Фен клуб "Хари Потър"

• 22 781
  • 183
  •   1
Отговори
# 15
Да, забравих да спомена, че дъщеря ми е фен на филмите  Grinning. Първите два филма се намират с дублаж, много е впечатлена Wink.

# 16
  • Berlin
аз не казах кой филм ми харесва най-много до сега.. ами не знам. всички Simple Smile може би повече от останалите  - огненият бокал, но и седрик ми е много любим там, даже имам чувство, че е по-добре представен от книгата. обаче предчувствам, че нечистокръвният принц ще ми хареса повече.

# 17
  • Анкх-Морпорк
Дълго време се дърпах, защото беше прекалено модерно, но после детето поиска книгата и аз я прочетох, за да съм в час и ми хареса.
Не мога да кажа любим филм, или книга, защото всичко е цялостно, даже след 7 книга се връщах на първа и гледах, че много неща са подсказани там.
Снейп е страхотен образ, а Алън Рикман е просто роден за тази роля.
Подозирах, че е имал по-специални чувства към Лили и затова така са се мразели с Джеймс, и накрая излязох права.

Малко снимки от 6 филм:
http://www.imdb.com/title/tt0417741/mediaindex

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 23:48 от firebird

# 18
  • Berlin
снейп от филма е всеобщ любимец. Simple Smile)) на мен ми беше много гадно, когато в книгите се споменава мазната му коса.. все си я представям, че тече олио от нея, което ми е много отвратително. във филма обаче няма такова нещо. Simple Smile

# 19
  • Анкх-Морпорк
Снейп е по-истински, затова.
Хари е направо нереален, с толкова късмет, все е такъв правилен. Като изключим няколко скарвания с Рон, в които пак Рон е по-виновен, Хари е ужасно положителен. Според мен Даниел играе добре, но просто в тази роля това е заложено - той нещо си страда, страда и накрая изважда късмет от нищото и побеждава. А когато го е съвсем закъсал, иде Дъмбълдор и оправя конците.
Рон е приятелят, до който Хари изглежда още по-така, а Хърмяни и тя все знае, все е права, все мисли за всичко.
А при Снейп има и добро и лошо, има тайни и загадки, душевни борби и смело шпиониране.
Пък и актьорът много допринася за ролята - направо е страхотен - сещам се как се дуелираше с Локхарт във 2 част, или как бранеше децата от върколака в 3 част...  или жеста, с който запретва ръкави, докато Хари и Рон говорят за момичета в занималнята, и ги хваща зад вратовете... Последното е много... Grinning

# 20
  • UK
На мен любима сцена ми е когато Миранда Ричардсън (актриса, която просто ОБОЖАВАМ) седи и го пита "И вие сте пробвали за учител по ЗСЧИ?" - той отговаря "Да" - " И не са ви назначили?" "Очевидно", ама с такъв тон го казва това "Ob-vi-ous-ly", страхотен.

# 21
Здравейте и от мен! Що подигравки отнесох от мъжото за тоя Хари Шлосер както той му вика (убии ме не намирам връзка  Rolling Eyes) Аз имам всички книги от поредицата. Докъто бях бременна имах проблем и лежах от 5 месец та почти до края, изчетох последните две сигурно поне 10 пъти. Вечер като си лягахме и аз с книжката и мъжото еййййййййй тоя шлосер на изуст го научи. От филмите не съм толкова впечетлена, но това е винаги когато си чела първо книгата, а после гледаш филма, всичко ти се струва збито и орязано( да не говорим за другия ми любим роман отснесени от вихъра, все разбирам да посъкратят ама две деца по малко да има Wink )
За избора на актьорски състав, според мен наистина Луна е перфектна, но мен ме кефи и Рон, бе като цяло нямам забележки.

# 22
  • Анкх-Морпорк
Не е шлосер, Потър ще рече Грънчар Simple Smile Хари Грънчаров, демек.

Иначе много ми харесаха тези вицове за героите от книгата:

Сиракът Ридъл се шляел по улиците и спирал минувачите:
- Бате,  дай ина цигара... .
- Вълшебната думичка?
- Авада Кедавра!

Властелинът на пръстените, трета част.
Ам-гъл пада с пръстена в кратера на вулкана. Сам и Фродо въздишат с голямо облекчение. Изведнъж оттам излиза Хари, възседнал метлата си и викащ:
- Хванах го! Хванах го!

Тримата на изпит по Защита. Последното изпитание го провежда Снейп.
Снейп: - Така, задачата е проста - да преминете през ония храсти. Мис Грейнджър, вие първа.
Хърмаяни решително вдига пръчката и се скрива в храстите. Фрас! - и горкото момиче изхвърча с насинено око.
Снейп: - Слабо! Мистър Уизли, ваш ред е.
Рон навлиза в храстите. Фрас-прас! Някаква сила го изхвърля оттам с две синини на очите.
Снейп: - Отвратително! Потър, напред!
Хари внимателно пристъпва, озърта се, влиза в храстите. Известно време тишина, и изведнъж - фрас-бум-прас! Изхвърча навън - очилата разбити, очите насинени, на челото цицина.
Снейп: - отлично, Потър! Отлично!
Хърмаяни, недоволно:
- Сър, но защо "Отлично"? Той също не можа да мине!
Снейп: - Защото Потър е първият студент, който настъпи мотиката три пъти!

Разхожда се Хари около езерото и изведнъж вижда - човек се дави. Хвърля се във водата, измъква го на брега - и открива, че е спасил Снейп.
Снейп (кисело): - Какво пък, Потър, излиза, че малко нещо съм ви задължен? Какво мога да направя за вас?
Хари (кисело): - Много ви моля, господин професор - на никого не казвайте, че аз съм ви спасил!

Седят Хари, Рон и Хърмаяни и гадаят - може ли някой да измисли такъв въпрос, който да затапи Луна Лавгуд? Решават да опитат. Луна минава наблизо.
Хари: - Здравей, Луна? Знаеш ли какво е това - с четири крака, жълти пера и тежи четиристотин килограма?
Луна (разсеяно): - Ами две канарчета по двеста килограма всяко.
Рон: - Добре, а това - голямо, зелено и яде камъни?
Луна (учудено): - Голям зелен камъноядец, разбира се!
Хърмаяни: - Луна, а ако хвърлим един камък в дупка, дълбока сто километра, той за колко време ще долети до дъното?
Луна дълбоко се замисля. Всички гледат Хърмаяни с възхищение.
Луна (с просветнало лице): - Че той никога няма да долети до дъното?
- Защо пък няма да долети?
- Защото по пътя ще го изяде големия зелен камъноядец!

Навили се Рон и Луна да търсят съкровища. Измъкват се през нощта в гората. Върви Луна с вълшебната пръчка, след нея - Рон с лопатата. Луна спира, насочва пръчката:
- Ето тук! Копай!
- А, не може да бъде.
- Копай!
Копае Рон, изкопава един метър яма - нищо няма. Тръгват по-нататък.
Луна пак спира:
- Ето тук копай!
- А, не може да бъде.
- Копай!
Копае Рон, изкопава два метра яма - нищо няма. Тръгват по-нататък.
Луна спира:
- Тука копай!
- А, не може да бъде.
- Копай!
Копае Рон, изкопава три метра яма - лопатата удря на твърдо. Пак копае - излиза сандък. Отварят го, гледат - вътре злато, сребро, диаманти...
Луна:
- А! НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!

Седят Хари, Рон, Хърмаяни и Луна около сандъка със съкровището и мислят - за какво да го похарчат?
Хари: - Какво ще кажете да си купим нови метли? На всеки по "Файерболт" последен модел!
Луна:  - А за какво са ни притрябвали? Имаме си.
Рон: - Ами дайте да отидем в "Сладкото царство" и да си направим един голям банкет!
Луна: - За какво ни е притрябвало? Да ядеш много сладки неща е вредно.
Хърмаяни: - Дайте тогава да купим книги! Всичко за магията!
Луна: - Че за какво са ни притрябвали? Ние и нашите още не сме прочели всички.
Хърмаяни (ядосано): - Е, като не ти харесва, предложи нещо ти!
Луна: - Ами дайте със всички тия пари да си купим балончета, да ги надуем и да ги пуснем да отлетят!
Хърмаяни: - А защо трябва да ги пускаме?
Луна: - А за какво са ни притрябвали?

# 23
Смях се от сърце на вицовете!
Сполай ти, файърбърд!

Може би е време да си промениш ника на Фоукс - донесе ми смях и нова надежда за понятието Хари Потър, почвам да колекционирам вицове.

# 24
  • Анкх-Морпорк
А, не Снейп ми е по-близък душевно Simple Smile
Не случайно съм си сложила снимката...
Така си ходя намръщена, имам душевно страдание и химията, пардон, отварите, много ми вървят Simple Smile

# 25
Пхахаха, Птичке, оправи ми деня с тия вицове  Joy

# 26
И аз да се запиша  Grinning. Започнах книгите от третата, защото тя ми попадна, останах очарована, веднага прочетох първа и втора и изгледах филмите и оттогава съм им абсолютен фен. Любимите ми книга и филм са " Хари Потър и затворникът от Азкабан", най- малко ми харесват последните две книги, но това не ми пречи постоянно да си ги препрочитам. Фен съм на професор Макгонъгол и не ми се смейте, но много ми харесва на външен вид българинът, който играе Виктор Крум. Даже имах негов плакат, обаче се скъса.

# 27
Дълго време се дърпах, защото беше прекалено модерно, но после детето поиска книгата и аз я прочетох, за да съм в час и ми хареса.

Ха и аз така. като чуех "Хари Потър", и си казвах, тия са луди  Grinning. Миналото лято свекърва ми донеса първата книжка, нали е модерно, купила я на Рая. Дълго я подмятах , но заминавахме на почивка, нямах четиво и я взех. Да не ви обяснявам, после, в почивните дни, как търсех в курортна местност отворена книжарница, за да си набавя следващите по ред книги  ooooh!.
От филмите не мога да излъча любим, гледам ги заради самата история  Hug. Не са лоши !

# 28
firebird, страхотни воцове, особено първия!  newsm62
Благодаря!   bouquet

Аз харесвам професор Макгонагъл, Дъмбълдор от първа и втора серия (лека му пръст), а от вторстепенните герои (деца) близнаците Фред и Джордж, Драко Малфой и Шеймъс (особено в първа серия).

Снейп е много противоречив персонаж, беше ми трудно да разбера дали е от добрите или от лошите до последно.

# 29
  • София
И аз да се включа към феновете.
Купих на дъщеря ми първата книга и я прочетох преди нея. Grinning
Останалите 6 книги прочетох за една седмица - очите ми бяха станали на понички, та до капки стигнах ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт