степен (Ph.D.) или се кандидатства за хабилитация с теорията.

Пътят, който може да доведе до широкото възприемане на дадена теория/лечение в медицинската общност, е публикуването в специализираните научни списания. По-късно или паралелно учени от други университети правят изследвания по темата и също публикуват резултатите си. Ако се натрупат достатъчно доказателства за теорията, тя се приема за валидна и се работи по нея. Впоследствие се натрупват нови факти, които съществуващата теория опитва да обясни и ако не успее, се търси нова теория. Това е съвсем общо обяснение на научният метод и той е добре илюстриран на картинката в мой предишен пост.
В целия този процес е важна комуникацията между учените и тя се осъществява чрез специализираните научни списания. Всяка статия трябва да опише етапите на експериментите и изчисленията толкова подробно, че всеки друг учен да е в състояние да повтори експеримента и изчислението и да потвърди получените резултати (изискването за възпроиводимост). За клиничните изследвания има даже по-стриктни правила и изисквания.

През 2008г. Нобелова награда за медицина и физиология получават: Harald zur Hausen за неговото откритие на Човешкия папиломен вирус, причинител на рака на шийката на матката; Françoise Barré-Sinoussi и Luc Montagnier за тяхното откритие на HIV. Ето ви една доста сложна статия с участието на Harald zur Hausen, за за да разберете колко много познания, умения, опит, интелектуален труд и сложни експерименти са вложени във всяка една научна публикация (и хората работят с вируси, няма грешка):
http://jvi.asm.org/cgi/content/full/76/1/280?view=long&pmid=11739693

Всяко публикувано научно наблюдение е тухличка в построяването на една теория. Не можеш да изградиш теория без да си стъпил на нищо, без да си използвал минали познания и да си ги споменал в обосновката си.

Хамер е направил точно това. Като резултат, теорията му не е призната от абсолютно никой университет по целия свят.

За първи път се опитва да промени това през октомври 1981 г. Тогава Хамер представя лекция за хабилитация в Университета на Тюбинген със заглавието "Синдром на Дирк-Хамер и желязното правило на рака". На 4 май 1982 г. лекцията за хабилитация е единодушно отхвърлена с 0 гласа "за" и 150 "против" поради липсваща академичност, липсващи доказателства, поради това че номенклатурата носи характера на псевдонаучност и трудът не представя никакви цитати към предшестващи публикувани статии. Последното е голяма грешка, тъй като в теорията си Хамер широко използва данни от ембриологията, които обаче интерпретира съвсем произволно. Важното е, че ембриологията се е развивала от векове, имала е много изследователи, изследванията и интересните открития продължават и до днес, а той не е цитирал нито едно име.
Нищо в науката не се появява "out of thin air" - просто от нищото. И най-иновативните идеи, и най-новите теории лежат на онези стари тухлички, положени от другите преди тях. Ето защо медицината е наука - тя строго следва научния метод.

За втори път Хамер опитва в Университета в Трнава, Словакия през 1998 г. Там е очевидно, че комисията не е наясно, че в този момент лекарските права на Хамер са отнети преди цели 12 години и издава документ, който няма формата на хабилитация, а е Bestätigung. Единствено на този лист се основават претенциите на последователите на Хамер, че ГНМ е научно призната.
Обаче още през 1999 г. Проф. д-р Gerhard Pendl, деканът на медицинския факултет в Грац, Австрия изпраща запитване до ректора на Университета в Трнава, дали претенциите на Хамер имат основание, защото "Right now, in Belgium, Germany, Switzerland and Austria, the protest against the Hamer supporters rises. We have TV and print media reports." Забележете, че това се случва през 1999 г., а някои още не могат да се убедят в тези известни от 10 години факти!

Отговорът на Проф. Ladislav Soltés е следният:

"Dear Professor Pendl,
thank you for your letter. I would like to inform you that I have again reconsidered and checked the attitude of the Scientific Council of the
Faculty of Health and the Scientific Council of our University and I confirm that the application of Mr. HAMER was rejected. The decision of the Scientific Council is definite.
Yours very sincerely,
Prof. MUDR. Ladislav Soltés, DrSc."

Тоест, Университетът в Трнава е отхвърлил хабилитацията на Хамер и то окончателно. Още едно потвърждение има и от 2006 г от тогавашния ректор на университета:

"Dear Sir,
by the information of dean, the Faculty of Health and Social Care of Trnava University rejected propose on habilitation of Dr. Hamer.

Sincerely
prof. JUDr. Peter Blaho, CSc., rector"

Тук е копие от кореспонденцията: http://www.ariplex.com/ama/ama_ha50.htm

И така, теорията на Хамер не е призната нито от един университет. Нито веднъж той не е публикувал теорията си, клинично изследване, статия или дори един клиничен случай в специализирано медицинско списание. Всички данни за излекувани хора идват от неговия и от сайтовете на неговите поддръжници. В такава субективна и доказано невярна информация може да повярва някой болен и отчаян човек, но не и медицинската общност.

Науката, и в това число медицината, са имунизирани срещу шарлатани. За съжаление, отчаяните и болни хора не са...

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 03:03 от Persona

# 254
Спиролина на орторексичния галактически кон,
Цитат
добре е че отворихте нова тема, където да изливате негативизма си.
Нека да се види и другата страна на монетата - колко и как лекуват лекарите и традиционната медицина.
При това посочените източници са съвсем официални!

multimodal,
Цитат
писах на Tatti да провери, че заплахи от мен не са излизали
Че откога Татти има достъп до мейлите на хората?  #Crazy
А, сетих се защо и ще уточня - е-мейл означава електронна поща, а не ЛС. Simple Smile
Значи има начин да докаже..

Цитат
И единствения му поддръжник е старата ни приятелка Ve$$elka, която само дебне сгодния момент, за да провокира.
Радвам се, че има хора, които мислят като мен и благодаря за подкрепата им в такова зло и нездравословно обкръжение. В крайна сметка, важното е не кой пише, а кой чете, а това са много хора, които виждат кой какво пише - и оттам кой какъв е...Но най-важното е да се осъзнае, че Хамер и ГНМ са една голяма ИЗМАМА.
Пропусна да добавиш - според мен.

Колкото до Веселка, очевидно се познаваме. Тя влиза в алтернативния подфорум само за да се заяжда, иначе си пише в здравния. Всъщност мисля, че е най-подходящо "всяка жаба да си знае гьола". Никой от алтернативния не ходи там да пропагандира, нито да пуска теми срещу стандартната медицина, както вие го правите тук. На всичко отгоре назад имаше заявления, че едва ли не никой с противоположно мнение не трябва да пише в тази тема, и ако може бан за всички инакомислещи.
Всъщност не ме учудва, тази е стратегията на медицината - забрана на алтернативните методи, ваксинирайте се всички под строй, и за всеки - по един камион илачи, за да не знаете много! Naughty

Общи условия

Активация на акаунт