С шкембе си е най-добре 7

• 23 116
  • 429
  •   1
Отговори
# 165
Анелия, малката ми се роди на 28 октомври а термина беше 24 ноември.Беше в кувиоз и на апарат за дишане защото имах някаква инфекция която е засегнала и нея.Ако я нямаше тази инфекция нямаше да е в кувиоз защото се роди 2950гр. в 36 седмица.Така че не се притеснявай , влезеш ли в 9 месец няма да има проблеми.Имай предвид че бебетата секцио май повече се наблюдават за да видят как се адаптират, така че няма да остане без грижи и при най малкото съмнение ще се обърне специално внимание.

# 166
Ани, момичетата вече са го казали, но наистина не винаги ехографите отичтат вярно размерите. Жори на Ейнджълчето е най-сериозното доказателство за това. Така или иначе ще си в деветия месеца, когато се случи щастливото събитие. А ако успееш, дори само за твое успокоение, поговорете с док да поизместите малко датата.  Peace

Притинце, как те бяхме замисли само. Редовно да ни носиш отечт.  Всичко ще бъде наред и на този преглед. А и след него ти ще си по-спокойничка.Peace

Тъжно майче, вярвам с цялото си сърце, че не е далеч денят, когато и ти ще се разписваш тук редовно. Напоследък често се присещам за теб.

# 167
  • София
Здравейте, момичета! Аз не съм писала при вас, но ви чета редовно от много време, защото и аз като вас имах неуспешни бременности (мисседи в 12та и в 5та г.с.) след 2те дечица и продължаваме борбата за 3то. Надявам се скоро да мога да се присъединя към вас.  Praynig

Включвам се, за да успокоя Анелия. Моят термин с малкия ми син беше 14ти юли (и наистина си беше 14ти юли по ову също). Той се роди на 27ми юни, напълно износено бебче, тежеше 3,200, 51 см. Така че спокойно. 22ри не е рано за секциото. Леко раждане ти желая! И късмет!  Praynig

Притинка, на мен са ми правили това изследване на сърчицата и на двете ми момчета. Просто моят лекар го препоръчва по принцип. Не се тревожи, радвай се на периода на очакването!  Hug Heart Eyes Hug

# 168
 Sadда ви се оплача.Днес правих натоварване с глюкоза и резултатите не са добри а и имам захар в урината.Във вторник съм при Д-р К.Тодорова да ми прави инсолинова резистентност.Като и казах по телефона стойностите ми каза гестационен диабет. Sad

# 169
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Краса...спокойно.....ще се оправят нещата....диета,упражнения,лекарства....ще се справиш!  Hug

# 170
Красе,всичко ще е наред,вярваи Praynig Flowers Four Leaf Clover

# 171
Краси ,ще се справиш .Горе главата и смело напред . Flowers Four Leaf Clover  fingerscrossed Hug

# 172
Красе споко, с малко диетка а може и някое безобидно хапченце всичко ще е наред.Аз не знам ама май в такива случаи бебетата се раждат по пухкави. Mr. Green А инсулиновата резистентност защо ще я прави?И на мен ми пусна такава без да имах завишени показатели на кр. захар , но пък те се оказаха доста високи (тройно четворно над норма) и не рзбрах дали е само по време на бременността или значи че и после ще са ми високи (дали се води нещо като гестационен диабет). Thinking
Уффф, все не сколасвам да ида на ендоркринолог и да разбера всичко което ме интересува... Tired

# 173
  • София
krasa ,д-р Тодорова е страхотен специалист и можеш да си спокойна в нейните ръце!Малко рано се е появил при теб,но важното е ,че е открит и ще се борите.Аз също имах ,откриха го в 20-та г.с. и бях на диета.Казаха,че ще ме следят и при необходимост ще мина на лекарства или инсулин направо.За съжаление в Белгия нито веднъж не ме следиха за това,макар да видяха изследванията ми от БГ .Жори се роди голям,имах повечко води и той имаше проблем със захарта,та се наложи да е на системи.Това всичко стана,защото тук не ме следиха ,пък и аз нарушавах доста диетата. Blush
За теб обаче  ще се грижат добре,така че няма страшно.Имам приятелка,която беше с такъв диабет и само с диета се размина,а бебето си беше без никакви проблеми - точно при Тодорова ходи мисля (беше преди 4г.)
Този диабет е само по време на бременността,после всичко се оправя.

# 174
Благодаря ви момичета за подкрепата.Аз май съм имала гестационен диабет и миналата бременност защото много качих и Алекс се роди 4950гр.Обаче никой не ме е следил ,нито някой ми е споменал че може би има такава вероятност.Като казвах че много качвам моя гинеколог ми правеше изследване и каза че имам проблем с белтъка и ми изписваше да пия протеини.Сега е по опасно,събрала съм цялата документация от миналата бременност и тази и ще направя каквото трябва.
lalibebi на теб като ти правиха инсолиновата резистентност на гладно ли беше,през целия ден ли те боцкаха,веднага ли излизат резултатите?Аз в цялата суматоха забравих да питам докторката.А и пия някакъв железен препарат за ниския хемоглобин,дали ще има проблем

# 175
  • София
krasa и аз много качих ,а освен този проблем,имах и този с белтъка ,та и аз пих протеини.
На мен ми правиха 2 изследвания.Първият път ми взеха кръв на гладно,после пих глюкозата и на 1-вият час ми взеха кръв,след това и на вторият час пак.През цялото време не съм яла и пила нищо!Резултатите излезнаха на същият ден и като видяха ,че не са добри и на другият ден направихме и още едно изследване -  цял ден си хапвах нормално ,а те ми взимаха 6 пъти кръв ,за да видят как  се движат стойностите през деня .

# 176
 Анелия Златанова, честит рожден ден! Бъди здрава и скоро да се радваш на най-голямото си щастие- едно живо и много здраво детенце!  bouquet  bouquet  bouquet

Краси, аз лежах в МД точно в отделение, в което следяха и момичета с гестационен диабет. Д-р Тодорова редовно ги консултираше. Ако се наложи, могат да те приемат в отделението,за да те проследят няколко дни и да се назначи съответното лечение. Неприятно е, но нито си първата, нито за жалост последната, кяото развива такова нещо. Обикновено бебетата ги израждат почти месец по-рано /предизвикано раждане/, доста по-едри са и задължително ги слагат няколко дни в кувьоз в неонатологията /една от мамите, които лежаха с мен роди няколко дни след мен и тя ми каза/. Но това е само за да се следят дечицата. И аз си спомням,че предишното ти бебенце беше много едро родено и си помислих,че като нищо си имала и предишния път. Но кръвна захар тогава не ти ли изследваха?
 Явно като ни е писано да имаме трудности по пътя, ще ги имаме... но пък в момента, в който гушнеш бебока, всичко ще забравиш Hug Hug Hug

# 177
Здравейте,
От разходки навън не ми остава време за интернет Laughing
Поуспокоих се относно прегледите или по-скоро възприех идеята, че това са независещи от нас неща и колкото и да се притеснявам няма да реша нищо.
Мисля, че от няколко дни започнах да усещам бебка, а това също нарушаваше равновесието ми, тъй като миналата бременност усетих бебето по-рано.
Поздравления за Анелия  Hug Heart Eyes - съвсем скоро я очаквам с прекрасни нови!   Praynig Praynig Praynig

# 178
Kikiniki, Priti, изпреварихтеме докато се наспя и реша какво да почерпя ваште поздрави към мензаваляли.
Благодаря ви много  Hug Hug Hug

Снимки и картинки не съм слагала досега  Embarassedзатова почерпката ми е скромна
  party023 beer3

# 179
Честит рожден ден Анелия

Общи условия

Активация на акаунт