С шкембе си е най-добре 7

• 23 092
  • 429
  •   1
Отговори
# 360
Да се отчета .Днес ходих на лекар и определено вървим доста едри.В момента моята мома е 3500кг.,а все още плацентата ми не била узряла за раждане така ,че докато родя може да станем и 4 кг.На 02 август ще ходя пак да ме прегледа и вече да каже дали трябва да е нормално или  с операция.

Целувки .

# 361
Ето, от това имах нужда - не бях влизала известно време в темата, а сега като ви изчетох всичките и ми стана едно такова хубаво... толкова прекрасни новини, че няма как на човек да не му се изпълни душата с щастие и радост. Целувам ви всичките тумбачета! Heart Eyes

Глори, аз пък се кефя на едри бебета. Даже като ми казваха , че Дарето ще е над 4 кг., както се и оказа като се роди де и ме караха да избера секцио заради това, че ще е едричък аз само се хилих от щастие. И отказах секциото. Някакси бях убедена, че всичко при самото раждане ще е ок. Peace Радвам се, че ще родиш мъничка дундичка. Тъй ги обичам.  Mr. Green

# 362
Глори Hugкакто ще да е раждането,важен е крайния резултат  ylinfant
Чакаме с нетърпение щастливото събитие при вас.Успех

# 363
Здравейте момичета, вчера бях на консултация и нещо доста се притесних лекарката смята, че околоплодните ми води са доста намалели и плацентата ми доста остаряла. Но на въпроса ми не се ли налага някакво наблюдение до секциото ми тя каза, че не е необходимо. Попитах и за запис на тонове и отговора беше същият. Rolling Eyes
Днес смятам да отида на друг лекар за още едно менение, защото от притеснение да не стане нещо с бебето цяла нощ почти не съм спала и съм много  Cry Cry Sad Cry.
Моля ви за малко виртуална подкрепа. Нещо съвсем се сдухах и въображението ми рисува едни картини............

# 364
  • Варна
Моето въображение рисува следната картина:

Мама почва да пере и глади бебешки дрешки, ходи повече на разходка с батко, чете му приказки, разказва му за бебето, обяснява колко ще е заета с него. Мама се храни разумно, почива си добре и говори на бебчо, колко много е очакван и какво ще правите заедно след като се роди. И докато си заета, те няколкото дни минали и дошло времето за раждане.

Вярвай малко повече на тялото си, моля те! Успяло е да отгледа и износи бебе досега, недей заради една лекарка да си внушаваш разни работи!

Поздрав за теб и за всички други бременни момичета:

Всичко знам за тебе, бебе!

Мая Дългъчева

Днес татко ме гушна и радостно рече:
„В корема на мама живее човече.
Дали е момченце или пък момиче?
Дали ще е братче или пък сестриче?

То колкото житено зрънце е само,
но спи и расте под сърцето на мама.
И сигурно много прилича на тебе,
когато си бил във корема и бебе.”

Туй, че нашето бебе пораства, е ясно.
Ами как се побира? Не му ли е тясно?
„Не, не се тревожи! – Мама права застава. –
Виж, коремът ми също расте, наедрява.

Все едно е хралупка – тъмна, топла и мека,
все едно е къщурка – и просторна, и лека...
Ден след ден се заобля, ден след ден се издува –
има място за бебчо дори да лудува!”

Вече в кухнята често заседява се мама.
Ние с татко се смеем, че похапва за двама –
два банана изяжда, две филийки препича...
И след малко от глад към хладилника тича!

Ала то е, защото се храни със нея
бебчо, дето в корема и кротко живее.
Как, ще питате вие, като няма устичка?
Ще ви кажа – през някаква тайна тръбичка.

Понякога мама бледа лежи.
Навярно коремът и доста тежи.
Тогава съм мил – безшумно се движа
и заедно с татко за нея се грижа.

Когато заспи, стихват стъпки и песни –
съня и не бива никой да стресне!
Влакчето даже мирува, кротува,
защото и бебето също сънува.

Колко много коремът на мама порасна!
Всяка рокля предишна сега и е тясна.
Вътре бебето шава, премята се, рита
и почуква с юмруче... За мене ли пита?

Знам, не вижда оттам непознатия батко,
но познава гласа ми и този на татко,
затова му разказваме как си мечтаем
скоро заедно с него у дома да играем.

С нетърпение питам: „Защо ли се бави?
И кога ще излезе? Да не би да забрави?”
„Още малко остана – моят татко отвръща. –
Ще ухае на бебе после цялата къща!”

Най-накрая е тук! Вече имам сестриче!
Вижте, то се усмихва! Вижте, то ни обича!
Ох, как искам по-бързо да стане голямо!
Не расте ли и братче в корема ти, мамо?

Grinning  Hug

# 365
Благодаря много Lilibon, обаче аз съм нещо ето така   newsm45 smile3518 newsm45. Ставам да отида поне до личната лекарка да оправя направлението за хоспитализация, че ще се побъркам.

# 366
Красуна Praynig Hug

# 367
 и аз  smile3518сигурно е от хормоните
Красунче и аз бих се консултирала с още един лекар,а кога ти е насрочено секциото?

# 368
Лилибон, прекрасно е това стихотворение. Много мило .
Красуна , а на тебе успех! И без черни мисли.

# 369
Красунче  Hug
Имай повече вяра в себе си и не се притеснявай, всичко ще е наред и скоро ще се гушкате! Консултирай се с друг лекар ако това ще ти донесе някакво успокоение.

Явно на всички хормоните ни са полудели. И на мен от два дена ми е скапано и все ми се реве без причина, ама така ще е Simple Smile

# 370
Хей, ало, хормончестите... Hug

Красунче, яд ме е, че чак сега влизам, защото мисля, че мога мъничко да те успокоя.  Peace Тъй, ето какво се случи на мен в седмицата преди да родя Дарето. Той се роди в събота, а понеделникът на същата седмица ме гледа моята докторка и ми каза абсолютно същото - водите са доста намалели, макар че като изтекоха не бяха никак малко де и плацентата е остаряла. Попитах не е ли опасно за бебчо, а тя каза, че това е нормално в края на бременността и че даже имало теория, че организмът разбира кога да започне раждането именно по остаряването на плацентата - това било  една то теориите за настъпването на раждането. Както ида е успокои ме. Точно за 12 часа. И после като ме налегнаха едни параноии. Не издържах - хванах си на сутринта чукалата и бегом при моята позната акушерката. Рева от вратата, че плацентата ми е много стара и бебето няма води. А тя горката вика - тичай към отделението, а аз веднага им се обаждам да им обясня. Тичам аз - събрали се двама доктори и ме чакат. И какво - прегледа ме док и каза - ама то води си има, но са намалели и плацентата е 3-та степен, което за  края на бременността е нормално. Бебето не страда. Записаха и тонове , за да се уверя. Същата седмица ги посещавах често за тонове, щото ме беше стиснало нещо за гърлото. Нещото беше собствената ми параноя. Дарето се роди един ден след термин - здрав и дундест. По нищо не му личеше да е страдал в корема ми.  Grinning

# 371
 Краси, нормално към края на бременността водите да намаляват и да старее плацентата. Следи движенията дали има някаква промяна- към много по-бурни или към намаляване. За твое успокоение може да посетиш още един лекар. Хайде, стискай зъби, то почти не е останало при теб! Скоро ще се гушкате и ще забравиш всички притеснения!

Лилибонче, как само ме развълнува това стихотворение. Чак си представих как Бела ми гали корема с братче вътре.....

Да ви разкажа една смешка- миналата седмица ходихме с Бела да видим Ели /Спиди/ в МД. И й соча корема на Ели и я питам: Къде е бебето? И тя вече знае,че в корема има бебе. После й казах да гали корема Оо-оо. И вчера съм я гушнала и тя се отдръпна и взе да гали моя корем и да вика Оо-оо Heart Eyes  Joy Joy Joy

# 372
И вчера съм я гушнала и тя се отдръпна и взе да гали моя корем и да вика Оо-оо Heart Eyes  Joy Joy Joy

Да не би Бела да знае нещо, което и ти още не знаеш. Grinning Аз ще съммного щастлива ако е така. Heart Eyes

Лилибонче, покрай бързането да поуспокоя Красунчето, забравих да си призная, че и аз съм към групата на силно развълнуваните от стихотворението. Много емоционален текст.  Според трябва и  в Пилешката супа да го сложиш. Никой не е казал, че там трябва само тъжни текстове да публикуваме.

# 373
  • Варна
Това стихотворение на Мая Дългъчева беше първата ми връзка със сайта бг-мамма. Не помня, някой май ми го беше препратил преди няколко години. Много е хубаво, браво на авторката!   bouquet И мен ме разчувства много.  Heart Eyes

Ох, Светле, нека пилешката супа си остане така... Предполагам, че на доста момичета би им действало натъжаващо в първите месеци, докато се справят със скръбта си.

# 374
Да не би Бела да знае нещо, което и ти още не знаеш. Grinning Аз ще съммного щастлива ако е така. Heart Eyes

Хехе, Светле, не още. Много ми се иска още едно бебе, но няма да е точно сега. Може би догодина, ако е рекъл Господ:) Иначе си седя във вълшебния списък и вярвам, че пак ще ми се на късмет. Но преди това има други мами, които се моля да се отчетат подобаващо Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт