АВГУСТинските деца боядисват за Великден шарени яйца!

• 12 507
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Здравейте.
Аз цяла нощ мисля за вчерашната ни случка.Вече се поуспокоих,но очите са ми на четири и постоянно стоя до Стилиян.
Сладкишче майките са безотговорни спрямо другите деца.Това мога да кажа аз.
Майка,ми разправяше за една от детската градина,детето и било болно от шарка и вместо да си стои в къщи,тя го води да играе с другите деца в парка.И майка ми,като ги видяла и казала:''О,вие на вън ли сте,нали сте болни от шарка!?''-и тя отговорила:''Е,голяма работа,нали всички ще я изкарат тая шарка.''
Аз не го приемам за нормално това.Ми тя все едно нарочно е тръгнала да заразява децата,нали всички ще я изкарат.
Макар,че както Лулу казва има си период на заразяване и на излизане на пъпките,ние не можем да ги знаем тези неща за нейното дете.Не казвам и че трябва да го държи само в къщи,но поне да не го събира с други деца.
Дано не се разболее Калинката и да си изкарате чудна почивка.

# 166
Да, верно че дете с шарка навън е безотговорност от страна на родителя. Аз първо питам кога няма да е заразен и тогава го извеждам. Но за градината, го пускам да си ходи, стига да няма темперетура. Не може да се опази от болести едно дете, колкото и да ни е неприятно. И ако боледува много до 3-годишна възраст заради градината, после нещата се нормализират, така казва моят лекар. Трябва да се мине по този път, начин няма.

# 167
Di83 с малки палавници очите ни трябва да са на 4....
Калина мина периода на тичане по улиците, още миналата година есента, но това за мен да си призная беше най-трудният период....като бясна тичаше пред колите, а аз имам опит с катастрофите и много се шашках....даже веднъж я напердаших.....още ми е съвестно, ама то не се разбира от дума....а сега само за ръка ме държи, като сме на вън и се разхождаме....
Вече се заиграва на площадката с децата и не се сърди за играчки, даже подава ако има в повече на другите.....но и сега не сядам....все до нея....че се катери на всякъде......

Сега е на вълна бебета...
Като види бебета и иска да ги гушка, явно не осъзнава, че са живи, а си мисли, че е куклата и дето плаче, като я натиснеш по ръката..... #Crazy
Голям рев настава, като не и дам да се доближава до количките на спящи бебета....
Но аз помня как малки момиченца искаха да я пипнат като беше бебе и аз се паникьосвах да не я наранят и за това знам какво им е на майките на малките бебешори....
Лулу, казваш, щом няма пъпки, значи да не се тревожа.....

# 168
  • В светлината на слънцето
Сладко, не че да не се тревожиш съвсем, защото не е ясно кога са избили пъпките и кога е бил критичният период. Но не се тормози прекалено и не го мисли много. По принцип инкубационният период, в който трябва да следиш дали на Калинката ще й излязат някакви пъпки е 21 дни от срещата с ошареното дете. Мине ли, значи ви се е разминала шарката. Между другото на Сашко се появиха пъпки чак на 21-ия ден. Аз даже мислех, че е станало някакво необяснимо нещо и не се е заразил. А нямаше как да не прихване, след като в критичната една седмица с Теди си играеха нон-стоп заедно вкъщи, че и пиеха от една чаша. Просто нямаше начин, но пъпките му избиха буквално на финалната права.
И още нещо - не е задължително детето да вдига температура, шарката да протича тежко и т.н. Така че наистина не се притеснявай твърде много. Но за всеки случай като тръгвате за Априлци бъде подготвена - тоест вземи ментолов спирт, памук и най-обикновена бебешка пудра. Ако се появят пъпки, друго не ти трябва. Дано обаче да ви се размине и да си изкарате хубаво почивката.  Hug

# 169
  • Germany
Аз пак да попитам неподготвена  Embarassed , като казвате с шарка, коя шарка имате предвид? - следващия месец си идвам и да съм малко в час какво се разнася по площадките  Wink Моите и двамата имат ваксини за Варицела, тук само Розеолата няма ваксина - то въщност за розеола по принцип няма ваксина, но тя е много лека шарка, моя син например я изкара без пъпки, само Т малко и зачервени бузи, ама много червени и ние и за това го заведохме на док. И седя 2 дни в нас и за третия ден имахме документ с подписа на док, че може да ходи на детска градина, иначе без този док. нямаше да го пуснат да влезе. Та този документ е все едно, както казахте вие, че карантината е паднала  Peace

И аз също се дразня от майки, които влачат болни деца по площадки и обясняват с най-загрижения си тон, как вече 3 седмици !!!! не минавала тая пуста кашлица  #2gunfire #2gunfire /пресен случай от градината на Сашко  #Cussing out/ е, как да мине - ами вземи го спри поне 1-2 дена детето да си почине, да дойде на себе си... Аз понякога усещам как големият ми син се разболява - настива от преумора - примерно 2-3 седмици е бил нон стоп на градина - ами те са деца искат и те почивка, и в края на месеца започва да е един омърлушен, уморен, все иска да гледа приказка, иска ми одеалце за завиване, после запозва да подсмръква и ми става ясно  Wink 2-3 сни остава в нас - почивка, ядене и пак почивка да си дойде на себе си както се казва  Peace

# 170
Лулу мерси за съвета....аз ползвам хомеопатия и има такова лекарство на шарка, та смятам да питам нашата лекарка...
Но спирта не е ли силен за детската кожа?
dezita бабата не каза от каква шарка е болно детето.....
Ама Кал не е карала никаква.....
Даже наскоро четох в списание 8, че е много добре децата да се разболяват като малки, за да градят имунитет.....така има по-малка вероятност да развият множествена склероза(пази Боже Praynig)
А Кал последно миналата година лятото беше болна -пикочна инфекция....ама такива, като кашлици, сополи и т.н не е имала....а се  срещала с болни деца нон стоп по площадките.....даже сега по Великден с едно братовчедче игра, а то беше с грип.....

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 14:22 от sladkish4e

# 171
Сладкиш, конкретно за варицелата няма нужда от никакви лекарства - нито традиционни, нито хомеопатия. Просто шарката си минава сама. Ментоловият спирт е най-лекият възможен, дори не се усеща. С него и памуче се минават пъпчиците, за да се успокои сърбежа, не за друго. Той само леко охлажда мястото, не е като другите спиртни течности. После с пудричка се напудрят пъпчиците, за да засъхват. По принцип при варицелата пъпчиците са мехурчета, пълни с течност. Но наистина нямаш нужда от лекарства. Предполагам, че за варицела е ставало дума, защото рубеолата е с много ситни пъпчици и почти винаги удря и лицето.
Дезита, в момента в София пак се шири варицелата, но не е като през есента. През есента си беше направо бум. Иначе в Пловдив имало в момента скарлатина, така се оплакваха мами в мартенската ни тема. За рубеола и розеола нищо не съм чувала, май сме в затишие откъм тези две шарки. Grinning

# 172
  • София
Здравейте  Hug.
Аз на бързо, че госпожицата ме изненада и се събуди преди малко, а по принцип спи до 16.30 часа, ще я храня и ще излизаме.
Ди, знам какво си изпитала след вчерашната случка. Дани ми се е губил така Sad.
Сладкишче, ще стискам палци на Калина да й се размине шарката Praynig.
Дезита, варицела се шири по нашите географски ширини, но щом са ваксинирани не се притеснявай. Няма да си развалите ваканцията Party.
Лу, децата не са ли ваксинирани против рубеола, нали на 13 месеца ги ваксинираха или аз нещо се бъркам newsm78?
Приятен следобед на всички, че хлапето си носи млякото.
Чао     bouquet.

# 173
Здравейте, не съм чела назад. Само влизам да ви поздравя и се надявам да няма болни деца или тревожни новини. Ние сме добре - ходихме на дълга, опознавателна разходка. Разбира се, Явор се стресна от люляка, защото се "мъда" и миеше"(мирише). Но това е той. Когато види коте казав - Ика да гута коте, писе(гушка)
Бяхме болни, ама много(т и хрема). Издържах 8 дни с температура 38-39 градуса и накрая сме на АБ - откриха му стрептококи пневмококи в нослето. Не ми се говори за това. Поне се справих мъжки със ситуацията и така.
Участвах и аз в конкурса на бг мама за спечелване на пералня. Може да ви покажа текста в един момент. Хубав ден от нас

# 174
Тиги,  Hug Надявам се, че вече сте добре. И повече никакви болести.  Naughty Чакаме текста. Heart Eyes
Марти, абе те че ги ваксинират срещу рубеола, ама аз нали съм Тома неверни и знам ли какво да очаквам. Thinking В интерес на истината от ваксината явно има полза, защото много са малко случаите на рубеола като цяло. А аз като бях малка помня, че два пъти я карах тази шарка. Тя нали повтаря, затова. Но сега почти няма случаи.

# 175
Здрасти и от нас!!!

Ние пак бая поскитахме.Ивон на обед беше толкова изтощена,че даже отказа и да яде и заспа в 13 ч,сама,без биба ,за 1 мин LaughingАз я оставих на баща й и с 2 приятелки беж до Джъмбо на 2-сов шопинг.Ех,че кеф.Какви джунджурии са найзкарали-да се чудиш за кое понапред да си похарчиш парите Whistling

Гале,не ми се говори за майките с болните деца по площадките.Както и за тези дето си подпират цигарите по кафетата,пък друг да им гледа децата.И на мен не ми се виси в пясъка с кофичката,ама на....кой ме пита Crossing ArmsНаправо не ми се говори,че  #Cussing outДано не сте прихванали Praynig и да си изкарате страхотна почивка.

Тиги,надявам се сте здрави вече HugИ се включвай по-честичко NaughtyА с Кроки,какво ли стана newsm78

# 176
  • Златна Добруджа
Добро утро,

моята раднобудница вече пее - и да искаш да спиш нямаш шанс  Crazy

ТигиHug
Ди, знам какъв ужас си изпитала, защото и аз веднъж бях "изгубила" Йоан...

Резултатите от срещата с дерматоложката - диагнозата е Атопичен дерматит  Confused Започваме с 10-дневно лечение, след това поддържащо такова.  Според нея АД при всеки се обостря от различна причина - храна, козметика, болести, никнене на зъби и т.н., затова да я наблюдаваме. И че по принцип се израства до 3-тата година на детето, но това отново е индивидуално.
Слънце, за крема - каза, че е добър като поддържащ, овлажняващ кожата. Добре е преди излизане да я мажеш по лицето и ръцете, един вид защитава кожата. На Ния й изписа Synchrobaze omega, действа по същия начин като твоя.

Ставам, че певицата вече не се трае...

# 177
Добро утро и от нас!

Тиги-много, много неприятно е било при вас!  Hug
Ментина-дано наистина го израстете този АД!

Аз съм с течащ нос вече трети ден и направо ще се побъркам. Да минава този април месец, че само болести.........................

Хубав ден на всички!

# 178
Добро утро Grinning

Ментина,дано бързо го израсте,една от майките,с които се разхождаме в морската нейния хубавец е с атопичен,и тя се е хванала за главата какво ли не маже,скоро прехвърлях темата за атопичен дерматит и там пишеха за някакъв крем,който се приготвял имал страхотно действие Wink

# 179
Привет, момичета  Hug

Вчера бяхме на рожден ден и Мая много се весели с децата.  Grinning Учуди ме даже откъде толкова енергия, като не искаше да спи следобяд. Можем да се похвалим и с първо ожулено коляно, то си е рана, де. После ще го снимам да си го има като спомен  Laughing
Ментина, благодаря ти!   bouquet Не успях да намеря в нета кремчето, което ви е изписала, но ще го търся да пробвам и него. Иначе като лечение добре ни действа смес с Елокон, ама не ми се ще да я мажа толкова с кортикостероиди.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт