Машина за хляб - 16 част

• 97 595
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 210
  • София
...
Ето го топъл, топъл, дори врял....
...

Мамче твоето семейство гладно няма да остане, така си мисля аз.  newsm78

# 211

Например за моя Мулинекс е дадена една интересна рецепта за хляб без кора (ще Ви я цитирам по памет):

1. Топла вода - 210 мл;
2. Мляко - 115 мл;
3. Олио - 2 с.л.;
4. Сол - 2 ч.л;
5. Захар - 2 ч.л.;
6. Брашно - 600 гр;
7. Суха мая - 1.5 ч.л.

Това в книжката на Moulinex 5000 е преведено като "Основен Бял хляб", а на другите езици се вижда и като "Френски" и като "Хляб без кора"

А в книжката на Moulinex 5003 е преведено като "Хляб за сандвичи" Wink

Това е рецептата, която съм си заплюла за базова и я използвам и за бял и за полупълнозърнест(с до 200гр. пълнозърнесто, за сметка на бялото - фемилито не понася по чер Simple Smile  )
Правя го и на основна програма за 3,20ч. и на бърза - 1,20ч, а най-често на Безглутенова - 2,20ч.

# 212

Искам да си купя добра марка, с добра вместимост(да не е някаква мъничка)...за повечко пари....

аз си поръчах Breville, това е върха, препоръчвам ти я
http://www.breville.com.au/care_detail.asp?prod=479

# 213
  • Разград
Маме,как е буФнал самоооооо,страхотен е Peace.А отвътре как е?

# 214
точно за този модел 2000 се чудех или средващия модел 5000 кои от двата ми препоръчвате

# 215
  • Разград
точно за този модел 2000 се чудех или средващия модел 5000 кои от двата ми препоръчвате

Това за Мулинекс ли?Ако е така,разлика има,и то в кг вместимост.
2000 е за 750 гр,а 5000 е за 1,500 кг.

# 216
Макс, ето го козунака вътре - Вътре - вътре. Много вкусен козунак! Благодаря ти, Макс!

И да си представя хляба, втасвал цяла нощ на открито, а преди това седял 24ч. в хладилника, сутринта докато се подготвяхме за работа и закусвахме, го опекох. И тази вечер имаме хляб на масата....Но за утре кой ще ми меси?

Хляб - хляб

Благодаря ви за милите думи!

# 217
Мама Цоцоланка, и козунака и хляба са чудесни, поздравления! Рецептата на max-mama и на мен много ми хареса.

....Но за утре кой ще ми меси?...

Да позная ли от един път? Или няма смисъл въобще да ти пиша именцето май.
Не те мисля тебе аз. Ти и без машина ще си месиш и хляб, и питки, и какво ли не. Ама моята ако се счупи, директно съм в магазина за купешки ooooh!...Пази боже!
То сервизи не че няма, но в дълбоката провинция тц... Crossing Arms

# 218
Момичета, запалих се и аз от вашата тема и ето ме- вече имам и аз машина за хляб. Вече пробвах една от рецептите от 4-та страница на темата с рецепти- френски хляб с хрупкава коричка и маслини, чубрица и лук. Стана превъзходно- децата и мъжа казаха, че по- вкусен хляб не са яли, а сина като го видя- направо възкликна- а, какъв хубав кекс- много нашарени се получиха филийките. Вече съм си у дома и честичко ще пускам машината в действие...
Да попитам линка в началото на темите за машината за съвети и препоръки нещо не ми се отваря, какво да направя?

# 219
  • София
Маме,

Както виждам на нова машинка май ти е късмета. Съчувствам ти.

Няколко пъти предложих тази:

http://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/avtomatichna-furna-z … 52-p30461090.html

Но никой не се престраши. Може пък на теб да е била писана. Wink

# 220
  • София

Ама нали щяхте да карате машинката в сервиз ?

Маме,
...
...

Струва ми се малка тая машинка за мама Цоцолана съдейки по количеството работа, която тя върши на ден.

# 221
Маме,

Както виждам на нова машинка май ти е късмета. Съчувствам ти.

http://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/avtomatichna-furna-z … 52-p30461090.html

Но никой не се престраши. Може пък на теб да е била писана. Wink

моята е същия модел  Simple Smile  със същите функции , но май на друга марка и по-ниска цена.

имам въпросче , жива мая можели да се държи във фризера?

# 222
  • София
на опаковката пише, че не може, ама аз я слагам и пак си втасва добре после  Peace

# 223
  • София
Здравейте  Grinning
Дали ще може някой да ми помогне...загубила съм си книжката за машината и ако може да ми напишете коя програма на какво отговаря Rolling Eyes / За Мулинекс 2000 / ще съм ви безкрайно благодарна Hug

# 224
  • София
имам въпросче , жива мая можели да се държи във фризера?

В малките магазинчета редовно ми я продават замразена. Не пречи на втасването, но ме дразни, защото трябва да се мъча да я размразявам Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт