Тъмната страна на официалната медицина

• 46 722
  • 333
  •   1
Отговори
# 180
След като от ДХУ Германия казват,че ги няма не знам за какво да те питам теб.Хайде да не изместваме темата c хомеопатия.Има достатъчно теми за нея,пиши си там ако те вълнува.Аз само исках да заостря вниманието какво става.

# 181
Цитат
След като от ДХУ Германия казват,че ги няма не знам
Права си щом са ти казали така ,трябва да им се вярва. Peace

ако не са във връзка с темата моите постовете,нека бъдат изтрити.

# 182
Ето един истински случай относно това как се изследват новите медикаменти в официалната медицина:

Имам позната, добра приятелка на майка ми - да не ме обвини някой, че става дума за ЕЖК - детайлите пропускам съвсем умишлено, защото не искам жената да си има проблеми. Та тази жена е болна от рядко заболяване на червата, което и пречи да усвоява добре храната. Няколко години беше на поддържащо лечение, с което се чувстваше сравнително добре, просто е много слаба (кльощава). Та отива преди няколко месеца във видна столична болница, където и предлагат да участва в тестването на нов медикамент, който щял да я излекува. Експериментът се провежда така - дават и опаковка хапчета + инструкции как да ги пие и тя си ги пие у дома. Като свърши опаковката, отива да и вземат кръв за изследване и да видят как се развиват нещата и получава новата опаковка. Няма право да знае как се нарича това, което пие, нито какво съдържа. Изпива няколко опаковки, но вместо да се излекува, започва да се чувства зле, много зле. Отива в болницата да върне хапчетата и да каже, че няма да ги взима. Познайте какво и казват. Не може! Казват и още, че хич не ги интересува какво прави с хапчетата, но трябва да ходи да връща празните опаковки и да и взимат кръв.

Въпросното тестване на медикамента върху хора се извършва в нашенската болница по поръчка на немска фирма. Преценката доколко реални ще бъдат резултатите от това проучване оставям на вас. За мен лично (не че някога съм имала доверие по отношение на лекарствата, особено на най-новите, съвременните и бля-бля), този случай просто очеизвадно показва за какво иде реч...

# 183
Мария, това наистина не е ЕЖК! У нас се правят много тестове по подобен начин, има дори българска компания, която се занимава с това - привлича чужди фармацефтични фирми да тестват върху пациенти у нас!! Щото е евтино, няма въпроси, няма съд! Който иска да пусне Гугъл, ще ми излезе въпросната компания с гордост!

# 184
И сигурно не е само у нас... Да дойде после някой да ми обясни каква е вероятността действието и страничните ефекти на така тестваните медикаменти да са такива, каквито са описани в листовката. И да ми поговори за науката и вярата ooooh!

# 185
# 186
В Канада също се правят тестове на лекарства с хора и реклами текат по Тв-то за това. Но е срещу заплащане.

# 187
Мария, ужасно е това, което разказваш. И тук се тестват лекарства. В университета редовно имаше обяви за такива. Твоята приятелка не е ли подписала някакъв лист, където да я информират за страничните реакции от лекарството. Може да не й казват търговското име, но би трябвало да знае поне коя е активната съставка.
Аз съм участвала в  едно безобидно проучване като студентка. Трябваше да изпия една чаша кафе и преди и след да ми видят концентрацията и реакциите. Но пак трябваше да подписвам, че съм наясно, че има кофеин и може да предизвика еди какво си.

# 188
Подписала е, че е съгласна да се подложи на лечение с експериментално лекарство. Всъщност не само че не и плащат, а и са и представили цялата работа все едно трябва да е дълбоко благодарна, че е една от малкото, избрани да бъдат лекувани по този начин безплатно.

# 189
За съжаление, това е доста често срещано явление. И точно така се представят нещата - "Сега вие имате уникалния шанс преди всички да се излекувате с невероятното ново супер пречистено лекарство! Хората чакат на опашка за това, но ние ви го предоставяме безплатно, защото сме много готини и загрижени за вас."  Гадост!

# 190
28-годишна родилка почина в Пазарджик

28-годишна родилка почина по време на подготовка за секцио. Родилката е получила гърч от неизвестен произход.

Екипът с ръководител Тодор Антонов в болница „Хигия" е успял да спаси двете деца близнаци - момиче и момче, предаде Pamedia.

Младата жена е постъпила за раждане в 20 часа снощи. Това е второто й раждане, като първото също е било със секцио.

В такъв случай се практикува отново раждане секцио, обясниха медици. Съдебно-медицинска експертиза ще установява причината за смъртта.

Младата жена и роднините й не са съобщили да е страдала от нещо или да има алергии, уточниха от здравното заведение.

Двете бебета са в добро здраве. Момченцето тежи 2450 гр, а момиченцето - 2150 гр.
#Cussing out #Cussing out
http://news.ibox.bg/news/id_480235234

# 191
  • Stuck in a moment
Африка?!  В книгата на Джон льо Каре - "Вечният градинар", ужасяващо точно е описана чудовищната машина, симбиозата на официална медицина, фармация, и техните жестоки дистрибутори.

Има го на филм. "Вечният градинар" - струва си да се гледа.

Не мога да разкажа сега конкретна лекарска грешка.
Но от личен опит както и от опита на мои познати, и хора , които споделят по форумите ми прави голямо впечатление масовото изписване на силни широкоспектърни антибиотици, без направено микробиологично изследване , без случаят да изисква спешност за изписването им.

# 192
Ние хубаво ги обсъждаме тези неща, но според мен трябва да се насочим към някакви конкретни мерки. Преди 2 год. ми се наложи да влезна в болница - клиника по дерматология към ВМА. http://www.dermatology-bg.com/
 7-дневно лечение, като ми биеха мускулно Солу Медрол (увеличаваща се доза и после намаляваща) и ми даваха Ксизал, Вит Ц и Ренитидин. Да, но аз не се подобрявах и и реших да напусна. До тук много изхабени нерви и време, НО най-голямото ми учудване дойде след като си видях епикризата и всички записани на нея лекарства, с които уж са ме лекували. Е, няма нищо общо с реалността. Колко пари си прибират лекарите по този начин - не ми се мисли. Но само ще кажа, че някои от уж даваните ми лекарства са скъпи. Най-неприятното е, че от този Солу Медрол получих Анафилаксия (остра алергична реакция след като го спрях), въпреки че изпълних всички изисквания на лекарите: намаляващи дози (за да свикне организма ми) и пиех някакъв заместител на хапчета. Така една седмица и после получих толкова силна реакция - не можах да стана от леглото 3 дни и ме беше страх да отида на лекар - за да не ме довършат! Та нали аз от там се връщах. Даже вече не съм сигурна да вярвам ли, че са ми били наистина това, като гледам как са се изгаврили в епикризата.
Сега се сетих за случая и си мисля какво можех да направя аз тогава и дали все още мога да направя нещо. Писна ми да ме правят на луда, а това в България е ежедневие. Никак няма да ме учуди, ако продължават безобразията в тази поликлиника. То къде ли не се случват.

# 193
Лекарка дава смъртна присъда на дете

същият случай....  
Как умира едно дете в България - http://www.save-darina.org/content/view/520/110/

# 194
Сръбски лекари изписвали химиотерапия за пари - Половината от пациентите, вкл. деца, не са имали нужда от нея, но за това пък арестуваните медици взимали подкупи от фармацевтични компании - http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3095731

Общи условия

Активация на акаунт