ЯНУАРКИ 2010г чакаме ви!!!

• 16 595
  • 308
  •   1
Отговори
# 210
колкото до признаците...то не са цици, то не е чудо...
друго нищо ми няма. Аз вече имам едно детенце и след него забременявах пак неуспешно обаче. Та втория път някак си разбрах че съм бременна още преди да ми дойде. Знаех си го...
И АЗ САМ ТАКА ТОЙ БЮСТА МИ Е "Д" ПО ПРИНЦИП АМА СЕГА ВЪПРЕКИ ЧЕ Е В НАЧАЛОТО НАПРАВО СРЕЛИВА И БОЛИ .
ДА ПОПИТАМ НЕЩО НОРМАЛНО ЛИ Е ДА ИМАМ ПОСТОЯННА БОЛКА КАТО ПРИ МЕНСРУАЦИЯ ВЧЕРА БЯХ  НА ЛЕКАР ТОГАВА И ПОТВЙРДИ ЧЕ САМ БРЕМЕННА КАЗАХ ЗА БОЛКАТА НО НЕ МИ КАЗА НИЩО ПРЕДПИСА МИ БУСКОЛЕЗИН 3 ПЪТЕ НА ДЕН ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е.

# 211
...
Я да питам аз като дърта свекърва........Пушачките оставихте ли цигарите? Аз щото от 8 години не пуша, нищо,че 13 години пушех, като накрая и по 2 кутии на ден, но така да помърморя като дърта свекърва да оставите цигарите - крайно време е. В момента се изглаждат всички органи...така че жертвата си струва.

Свраката, кога ти е термина.......На мен по цикъл 3.1., по УЗ - 7.1.
6 Януари 2010 г. - ми изчислява калкулатора, Grinning въпреки всичко Дядо Боже знае кога ще го бъде Grinning

Що се отвася до пушенето махнах го в момента в който се появи племенника ми преди година и 8 месеца.
Докато сестра ми беше бременна, аз все си мислех как и на мен ми е дошло времето, как трябва да махна тутунките поне 6 месеца преди да съм решила да имам дете ... , но както обикновенно се случва докато не испиташ силните чуства и емоции трудно можеш да спреш тутунките  Laughing, в момента в който поех в ръщете си малкото слънчице на леля, нещо се пречупи в мен, казах си стига толкова време е!
Хе въпроса е че аз бях готова, но човека до мен ... хихихи .... доста време след като аз повдигнах въпроса той се реши на крачката, но това е друга тема  Laughing

# 212
....БУСКОЛЕЗИН 3 ПЪТЕ НА ДЕН ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е.

За първи път чувам...имаш ли му доверие на този лекар?

Цигарите ги спрях от раз, като решихме да имаме бебе, още преди Михаела да се роди. Пушех по една кутия на ден.

# 213
  • Варна
Бусколизин може да се пие, с предишната ми бременност лекаря ми го е изписвал.

# 214
  • София
Ето, аз се излагам и съм от тези дето не са спрели цигарите, но ги намалих много. Преди пушех по 2 кутии на ден сега са само 5 цигари. Мисля това да е до неделя и в понеделник да дръпна кранчето и да остане една с кафето сутрин, че иначе не мога да ходя до ВЦ.... не ме бийте много... знам какви са последствията!  Embarassed

Момичета, как сте със секса? Ние се опитваме да не правим, но нещо не се получава  Joy според мен е нормално, след като нямаме проблеми. Вие как сте на този фронт?

# 215
Редче няма да те бия.....Ти си знаеш всичко, сили ти желая да удържиш фронта по 1 цигара дневно......

Секса.....то по принцип си го практикуваме редовно - с или без бременност, до последно, оплаквания нямам, сънувала и мокри сънища дори( с моя мъж!), въобще.......искало ми се е и на човека до мен му се е искало, щом няма проблеми за бременността - смятам го за напълно нормално редовния секс.

Да мине още малко време и ще си спретнем една тема с термините.....Ако имате някакви любими сайтове за бременни - давайте ги........

# 216
Здравейте,милички.
     От два дена имам проблеми: зацапване, сърбежи... А сутринта имах нишки ConfusedХодих днес на лекар и ми изписаха Utrogestan. Докторът ме гледа на видиозон и не можа да види нищо...  Cry, то е и още рано...След 10-тина дена пак ме вика... Дано всичко да се оправи.

# 217
Пине, дано лекарството ти помогне и дано всичко да се оправи! Praynig Hug

# 218
Привет на всички! Hug

Pine,
пусни си възможно най-скоро кръвен тест /бета ЧХГ/ и го повтори след 48 часа! Важно е! Стискам палци всичко да е наред! Praynig

Към всички, които имат оскъдно кафеникаво зацапване, появяващо се по-скоро при избърсване - веднага кръвен тест и повторен такъв, след 48 часа!!!

Не чакайте "нещо да се види". Докато стане време да се види, може да е късно и опасно за вас!

Цоцоланче,
последната цигара я изпуших, преди теста. След това не съм докосвала. Не ми се пуши, прекалено много ми се гади от миризми.
Офертата за гушкането и спането важи ли още? Щото аз продължавам зомбирано да дремя по цял ден. Laughing

Red tree ,
радвам се, че си намалила цигарите! Дано успееш да ги откажеш съвсем! Peace
Сексът през първото тримесечие е строго забранен! Тогава е най-рисково. Виж, на Цоцоланка нищо не и е станало, ама аз, дето от години си чакам чудото, сигурно ще си карам на сухо до края. Joy

....БУСКОЛЕЗИН 3 ПЪТЕ НА ДЕН ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е.
Замени го с нош па. Ако си между 50 - 60кг - можеш да приемаш 2х1 дневно.
Да попитам, защо ти е изписан бусколизин? Имаш болки, кървене или...?

Пропуснах доклада. Имаме чудесен плоден сак, разположен в дъното на матката. Забелязаха се слаби пулсации, рано е още. Приемам единствено ФК, нямам нужда от прогестеронови медикаменти. Ами това е за сега.

Стиснати палци на всички, които имат нужда!  bouquet

# 219
здравейте мили мами Grinning,
 следя от скоро форума и реших и аз да се включа и да пожелая на всички ни успех през следващите месеци и дано всичко бъде наред за всяка от вас.    ylinfant
Моя термин е на 08.01.10 и последно като ходих на лекар се виждаше плодно сакче но все още разбира се е малко, след седмица съм пак на лекар и се надявам нещата да са добре. Имаше неща който ме безпокояха но за повечето ми помогнахте вие тъй като ми е първа бременност и не съм запозната изглежда с много неща, но откакто ви следя съм много по спокойна защото виждам че нещата са нормални и няма за какво да се безпокоя напразно .
И мен като SISIVN  ме безпокоят болките ниско долу и  моя лекар нищо не ми каза  за тях ,попитах мой познати който са били вече майки и повечето казаха че не е хубаво и в такива случай да лягам и да почивам и за сега това правя .Надявам  все пак  всичко да е наред  Grinning
Успех на всички Grinning

# 220
  • Варна
Аз също имам болежки и ми препоръчаха но-шпа при нужда, засега вземам по 1-2 дневно. Имам приятелка, която роди скоро и й го бяха предписали 3 по 2 таблетки, ама все си мисля, че не е толкова безобиден... Ако стане по-сериозно, мисля да обсъдя проблема с хомеопат.

# 221
    Hope, Мама Цоцоланке, момичета, много ви благодаря за разбирането и вниманието. В моменти, когато си увесил нос най-доброто е подкрепата на някой.
   Hope, извинявай за невежеството за какво е този тест бета ЧХГ?

# 222
Хормонът, наречен човешки хорион-гонадотропин, по-често срещан като ЧХГ (hCG), се произвежда по време на бременността. Това е хормонът, чиито нива отчитат и уринните тестове за бременност. Той се произвежда от клетките, които изграждат плацентата (плацентата изхранва ембриона и е закрепена за маточната стена). ЧХГ може да бъде регистриран най-рано с нормален кръвен тест около 11 дни след зачеване, а с обикновен уринен тест най-рано след 12 до 14 дни. В общия случай ЧХГ ще се удвоява на всеки 48-72 часа, като нивата му ще достигнат своя пик (връхна точка) в 8 до 11 гестационна седмица и след това ще намаляват през останалата част от бременността.

Според динамиката на стойностите може да се разбере, дали всичко е наред. Стойностите трябва да се удвояват на всеки 48 - 72 часа. В противен случай има проблем.

# 223
за секса , с малкта кървях и никакъв секс през цялата бременност.за сега от както разбрах яе съм ,малко ние страх и още не сме го правили,мисля да изчакаме до прегледа.

# 224
Хормонът, наречен човешки хорион-гонадотропин, по-често срещан като ЧХГ (hCG), се произвежда по време на бременността. Това е хормонът, чиито нива отчитат и уринните тестове за бременност. Той се произвежда от клетките, които изграждат плацентата (плацентата изхранва ембриона и е закрепена за маточната стена). ЧХГ може да бъде регистриран най-рано с нормален кръвен тест около 11 дни след зачеване, а с обикновен уринен тест най-рано след 12 до 14 дни. В общия случай ЧХГ ще се удвоява на всеки 48-72 часа, като нивата му ще достигнат своя пик (връхна точка) в 8 до 11 гестационна седмица и след това ще намаляват през останалата част от бременността.

Според динамиката на стойностите може да се разбере, дали всичко е наред. Стойностите трябва да се удвояват на всеки 48 - 72 часа. В противен случай има проблем.

Ох, миличка, не знам дали в Кърджали правят такъв тест. Ще трябва да ходя до Пловдив...

Общи условия

Активация на акаунт