Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 79

  • 45 232
  • 370
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 1 173
Пепи ами същата е тортата , браво. С какво закрепи розите и от какво направи борда ( сметана или РА ). Какви са размерите на етажите ?
Ванче чак пък "леля" Laughing . Не си в крак с модата - тук мадамите масово раждат на 40  Laughing . рано ти е за внуци бре, млада си още  Naughty )
Бъни ами хайде де ... Wink
Нелка благодаря за рецептата , звучи вкусно. И аз да попитам за еквивалента на желатина (че и тук е на прах).  За крема - 50 мл сметана не е ли малко ?

# 286
  • Мнения: 264
Ей кулинарни магьосници, не съм ви чела че тук два дни правя торти  Laughing Много било трудоемко и още веднъж ви свалям шапка за производителността. Та ще ви коментирам утре сигурно ( сто процента се сложили хиляди красоти) но да ви покажа моите измъчени торти. и двете са за двегодишни бебовци приятели на сина ми. И двете си имат много кусури - героите на мечо пух станаха едни леко дебели и свлечени, че нещо не ми беше достатъчно желатина в тестото. А пък макуина се скъсах да го дупча и мушкам с нокти, та е позакърпен. И идеята за гумите беше друга, също щях да правя и купа пистън, но не остана време.





Ей сега ще сложа още снимки в албума в подписа ми.

# 287
  • Мнения: 4 358
Иглика поздравления и за двете торти Peace.Как дебели фугурките бе - ти щото моите не си виждала - по точно въз трътлестия ми прасчо ooooh!.Екстра са си твоите.Колата е супер PeaceМене още ме е страх кола да покривам.Затова сега в главата ми зрее идея за писта #Crazy

# 288
  • Мнения: 452
Райче,белите лилиумчета са от РА,още Ани като показа онези клипчета и като си забърках РА ,ги направих,отдавна исках да ги пробвам.Ама няма да се конкурираме,нали знаеш,че ти по-добре се справяш,затова аз от теб ще се уча,така,че показвай цветето   bouquet
Краси отгоре тортичката я покрих за по-набързо с готовата глазура на д-р Йоткер-карамел.Тази торта ми е най-бързата до сега,която правя,за някакви си 10-15 мин. и в хладилника.
Пепи прелестна е,колко време ти отне да я направиш.Ох тези рози,ама и те изглеждат много хубави /да не забравиш да обясниш на семинара как ги правиш/.Сега,когато се справяш перфектно и с двата вида,кажи кои се правят по-лесно.Украсата отстрани и листата са РА нали?
иглика333 много са сладки пуховците,незнам защо не ти харесват.И маккуина е страхотен.
Албенка,русалката върху какво е седнала,кристалина ли е?

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 17:53 от barcela

# 289
  • Мнения: 542
извинявам се за глупавия въпрос,но от къде си купувате готова моделираща маса? Blush

правите стахотни торти а аэ тепърва я уча!

# 290
  • Мнения: 3 861
И аз това си мислех,да намаля количеството на др.продукти,но точно с колко newsm78
А и нямам представа колко излиза цялото като количество,дали ще ми стигне за тази торта?
Тортата ми трябва да е по-големичка,за около 26 деца и няколко учителки.

ако ти трябват 120 гр. глюкоза, а имаш 80 гр., значи ти се губи 1/3. Намаляваш другите продукти с 1/3 и готово.

А защо не си забъркаш марципан Варна? Лесно тесто е, а и продукти за него бол.
Аз като съм си правила такова тесто боичките направо вътре във водата съм слагала

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 18:03 от доня КОПРИВА

# 291
  • Мнения: 252
Момичета здравейте. Поздравления за красотите.
И въпрос - за колко време изсъхват фигурки от марципан Варна и лесно ли се моделира. Същия въпрос имам и за Маршмелоуз бонбоните. И от къде да ги купя. Никъде не намирам. В Била дали ги има, там не съм ходила.

# 292
  • Мнения: 4 358
извинявам се за глупавия въпрос,но от къде си купувате готова моделираща маса? Blush

правите стахотни торти а аэ тепърва я уча!
Гледам ,че не си от София.Погледни в Тортената библиотека има един сектор кое от къде да купим.
Иначе в София от сладкарската борса на ул Кадемлия № 6.
Момичета здравейте. Поздравления за красотите.
И въпрос - за колко време изсъхват фигурки от марципан Варна и лесно ли се моделира. Същия въпрос имам и за Маршмелоуз бонбоните. И от къде да ги купя. Никъде не намирам. В Била дали ги има, там не съм ходила.
В бензиностанциите OMV много често има. За Била не съм сигурна newsm78.В много малки магазинчета за кафета, бонбони и др сладки неща съм ги намирала - говоря за София.

# 293
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, благодаря за отзивите. Ще се опитам да отговоря на въпросите ви.


---Етажите са 32х32 и 22х22 см - общо за 40 човека е предвидена тортата. Горният етаж за 15 парчета и долният за 25.... но определено ще излезнат повече.
---Вчера към 15ч сглобих тортите, а днес в 11 вече беше напълно готова. Розите ми отнеха общо 2 часа - около 40 са на брой.
---Панделката е изкуствена. Борда е сметана, а листата маслен крем, но с повечко пудра. Нещо като бътъркрийм айсинг.
---Розите са закрепени с клечки за зъби (почти всичките), като са мацнати и лего с вода

Сега пак ви оставям. Ще си почина малко и отивам да замеся тесто за медовик  Simple Smile

# 294
  • София
  • Мнения: 2 130
Пепи, чудесни юбилейни рози! Такъв водопад...

Иглика, чудесно си се справила! Децата сигурно са били доволни:) Какво има вътре?

Нелка, благодаря ти за рецептата! Радвам се, че откликна!  Hug

# 295
  • Мнения: 1 965
ИМАМЕ ЕДНА СВОБОДНА СТАЯ ЗА СБИРКАТА НА ЦИГОВ ЧАРК.
ВЕЧЕ НЯМАМЕ!

Пепи - много стилна торта. тези рози ти стават запазена марка.
Албенче - страхотни са и твоите.
иглика333 - поздравления! Ако може една забележка. Името "АДИ" -  Бръкна ми в окото направо с това латинско "Д".  Или с българското "И". Иначе тортичките са ти изпипани.
Писето - Вече са казали за ОMV бензиностанциите. Даже тия дни видях нов модел от 4цветните. Има и зелена лентичка в тях. Освен това на същото място има и тези, което са с форма на ябълка. със сигурност има и в Кауфланд. От 4цветните и от ТЕЗИ. Кокоса се маха с груба кърпа или направо под хладката вода на чешмата.


# 296
  • Мнения: 1 491
Ето ме и мен.
Пепи, поредна чудесна юбилейна торта! Браво   bouquet

Насипната ми торта в купата в хладилника претърпя известна декорация заради ожесточената молба на щерката:




Но на нея не й хареса в този вид и добавихме малко цветенца от РА -



извинявам се за глупавия въпрос,но от къде си купувате готова моделираща маса? Blush

От Варна можеш да си закупиш готова моделираща маса от ф-ма "Илчовски-94" и ако не ме лъже паметта се намира на ул. "Български орел"  newsm78  Абе на някакъв орел беше, виж в библиотеката, там има точен адрес  Peace

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 23:47 от violetblue

# 297
  • Мнения: 186
Здравейте отново! Сърдечни благодарности за топлите думи към моите маргаритки Hug Изядохме тортето, хареса се, но мене страшно ме гложди едно нещо. И реших да си ви попитам. Има ли някакво правило кои блатове се сиропират и кои не? (Изключвам Татяната, за нея вече знаем Simple Smile) Правих какаовия блат на Нелка и за разкош рекох да си го напоя хубаво с мляко, захар, есенция и какао. Да, ама в средния блат, където явно бях прекалила се беше получило едно твърдо...не че не ставаше за ядене, но...за мене си беше чиста издънка. Какво мислите по въпроса, кога да се въздържам от сиропиране и кога, напротив е желателно?Относно показваните торти...ами аз като новобранец не смея да давам коментари, но не мога да не се прахласна пред водопада от рози на Пепи. Страхотни са! Излишно им се притесняваше, Пепи!
Албена, какво е покритието под твоите маргаритки? Някаква карамелена глазура? И как я слагаш по стените?
И в тортата на barcela има нещо подобно newsm78
violetblue, как иначе без декорация? Много е нежна, харесва ми!

# 298
  • Мнения: 264
Благодаря ви за хубавите думи!!!
Ванче и на мен не ми харесва д-то. Първо го направих за по-лено, после ми свърши червеното и нямаше как да го поправя.
Пепи уникална юбилейна торта много изпипана.
краси.мира много добре се е получило дяволчето.
dimitrina73 вътре са пандишпановите блатове на Пепи с орехи, крема е Рафаело и съм сложила и банани. Предишния път правих същата, но от страх да не ми се деформира тортата я бях оставила по-суха. Сега сиропирах с подсладено мляко по-смело и се получи добре, днес разрязаха първата торта и всички много я харесаха.

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 23:52 от иглика333

# 299
  • Мнения: 634
Пепи, тортата е върхът и аз имам подобна една от първите в албума ,само че е във формата на сърце и е сметанова с рози от Варна Hug Hug Hug
Иглика333,пух и приятели са много сладки,а макуин е супер.  bouquet
Барчела да върху кристалин.
Ивейн,покрита е с фрасистура карамел,а отстрани я разнасям с нож ,след като съм загладила тортата със сметана и е престояла около час в хладилника.Няма никакъв проблем.
Аз правих  две рисувани торти на Н2О.и се чудех дали да качвам ,за да я видите ,но все пак ще я покажа,разлеката е само в бордюра,който шприцовах с нов накрайник.

Можеше и да е по добре ,но нещо се чуствам страшно уморена Weary

Общи условия

Активация на акаунт