С шкембе си е най-добре 7

• 23 105
  • 429
  •   1
Отговори
# 150
Честито, Марморанче! Жива и здрава да ви е Божидара!

# 151
Мърморанче, честита ви радост! Нека Божидара да расте здрава и палава. Прегръдки, бързо възстановяване и снимки, моляяя!

# 152
Момичета ,да попитам Мърморанка колко дни преди термина роди и в коя болница,при кой лекар?
13 дена преди термин в МД-Варна при д-р М.Яков, ние двете с нея ходихме и при Попов в Поморие и при М.Яков във Варна

# 153
много сладък е този ШОШКО направо да го нацелуваш много здраво от мен Hug Heart Eyesнефи.

# 154
Момичета искам съвет - термина ми по аменорея е 27ми юни, но аз съм с късна овулация и си знам, че бебчо е станал по късно и от самото начало върви две седмеци назад, т.е. около 10ти юли е термина по плод.
Проф.Милчев във ВМИ насрочи засега секциото за 22ри юни, но мен ме е страх че е раничко.
И на последната ми консултация казаха, че размера на главата си отговаря на юнския термин , а на бедрото на юлския това наред ли е нещо на мен не ми харесва, лекарката каза щял дя се роди с голяма глава, а миналия месец Милчев пък каза че е с дълги крака точно обратното.
Какво да правя аз не съм ходила на ФМ защото ми казаха че мойта амнеоцентеза правена в две държави е достатъчна, пък и Димитрова до 20та седмица ме е гледала на ехограф 5 пъти, ако имаше нещо щеше да забележи, ох незнам само пак ми идват глупости в главата  да родя един път, но то с моя напрегнат живот май и тогава няма да се успокоя.
Не пиша не пиша ама ся се улях
 Hug Hug Hug Hug

# 155
Потърси още едно мнение. Чувала съм, че в клиника Селена в Пловдив са много добри.
Не изпадай в паника точно на финала.Малко са тези, които биха рискували с ранно секцио.

# 156
  • Варна
Ани, не се шашкай! Дори и три седмици преди термина ти по аменорея, бебчо пак ще е в деветия месец, така че всичко ще е наред. На Лейдибейби дъщеричката се роди май пак така. Тя ще се включи, предпоагам. Но ако искаш (а ти си борбен човек и можеш да го постигнеш), на следващия преглед вижте как върви детето  и преместете датата за края на юни. Така ще е евентуално само 2 седмици по-рано, което вече въобще не е опасно.

Много пъти майките са коментирали как ехографа дава едни мерки, а детето се ражда с други. Не  приемай всичко толкова буквално. И най-вече, гледай да си почиваш и да не се нервираш, за да имаш сили за летни разходки с бебчо!  Hug

# 157
 Анелия, и аз съм с късна овулация- на 26я ден. И при мен по техните термини Бела винаги изоставаше с 2 седмици..точно,колкото идва от късната овулация.  "Техния"термин беше 13.03, но понеже дори на последния преглед от професора в МД плода беше "много дребен" Shocked секциото ми го насрочиха за 12.03. Дребният плод се оказа мацка с манекенски размери, едно прекрасно развито детенце Heart Eyes Не вярвам на ехографите особено... да не говорим,че предния път лекарката ми обяснваше,че бебето е много грамадно и искаше да ме сложи на диета, а се роди едва 1900 грама. Шантава работа... Дето се вика- око да види, кантар да измери... докато не се роди никой не може да каже колко е голямо. Поне според моя опит.

Много ти стискам палци! Всичко ще бъде наред този път, ще видиш!!! Hug Hug Hug

# 158
Тъжна мама, Lilibon, Kikiniki, много ви благодаря за спокойствието което се опитвате да ми вдъхнете знам, че е от сърце.
Май бебчо ще е манекен и партньор на Бела на модните подиуми  Laughing
След първи юни ще ходя за доуточняване на датата с професора и май ще искам една седмица да ми отложи секциото, ама той каквото каже в крайна сметка.
 Hug Hug Hug

# 159
не се тревожи за тези размери отколонение винаги има ,рядко някой точно може да ти определи бебето колко е голямо или малко ,малко остана и съм сигорна ,че това бебе ще се роди живо и здраво  . Hug Hug Hug

# 160
Анелия, да ти напиша и аз моя опит, пък дано те успокоя. По термин Макс трябваше да се появи на 29-30.12. и бяхме уговорили секциото за 20.12., но детето реши, че ще излиза по-рано и ме срязаха по спешност на 11.12. вечерта. Това са почти 20 дни преди термина. Роди се точно 3кг и 50см. Не се притеснявай толкова за мерките, важното е да сте здрави.  Hug

# 161
  • София
аз пък съвсем не им вярвам на тези мерки.Аз също съм с късна овулация - 25-ти ден.Термин по цикъл имах на 18.03,но по ехограф се мени няколко пъти - от 4.04 до 22.03,което си е 2 седмици.Разправяха ми ,че бебето било 2600 4 дни преди да родя.Жоро тръгна да излиза сам 26 дни преди термин и се роди 4045 гр. и 53 см. ShockedЕми направо познаха,няма що. Laughing
По принцип не е толкова важно ,колко точно кила е ,а дали ще се справи само с дишане и т.н.
Жоро се роди много голям,но имаше проблем и беше в кувьоз.

# 162
Честита рожба на мама Мърморанче!

Потърси още едно мнение. Чувала съм, че в клиника Селена в Пловдив са много добри.
Не изпадай в паника точно на финала.Малко са тези, които биха рискували с ранно секцио.

Наистина в Селена има прекрасни лекари  Peace

# 163
Анелия, според мен Лилибон  Hug даде най-мъдрия съвет - вижте как вървят прегледите дотогава, поискай малко да ти отложат секциото...пък каквото сабя покаже. За твое успокоение, нашата мечка я извадиха по спешност в 37 седмица. Не е стояла в кувьоз. Роди се почти 2900 г и 50 см. Преди това ехограф показа, че изостава по мерки - точно както при теб - главичката я докарваше на седмици, но крачетата не. Пратиха ме на друг ехограф, коригираха малко размерите в положителна посока, но въпреки всичко я "оразмериха" към 2300.
 Heart Eyes

# 164
И при мен все изоставаше,беше малко.Дни преди раждането доктора го мери и каза,че ще е най-много 3кг.А се роди 3800кг.Ако знаех ,че е толкова сама щях да си искам секцио и сега бебето ми щеше да е в прегръдките ми smile3518

Общи условия

Активация на акаунт