ЯНУАРКИ 2010г чакаме ви!!!

• 16 593
  • 308
  •   1
Отговори
# 225
Хоуп, да...когато има някакъв проблем...удоволствието е на заден план......Лично аз бях чела,че секса преди раждане, помагал за да започне раждането....Тъй като и трите ги преносих.....секса не ми помогна кой знае колко за да започна да раждам......С третото секса беше дори часове преди да ме приемат в болницата, но и това не помогна, сложиха ме на системи........

В началото на бременността обаче положението е коренно различно...Все пак за страстните - избирайте щадящи пози, темпото да е приятно нежно и преди всичко поговорете с Милото и изяснете и този въпрос за да не се си въобразите нещо погрешно......

Аз тами вечер си хапнах стабилно. Не ми се бе случвало от 3-4 дни......Краката ме болят обаче много.....

Вечер си лягам сама, Хоуп не иска да дойде у нас, рано-рано заспивам, и се радвам,че на този етап спа цяла нощ без да се будя. Но...сутрин като по часовник се будя в 6ч. Тук е много топло, бих казала и жега, как ще я караме занапред - не ми е ясно.

Пине, трябва да правят кръвен тест в Кърджали, не моге да не правят. Виж в частна лаборатория, няма начин да не правят там......Тук такъв тест е 18 лв.

И....наистина...по-добре е да се лежи повече сега.......Докато се закрепи, докато се аклиматизира ембриона, докато стане спойката........Дори когато показвах снимката на Милия, му казах - Виж каква е запетайка, не се вижда, а такива неудобства създава.......Та....едва е видимо все още бъдещето човече и точно затова има нужда от много грижа и пазене.......

Хоуп, поздравления за пулсациите. Ти коя г.с. си?

Момичета, ако имате някакви съмнения - не се притеснявайте да отидете на лекар. Успех! Praynig Praynig Praynig

# 226
Цоцоланче,
ида бе, ида! Само кажи къде - у добричко или струмско? Laughing За събуждането, изпреварвам те - в 5 се будя. В началото на 6г.с съм.
За секса - оргазмът предизвиква контракции, които никак не са желателни на този етап.
Пине,
попитай във всички лаборатории в града!

# 227
В началото на 6г.с съм.

Ох.....успокоих се малко...при мен още не са се видяли.......Бях в края на 5 г.с.

# 228
Спокойно! Най-рано се засича в 6г.с. Рано ти е. Следващия път ще имате сърдечен ритъм. Peace

# 229
здравейте, и аз се регистрирам като бъдеща януарска мама!  Simple Smileднес бях на преглед- има бременност, но все още не може да се каже нищо, тъй като е раничко. След две пълни календарни седмици-стискайте палци, тогава ще разберем дали наистина всичко е ОК! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 230
само се притеснявам, че не ми изписаха нищо като витамини, единствено вземам по една доза седмично Осцилококциум- профилактично, защото ме е страх да не настина, поради много променливото време. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 231
Спокойно! Най-рано се засича в 6г.с. Рано ти е. Следващия път ще имате сърдечен ритъм. Peace

Сърце юнашко, трае ли? Ама ще трае, нЕма къде да иде........

tanchelina  2 седмици с нас бързо минават.......

Тук сме любопитни......Представяйте се повечко,че докато чакаме появата на сърдечната дейност, трябвада си уплътним времето с четене и с темата......

Харемче, четеш....какво става с теб......

# 232
И АЗ САМ ТАКА ТОЙ БЮСТА МИ Е "Д" ПО ПРИНЦИП АМА СЕГА ВЪПРЕКИ ЧЕ Е В НАЧАЛОТО НАПРАВО СРЕЛИВА И БОЛИ .
ДА ПОПИТАМ НЕЩО НОРМАЛНО ЛИ Е ДА ИМАМ ПОСТОЯННА БОЛКА КАТО ПРИ МЕНСРУАЦИЯ ВЧЕРА БЯХ  НА ЛЕКАР ТОГАВА И ПОТВЙРДИ ЧЕ САМ БРЕМЕННА КАЗАХ ЗА БОЛКАТА НО НЕ МИ КАЗА НИЩО ПРЕДПИСА МИ БУСКОЛЕЗИН 3 ПЪТЕ НА ДЕН ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е.
Много се извинявам че с намесвам в темата ви , аз съм от декемврииките2009...но поглеждам и вашата темичка...та... Боскулезин е противопоказно при бременостне го пии, аз също бях със силно болки в началото...може да пиеш но-шпа 3 по 1 без да се притесняваш Peaceпочивай и лежи повече и ще отшуми. Успех на всички нови мамчета и сладки бебета на финала  bouquet

# 233
Ами чета ви и тайничко ви завиждам-ама благородно.
Този месец пак ми дойде  smile3514 smile3514,но предния ден правих тест и ми показа втора бледа чертичка,но много слаба,по скоро прозираща,наистина беше много слаба чертичка.Викам си ще изчакам още един тест да  направя и ще се похваля,но уви-на следващия ден ми дойде.
Сега като ми свърши почвам тестове за овулация и да видим какво ще стане.
Аз ще си ви наглеждам от време на време,че много ви се радвам като ви чета и ми става едно мило на душицата.
Пожелавам на всички ви една лека,спокойна бременност изпълнена с много положителни емоции и януари да си гушкате здрави бебенца.
А на себе си пожелавам богатството на Мама Цоцоланка-4 дечица.Айде може и 3 Laughing Мама  Цоцоланка,ти наистина си една щастлива мама-героиня.
Прегръщам ви силно и ви целувам.

# 234
Харемче, не унивай! Ще дойде и твоя месец! Горе главата, смело напред, не е лесно, но лесно се постигат само маловажните неща......Поплачи си, и.....бъди по-силна от когато и да било. Наслаждавай се на любовта, а не на секса, дано със слънцето на небето да изгрее и слънцето в душата ти! Hug HugНа първо време ти желая близнаци, след това ще видим........

# 235
Харемче, не унивай! Ще дойде и твоя месец! Горе главата, смело напред, не е лесно, но лесно се постигат само маловажните неща......Поплачи си, и.....бъди по-силна от когато и да било. Наслаждавай се на любовта, а не на секса, дано със слънцето на небето да изгрее и слънцето в душата ти! Hug HugНа първо време ти желая близнаци, след това ще видим........

А дано де.Чул те Господ. Hug

# 236
  • София
Добро утро момичета!   bouquet

И аз съм от раннобудните, в 6.20 се ококорвам...
Харемче  Hug
tanchelina, пиеш ли фолиева киселина? Ако не, започвай веднага!

На всички пожелавам хубав и спокоен ден!  Hug

# 237
Dnes mi mina naj-nakraia zora ot u4eneto.no sega mi predstoi rojdennia den na malkata i da otida da tarsia detska gradina za neia,no niama ni6to taka pone si uplatniavam vremeto.
haremche viarvai i 6te stane(ako iska6 moga da t kaja az kakvi lekarstva pih za ovulacia i pove4e iacekletki).Tanchelina zadaljitelno triabva da pie6 pone foliava kiselina.az pia vitamini za bremenni(v tiah ima folieva),parvite tri meseca sa nai-vajni.
sajaliavam za kirilicata no sam na drug kompiutar.
podkrepiam mama cocolanka pi6ete pove4eko i se predstavaite s pove4e detaili.
ami ti mama cocolanke kakvo tolkova iade v4era i ti se usladilo.  bouquet

# 238
Абе момичета какво става незнам.Преди месец си купих нови обувки,които сега и с мъка не мога да сложа.Нещо крачката ми са се подули.Чудя се нормално ли е в толкова ранна бременност.Ужас,нямам какво да обувам ,а и скоро няма да имам какво да обличам както е тръгнало  Hug
Иначе аз съм добре.Чета ви редовно,но нямам много време за седене във форума.Имам много работа,а вкъщи се  прибирам скапана и си лягам с кокошките.Толкова много ми се спи.Вечер си лягам рано,но пък сутрин ставам също рано,обикновенно в 6.00.
Видях,че сте започнали темата с цигарите.Аз спрях цигарите миналото лято.Моя стимул беше,че цигарите ми пречат да забременея,което всъщност е научно доказано.Научно доказано е ,че цигарения дим е напълно противопоказен на една бременност.Аз дори се опитвам да бъда по-рядко в задимени помещения.Вече дори и от пасивното пушене ме е страх.Така,че моя съвет е ,СПИРАЙТЕ ЦИГАРИТЕ.Това,че сте ги намалили или пушите по цигара,не е постижение.
Че за цигарите си поговорихме,може би ще е хубаво да знаем какви храни да избягваме,какво да си хапваме в повечко...Аз сега събирам информация и ще копна нещо интересно ,ако намеря.
Приятен ден и само полужителни емоции в днешния ден.
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 239
Засега ето списък на билки,които са противопоказни по време на бременност и причините:

Билка:
 Причина за избягване:

Алое вера
 Листата са силно очистително и не са за вътрешна употреба.

Туя (Thuja occidentalis)
 Маточен и менструален стимулант който уврежда и плода.

Есенен минзухар (Colichicum autumnale)
 Може да попречи на деленето на клетките и води до вродени дефекти.

Кисел трън
(Berberis vulgaris)
 Съдържа високи нива беберин, който е маточен стимулант.

Масло от босилек
 Маточен стимулант, може да се ползва само по време на раждане.

Зановец
(Cytisus scoparius)
 Причинява контракции, не се използва по време на бременност.

Катушка
(Lycopus virginicus)
 Влияе на производството на хормони в хипофизата, да се избягва.

Масло от карамфилче

Черен оман, зарасличе (Symphytum officinale)
 Съдържа токсични химикали които преминават през плацентата, не е за вътрешна употреба.

Feverfew
(Tanacetum parthenium)
 Маточен стимулант, може да предизвика преждевременни контракции.

Змийско мляко, жълтениче (Chelidonium majus)
 Маточен стимулант, може да предизвика преждевременни контракции.

Хвойна и масло от нея (Juniperus communis)

Имел (Viscum album)
 Съдържа токсични химикали които преминават през плацентата, не е за вътрешна употреба.

Див пелин
(Artemesia vulgaris)
 Маточен стимулант който причинява и вродени дефекти. Да се ползва само по лекарско предписание. Да се избягва при кърмене.

Бласкун, див джоджен (Mentha pulegium)
 Маточен стимулант който причинява и вродени дефекти. Да се ползва само по лекарско предписание. Да се избягва при кърмене.

Кора от хининово дърво (Cinchona officinalis)
 Силно токсично; предозирането причинява слепота и кома. Даява се само на болни от малария под лекарски контрол.

Котенце, обикновена съсънка (Anemone pulsatilla)
 Менструален стимулант, да не се ползва при бременност. Възможна е умерена употреба след отделянето на кърмата.

Седефче
(Ruta graveolens)
 Маточен стимулант и може да причини преждевременни контракции.

Лаврово дърво (Sassafras albidum)
 Маточен стимулант който причинява и вродени дефекти.

Овчарска торбичка (Capsella bursa-pastoris)
 Маточен стимулант, да се използва само по време на раждане.

Катриника, божо дръвче (Artemisia abrotanum)

Синчец
(Urginea maritima)

Вратига
(Tanacetum vulgare)

Пелин (Artemisia absinthum)

Билки, които могат да се използват само в умерени дози при бременност:

Билка:
 Защо да внимаваме:

Ангелика
(Angelica archangelica)
 Маточен стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба.

Анасон и масло от него (Pimpinella anisum)
 Маточен стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба. Маслото да се избягва изцяло.

Горочив портокал
(Citrus aurantiam)

Кимион (Carum carvi)

Масло и семе от целина (Apium graveolens)

Масло от лайка
 Маслото е мощен маточен стимулант, но сушената билка е безопасна при умерена употреба.

Чили (Capsicum spp)
 Във високи дози води до стомашни оплаквания; променя аромата на млякото при кърмене. Няма проблем при умерена употреба.

Канела (Cinnamomum zeylanicum)
 Маточен стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба. Маслото да се избягва изцяло.

Иглика (Primula veris)
 Силно очистително и маотчен стимулант във високи дози.

Бъзова кора
 Силно очистително, да не се използва във високи дози или за продължително време.

Копър и масло от него

Замбун, тилчец (Trigonella foenum-graecum)
 Маточен стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба и по време на раждането.

Чесън (Allium sativa)
 Във високи дози води до стомашни оплаквания; променя аромата на млякото при кърмене. Няма проблем при умерена употреба.

Масло от жасмин
 Маточен стимулант, използва се само по време на раждане.

Корейски женшен (Panax ginseng)
 Клиничните проучвания сочат, че може да доведе до раждане на андрогинни бебета (поради свръх-стимулацията на мъжките полови хормони); да се използва само за кратки периоди.

Лавандула (Lavendula argustifolia)

Женско биле (Glycyrrhiza glabra)
 Високите дози влошават повишеното кръвно налягане; безопасно при умерена употреба.

Риган и масло от него (Origanum vulgare)

Смирна (Commiphora molmol)
 Маточен стимулант който може да доведе до преждевременни контракции; избягвайте високите дози.

Индийско орехче и масло от него
 Спира производството на простагландин и съдържа халюциногени които могат да повлияят на плода; безопасен при умерена употреба в готвенето.

Магданоз (Petroselinum crispum)
 Маточен стимулант и дразни плода във високи дози, но безопасен при умерена употреба.

Пасифлора (Passiflora incarnata)

Масло от мента
 Маслото е мощен маточен стимулант, но сушената билка е безопасна при умерена употреба.

Малинов лист (Rubus idaeus)
 Маточен стимулант във високи дози, може да се използва само в последните седмици и по време на раждане.

Корен ревен (Rheum palmatum)
 Силно очистително, да не се използва във високи дози или за продължително време.

Розмарин и масло от него

Шафран (Crocus sativa)

Градински чай и масло от него
 Маточен и хормонален стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба. Маслото да се избягва изцяло.

Сена (Senna alexandrina)

Черен чай (Camellia sinensis)
 Ограничете употребата му до две-три чаши, тъй като високите дози водят до сърцебиене и ускорен пулс.

Масло от мащерка (Thymus vulgaris)
 Според някои изследвания може да ематочен стимулант; безопасна при умерена употреба.

Върбинка (Verbene officinalis)
 Маточен стимулант във високи дози, може да се използва само в последните седмици и по време на раждане.

Пчелинок (Marrubium vulgare)
 Маточен стимулант; умерената употреба (в капки за кашлица) е безопасна.

Ранилист (Stachys officinalis)

Бял равнец (Achillea millefolium)

Общи условия

Активация на акаунт