Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 79

• 45 235
  • 370
  •   1
Отговори
# 270
  • у дома
в блога на  simplyblue ... Толкова подробно е описала,че няма начин да не се получи.  Peace
За което сърдечно и благодаря-  bouquet  bouquet  bouquet-обрах овациите и тортата стана превъзходна!!!

аууу  Embarassed тайничко следя темичката и не смея дори да ви похваля какви ЧУДЕСА newsm51 сте сътворили, защото аз нищо не правя напоследък...  Sad
обаче след изказването на Fior, не се сдържах  Blush Mr. Green поздравявам ВИ, всички майсторки от последната тема, невероятни торти, наистина го мисля  smile3501 smile3501 Fior Hug  bouquet

# 271
Fior имаш нова лентичка , или аз чак сега забелязвам newsm78 Поздравления . (кой ще е следващия от темата , Ванче....?  Mr. Green
 Магнетена наистина е доста вкусна  Heart Eyes
Краси леле този дявол , че и в пламъци. Каква е символиката? Иначе ще си е копна идеята за автопортрет  Laughing
 За надписа ,ти си знаеш  Wink

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 22:48 от raya_рая

# 272
Ей,тъкмо да честитя на Fior , и Рая ме изпреварила...
Fior, Честито!  И пожелавам едно сладко бебенце!    preggo         ylinfant 

barcela ,добър борд от сметана си направила.А отгоре карамел ли е ? 

Теди,да ти е честит рожденика! Много хубави Пух и ко.   Peace 
А на кошницата много ми харесаха цветята.

Ивейн,много нежни маргаритки!И интересно,бели на бял фон, а изпъкват.

Пепи,книгата много ме грабна.Копирам си я ,че имам една идея,може ли?

Ето го и дяволчето,не е точно копие,но това се получи...

и още...

http://www.teilor.snimka.bg/album.php?album_id=272114&pid=11801298     

# 273
  • Vaudreuil Canada

Fior имаш нова лентичка , или аз чак сега забелязвам newsm78 Поздравления . (кой ще е следващия от темата , Ванче....?  Mr. Green

И двете спинкате лентичката е поне на 2 седмици Simple Smile

Какво общо има Ванчето?????  newsm78

# 274
Ивейн,страхотни маргаритки  bouquet.Иаз днес правих ,но от сметана съвместно с моята колежка,която ми беше на гости.
Риен много благодаря за указанията за книгата Naughty
Барчела,обожавам ги тези лилиуми ,но все не ми стига време да ги направя.Поздравявам те за шприца Hug Hug Hug
Райче с нетърпение чакам твоите лилиуми,като истински са.
Красимира много детаили по твоята торта и все изпипани.Не обичам дявалите ,но твойт е много сладък Hug
От мен две торти за лека нощ.

# 275
Момичета, благодаря ви за "признанията"  Mr. Green   bouquet  За мен кремовете станаха достатъчно гъсти, по моите разбирания. И убийствено вкусни!!! Но някак си може би, аз самата бях с едни очаквания и още централното парче като не ми стана на рулце, а крема изтече по цялата подложка и аз капитулирах моментално... Може би нямах сили да се боря, знам ли, но със сигурност отново ще я пробвам тази торта докато не се получи  Mr. Green

# 276
  • Пловдив
Додър ден мили дами! Ето и обещаната от мен торта. Свястна снимка пак нямам защото нямаше как да я пренеса до мястото където обикновенно снимам и е най-светло (много тежи това чудо). Снимките са линк към по-големи Wink Реалният цвят е нещо средни между двата цвята.

А тази е правена в хладилника:

# 277
Здравейте и от мен! Изчетох отгоре-отгоре всичко. Поздравявам всички ви за тортите. Дори не ги разгледах задълбочено, поради липса на време по ред причини.
реших да се включа за кратичко, да внеса малко спам-че, че скоро не съм го правила.
ИМАМЕ ЕДНА СВОБОДНА СТАЯ ЗА СБИРКАТА НА ЦИГОВ ЧАРК. СТАЯТА Е ПЛАТЕНА ЗА 1 НОЩУВКА. АКО ИМА ЖЕЛАЕЩА МАМА, ДА СЕ ВКЛЮЧИ, НЕКА ПРЕГЛЕДА ЛИНКА  И ДА ПИШЕ МАКСИМАЛНО БЪРЗО ИЛИ В ДРУГАТА ТЕМА, ИЛИ ДА МИ ПРАТИ ЛС ЗА ДА ДАМ ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ.
ТОВА Е ТЕМАТА    ТОВА Е ОБОБЩИТЕЛНАТА НИ ТЕМА

(кой ще е следващия от темата , Ванче....?  Mr. Green
МООООООООООООЛЯ?  Shocked
ТОВА ПИТАМ И АЗ?   newsm78
Райче, не се бъзикай с леля си, моля те!!!! Ако това е намек, да ти кажа че аз за внуци се настройвам вече.... Моооооооля ти се не ми разтуптявай сърцето с такива постове, че е опасно на тази ми ти възраст да се вълнувам така.....  Joy Joy Joy

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 12:58 от van444eto

# 278

ИМАМЕ ЕДНА СВОБОДНА СТАЯ ЗА СБИРКАТА НА ЦИГОВ ЧАРК. СТАЯТА Е ПЛАТЕНА ЗА 1 НОЩУВКА. АКО ИМА ЖЕЛАЕЩА МАМА, ДА СЕ ВКЛЮЧИ, НЕКА ПРЕГЛЕДА ЛИНКА  И ДА ПИШЕ МАКСИМАЛНО БЪРЗО ИЛИ В ДРУГАТА ТЕМА, ИЛИ ДА МИ ПРАТИ ЛС ЗА ДА ДАМ ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ.

ТОВА Е ТЕМАТА    ТОВА Е ОБОБЩИТЕЛНАТА НИ ТЕМА

Ванччче, пък жена почервени го, за да се види... К`во като е в големи букви...  Heart Eyes

# 279
  • Norge
Здравейте, момичета.
Не следя темата и не съм видяла тортата, която Димитрина е приготвила и поднесла преди няколко дни.
Преди малко бях помнолена да напиша рецептата и затова се включвам.
Заради голямото разкъсване във времето ще поместя и снимка, за да се знае към какво се отнася самата рецепта.

Шоколадова царица/кралица

Платки:
8 белтъка
300 г захар
300 г орех, счукан така, че да се запазят и по_ едри парченца от ядките.

Жълт/яйчен крем:
4 жълтъка
60 г захар
50 мл течна сметана (38%)
80- 100 г чисто масло, със стайна температура
ванилия

Шоколадов мус:
150 г млечен шоколад
30 мл силно кафе
уиски (за аромат)
3 листа желатин
2 жълтъка
100 мл течна сметана (38%)
2 белтъка
50 г  пудра захар

вишни от компот

-------------------------------------------------------------

Платки:
1. Разбий белтъците и захарта на сняг. Добави орехите.
2. Разпредели на три платки с D= 22 - 24 см
3. Печи на 150 гр.Ц 20 - 30 мин, докато се усети аромат на печен орех.
......Платките остават леко влажни/лепкави: така трябва да бъде.

Жълт/яйчен крем:
1. Смеси жълтъците, захарта и сметаната. На умерен огън ги сгъсти до крем при непрекъснато бъркане.
2. Охлади до сатайна температура.
3. Добавяj маслото на малки парченца и го вбий в крема.
4. Прибави ванилията.

Шоколадов мус:
1. Накисни желатина в студена вода.
2. Разтопи шоколада в кафето, добави към него уйскито и жълтъците.
3. Охлади.
4. Добави разбитата предварително сметана.
5. Последно prбави двaта белтъка, разбити с пудрата захар.

Тортата се "събира" по следния ред:
Платка
Яйчен крем
Платка
Шоколадов мус + вишни
Платка
Шоколадов мус

# 280
Ванччче, пък жена почервени го, за да се види... К`во като е в големи букви...  Heart Eyes
Ъъъъъъъъ....  newsm78 Сори! Забравих! Embarassed
Охоооооо.... Нелка!  Shocked Здравей и ... БРАВО!

# 281

И двете спинкате лентичката е поне на 2 седмици Simple Smile

Слушайте сега Whistling не спим ама си трайкаме.Аз знам за Фиорчето ама си трайкам докато тя сама не покаже.Та гледам показала е лентичката официално и вече мълвата се разчу.Имаме си коремче сладичко отново тук  love001.
И ако обичате Ваня да не я бутате напред.Жената щерка има да жени.За зетя едно време торти прави да му се подмазва hahaha
Молим ви се да не ме пререждате.Аз съм на опашката Embarassed Embarassed Embarassed
Момичета всичко съм видяла и изчела до последната буква.Не коментирам по имена защото ще стане километричен пост.
За всички ви  smile3501 smile3501 smile3501 newsm20 newsm20 newsm20.
Нелка безкрайни благодарности за превода на тази прекрасна торта newsm51.

# 282
  • Варна
Здравейте,момичета

Имам малко спешна нужда от помоща ви-утре ще правя на моето голямо момченце торта за четвъртия му рожден ден.
Ще я правя със захарно покрите,но тук се оказа голям проблем да открия глюкоза.Едвам успях да се сдобия с 80мл,а
прочетох в рецептата,че са ми нужни 100-120мл.Какво да правя  случая.
За първи път ще правя фондан,така че и съвети приемам.
и още едно въпросче-след като го направя,как да го оцветя?Имам бои на прах.

Много,много ви благодаря предварително Hug

http://media.snimka.bg/2651/011557534.jpg,А тук е тортата,която искам да направя

# 283
Нелка, мерси за рецептата, копнах си я.
Имам само 1 въпрос за количеството желатин. Колко грама е един лист? Равнява ли се на 1 пакетче от 10 гр. стандартно или?
Аз предполагам,че на това количество крем не са необходими повече от 2 пакетчета желатин, но това са мои разсъждения newsm78

diangeli , ако намалиш пропорционално другите продукти за съответното количество глюкоза?
За цветовете, гледам, че основно жълто ще ти трябва...ззащо не го оцветиш предварително за да стане равномрно, а за устата и очите  може да си забъркаш мъничко допълнително...марципан Варна или малко бял шоколад или нещо друго, като си оцветиш устата и синьото на гъбата и очичките допълнително  newsm78
Разсъждавам на глас... Thinking

# 284
  • Варна
И аз това си мислех,да намаля количеството на др.продукти,но точно с колко newsm78
А и нямам представа колко излиза цялото като количество,дали ще ми стигне за тази торта?
Тортата ми трябва да е по-големичка,за около 26 деца и няколко учителки.

Общи условия

Активация на акаунт