Отговори
# 210
  • Beyond the Frontiers

Томи от 1 година има стая с голямо "възрастно легло" /100/200 см./. Взехме и преграда, но понеже не го оставям да спи сам, разпъвам и другото под него, за да се получи спалня и да си се гушкаме. Аз лично не искам да го отделям. Смятам че децата до 3 годишна възраст се нуждаят да почувстват мама близо до тях, когато се събудят в тъмната нощ. Има време да спят сами и вече да спрат да ни гушкат  Sad
Уф, Whistling най-накрая някои с моето мнение. Аз си трая да не ме  Twisted Evil. И Борис спи при нас в спалнята. Вечер заспиването е един от най-приятните моменти - хайде да спиме, мамо - гушва ме и е готов Heart Eyes Да ви кажа честно, след един супер изнервен ден, това е най-доброто лекарство Grinning

# 211
  • София
Честито на днешните рожденници- Боби и Алекс. Да са живи и здрави и да растат усмихнати и щастливи  newsm59.
Поли, благодаря, че си се сетила. Аз имах колебания дали изобщо ни помните, предвид колко време не съм влизала във форума.

Момичета, трябва ми малко инфо за МОЛ-а на Стамболийски. Има ли детски кът, където да можем да оставим Оги за 1-2 часа? Сайт-а не е направен много добре и не можах да се ориентирам. Знаете ли какво е заплащането на час?

# 212
  • София

Томи от 1 година има стая с голямо "възрастно легло" /100/200 см./. Взехме и преграда, но понеже не го оставям да спи сам, разпъвам и другото под него, за да се получи спалня и да си се гушкаме. Аз лично не искам да го отделям. Смятам че децата до 3 годишна възраст се нуждаят да почувстват мама близо до тях, когато се събудят в тъмната нощ. Има време да спят сами и вече да спрат да ни гушкат  Sad
Уф, Whistling най-накрая някои с моето мнение. Аз си трая да не ме  Twisted Evil. И Борис спи при нас в спалнята. Вечер заспиването е един от най-приятните моменти - хайде да спиме, мамо - гушва ме и е готов Heart Eyes Да ви кажа честно, след един супер изнервен ден, това е най-доброто лекарство Grinning

АА, как ще те  Twisted Evil . Ние сме в една стая, с кошарката долепена до моята страна на спалнята, махнати са средните 3 пръчки и Борис свободно се предвижва Simple SmileSimple SmileSimple Smile Сега нали му избиват последните кътници 4 на брой и пак взе през ноща да се прехвърля при мен (което води до адско недоспиване от моя страна, защото косата му ми влиза в носа, той винаги държи да е плътно притиснат до мен и аз да съм с лице към него  ooooh! ). Така като гледам няма шанс скоро да го преместим в друга стая. Мъж ми се е амбицирал лятото да измести поне леглото да не е долепено. Ама да виидим...

Зазу, айде бе, откога чакам да ни навестиш. Пусни някоя снимка ан Ого да го видим пораснал Simple Smile

# 213
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ДНЕШНИТЕ РОЖДЕНИЦИ!

С въпроса за креватчето изобщо нямах намерение да захващам някакъв спор относно "ЗА" или "ПРОТИВ" спането в собствена стая и креватче, просто търсех мнения за това което ме притеснява с буденето през нощта.
Иначе по темата, ние с Дари винаги заспиваме гушнати. Ритуала преди сън ни е да полягаме на канапето в нейната стая и гушнати четем книжка. Като и се доспи, тя сама казва "Искам си в креватчето". В нашето легло също я взимаме, но не го превръщам в практика. Аз пък абсолютно съм за това детето да си спи с креватчето и стаята, ако няма някакви пречки за това. Дори за самата нея ми се вижда и по-удобно и по-спокойно да спи в собствено легло и стая. А и имам пример с детето на моя приятелка, което сега е на 3,5 год. за момента шанса да го преместят в собствена стая и легло е равен на 0. Голяма драма е, защото вече всичко разбира, свикнал си е така и неиска.
Зазу, в МОЛ-а има детки кът, намира се на етажа с киното до Пица Хът. Незнам обаче от колко годишни приемат деца, иначе като цена мисля че беше 6 лв на час.
Илит и от мен бързо адаптиране. Тръгването на работа за мен, въпреки, че работя за себе си, ми беше трудно след толкова време прекъсване.

# 214
  • Варна
Честита втора годинка на Боби и Аликс!!! Да са послушни, спокойни и щастливи!

За мамите

# 215
за спането - Даная също спи в нашата стая, незнам кога ще спи в отделна, може би като се преместим защото сега и без това нямаме друга спалня ! Но и аз се страхувам да я оставя сама цяла нощ, може би зависи от доста неща ! Лошото е че се прехвърля от земята в леглото, но ако се сети и обратно незнам ! Иначе както съм ви казвала заспиваше сама, но тука няколко вечеря иска при нас да заспива като я масажирам и се гушка, снощи даже върху мен, аз съм твърдо против да се гушкам с детото, мисля че трябва да си знае че си има легло, все пак си имам и мъж !  Laughing

Ео ви малко снимки от нашият РД
http://venilaif.multiply.com/photos/album/10#1

# 216
Честит празник на Боби и Алекс!!! Целувки на Марини и СвеДим!!! Пожелаваме ви много късмет, здраве и усмивки!!!

Аз съм на работа тези дни, след това излизам в дълга отпуска. Дано ми остане малко свободно време  Mr. Green Целувки на всички!

Амалия спи в своето легло, със решетки, но е в нашата стая. Не ми се иска да търча по стълбите до долния етаж по 2-3 пъти нощем, затова сме в едно помещение. на 2 ет. има самостоятелна детска стая, която ще й приготвя, но нека поне стане на 3. Иначе умира да спи в големи легла, вечер се гушкаме докато заспи, сутрин идва при нас и се гушкаме докато се разсъним. На мен обикновено ужасно ми се спи...

# 217
  • София

Амалия взе да магарее. Тъкмо си мислех, че ми се е разминало и тя започна за всичко да се опъва, да казва не, да мърмори, да реве... Дано отмине, нали било период newsm78

Мда, период, който дават че отминавал към 3 години  Tired Борис, откакто направи 2 г. е невъзможен - тръшкане, рев, не иска да се вози в количката вече, периоди на "Дай, дай,дай", каот питам какво да му дам, няма отговор, а още по силно и драматично "Дай, дай". Направо на моменти трудно издържам. Една приятелка ме успокоява, че бил ужасен период, но наистина отминавал.
BTW, завидях ти за отпуската, как искам да се махан от работа за месец-два-три...

На мен ми е притеснено да го отделя в друга стая. Някак си се чувствам по-спокойна, акто е до мен и мога да го погледна, завия илид а чуя дали диша  Rolling Eyes (да, още го проверявам, май не съм добре  ooooh! ).

# 218
Безкрайно благодаря за прекрасните пожелания и милите думи към Александър и мен! Ето го и него в действие преди малко! Успя сам да се справи от първия път! Wink
Све, много да нацелуваш и нагушкаш херувимчето Боби! Желая му усмивката и радостта в очите да не изчезват никога! И макар да нямат нищо общо като нрав, все пак са си астрални близначета и се надявам някой ден да успеем да отпразнуваме заедно някой от рождените им дни! Много целувки за теб и специални поздрави за Митко и Васко! 

# 219
сладур! браво! страхотна снимка, Ирина! чакаме пълната фотодокументалистика  Grinning

# 220
Да са живи и здрави Боби и Алекс  Hug големи да пораснете и много много 6тастливи да бъдете  newsm59

# 221
Честит рожден ден на Боби и Алекс Hug
Бъдете здрави и щастливи, мили дечица Simple Smile Simple Smile

Честит празник и на всички рожденици от предните дни, на които не съм честитила Hug

По въпроса за спането - Рая от самото начало спи в отделна стая и собствено легло, бебешката сгъваема кошара. Засега няма да й слагаме голямо легло, но пък вече се сдобихме с пластмасова преграда против падане и когато започне да спи в "човешко" легло, ще й я сложим.

# 222
ох не мога да не ви поздравя с това  Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=hdmIhCkp3p4&feature=related

# 223
  • София
Честит рожден ден, на отминалите априлчета:) и на днешните Алекс и Боби! Hug Много целувки на двамата сладури и чакаме повече снимки!

Момичета, много сте мили за мойто започване на работа! Heart Eyes Hug Шефката ме подхвана от вратата с "я им напиши на тия едно възражение, нали се сещаш кои бяха...", седя на старото си място, пред моя си компютър, моите си файлове, подредих всичко, както си беше и... в известна степен се почувствах сякаш не съм отсъствала. Имам много нови колеги, имам и много за наваксване юридически, толкова закони са се сменили, но не беше зле като за първи ден. Освен това си лакирах ноктите за пръв път от три години насам!! Голям кеф. И се облякох като хората. С малка черна рокличка и токчета. И обядвах на обичайно място с колегите. И Ламята ме провери по телефона как съм, и изобщо... беше приятен първи ден.

smooth, ти не се шашкай за твойта работа, нали си само за малко.

Калина е още с решетки на креватчето и сме в една стая. Малка ми се струва за без решетки. Но пък вече отдавна отказва да се гушкаме сутрин или вечер на нашата спалня. Sad

А що се отнася до инатлъците, ами когато е само с един възрастен е чудесно послушно дете. Има ли и втори или повече възрастни, понякога е направо нетърпима! Иска цялото внимание, глези се, инати се, тръшка се, пълна програма. Rolling Eyes

Обаче открихме нещо, с което доста се респектира. В неделя ходихме с нея и с баба й до Копривщица. Нашата още на Сливница, преди да сме излезли от Сф като ревна, че не иска да седи в столчето, проглуши ни ушите. Молихме, заплашвахме, дори тръгнахме да се връщаме. По едно време се поуспокои и заигра нещо и след десет минути пак. Свеки й обяснява, че само така се возят децата, че иначе е опасно, че чичковците полицаи ще ни се скарат и т.н., но Калината пищи, измъква се от коланчетата и иска да слиза от столчето. Тогава Васил се сети и спя на караулката на излизане от Сф и повика един полицай от катаджиите в зелено. И казва: хайде сега да попитаме полицая как се возят децата и дали си закопчават коланите. Човекът се оказа симпатяга и веднага се включи в играта със строг глас, че трябва да си седи на столчето и да се закопчае. Калини, горката, така се стресна, разплака се истински, започна да се мъчи да се закопчае и да повтаря "не, мамо, не. куки ои" /последното в превод е "вкъщи да си ходим"/.
Целият път после се вози прилежно на мястото си. И сега само да спомена, че ще се оплача на чичко полицай, веднага става послушна и прави нещата както трябва. Не знам дали няма да й насадим някакъв стрес така, но не се сещам как да се справям иначе с нея. Когато иска нещо и се тръшка, не й обръщам внимание, но как да я накарам да направи нещо, когато не иска, например да се облече, да се измие и т.н.

Ох, пак стана ферман. Ще свършвам, само да се похваля, че имам моя снимка на първо място в галерия Архитектура на Фото Форум  bowuu http://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=GALLERY_RAITING_MAIN&GTYPE=B
За малко беше и на първа страница, но там има само по няколко снимки от последните 3 дни и то от всички галерии. А сега ще седи на първо място 30 дни или докато някой не направи по-голям рейтинг от мен. Там никът ми е promenliva, защото Илит беше зает.

# 224
Илит, точно вчера или онзи ден я гледахме със Здравко снимката във Фото Форума и обсъждахме колко е готина! Поздравления!
На мен ника ми във Фото Форум е chovecheto от времето когато снимах.
Иначе това за чичко полицай аз отдавна го практикувам, и има страхотен ефект. Незнам само докога ще е.

Общи условия

Активация на акаунт