Бъдещи мами - ЮЛИ 2009, Тема № 32

• 12 441
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
.:.Stef.:.  за по-големият комплект за можене, можеш да вземеш , но няма да е комфортно в по-малкото легълце на бебчо. Вземи си стандартният размер комплект, а именно по размерите на леглото! За чувалчето - от началото не виждам смисъла да пакетираш бебо, след като така или иначе няма много интезивно да шава , за да се развива.  Laughing Смисъла на тези  чувалчета е в това да стои бебето завито, а в началото няма да имаш този проблем. Peace Аз лично не съм много за тези чувалчета , въпреки че имам едно зимно/ от сина ми/, което така и не ползвах много , тъй като Борис не понасяше да бъде в него. Това зависи и дечко дали ще тъпри това чувалче. Така че с чувалчета не бързай, винаги можеш да си вземеш едно по нататък и да пробваш как ще бъде.  Peace

# 196
  • София
Добро утро момичета!
Буболечемече, стискам ти палци и много  Hug Hug Hug После ни напиши добрите новини.

# 197
  • София
Стеф, общо взето сигурно ще имаш и чувалче и одеалце и вече спрямо детето ще видиш какво да ползваш.Моето дете беше зимно бебе , отначало спеше в едно като одеалце, което с копчета отстрани ставаше като чувалче, а към 3тия месец като й умаля - в обикновено чувалче.Но виж при Fortune  е било обратното - ползвали са одеалце.Сега нашите ще са летни бебета  и поне в началото едва ли би трябвало нещо друго освен тъничко одеалце или пеленка.

# 198
Добро утро , милички !
Очите ми нещо сълзят и се затварят , абе или се разболявам или нещо кръвното ми пада ...не знам , наистина .
А и времето е едно дъждовно и предразполага към сън и мързел , а трябва да работя .
Ето ви нещо освежаващо от мен
Вчера бях на доктор и малчо не се е обърнал .Седи си и не му пука .Нещо взех а се тревожа .Четох в една статия че в 28 -ма г.с. заема почти цялото пространство в матката и шанса да се обърне не е много голям , ама както казва и доктора винаги има шанс да се случи . Иначе е добре . Спеше при прегледа , чух сърчицето , приблизителното му тегло е 1200 грама ,  а пулса 156 удара в минута .Аз съм качила за 1 месец едно кило и  много се радвам  разбира се  Simple Smile
 Стеф , разбира се че можеш да купиш голяма завивка олекотена .Моята е в комплект с чаршафите и е 140/70 ( колкото и леглото и ) а чувалчетата за спане стават от самото начало , те са съвсем леки и са без ръкавче , но на мен не ми бяха много удобни .Беба не се отвиваше , преобувах я нощем и започнах да ползвам такова едва пред следващата пролет и то за малко , защото се въртеше като шило и си омотаваше краката вътре .Ползвах зимата зимен чувал , просто ми беше по практичен .Давам ти тези примери , защото е родена през юни и горе долу като време се припокриват  Laughing
Спокойно  ще се нагодиш към ситуацията като му дойде времето  Peace
На мен не ми се е налагало да сменям толкова често чаршафите ( е освен веднъж седмично де ) защото изкарвахме по цял ден навън , иначе спеше с пеленка под главата , сокове до една годинка не и давах така или иначе  а кърма почти никога не връщаше , така че двата комплекта си ми бяха достатъчни , ама и три да са няма лошо .
Хубав ден момичета и въпреки силният дъжд и мрачното време много усмивки ви пожелавам  !

# 199
Добро утро момичета!
Буболечемече, стискам ти палци и много  Hug Hug Hug После ни напиши добрите новини.

Чета,че коментирате чувалчетата.На мене етървата ми даде едно и се чудя кога да го ползвам?Нали ще е летен бебо!Дайте малко съвет.
Аз се чудя за памучно одеало.Дали ще му е добре или ще му е топло?Тоние спим с чаршафи и умираме,а те милите... Whistling какво мислите?

# 200
Добро утро момичета!

Чета,че коментирате чувалчетата.На мене етървата ми даде едно и се чудя кога да го ползвам?Нали ще е летен бебо!Дайте малко съвет.
Аз се чудя за памучно одеало.Дали ще му е добре или ще му е топло?Тоние спим с чаршафи и умираме,а те милите... Whistling какво мислите?
Не съм имала лятно бебе, но от опита ми до сега мисля , че в жегите памучната пелена ще е достатъчна на бебето като завивка. Тъй като въздухът и температурата в стаята ще са достатъчно високи няма да е добре допълнително да ги претопляме. Климатика не е препоръчителен като регулатор на стайната температура при новородено. При по-големи бебета да , но при новородено не! А чувалчета има и летни, всичко зависи как ще прецениш ти самата кога да го ползваш и дали дечко ще му е удобно! Времето ще покаже! Peace

# 201
За лексикона:
Като сме си в къщи ще си го мия ако  има а...За пишкане и като сме навън мокри кърпи!
За козметиката като марка мисля да ползвам пак на Бюбхен.За  баткото я ползвах и съм много доволна.Първоначално ще е лосион, че в тези жеги с олиото може да се изрине.
Къпането на бебчо ще е към 20 - 21 часа.
За  прането на количката - като се изцапа ще я пера.На автомивките чудесно става.
Чаршафите ще се сменят според нуждите.
Кръщенето ще бъде като порасне малко да разбира какво става!
Курс за родители - не мисля да ходя!
Ако бебчо се роди покрай някой празник, не мисля да го кръщавам на него!
В началото мисля да го завивам с по тънка пелена, а за зимата вече ще сме в чувалче!Много удобно нещо!

# 202
  • Варна
чувалче имаме лятно от Лора, тя е зимно бебе и нямахме проблеми с отвиването - тя почти не се движеше  Laughing
виж на 5-6 месеца започна да се отвива и взехме чувалче....оказа се че не й понася много Rolling Eyes по мои впечатления 70% от децата не обичат спални чували Rolling Eyes но пък не пречи да опитате  Peace
иначе докато се научи да го съблича спеше само по чувал лятото Peace

за комплектите - по принцип взехме два еднакви, но ни подариха още един...така че не се увличайте с много покупки - ще ви подаряват много! бях взела три одеяла - тънко,порт-бебе, и дебело, подариха ни още 2-3 ,отделно имаме 2 юрганчета олекотени от комплектите Laughing сега раклата е пълна с одеяла Crazy

а,да и всичко ми е от по-големия размер  Peace , тези за новородени умаляват страшно бързо ooooh!

# 203
Момичета, благодаря за отговорите Hug

Кога най-късно трябва да се избере педиатър за бебето? Разбрах, че трябва да си има педиатър и личен лекар, отделно. Тепърва ще проучвам за лекари в Пловдив, та искам да знам с колко време разполагам...

П.П. Току що разбрах, че в магазина, който ще посещавам специално за количка, има и колички на Бебе Комфорт Crazy Crazy Crazy

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 20:09 от .:.Stef.:.

# 204
.Stef. и мен ме интересува въпроса за педиатъра. За книгата ще я потърся и ще си я купя. Hug

# 205
 Laughing http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-04-22&article=275446
Да видим сега - който е наддал повечко, да вземе да сваля, защото на лято ще пуфтим като парни локомотиви в глобалното затопляне...мдаааа

# 206
  • Видин
Ох чувствам се виновна  Embarassed Embarassed Embarassed Joy

# 207
Момичета, благодаря за пожеланията.

Моят бебок е 1184 гр. и си е седалищно. Чувала съм от майки как се въртят и обръщат, но моят само подритва и си седи ниско долу под пъпа одупен.  Grinning

Количката ще я пера при необходимост, по важното сега е да си я избера, защото май се оказва проблем.
Чаршафи - на седмица, освен ако ням аизвънредни ситуации.
На училище няма да ходя.
Кръщене - задължително, сигурно като навърши годинка.

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 13:26 от TANI80

# 208
Ох чувствам се виновна  Embarassed Embarassed Embarassed Joy
Защо така?
 Стеф,ти от къде я купи?Сигурно в Хеликона ще я има!
 Аз знам,че като се роди бебка си го записваш при лекар и той ти издава последният болничен.Избираш си му педиатър.

# 209
  • София
Аз доколкото знам, педиатърът е личния лекар на бебчето и се избира 45 дни преди термина.

Общи условия

Активация на акаунт