Машина за хляб - 16 част

  • 98 245
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 360
  • София
  • Мнения: 8 503
дядо хаджия, даже не знам какво е меласа и къде се продава, а и не е само това - Челебитка посевна, дето се коментираше и преди също. Аз не обичам да правя на някого рецептата, пък да заменям нещо с друго или да не го слагам, защото рецептата вече става друга.
Е да права си. Но нека не забравяме все пак, че много от рецептите местните кулинари са адаптирали съобразно техните възможности, като за замествали различните продукти с такива каквито разполагат там където живеят.

# 361
  • Мнения: 1 147
Ама какви апетитни хлебчета само ... мммм ...
Аз от линковете дето сте дали, гледам, че меласа се продава в магазина (Биозона) до нас  Mr. Green ще взема да се пробвам.

Програмата за безглутенивия хляб е около 2:15, поне на мойта машина, но тя наистина е за безглутенов хляб пригодена - малко месене, доста втасване, без междинни премесвания .... но аз доста често на нея  си правя и глутенов  хляб Wink

# 362
  • Мнения: 517
Тестото първо го втасах в машината,даже удвои обемаси. Малко тъп въпрос  но с какво ги мажете отгоре за да не пада сусама? Намазах ги с масло и тогава поръсих  но пак ми пада много .

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 20:51 от вили55

# 363
  • Мнения: 11 607
Не съм объркала темите, но тъй като хляб няма, да си покажа ръчната питка. Хич не очаквах подобно питище, какво малко бе в тавата, пък какво стана. Правена е с подръчни материали, така бухна,че замина и оформяне и всичко.....

Отгоре

Отстрани

Конци - пак

# 364
  • Панагюрище
  • Мнения: 104
Ето го и моят първи хляб,правих го по рецептата на Ердинч с лимоновия сок.



малко светла горна коричка има ,ама пък е много вкусен.

# 365
  • Мнения: 383
Ами меласа се продава и у нас май или искаш да кажеш, че тя изисква по сложна технология.

В темата за рецепти от турската кухня някой беше писал,че се продава меласа в хипермаркетите.Всъщност това се казва пекмез.

 http://biozona.eu/index.php?main_page=product_info&cPath=39_ … p;products_id=438

още преди 20години в Разградските села се произвеждаше, викахме му маджун. произвежда се от цвекло, мисля че вече трябва да го има в изобилие.


--------------------------------------------------

sory, забравих да отметна в самата рецепта че подправката Челебитка посевна е по желание и вкус, не е задължително да се използва.  извинявам се.


дядо хаджия, даже не знам какво е меласа и къде се продава, а и не е само това - Челебитка посевна, дето се коментираше и преди също. Аз не обичам да правя на някого рецептата, пък да заменям нещо с друго или да не го слагам, защото рецептата вече става друга.
Е да права си. Но нека не забравяме все пак, че много от рецептите местните кулинари са адаптирали съобразно техните възможности, като за замествали различните продукти с такива каквито разполагат там където живеят.

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 21:28 от Ердинч

# 366
  • Мнения: 4 358
Ох хора отговарям за тоя пусти Безглутенов хляб.Явно аз съм невежа ooooh!.Мислех си, че щом като програмата е такава хляба е такъв - ужас много съм зле ooooh! ooooh! ooooh!.
Програмата при мен е дълга 2 часа и нещо и затова я пуснах уж за по бързо.
Ако някой знае как да получа безглутенов хляб в домашни условия моля да ме просветли Praynig - и Дядо Хаджия къде се продават тези безглутенови брашна newsm78

# 367
  • Мнения: 11 607
къде се продават тези безглутенови брашна newsm78

Цял линк ти бях дала в предната тема....Скъпи са обаче - над 7,50лв. за 1 кг. Ето го пак линка - http://www.dietbg.com/shop/

# 368
  • Мнения: 383
Ето го и моят първи хляб,правих го по рецептата на Ердинч с лимоновия сок.
малко светла горна коричка има ,ама пък е много вкусен.

роси,
да, малко светла изглежда коричката.
машината ти moulinex ли беше? newsm78
може би трябва да пробваш на по тъмна коричка.
радвам се че ти хареса рецептата.

 лимоновия сок може да го използваш във всички видове хляб до 1 1/2 tsp за голям,а за по малък хляб 1/2tsp (ако прекалиш със количеството, пoчваш да го усещаш на вкус), той съдържа аскорбинова киселина и мощно задейства маята. нещо като подобрител на тестото/хлябa (Bread Improver).

+ и  може би, съвсем малко, още по-гъсто тесто

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 22:17 от Ердинч

# 369
  • Мнения: 517
Мама Цоцоланка  би ли дала рецептата за питката? Много е хубава.

# 370
  • Мнения: 438
Маме, питката ти е страхотна! Браво!
И аз се възхитих от себе си при месенето на козунаците на ръка. Но важното е,че постигаме добри резултати даже и без машинки.
Аз скоро няма да си я взема от ремонт и много страдам,но какво да се прави.....

# 371
  • София
  • Мнения: 8 503
...Правена е с подръчни материали...
Мамче какво значи подръчни материали ?

# 372
  • Мнения: 4 587
3-тия ми опит с кекс в машина за хляб се провали отново. Не се изпече добре. Сега го извадих и видях, че има неразмесено тесто.
Не знам защо. Дано не съм я повредила нещо.

# 373
  • Мнения: 9 785
3-тия ми опит с кекс в машина за хляб се провали отново. Не се изпече добре. Сега го извадих и видях, че има неразмесено тесто.
Не знам защо. Дано не съм я повредила нещо.

Случвало ми се е да не ми се размеси тестото, когато то е малко. Бях правила едни крекери и от мързел - тестото вътре. Да ама то малко, едвам го обираше едната бъркалка, затова пуснах още продукти за двойна доза и пак беше малко, но стана. За кекса тестото ти сигурно е било малко. Докато месеше не гледаше ли вътре? Винаги трябва да се наблюдава. Даже и при много точни по принцип рецепти. Защото винаги съставките може да варират.

# 374
  • Мнения: 4 587

Докато месеше не гледаше ли вътре? Винаги трябва да се наблюдава. Даже и при много точни по принцип рецепти. Защото винаги съставките може да варират.

Не - мислих, че всичко е точно. Следващия път ще гледам.

Общи условия

Активация на акаунт