ЯНУАРКИ 2010г чакаме ви!!!

• 16 632
  • 308
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ела, не става дума за болката. Но-шпато отпуска гладката мускулатура и намалява контракциите на матката, които са опасни.
Аз си пия 2 пъти по 1 но-шпа и дуфастон. Болките последните дни май станаха по-малко.

# 121
  • Варна
Ела, не става дума за болката. Но-шпато отпуска гладката мускулатура и намалява контракциите на матката, които са опасни.
Аз си пия 2 пъти по 1 но-шпа и дуфастон. Болките последните дни май станаха по-малко.
Да, за Но шпа-то е точно така. А и то е безвредно. Да те питам - Дуфастона превантично ли го вземаш? Питам, защото с първата ми бременност пих Дуфастон, но бях прокървила в началото и затова. Не знам дали този път лекаря ще ми го изпише, мен ако пита май и аз ще предпочета да го пия, за всеки случай.

# 122
  • София
Rosi79, нямам проблеми, слава Богу! Предписаха ми го превантивно.

# 123
  • Варна
Red tree, пу пу да е все така до края - да нямаш никакви проблеми, дано с всички ни да е така  Praynig

# 124
  • София
Red tree, пу пу да е все така до края - да нямаш никакви проблеми, дано с всички ни да е така  Praynig

Дано РосиPraynig

# 125
Здравейте и от мен!
10 дена закъснение и бледа втора черта EFP, но първите признаци са налице! Ако всичко е наред, с Божията помощ - 09.01.10г. ще станем четиричленно семейство.  Crazy Честито на всички!  Hug

Честито,миличка.
Я да те питам-имаше ли отрицателни тестове след закъснението?

Преди този не съм си правила тест, но при първата ми бременост пак беше такава бледа втората линия. А и имам първите симптоми: гадене, сънливост и наедрели гърди. Колкото до Дуфастона и аз първата бременост прокарвях и пих; и ще се консултирам с лекар дали да не го пия превантивно  Rolling Eyes

# 126
На прегледа моя док ми каза НИКАКВИ ЛЕКАРСТВА...само фолиева киселина.Повярвайте ми,избрала съм си един от  най-добрите  лекари  и то защото има горчив опит.Все съм си мислила,че ще пия дуфастон превантивно ,понеже преди да забременея,месеци преди това прогестерона ми беше доста нисък.Но сега когато си го направих на 5.05 когато разбрах,че съм бременна беше 85,с горна граница на лутеалната фаза 70.Аз спазвам съвета на моя док.Предишната си бременност не сън пила нито дуфастон,нито но-шпа и имах една лека,износена бременност.Надявам се с цялото си същество и този път да е така.

# 127
  • Варна
ela79, разбира се ти си преценяваш! Пожелавам ти тази бременност да е лека като предишната ти  Hug
Видях, че си от Варна, при кой лекар ходиш?

# 128
На прегледа моя док ми каза НИКАКВИ ЛЕКАРСТВА...само фолиева киселина.Повярвайте ми,избрала съм си един от  най-добрите  лекари  и то защото има горчив опит.Все съм си мислила,че ще пия дуфастон превантивно ,понеже преди да забременея,месеци преди това прогестерона ми беше доста нисък.Но сега когато си го направих на 5.05 когато разбрах,че съм бременна беше 85,с горна граница на лутеалната фаза 70.Аз спазвам съвета на моя док.Предишната си бременност не сън пила нито дуфастон,нито но-шпа и имах една лека,износена бременност.Надявам се с цялото си същество и този път да е така.

Много хубаво, че си имала лека бременност, пожелавам ти го и сега!

Все пак си мисля, че всеки има доверие в своя лекар и е хубаво той да го посаветва дали е нужно превантивно приемане на някакви лекарства. Rolling Eyes
Аз лично ще питам моят, тъй като предишната ми бременност беше изключително тежка и изобщо не ми се рискува. След натоварване е повече от препоръчително да се вземе Ношпа, а при болки и контракции магнезият е задължителен. За Дуфастона незнам, но Ношпа и Магнезият са абсолютно безвредни.

Red tree, ти някакви проблеми ли си имала преди?

Последна редакция: нд, 10 май 2009, 15:30 от Katinche

# 129
  • Burgas
здравейте бъдещи и настоящи майчета

Аз след 10 дневно закъснение и бледа втора чертичка са записвам тук. Калкулаторът показва 06.01.2010 сега остава да посетя доктор за потвърждение.

Дръжте се идвааам Hug

# 130
аз през първата бременност пих утрогестан,защото кървях,но за момента да чукам на дърво нищо ми няма,за сега пия само витамини за бременни(вътре има и фолиева киселина)

# 131
Аз съм избрала д-р Атанасов от АГ-Варна да следи бремеността ми.Засега ходя при един от най-добрите лекари в клиниката по стерилитет в Аг-Варна.Негово е мнението,че по време на бременност е най-добре да не се приемат лекарства.Но утре ще се обадя на Атанасов да го попитам и него.Най-добре е да имаш две мнения ,за да ги съпоставиш ,за да прецениш и вземеш най-доброто решение.

# 132
  • София

Red tree, ти някакви проблеми ли си имала преди?

Катинче, не съм имала. Питах защо ми предписаха дуфастона и лекарката, която ме гледа каза че е превантивно и ще го пия до следващия преглед, който е на 28.05.

# 133
Честито на всички!  bouquet

Red tree
, Цоцоланче,
благодаря за топлото посрещане! Hug

ela79 ,
познавам историята ти и много се радвам да те видя тук!   bouquet

Аз да помрънкам малко. Нямам апетит. Никакъв. Успявам да хапна малко плодове или салата, но до там. Консумирам една марка кисело мляко от години. Сега то има натрапчив и силен вкус на домашно краве мляко /от онова, дето мирише много/.  Нищо друго не успявам да ям. Свалила съм около 1,5 кг. за близо две седмици.  Tired През повечето време ми се вие свят и ми се гади. Мога да спя денонощно и неограничено, без претенции за място.  Laughing
Това за сега. В сряда ще имам повече информация, след прегледа.
Стиснати палци на всички, които имат нужда! Peace

# 134
      Момичета, да ви попитам как реагираха половинките ви? Моята още не може да повярва  Crazy и само ме гледа подозрително...

Общи условия

Активация на акаунт