Машина за хляб - 16 част

• 97 684
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 135
# 136
ползите и:
• има смъртоносен ефект срещу бацили, вируси и гъбички.
• понижава кръвната захар.
• пречи на Съдовите заболявания .
• улеснява храносмилането.
• балансира отбранителната система.

нейсе, хади лека да е на всеки  Simple Smile

Много я харесвам тази подправка,страхотен аромат придава на тестените изделия.На мен ми я носят от Турция,така и не я намерих тук,въпреки,че казват че я има,аз не съм я виждала.

# 137
Здравейте.Искам да благодаря на мах-мама за оказаната ми помощ.Тъи като нямам фото за момента а видях хляба на Ердинч моят се получи същия/без втасване в хладилника/на програма 2 за френски хляб/и без подправката черен кимион/.Извинявам се,че се намесвам но съм възхитена от творенията ви и ще продължавам с ваша помощ да експериментирам.  bouquet

# 138
  • София
Трябва да се редактирам, щото бързам аз да отговарям без да прочета всичко.

Любопитно ми е как се връзва тая теория дето солта пречела на маята да втасва. Прегледах всички рецепти в ония сайт с турските рецепти и там като гледам солта направо си я ръсят хората като за последно.

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 08:23 от дядо хаджия

# 139
  • с/у ОколоМръсТното
Отчет  bowuu

Хляб на програма САНДВИЧ: пълен провал. Остана суров отвътре. Не знам защо, но на тази програма не можах да си избера степен на зачервяване на коричката.  Confused

После, по методите на pina и max-mama се опитах да направя козунак. И той не се получи. Просто не можа да втаса добре в машината, иначе го опекох по-добре от предния. Нямаше конци и захарта му се оказа малко (или съм прекалила с брашното). Абе...  ooooh!

Ми това е... все по-лошо се чувствам. Мъжът ми не ме окорява, но гледам, че се чуди защо нищо не ми се получава.
Ще направя пустите му козунаци в обикновената си фурна, но след няколко дни. Дребния изгоря от Т тази нощ (с гнойна ангина е) и за сега нямам ищах да творя... пък и с тези провали - хептен не ми се поглежда машината.

Хубав ден, майсторки и майстори   bouquet

П.П: от къде купувате маковото семе?

# 140
Шани, защо не пробваш с тази рецепта от Рая -

300 мл. пр. мляко
3 с.л. масло
2 ч.л. сол
500 гр. брашно
2 с.л. захар
2 ч.л. мая

Теглото е 750 гр.
Програмата е 1 - Нормална или 6 - Бърза

Добавям :
2 с.л. сухо мляко (ако сложа вода вместо мляко)
2 с.л. белен сусам (може и не белен, но тук наоколо само такъв продават)
2 с.л. белени слънчогледови семки
1 с.л. белено просо
1 с.л. ленено семе
/всичко сипвам още в началото/

Ако слагам Добавките, сипвам повече течност - още 25-30 мл.

Вместо тези добавки, може да сложиш :
2 с.л. сух лук
10-15 маслини
/маслините си слагам при звуковият сигнал/

или

настърган кашкавал - около 200мл. (от мерителната чаша)
1-2 ч.л. шарена сол.
/всичко слагам веднага/

Тя е дала няколко варианта....Според това, което на теб ти хареса - така го направи. Или с добавки, или без.

Ето още една рецепта:

Хляб с кисело мляко  1000гр
  Вода  200 мл
  Кисело мляко  125 гр
  Сол  2 ч.л.
  Захар  1с.л.
  Брашно  480 гр
  Ръжено брашно  70 гр
  Мая  2,5 ч.л.
Пече се на 8 програма в книжката, която е 3,55ч.

Тук можеш да минеш само с едно брашно - бяло - 550гр.

И тази рецепта е добра:

Хляб с ементал на  Amarena

320 мл вода
400 г пшенично брашно тип 550
2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
50 г Ементал (при мен настърган кашкавал)
2 с. л. масло (аз го разтопих и го прибавих към  водата, заедно с настъргания кашкавал)
1 ч. л.  чесън на прах
1 ситно нарязана скилидка чесън
1 ч. л. млян черен пипер
1.5 ч. л. суха мая (аз сложих 1 ч. л.)

програма- нормален и бял хляб

Добър апетит!

Не се отчайвай, ще стане хляба! Детенце да се оправя по-бързо, че е неприятно.

А на мен машинката май се кани да сдава багажа.......Бъркалките въртят в свободно състояние, без нищо, на сухо, но като сложа тестото - и спират и се чува едно виене...Не ми е твърдо тестото, слагах и олио, но пак същата работа.......Мъж каза,че ще я погледне, дано е нещо дребно.......

# 141
  • Варна
Шани,маково семе купувам от Пикадили(на щанда с подправките е),а на щанда с хр.продукти за диабетици се намират сусам,ленено семе и други семенца.Бързо оздравяване на детенце.

# 142
  • България
Христос Воскресе! Желая на всички здраве, късмет и любов.
Аз по Великден направих към 4 козунака, рецепта на маx-mama, малко изменена. Става точно за един козунак, програма Френски хляб - 3.50, Аляска-една бъркалка. Слагам само 100 мл. мляко. Следя тестото, трябва да стане не много меко.
Шани и аз в началото имах проблем. Тестото, не  трябва да лепнр по бъркалката. Програмата за Сандвич е страхотна, в книжката има рецепта за Италиански хляб - 1 кг. пробвай. Аз ползвам жива мая - разделена на четири. Слагам я върху брашното, като я наронвам.
Успех

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 12:12 от Alisa

# 143
  • близо до Кресненското дефиле
Христос Воскресе!
Момичета,помагайте!Имате ли рецепта за кекс в машината?И още нещо за какво основно се използва програма сандвич? newsm78

# 144
  • София
Момичета, нали приемате нови попълнения? Hug
От Вашите теми се запалих за машина и от няколко месеца си имаме Kenwood. Страшно съм доволна от нея Heart Eyes

За Великден правих козунак по рецептата на Скарлет О'Хара - от козуначената тема - но понеже машината ми е за до 1кг, намалих продуктите на половина и излезе само един козунак.  Та въпросът ми е дали ако ползвам машината само за месене, мога да сложа пълните продукти, които са близо 2 кг? newsm78

# 145
  • България
Христос Воскресе!
Момичета,помагайте!Имате ли рецепта за кекс в машината?И още нещо за какво основно се използва програма сандвич? newsm78
Аз лично не правя кекс в машината. Имам програма Сладък хляб - 3 часа.

# 146
  • България
Момичета, нали приемате нови попълнения? Hug
От Вашите теми се запалих за машина и от няколко месеца си имаме Kenwood. Страшно съм доволна от нея Heart Eyes

За Великден правих козунак по рецептата на Скарлет О'Хара - от козуначената тема - но понеже машината ми е за до 1кг, намалих продуктите на половина и излезе само един козунак.  Та въпросът ми е дали ако ползвам машината само за месене, мога да сложа пълните продукти, които са близо 2 кг? newsm78
Ако машината ти е за 1 кг., не е добре да месиш два.

# 147
  • близо до Кресненското дефиле
Alisa,а може ли да споделиш рецептата Hug

# 148
# 149
Христос Воскресе!

Програма Сандвич се използва за направата на хляб.

Общи условия

Активация на акаунт