Тъмната страна на официалната медицина

• 47 163
  • 333
  •   1
Отговори
# 75
А какво,ще кажете  за този свински грип в Мексико.
Сега като се замислих,скоро обявиха някъква криза(недостиг) на вода там,
могат ли да се свържат двете?

# 76
А за земетресението какво ще кажете? Wink

# 77
тъй като е увредил слуха на много деца и възрастни. Sick
О,използват си го!  Crazy
Преди време,на стаж бях в детско виждам моя бивша съу4ени4ка,носи си бебето(4_5 месе4но)на ръце и силно притеснена,защото от ушите кървеше.Отишла при лекуващият на бебето,показала,онзи казал,4е е нормално.Питах я какви лекарства му дават,каза ми 4е му слагат Амикин/Амикацин.Обясних й 4е това е абсолютно недопустимо,затова детето кърви и 4е ще му увредят слуха.Поговорихме си,тя после ходи при главният лекар и след това настана голяма гонка.На бебето му поръ4аха някакви ампули,смениха му терапията,изобщо друга песен запяха.
Но ето 4е както тогава,така и сега трябва да си доста информиран.Защото доверие малко лекари заслужават.
Скоро ми се слу4и на мен да искат да ми изписват Гентамицин. А също така и още един антибиотик,който както фармацевтите казват"Ще убие вси4ко живо в теб".  Sick

Пасифлора,аз също от доста време лекувам с билки,а и 4рез правилно хранене.Не само 4е по_добре се 4увстваш и оздравяваш,ами и страни4ни ефекти няма. Peace

# 78
А за земетресението какво ще кажете? Wink
Какво земетресение?

# 79
Тази сутрин по бТВ имаше разговор за лекарските грешки. Оказа се че пациентските организации не са допуснати до управлението на НЗОК, я та пък служи само за разпределител на средства и няма как да защитава правата на пациентите. Липсват и закони, и каквато и да практика (съдебна) за компенсиране на лекарските грешки!!!
(не че събралите се тук не го знаем, но друго е и по-широка аудитория да е наясно)

# 80
Намерих вкъщи една ампулка гентамицин... Не знам от къде се е появил, но в родилното и аз и малкия бяхме на антибиотик, може тогава да са го слагали на някой от двамата или и на двамата...

# 81
Питах я какви лекарства му дават,каза ми 4е му слагат Амикин/Амикацин.Обясних й 4е това е абсолютно недопустимо,затова детето кърви и 4е ще му увредят слуха.
Амикинът само за малки бебета ли е вреден или по принцип за децата?

# 82
  • София - Варна - Бургас
Сега антибиотиците са много милиони пъти по-силни от първия антибиотик.
 Ако не бяха ги използвали така безразборно, а само при спешни и животозастрашаващи ситуации, нещата щяха да стоят много по-добре.

# 83
Питах я какви лекарства му дават,каза ми 4е му слагат Амикин/Амикацин.Обясних й 4е това е абсолютно недопустимо,затова детето кърви и 4е ще му увредят слуха.
Амикинът само за малки бебета ли е вреден или по принцип за децата?

Amikin е от групата на аминогликозидите.Тяхните неж.ефекти най_общо казано са алерги4ни реакции и са отоневронефротокси4ни.Т.е.уреждат слух,влияят на НС и бъбреци.Оба4е тъй като могат да се комбинират с други групи и са широкоспектърни ги изписват за какво ли не,а трябва да се внимава много с тях.

# 84
Над 6000 лисици в България ще бъдат убити, за да се тества ефективността на ваксините срещу бяс, които от днес се разпръскват със самолети над страната. ooooh!

http://www.kafene.info/news/8450---6000---

# 85
Над 6000 лисици в България ще бъдат убити, за да се тества ефективността на ваксините срещу бяс, които от днес се разпръскват със самолети над страната. ooooh!

http://www.kafene.info/news/8450---6000---
нямам думи! какво са някакви си 6000 лисици за България?!
и как се наблюдават "ваксинираните", за да се установи въпросната ефективност?

# 86
Вчера гледах едно предаване тук затова как фармацефтичните компании пробутват скъпи лекарства и плащат на лекарите. Плащат на лекарите за пациент до 2400евро, ако лекарят провежда някакво изследване(попълва някакъв въпросник) при изписването на лекарството, което компанията иска да пробута. Ставаше въпрос за лекарство за лечение на рак, което е ново и само някаква незначителна съставка е променена, но не променя действието на лекарството. Същото лекарство го имало вече на пазара и струвало 100 пъти по-малко. СЪщо са плащали и за изписване на допамин, което било като допинг и увеличавало риска от тумори. И това е съвсем легална практика.

Марица, мерси за отговора!

# 87
Цитат
Вчера гледах едно предаване тук затова как фармацефтичните компании пробутват скъпи лекарства и плащат на лекарите. Плащат на лекарите за пациент до 2400евро, ако лекарят провежда някакво изследване(попълва някакъв въпросник) при изписването на лекарството, което компанията иска да пробута. Ставаше въпрос за лекарство за лечение на рак, което е ново и само някаква незначителна съставка е променена, но не променя действието на лекарството. Същото лекарство го имало вече на пазара и струвало 100 пъти по-малко. СЪщо са плащали и за изписване на допамин, което било като допинг и увеличавало риска от тумори. И това е съвсем легална практика.

По ZDF нали? И аз го гледах...

# 88
Между другото в Германия ве4е има един официално болен от свински грип.

# 89
И тук си имаме..в изолат.. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт