Отговори
# 60
Снощи четох темата до късно, после сънувах глупости.. ooooh!
Страшно негативни мнения.  ooooh!

Приеха ме в почивен ден, вечерта. Нямах си лекар, познати, нищо, пращаха ме от АГ кабинет от ДКЦ.
Веднага слезе лекар в приемната. Не бързаше, прегледа ме, назначи ми лечение, обясни ми някои работи, отговори на всичките ми въпроси и ме успокои.
Лежах 4 дни, на петия помолих да ме изпишат. Резултатите ми бяха добри (обясниха ми го).
Бях там точно по великденските празници.
Видях 4 визитации - 2 лекарки, които не пускаха дръжката на вратата, изстрелваха фразите: "Я какви сте усмихнати, значи сте добре"(и дим да ги няма) и "Я какво хубаво време е навън да излезете и хууубаво да се разходите" (другите 2 момичета бяха с кървене  Shocked); Двама млади лекари(мъже) минаха, отваряха папките на всяка една и ни разпитваха.
Двете момичета в стаята си имаха лекари, аз - не. Едното момиче беше мед.сестра в др. болница. Не забелязах различно отношение.
Въпросната Хитлер най-съвестно си гледаше работата - биеше инжекциите точно на часа; проверяваше ми редовно системите до къде са стигнали и не ме караше да си я спирам сама или да тътря стойката до манипулационната, за да ми я изключи. Обясни ми мн.добре кога, как и къде да дам кръв и урина.
Като отидох за болничния лист старшата се развика на двете жени, които пишеха, че съм изписана без да са ми пуснати контролни изследвания и ехограф.
Не мога да кажа нищо лошо, може би защото не съм и очаквала кой знае какво.
А да...не очаквах хлебарки, а това беше най-големият ми кошмар.  ooooh!

# 61
Бих искала да разкажа накратко за ужаса, който преживях през 2007г.след като прекарах почти два месеца във въпросното отделение и с разказа си да предпазя други жени. През 2007г. в 27-28г.с. получих обилно кървене през ноща и ме приеха по спешност в Т.Киркова (бях частна пациентка на Колева - която тогава беше шеф на това отделение). На смяна беше Хитлер,която ми бучна една система и ме остави на произвола в една стая, без вода, без нищо. Не знаех какво става, никой нищо не ми обясни. Както и да е овладяха кървенето и започна моя ужас,който продължи почти 2 месеца. Беше ми забранено да ставам, съответно обаче никой не ми носеше нито храна, нито вода, нито нищо, бях вързана за системите всеки ден, биеха ми по 12инжекции, като отношението на целия персонал е по-скоро като към кучета, а не към бременни жени. На визитациите се струпваха една група лекари, които се подиграваха с нас и казваха, а ти още ли не си родила, като те гледам май до седмия няма да го докараш. С подкупи санитарките се навиваха поне да сменят чаршафите. Разчитах на жени, в по-леко положение да ми дадат вода през деня, да не говорим за храната - парче халва 2/2см, и половин филия хляб. Въпросната Колева на която чинно си плащах нон-стоп ми повтаряше, че имам контракции фантоми, и дори не назначи инжекции за развиване на дробовете на бебето. Е, от тези фантоми-контракции родих в осмия месец. Имаше един лекар-касапин, за който се носеха слухове че след преглед жената при него абортира - няма да обяснявам как съм ставала за да се скрия между етажите, за да не ме прегледа. Както знаете във въпросното отделение нон-стопстават аборти. Въпросният лекар идваше сутрин на визитациите сериозно почерпен с алкохол. По цели нощи слушахме как някоя жена плаче и абортира, после санитарките разнасяха кървавите легени по коридора и чаршафите и ....пред очите ни. Понеже беше адска жега, вратите на стаите седяха отворени през нощта, а те ни казваха затваряй, че ти ще си следващата. ...после имах кошмарно раждане в 8мия месец, Колева 8 часа не дойде да ме оперира, получих родилни контракции, а бях с плацента превия. Оперираха ме почти на живо, едва спасиха бебето ми, и то защото го транспортираха в друга болница. На 2-рия ден след секциото се самоизписах, с конците. Колева не се позаинтересува какво става, тя просто си взе 1300те лева и си замина.

И една подробност - в нощта,когато получих контракциите и тръгна бебето шеф на секцио екипа беше Панова, тя отказа да ме оперира, защото бях пациентка на Колева. Каза - ако паднат много тоновете тогава. 8 часа бях с напълно изтекли води и родилни контракции, в 8мия месец, с предписание за секцио по медицински причини.
Неонатолозите, които спасиха детето ми ми препоръчаха да съдя болницата. Казаха, че бебето ми е било на косъм.
Днес, почти три години по-късно още не мога да преживея ужаса и стреса, съсипаха психиката ми може би за цял живот. Слава богу дъщеричката ми е добре, здрава и се развива чудесно.
Мили майки, помислете добре преди да отидете там и помислете много добре кой лекар да изберете!

П.С.Година след секциото се установи, че имам големи вътрешни сраствания, матката не е наместена, и при цикъл кръвта изтича под ъгъл напред. Обясниха ми, че вероятно ще се наложи ревизираща операция. Сега ходя по изследвания...

Ужас, невероятен ужас, небрежно отношение, и грубост.

# 62
  • София - Рим и обратно
мака, всичко което разказваш, го изживях отново, докато четях Sad. Точно така е, както го описваш, по цяла нощ и аз съм треперила, слушайки абортиращи жени и касапските крясъци и обиди към тях #Cussing out. Освен всички кошмари с второто ми дете, съм преживяла и един спонтанен аборт там. Не искам да описвам как протече, защото четат бременни. Само ще кажа, че беше дране на живо, вследствие на което имам осакатена шийка и износването ми е страшен проблем. Отново благодарение на "услугите" в тази болница.

# 63
През 2004г. лежах там 2 пъти по около месец.
Персонола беше немарлив и безотговорен, но в интерес на истината Д-р Жана Колева
единствена успяваше да вземе адекватни решения за пациентките. Всички нея чакаха да
мине на визитации.
Направо настръхвам, като ви чета ...

# 64
Аз не спирам да съм потресена от това което чета!мака много съжелявам за това което си прежиявалаНаистина според мен трябва да ги съдиш или поне намери адвокат и поговори!Докато не вземе някой да ги съди няма да почнат да се отнасят по добре!Аз поне бих ги съдила.Аз раждах в токуда и там отношението беше супер и условията но ако не беше щяха да видят те бой!  Twisted EvilTwisted EvilДаже ми се ще да го съдя лекаря че ми извади близнаците 37 седмица без д аимам контракции и нищо, като можех и още да ги износя ама всичко си им беше наред.Тука сигурно има поне 10 човека който могат да разкажат тези ужасяващи истории съберете се и заведете 1 дело това е моят съвет,то осъден лекар май няма но поне ще се даде гласност в медиите и ефект ще има !

# 65
Аз също съм потресена. Започнах да чета, понеже раждах при Панова (препоръчаха ми я познати) и ми беше интересно да науча и за другата страна на медала. Абсолютно съм на мнение, че трябва да се даде гласност, твърде много са пострадалите и кой знае колко още ще има. Просто се съберете и се посъветвайте с адвокат, сигурно има начин това отношение да се промени.

# 66
Много мъчно ми стана за всички в темичката. Лежала съм 10 дни за задържане на това място - октомври 2006-та. Бях в 8-мия месец и получих контракции. Аз контракции си имах още от четвъртия, но зачестиха. Не бяха болезнени. Изключително груби бяха лекарите, които ме приеха. Обвиняваха ме, че не искам да остана, без да съм казала такова нещо. Дори си носех багаж, за всеки случай. Настаниха ме в стая с 5 легла. Сложиха ми система.  Като цяло отношението след това беше прилично. Помня Хитлер, но и тя веднъж беше мила с мен, след като припаднах почти пред очите й в коридора. До мен лежеше момиче, също в 8-мия месец с овладяно отлепяне на плацентата. Нейният лекар идваше всеки ден да я проверява как е. Но и тя беше извадила късмет при приемането си. Кървяла обилно и я оставили в родилна зала, където се нагледала на какво ли не - представяте си. Не й направили спешно секцио само защото се била нахранила скоро и трябвало да минат няколко часа. Дотогава обаче й вливали някакви медикаменти и кървенето намаляло.
Иначе хигиената, с изключение на хлебарките, беше добра. Два пъти дневно идваха мили санитарки-бабки да чистят. Банята беше съвсем прилична. Храната в общи линии ставаше, но понякога вечер наистина беше мизерна. Определено не като за бременни.  Що се отнася до лекарското внимание - добре, че при мен нещата бяха сравнително леки. Събота и неделя особено почти нямаше лекари.  Визитациите бяха приятни - влизаха ведри лекари, говорихме много, обсъждахме всички, шегувахме се и се смеехме. Аз съм с топло отношение за престоя си там. Момичетата в стаята бяха много симпатични и се сприятелихме. С две-три, че останалите често се сменяха - предимно слагаха при нас такива, които пренасяха и те не се задържаха много.  Но при мен всичко завърши положително, сигурно и затова спомените ми за там не са неприятни.

# 67
Много тежка тема сте отворили и за сетен път се убеждавам, че медала винаги има 2 страни, а в някои случаи и повече.
Лежала съм в това отделение 2 пъти 1996-та и 2009-та, но и двата пъти с "мой лекар" отношението винаги е било много добро и слава богу нещата приключиха така както трябва.
Аз пък имам кошмарни спомени от прекарването си в Майчин Дом .... 2 пъти ....
Така че за жалост извода, който си правя четейки ви е, че българските лекари и въобще медицински работници са все още далеч от професионализма в чистия му вид - а именно да помагат на всички на всяка цена.
Затова бих си позволила един съвет към всеки влизащ в темата.
Най-важно е вашето и на детето ви здраве!
Намерете начин ( стига наистина да не е невъзможно финансово) и намерете "своя лекар", защото пари се печелят, но здраве и дете ....
Съзнавам че мнението ми е "тъпо" и че с право ще ме апострофират доста хора, казвайки - "Ще намеря пари, ако имам, ама ако нямам!" и това съм го минала ..... за първия ми престой бяхме взели пари назаем ( след 2 спонтанни аборта )............
Кураж мили момичета и дано наистина дойде ден, в който тази тема ще отиде завинаги в архива!

# 68
Едва ли ще оте завинаги в архива...

ходех при Д-р Манчев в частния му кабинет...на 28.12.2010 му се обадих че съм видяла 2 чертички и кога ще му е удобно да ме види /преди това имам един мисед аборт и той е запознат с това/ на 3.01/11 отидох при него прегледа ме и каза че има бременност,но плодния сак не му се вижда с нормална форма и да отида следващата седмица да ме види пак...да ама след 4 дни на Иванов ден получавам силни болки и кървене и той ме праща в 1ва АГ болница Света София (Тина Киркова)..там ме посреща някъв си д-р Петров груб до безобразие който ми казва че не бил толкова добър лекар че да ми каже какво ми е..но аз не съм бременна,и че най много да съм с извън маточна бременоост.прати ме да си направя кръвен тетс да си взема торбичката и да се върна
така и направих..през това време се свързах с Манчев и той дойде..казаха ми че съм с извънматочна бремнност и че ако получа кръвоизлизв яе ме оперират,но не чрез лапароскопия защото видиш ли те не правели спешни лапароскопии..и ако издържа да понеделник ок..ако не..ще ме режат,Манчев ми каза че ако сикам той да ме оперира..700 лв..полудях,добре че една приятелка ми се обади и ми каза да си взимам шапката и да заминавам в шейново да м направят лапароскопия..така и направих..на сутринта се изписах ..в шейново ми направиха лапароскопия и ми казаха че съм направила спонтанен аборт а не както бяха написали от 1 Аг болница че съм с изван маточна бременност  #Cussing out демек рязаха ме за тоя дето клати дърветата,та освен мръсотия и грозно отношение са и некомпетенти #2gunfire #2gunfire там не са доктори а БИЗНЕСМЕНИ

# 69
 zlatceto , съжалявам за загубата ти, но вече направо се дивя. Значи не тези в ТК са те рязали, а тези в шейново. Значи те са ти направили лапароскопия заради думата на някой и без изследвания, а ти казваш, че в ТК са некомпетентни. Странна работа...
Аз и на първа страница съм писала - сега пак ще напиша. 2 пъти съм лежала. Страхотно отношение. Хлебарки не съм видяла нито веднъж. условията бяха прилични. Никви хитлери, касапи и т.н. не са ме преглеждали, че да абортирам нищо някой ми се е подигравал по визитации. не съм плащала ня някой да ми сменя чаршафите. Благодарение на тях имам 2 деца. не е като в хотел 5 звезди, но половината неща тук имам чувството, че са написани от лекари от шейново и майчин дом, дето се чудят как да подлеят вода на тина киркова, че да и отмъкнат пациентите.

# 70
Имах жълто тяло в левия яйчник и в шейново по това се подведоха че съм с извън маточна бременност..но те не саме гледали преди това и нямаха идея че седмица по рано единя от докторите в ТК е констатирал бременност

# 71
половината неща тук имам чувството, че са написани от лекари от шейново и майчин дом, дето се чудят как да подлеят вода на тина киркова, че да и отмъкнат пациентите.

Дали...?  Tired Аз съм разказала тук само моята история, но докато лежах, не бях сама в стаята. Няма я тук историята на момичето на леглото до мен, което беше с два аборта, бременна пак в началните седмици, с кървене, на която нямаше кой да обърне внимание, да я прегледа лекар, молеше се на визитация някой да и каже поне какво става, а й се отговаряше, да ходи да си търси "нейната" лекарка, за да я види. На другото легло беше девойка в осмия месец, приета, защото бебето наддавало прекалено много последните седмици. Момичето чакаше 12-ти ден някой да й каже как е и да я пуснат да си ходи. Накрая след като я разреваха за пореден път на една визитация, я пратиха и нея да си търси "нейната лекарка", която имала приемни часове в някакъв кабинет някъде из болницата. След като мина да говори с "нейната лекарка", за отрицателно време й оправиха документите и я пуснаха по живо по здраво да си ходи на юнашко доверие. Това отделение трябва да се затвори, да му се дръпне една ревизия, с хастара навън да ги обърнат и да назначат чисто нови хора от акушерката до завеждащата отделението там.
А, да. Не съм лекар от Шейново и не ми дреме кой на кого какво иска да отмъкне. Но в това отделение на ТК можех да си умра и никой нямаше да забележи. Най-много на някоя визитация някой да реши,че съм заспала.... Confused

# 72
Vrabezza, ма ти кажи, че целта ти е да затворят отделението... Че аз всъщност не разбрах първоначално кво целиш.
Иначе без ирония - това отделение ми е помогнало 2 пъти и ще помогне на още милион хора. Да са живи и здрави лекарите, че направиха всичко, че да си гушкам децата... В тази тема трябва да се знае, че има не само недоволни, а и много доволни хора, защото в противен случай това е една тема за клепане на едни хора, дето бачкат яко.

# 73
  • София - Рим и обратно
но половината неща тук имам чувството, че са написани от лекари от шейново и майчин дом, дето се чудят как да подлеят вода на тина киркова, че да и отмъкнат пациентите.
Доста грозно изказване... А и като се замисля, не изглеждаше никак да страдат от липса на пациенти лекарите в МД, когато ме приеха по спешност посред нощ на празничния 01.01.09 г,  с течащи води, контракции и кървене, избягала от "адекватните грижи" на лекарите и акушерките във въпросното отделение на ТК, където ме "лекуваха" 1 седмица - захвърлена като парцал там /бях 4тата критична бременна за този ден, идваща именно от ТК/. Да не продължавам, че побеснявам пак  #Cussing out, историята съм я писала неколкократно, включително и тук.
Чак пък да имат нужда да съчиняват истории лекарите, че да им вземат пациентите  Joy ooooh! По-скоро им беше писнало да оправят бакиите на колегите си, хванаха се за главата като видяха на какво дередже ме бяха докарал и с какви безумни документи ме пращат Tired.
Запази си съмненията за себе си и се благодари, че не си преживяла нещата, които се описват тук.

# 74

Чак пък да имат нужда да съчиняват истории лекарите, че да им вземат пациентите  Joy ooooh! По-скоро им беше писнало да оправят бакиите на колегите си, хванаха се за главата като видяха на какво дередже ме бяха докарал и с какви безумни документи ме пращат Tired.
Запази си съмненията за себе си и се благодари, че не си преживяла нещата, които се описват тук.

[/quote]

абсолютно вярно! и в шейново бяха изумени с какави документи ме изпращат  Sick

Общи условия

Активация на акаунт