Машина за хляб - 16 част

• 97 535
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 660
Как я размразяваш после и като прясна ли е?

Като прясна е. И друг път съм писала. Понеже никога не се сещам да си я извадя предварително да се отпусне, затова я слагам в чашка, сипвам отгоре малко захар, наливам топла водичка и слагам в по-голямо съдче с гореща вода. Може да се наложи да доливам от горещата, но общо взето става много бързо. Помагам си с лъжичка като бъркам отвреме - навреме.

# 661
  • София
Ади да се изфукам и тука (нящо много на фукане ме кара напоследък, дал пък да не ходя на лекар вече). Моля заповядайте! Рецептата не е правена в хлебопекарна.

# 662
Малииии...какво кулинарно творение с фото в литературен жанр.Достойно за ВИП рогове. smile3501
Направо ме зарибихте сега пък с тези рогчета.Щях да правя  принцеси с кайма и кашкавал-но отивам да меся за рогове с кайма и кашкавал.Тестото ще е 50/50 бяло и типово./Правила съм ги със сирене/но сега по този модел.Аз им казвам кифлоци,понеже като бързам ги слагам близко едно до друго и като започнат да втасват и пекът...после лесно направо си отчупваш от тавата.Ох отнесох се да преглъщам и пиша.Почвам ги.

# 663
аз си купувам цял калъп те по малко и не продават,правя го на куб4ета в станиол и във фризера оставям си по 3 или 4 в хладилника,от там като използвам и последното  местя пак толкоз от фризера в хладилника да се застъпват.никога не слагам директно от фризера.веднъж пробвах ,не стана и от тогова неопитвам пове4е

# 664
регистрираш се в сайта - даваш само адрес и телефон. към 3 и нещо лв ми беше доствката - всичко плащаш на куриера.
аз звънях и до магазина. ако си с кола или живееш близо до там - можеш и на място да си купиш, но на мен ми е далече и така  Hug
сега видях, че си от Бургас - нямаш сметка да идваш до магазина  Joy
Ама,никаква сметка нямам да идвам до магазина newsm62 А това със доставката ме устройва.Виждам,че е произведено във Великобритания и сигурно там може да я намериш във всички магазини.Сестра ми живее там,но нали не разрешават да изнасят или внасят хранителни продукти,няма да може да ми донесе от там.Може и да рискува,но има вероятност да вземат на митницата.

# 665
 newsm78 една идея,

половинката на приготвеното тесто се смесва със доматено пюре или с нещо друго ...

рыжая завитушка,  цялата рецепта: http://www.vse-hlebopechki.ru/?page_id=154

edit1:
и нещо подобно

edit2:

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 23:43 от Ердинч

# 666
  • София

Така така комшу, крайно време е тая тема вече да обсъждаме и художествено оформление на хлябовете. Ама то наистина това като мозайка бе.

# 667
Ердинч, Дядо Хаджия - страхотни произведения сте сътворили! Браво на вас!

# 668
Момичета, помагайте Rolling Eyes
От една седмица имам хлебопекарна Мулинекс, с една бъркалка. Досега опитах веднъж да направя хляб и снощи лимоновия кекс, като и двата пъти имам едни и същи проблеми. Първо, бъркалката ми остава в хляба (кекса), опитах това, което пише в книжката, намазах я с олио и пак стана същото. И другото е, че отгоре остава почти сурово и се налага да допичам във фурна  newsm78
Отделно, че не ми се получават добре консистенциите явно, но това прочетох е, защото вероятно не отмервам добре грамажа на брашното...

# 669
ердин4,страхотна идея Ще се пробва и естествено Ще се докладва

# 670
  • Разград
Момичета, помагайте Rolling Eyes
От една седмица имам хлебопекарна Мулинекс, с една бъркалка. Досега опитах веднъж да направя хляб и снощи лимоновия кекс, като и двата пъти имам едни и същи проблеми. Първо, бъркалката ми остава в хляба (кекса), опитах това, което пише в книжката, намазах я с олио и пак стана същото. И другото е, че отгоре остава почти сурово и се налага да допичам във фурна  newsm78
Отделно, че не ми се получават добре консистенциите явно, но това прочетох е, защото вероятно не отмервам добре грамажа на брашното...

За бъркалката,и при мен е така,но не ми пречи.Можеш да я махаш преди последното втасване,за целта трябва да видиш в таблицата на книжката,да се ориентираш,кога,какво.
За брашното,не е проблем,в началото наблюдаваш месенето.Тестото трябва да се оформи на хубава топка,нито да е лепнеща,нито да суха.Ако е необходимо прибавяш по мъничко брашно или течност,докато се оформи тестото.Това е за хляба,за кекса незнам,защото не правя.
За коричката,аз с моя Мулинекс нямам такъв проблем,но из темата други момичета са писали,че не бързат да изваждат хляба,оставят го още да постои в машината,нали има такава функция,да поддържа хляба топъл още един час.Та,тогава коричката не била толкова бяла.

Мъжете в темата са нашата гордост. Peace

# 671
max-mama, благодаря   bouquet

Ще пробвам да вадя бъркалката и да оставям хляба вътре още известно време.

Довечера пак ще опитам - типово брашно и ще добавя чесън на прах  Peace

# 672
Здравейте момичета и момчета. )))

Аз имам няколко въпроса. )
От скоро имам машина за хляб, до сега съм правила основно хляб и Лимоновият сладкиш (става страхотен). ))

Искам да ви попитам обаче, с какво замествате сухото мляко в рецептите? Някой рецепти от книжката ми са със сухо мляко, но от години не съм купувала такова в къщи.
Може ли вместо него да се сложи прясно, или кисело и колко точно?

И още един въпрос, иска ми се да направя някакъв сладкиш, но така и не можах да си харесам рецепта. Ако може да ми препоръчате някоя от която сте най-доволни, ще съм благодарна.

Последно, харесах си една рецепта от Бон Апети, но понеже ме мързи да се занимавам....дали ще стане в машината за хляб?
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=930
крема е ясно, че отделно ще се прави. )

# 673
  • Разград
Здравейте момичета и момчета. )))

Аз имам няколко въпроса. )
От скоро имам машина за хляб, до сега съм правила основно хляб и Лимоновият сладкиш (става страхотен). ))

Искам да ви попитам обаче, с какво замествате сухото мляко в рецептите? Някой рецепти от книжката ми са със сухо мляко, но от години не съм купувала такова в къщи.
Може ли вместо него да се сложи прясно, или кисело и колко точно?

И още един въпрос, иска ми се да направя някакъв сладкиш, но така и не можах да си харесам рецепта. Ако може да ми препоръчате някоя от която сте най-доволни, ще съм благодарна.

Последно, харесах си една рецепта от Бон Апети, но понеже ме мързи да се занимавам....дали ще стане в машината за хляб?
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=930
крема е ясно, че отделно ще се прави. )

За сухото мляко,според мен(аз не съм правила) можеш да замениш водата в рецептата с толкова прясно мляко,или смес от прясно мляко+кисело.Някои момичета заместват сухото мляко със сухо мляко за кафе.
Сайта на Бон апети се отваря,но не и на рецепта.

# 674
  • София
Мира,аз със сухо мляко никога не съм правила.Смесвам прясно мляко с вода или кисело мляко с вода,течността трябва да ти е примерно 270мл,догаждаш си от нея колко да ти е мляко,колко вода. Peace

Общи условия

Активация на акаунт