Тъмната страна на официалната медицина

• 46 579
  • 333
  •   1
Отговори
# 240
  • Виена
Стана ми интересно - това в кой закон го пише?    Thinking 
Не съм срещала да го пише в закон,  но е практика. Имам няколко познати с подобни случаи. Дори и да не са откраднати бебетата, винаги ще има съмнение, докато се действа по този нечовешки начин.

В "онази"  Sad тема една мама сподели - почти веднага след раждането, докато още не си дошъл на себе си и се опитваш да възприемеш факта, че бебето ти е мъртво, борейки се с шока и ужаса, идва някаква писарушка, почва да ти чете напевно някаква декларация, от сорта на: "Отказвам се от трупа на мъртвороденото от мен дете..." Sad
После ти дават да се подпишеш и изчезват.
  Confused
Аз съм тази майка, Джул...  Sad
Случи се на 30 декември 2005 - между два големи празника. Пета година не знам къде съм по това време от всичко, което трябваше да изживея тогава. Декларацията ме накараха да я напиша собственоръчно, пред тях още на 31 декември като ме задължиха веднага след "празниците" да им занеса такава, заверена пред нотариус. Едно посещение на нотариус по това време на място струваше 6 (шест!!!) лева и идиотите дори не се бяха опитали да го осигурят в болницата, за да спестят поне едното писане на кретенския текст. За тях беше важно да си "вържат гащите" пред закона. Защото познават практиката да се претупват аутопсиите на мъртвородените деца. На раждането не бях грам упоена и помня всяка дума на доктора, който извади бебето. В епикризата след почти месец чакане на аутопсионния протокол нямаше едно с едно съвпадение по отношение външните характеристики на бебето и плацентата по време на раждането. Нещо повече - с други момичета с подобна съдба с учудване открихме как по един и същи начин са ни се случили събитията... Но на кого му се рови след подобна случка, особено в България??? Пък да се разшумиш - има декларация, която им е осигурила бързо и безпроблемно освобождаване от трупчето...
Така че, Мег, не ми пука какви са мотивите за подслушване. На тая клика с престъпното й отношение някой трябва да сложи край. Някой трябва да се погрижи цинизмът да не взима чак такива отвратителни размери. Далече съм от мисълта, че нещата ще се решат генерално. Особено групата, която следим тая и някои подобни теми, знаем добре за какво става въпрос. Но към смъртта и особено към скръбта на родител, надживял детето си, не може, по дяволите, да липсва елементарен респект. Не може да си нечовешки циничен, когато бебе (не плод, не фетус!!!) се бори да живее и да не се опиташ поне да облекчиш последните му минути живот или да му помогнеш да остане на тоя свят. Знам, че темата има както материален, така и етичен аспект по отношение на състоянието на екстремно недоносените деца, но това не дава основание на никого да псува като каруцар факта, че едно ранородено бебе има наглостта да живее над предвидените от "боговете в бели престилки" минути... А в обсъждания случай са си говорили лекари, лекари - акушер-гинеколози. И са се хилили като че ли си четат клюкарската хроника от вестника. За какво отклоняване от темите на деня става въпрос и какъв ПР на министър? Кой трябваше да открие пред обществото случая? Нали се сещаш частно записан разговор как набързо ще бъде обявен за фалшификация и злепоставяне на "професионалистите". При абсолютно надлежно изготвено СРС се чуват гласове за манипулация, а какво остава за любителски запис... Няма угодия, това е! Дори си мисля, че ни е национална черта. Всеки се оплаква, но и е компетентен как изваждено на светло на едно престъпно поведение трупа точки за някого си и обслужва нечии интереси. Една стотна от нещата, които са преживели хора, отчаяно нуждаещи се от незабавна медицинска помощ, да излязат на яве, ще ни докара до състояние да искаме собственоръчно да ликвидираме някои представители на "най-хуманната" професия. Но иначе ЦЦ, ББ и цялата азбука си прави ПР на гърба на смъртта на едно недоносено новородено и разговарящи на жаргон супер специалисти. Хайде, стига  Naughty 

# 241
Ренка, стана ми много мъчно като прочетох какво си преживяла, дано успееш да се възстановиш напълно.  Hug

Най-гнусния цинизъм на тези хуманоиди не е в разговорите им по телефона, а в отношението към човешкия живот. Никакъв респект, никакви морално-етични норми, дори капчица човещина няма.. към правото на живот на всяко същество.  И то точно от тези, които се води че упражняват хуманна професия!

Още по-циничното е, че БЛС не се дистанцира, а продължава да защитава тези изверги. Какво ви говори това, освен че този случай не е единичен - това е масова практика по болниците. Изглежда имат намерение да убедят обществеността, че такова едно отношение е нормално. Какво общо имат тук политическите заигравки, с които се опитват да ни замажат очите?! Винаги ще има политически игри и надцакване, но това означава ли, че ние трябва да приемем подобно нехуманно отношение като част от тези игри и да си замълчим?

Вчера попаднах на интересна статия по случая - Гробарят, бебето и кофата. Също и на още една, която намесва политическите игри в опит да оправдае виновниците: Стигат ли 3 СРС-та, за да влязат в ареста 4-ма. На г-жа Дърева много находчиво е отговорено в коментарите, че ако беше държала някога в ръцете си новородено, никога не би посмяла да напише нещо подобно.

# 242
При анонса на случая преди няколко дни, се зачудих каква може да е причината лекари да убият (да чакат да умре) бебе!? Причината излезе много проста - прикриват лекарска грешка... Някой си доктор-идиот казал на майката, че живото й бебе е мъртво, щото решил, че не му се занимава да търси неонатолог (може да е бил и пиян, кой знае)... Останалите доктори-идиоти решили да прикрият лекарската грешка, нищо че извършват престъпление по този начин... Някой очудва ли го това!? Не се ли случва всекидневно, ежеминутно дори в нашите лечебни заведения!?

# 243
Рени  Hug

Без да съм преживяла най-лошото, мога да кажа, че в дните след първото ми кошмарно раждане, докато нямах представа какво се случва с бебето ми, бях с адски болки и не знаех как точно ще продължи живота ми, подписвах каквото ми донесат и правех каквото ми кажат. Нито бях в състояние да чета, нито да питам, а още по-малко да се разправям. За съжаление у нас сме много далеч от момента, в който това, което човек е подписал, има правна тежест само в случай, че е бил напълно наясно какво и защо подписва, както и в състояние да откаже да подпише, ако смята за необходимо.

А БЛС ми направи отвратеително впечатление още преди години, пак така застана зад гърба на един от МД, когото бяха снимали със скрита камера (не помня вече по какъв повод, мисля, че 'просто' изнудване на пациентка за пари). Гарван гарвану око не вади, то е ясно. Явно при тях е до такава степен, че са готови да извършат престъпление.

# 244
Аз съм тази майка, Джул...  Sad 

Ренка, направо не знам какво да кажа, за това само ще те гушна. Hug Hug Hug
Знам, че никога няма да "ти мине", знам, че винаги, когато се сетиш за това, сълзите ти ще тръгват Cry... знам го!
Но остава надеждата, че тези мънички, невинни същества са на по- хубаво и по- добро място!
Място без идиоти, място без болка, място без тъга!
Аз вярвам в това!

П.С. И заставам зад думите ти, съгласна съм на 100% с тях!
  Peace

# 245
# 246
# 247
Кошмар!
Смьрт им е малко за наказание.И имат наглостта и безочието да обжалват.
Гледах и видеото.Какви тьпи,тьпи,овчи физиономии.Особено тази педофидиатьрка.
Хора,пазете се!
Тези с костюмите и сладките приказки имат сьщите мисли и мотиви,само че са намерили златното ключе кьм човешкото доверие.

ПП Помните ли Доц.Мира Кожухарова?

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 18:58 от Christian

# 248

ПП Помните ли Доц.Мира Кожухарова?

Помним я!   Twisted Evil

# 249
Про4етох го.  Tired
Ако е така се надявам да си полу4ат възмездието. Но не:

Смьрт им е малко за наказание.

a доживотен затвор. Там такива много ги оби4ат, пък и да се помъ4ат, да поразмишляват какво е струвало на родилки и бебета тяхното безумие.
Крис, за ов4ите физиономии. Аз пък съм забелязала, 4е доста хора които са някакви си и би трябвало да изглеждат по-сносно, са то4но с такива физиономии. 4удела съм се що за феномен е това-толкова ов4и лица накуп.

Коя е Мира Кожухарова?

# 250
Коя е Мира Кожухарова?

Тя май е станала професор.  Rolling Eyes

Проф. Мира Кожухарова, зам.-директор на Национален център по заразни и паразитни болести.

# 251
Много грозна история, но напълно отразава ситуацията в БГ.
За мен е голям шок - няколко дни само за това мисля, чета, не спя, не отделям нужото внимание на семейството си.  Confused
Чакам.. и очаквам гражданското общество да реагира срещу пълното доверие към лекарите, което е по подразбиране.
Все пак някой трябва да каже на всеослушание, че лекарите не са Господ, а пациентите имат право на живот и на избор. Че нникой не може да взима решения от името на други хора срещу сигурността, живота и здравето им.

# 252
  • Пловдив
Мулти, не виждаш ли, че реакция няма?!

Опитват се официално да "промиват мозъци", да променят общественото мнение в своя полза! Да вменят на народа, че случващото се е нормално!...
И резултата какъв е? Реакция няма. Даже има доста защитници на лекарите.
Хващат се за кви ли не несъществени подробности, за да избягат от важното!

Не знам следиш ли темата в Клюкарника. Повечето пишещи защитават "докторите"...
Не съм очаквала подобно нещо, особено пък тук. Очаквах масово от майките точно обратната реакция.. ooooh!

# 253
Чета и пиша там.
И не смятам, че болшинството не е осъзнато. Но пък бг-мама е малка представителна извадка.
По-промити са мозъците отвън. Малки градчета, липса на всякакво инфо, изнудване, рекетиране, сервилност... и бездушие към проблемита на другите. Факторите са много, а резултатът е отнемане на шанс за детски живот...  Confused

# 254
  • Пловдив
Е, аз не я следя...

Видях отгоре -отгоре за какво става дума т.е. как разсъжда мнозинството и желанието ми да пиша там се изпари... Mr. Green

Peace

Общи условия

Активация на акаунт