Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 79

  • 45 242
  • 370
  •   1
Отговори
# 255
  • София
  • Мнения: 2 130
Tedy, честит ти рожденник! Чудесна торта с Пух - много ми харесаха фигурките и цялата композиция. Идеята за хълмове е много ефектна. Розите са с много естествен вид.

Ивейн, красиво е като първи и общ изглед! Simple Smile
Вероятно е станало малко по-сипкаво и тежко тестото, затова не си успяла да нагласиш диплите, но белият цвят добре крие такива тегоби:)))

Все пак не се сдържах и реших да реагирам...дано не греша в преценката си, но Антоан, моля те, не се пали толкова - сигурна съм, че Рая (не адвокатствам, просто изказвам мнението си) не имала за цел да подцени мнението ти. И тя е изказала свое, произтичащо от нейния опит. Освен това, проследих постингите й поне до 15-ти април - не е коментирала никой от твоите коментари...Последният, преди нейния, коментар по твое изказване е на sirai Simple Smile Надявам се не се сърдиш, че се намесих, но настръхвам при мисълта за безмислени разпри в темата - доволно преживяхме неотдавна...

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 11:19 от dimitrina73

# 256
  • София
  • Мнения: 178
Включвам се само, за да поздравя Пепи и Стаси за страхотните торти. Стаси - да ти е живо и здраво момиченцето!!!

# 257
  • Мнения: 1 491
Цитат
Не всичко е "търпение"  . Ти вземи и накачи цялата фигурка наведнъж, пък нека си съхне и седмица. Резултата ще е смачкана глава и тяло с "шкембе" .

Досега не съм видяла шкембе на моя фигурка и затова го твърдя.Освен това не ползвам готови смеси като теб и идеално знам как да си направя тестото еластично за покриване,по-твърдо за моделиране и тн.Престани да коментираш само моите изказвания защото всеки си има мнение и тук е мястото да си го каже.


Аз така ще кажа нещата - всяко нещо идва с практиката! Ще се направи един път и ще се получи. На вторият обаче няма да станат нещата и при третият опит човек ще изпробва друга технология. Така се учи всичко! На гледане и четене може и да е лесно, но докато не пипнеш с ръцете и не опиташ, няма как да разбереш дали те бива или не! А когато човек се занимава професионално точно с торти е съвсем естествено да знае как да си направи нещата, така че да си "облекчи живота"

# 258
  • Мнения: 91
Антоан 2006, благодаря, ще опитам и по твоя начин, защото покритието ще бъде марципан Варна, а май и ти работиш с него newsm78,   bouquet

# 259
  • Мнения: 1 417
Момичета имам въпроси
Мисля да пробвам да спретна една торта и съм се насочила към рецептата на Медовик, само се чудя с какъв крем - да няма сметана. Идеята ми е да направя картинка с трансфер на главата на Спайдърмен - такава ми е поръчката, при това на черния Simple Smile Долу горе прочетох за този трансфер, но самата торта с какво покритие трябва да е за да сложа картинката, т.е може ли да е някакъв крем, защото мисля че с тия чаршафи няма да се справя? Шоколада за този трансфер /четох че ще е по лесно/ какъв трябва да е - т.е купувам някакъв и разтапям или го правя? Като започна сигурно и още въпроси ще имам Wink

# 260
  • Мнения: 1 610
Искам да се извиня, че не коментирам, нямам време и просто давам по диагонала напоследък.
Видях, че рая е питала за Книга.Ето едно супер упътване със снимки. http://www.chefkoch.de/user-fotos.php?id=27476&picid=437542

# 261
  • Мнения: 559
Цитат
А, ако ти поръчат торта три дни преди събитието с такива фигурки, на които им е необходимо една седмица за съхнене, как ги  правиш?

Тогава ги правя веднага от фондан.Той съхне за 24 часа.Иначе марципана е по-лесен за моделиране,но по-мек и му трябва повече време.Ако е спешно и от фондана става доста добре.

# 262
  • Мнения: 559
Цитат
Все пак не се сдържах и реших да реагирам...дано не греша в преценката си, но Антоан, моля те, не се пали толкова - сигурна съм, че Рая (не адвокатствам, просто изказвам мнението си) не имала за цел да подцени мнението ти. И тя е изказала свое, произтичащо от нейния опит. Освен това, проследих постингите й поне до 15-ти април - не е коментирала никой от твоите коментари...

Не се паля,просто се чудя защо не е отговорила така на Албенка,която също казва,че суши фигурите си цели, а точно на мен.И го казвам,защото ми е пратила на ЛС поне 10 поста,в които ми казва ,че съм нямала място тук на форума и че не ми стискало да правя това и онова.Опитвам се да запазя добрият тон наистина.Това е и моята цел.Да помагам на някого който има нужда от съвет.Но случайно върху мен се изсипват жлъчни неща,които не са ми приятни и не искам въобще да ги отразявам.Но то си е кофти.
За темата пак ще кажа,че фигурките от различни видове теста явно съхнат различно и се поддават на закрепяне,залепяне и тн.за различно време.Би било добре,да се уточни всеки какво тесто има предвид и така да уточняваме на тези които се чудят на различните видове отговори.
Приятен ден на Всички Ви!

# 263
  • Мнения: 1 173
И го казвам,защото ми е пратила на ЛС поне 10 поста,в които ми казва ,че съм нямала място тук на форума и че не ми стискало да правя това и онова.Опитвам се да запазя добрият тон наистина.Това е и моята цел.Да помагам на някого който има нужда от съвет.Но случайно върху мен се изсипват жлъчни неща,които не са ми приятни и не искам въобще да ги отразявам.Но то си е кофти.


Момичета , предварително се извинявам за този пост , по късно ще вляза и редактирам
Антоан би било добре да си препрочетеш ЛС отново , ако ги нямаш , все още са в моята кутия мога да ти ги препратя- а и те са само 3  не 10. Ти започна ЛС съобщенията след коментара който оставих в темата за "торти в Пловдив" в която ти най нагло нападна Пепи - бих могла да се само цитирам но коментара беше от рода "защо трябва да "ухапеш Пепи...." Не разбираемо за мен - тя си върши работата , не претендираше нищо !!! От там ти започна ЛС съобщенията. Никога не съм написала че нямаш място във форума - това е свободен форум не съм аз тази която би ти забранила да пишеш !
 Следващото което да - ти имаш "крадени" торти в албума си с които заблуждаваш разглеждащите че са твои. Това е най-малкото неетично. По повод това написаното от мен ти отговори "...мога да си слагам каквото си искам в албума , ти си гледай своите торти ....''. Да за мен това наистина означава че" не ти стиска да я направиш..." след като си сложила снимката на тортата и просто си добавила воден знак с името си !!!

 Както забелязваш аз твои торти не коментирам и нямам намерение да го правя .Повече нямам какво да допълня- аз казах това което исках . Хората тук ме познават достатъчно добре , за да знаят какво мога и какъв човек съм .

 За фигурките - не можеш да сложиш 200гр фондан накичен едно върху друго без малко да е позасъхнал. И определено не съхне толкова бързо. Ето тези мечета http://www.snimka.bg/album.php?album_id=229804&pid=10556312 са 70гр изсъхнали . Ако имах време да  изчакам тялото да изсъхне преди да сложа главата отгоре и да го сплеска , нямаше да изглеждат толкова "тумбести".

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 16:26 от raya_рая

# 264
  • Мнения: 1 329
Момичета,
съвестно ми е че подвигнах въпроса за фигурките и оттам се разрази спора. Нормално е всеки да има собствена техника на работа и така да му е лесно да работи.
Също смятам, че е удачно всеки да споделя своя опит, до който е достигнал и ние - новите да си направим изводите, които са ни нужни, за да вървим напред и да станем толкова добри, колкото сте и вие.  bouquet
Оценявам помощта на всеки един човек тук във форума и моля нека прекратим тази тема. Peace

Сега остава другите да покажат творенията си, а аз се точа за тортата на Пепи утре... Peace
Тая седмица май няма да правя торта, щото с това сладко, 100 кила ще станем с моя мъж... Embarassed

# 265
  • Мнения: 452
Както винаги страхотни торти сте показали.Напоследък нямам много време и сядам за малко да попрегледам какво сте показали.При мен има затишие откъм тортите,последната ми е отпреди няколко дни за рож. ден на свекърва ми.А иначе усилено мисля за предизвикателството и как да я направя тази икебана още отсега,че като стане топло май няма да ми се занимава.
Това е последната торта за този месец от мен.

# 266
  • Мнения: 1 491
...май няма да правя торта, щото с това сладко, 100 кила ще станем с моя мъж... Embarassed


Моят мъж преди няколко дена ми се оплака, че панталоните вече му стягали и трябвало да спра да го угоявам  Shocked  Joy Joy Joy  Виж, на щерката не й пука (защото още ни е рано да се притесняваме за момчета и външност) и няма нищо против майка й да прави сладки неща  ooooh!
Имам една торта в хладилника, ама нещо нямам мерак да я покривам и декорирам и ще си я хапнем с лъжици от купата.

Специална молба към момичетата правили "Магнетен" -
Как аджеба завихте на руло центъра и цялата торта без да ви се свлече крема? На мен целият ми изтече отдолу и съответно замисленият "Магнетен" моментално беше изсипан в купа и ръгнат в хладилника да стяга с успокоението, че от купата няма как да изтече  Laughing

# 267
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Как аджеба завихте на руло центъра и цялата торта без да ви се свлече крема

Признавам си без бой - не успях - всичко се разтече безумно кремовете се смесиха и въпреки че го натиках в тортена форма в която преседя цяла нощ с идеята крема да е стегнал на сутринта просто не ми се получи тортата. След изваждане от формата започна бавно да се свлича на една страна - ставаше за чудесна ски-писта или склонче на планина  ooooh! а на мен ми трябваше за кошница  Crossing Arms
Да не пропусна да кажа - въпреки формата си беше много вкусна!!!

# 268
  • Мнения: 1 173
violetblue и аз да призная без бой че не успях да направя кремовете достатъчно гъсти . Като ги видях  колко редки станаха изобщо не се пробвах да навивам я наредих като обикновена торта ( бял черен , бял черен- блатовете разрязах на 2). Блу ай обаче успя , дано се включи и сподели.
Барсела  малките лилии РА ли са ? А борда отстрани ? Ще се конкурираме с лулиуми , а  Wink (и аз имам един готов ,който не съм показвала още , но момичетата вече ще ми се скарат , че все едни и същи китки пускам  Laughing . Но няма да ви се размине де- другата седмица за деня на майката съм я замислила вече  Mr. Green .
Дарилка съседите намазват , иначе ако го ядем всичко това в нас ... Shocked

# 269
  • Мнения: 1 486
Специална молба към момичетата правили "Магнетен" - [/color]Как аджеба завихте на руло центъра и цялата торта без да ви се свлече крема? На мен целият ми изтече отдолу и съответно замисленият "Магнетен" моментално беше изсипан в купа и ръгнат в хладилника да стяга с успокоението, че от купата няма как да изтече  Laughing

violetblue,при мен първия опит с тази торта също беше злополучен,но тогава крема не го варих достатъчно и когато сложих белия шоколад-стана на боза.Обаче не се отказах и реших да има втори опит,крема варих дълго,стана си супер гъст ,дори много.А как ги завих платките-отговор намерих в блога на  simplyblue   тук Толкова подробно е описала,че няма начин да не се получи.  Peace
За което сърдечно и благодаря-  bouquet  bouquet  bouquet-обрах овациите и тортата стана превъзходна!!!
Успех!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт