Вече се родиха АПРИЛските овнета, ред е на мъничките телета!

• 17 225
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
ЧЕСТИТО НА REA1 И НЕЙНАТА МАЛКА ПРИНЦЕСА. ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ.

ДОБРЕ ДОШЛА И НА PETJOFF
.

Диди, относно акането мисля, че е сега ви е такъв период и не се притеснявай. Всичко ще тръгне по старому-след хранене-ако  Laughing

Kölsches Mädel  добре, че надничаш в нашата темичка и ни информираш своевременно за Мара. Знам, че чакаш с нетърпение добрата новина.   bouquet

Аз докато пиша и ето Мара Подробната написала цял ферман.  Grinning Стига стиска кълки вече. То бива да имаш толкова енергия, но я запази за раждането.

# 106
Честито бебче на Реа1!
Аз и първия път и сега давам глюкоза,така ми казаха първия месец вместо вода!Каката не беше така жълта както дребния!Той много я харесва пък за разлика от нея и я пие с удоволствие.Ох много почна да реве и да се изпъва,напъва не спи преди обяд.В количката му е много хубаво и си спинка обаче днес времето беше лошо и не можах да изляза Tired надуха ми главата и двамата  ooooh!.
И ние акаме почти на всяко ядене и то така го изстрелва Mr. Green
За момичетата които не са родили още-не се шашкайте от килограмите на бебето, видеозона не може да каже точно,и аз се бях ошашкала като ми казаха че ще е около 4200гр ама той си излезе 3800гр  Peace
А преди да родя и моите симптоми изчезнаха,дори подготвителните контракций изчезнаха!И като ме извика акушерката за преглед се оказа че съм с 4 см разкритие,това го установи Ризоваи хоп ме прибраха и за 3 часа родих!Така че стискам ви палци изведнъж да ви връхлетят симптомите за раждане!
Въпрос към мъжките майки:какви памперси ползвате, мойто мъжле постоянно се опикава,а вчера памперса му беше сух а отстрани чак до подмишницата мокър  Shocked и само сменям дрехи  ooooh!.Аз ползвам на памперс с каката не съм имала ядове!
Стига толкова,че да стана малко да пооправя докато спи дребния!

# 107
пухчо надявам се всичко да се нареди и бебка да реши да излезе навреме да не се налага предизвикване на раждането  Praynig а така като гледам нашите бебки май май вървят еднакви по -килограми поне до последните ни прегледи  Mr. Green
Незнам защо но имам странно напрежение нещо като притеснение го усещам  Confused както когато нещо важно ми предстои и се притеснявам. Дали не е вътрешно чувство което ми подсказва че бебка скоро ще излезе  Rolling Eyes
Мара Подробната дано и при теб нещата се наредят по най добрия начин  Hug

# 108
Мара, още мъничко остана, възползвай се сега от хубавото време Simple Smile

Някой питаше за акането-и ние акаме като с топовни изстрели, направо е страшно  Joy

Принцеса Рая, не се плаши за педитата, аз н-р съм много доволна от нашата. Идва всяка седмица, много е внимателна и ми дава много много съвети, но без да си налага мнението.

# 109
Въпрос към мъжките майки:какви памперси ползвате, мойто мъжле постоянно се опикава,а вчера памперса му беше сух а отстрани чак до подмишницата мокър  Shocked и само сменям дрехи  ooooh!.

С първото дете ползвах на Памперс и по същият начин ми се опикаваше целият. Тогава ги смених с Либеро и бях много доволна.
Сега с вторият "мъж" ползвам памперси на Huggies и резултатът е страхотен.Много добре попиват. Все пак за разлика от кърпичките Huggies - ужасни са, прекалено мокри са и дупето моментално ни се изрива. Не попиват и не ги препоръчвам.

# 110
Шарлот,Принцеске,Брилянтин, Пухчо ,предлагам да направим едно общо събрание и да изхвърлим натрапниците Mr. Green
Казаха ми,че 80 % от първескините преносвали,независимо дали чакат момче или момиче.
Янче,медицинската сестра в кабинета ми разказа за рициновото масло. Препоръчвали го единствено при преносване повече от една седмица.Но не  преди това Peace Жената също преносвала и го пила. Започнало да действа три часа след това.

Мара, това за натрапниците ме разкефи на макс  Joy  За рициновото - как точно се пие?

А преди да родя и моите симптоми изчезнаха,дори подготвителните контракций изчезнаха!И като ме извика акушерката за преглед се оказа че съм с 4 см разкритие,това го установи Ризоваи хоп ме прибраха и за 3 часа родих!Така че стискам ви палци изведнъж да ви връхлетят симптомите за раждане!

Деси, то хубаво са ти изчезнали, ама значи все пак ги е имало, а при мен изобщо не са се появявали нивгаш. Все следя за тях като Гунчо за бялата лястовица, ама не, нЕма никой  Crazy

# 111
  • София
На всички новообебени АПРИЛки, които не съм поздравила лично - едно голямо ЧЕСТИТО! Да са им живи и здрави рожбите!!!   bouquet  bouquet  bouquet

На принцеска рая, Шарлот, Брилянтин, Пухчо, keli_f, Мара П. Laughing и останалите неродили майчета - кураж и най - лекото раждане! Не го мислете предварително, всеки си е с късмета, надявам се всичко при вас да е на 6, и после да имате повод само да се хвалите. Wink

Ние днес бяхме на първата консултация. Много съм горда - мадамата е качила 300 г за 10 дни и е порастнала с цели 3 см.  bowuu
Кърмя я на поискване, като скачени тенджери Mr. Green сме, но така и е най - добре и на нея, и на мен. Батко и повече папкаше нощем, докато нея я будя, защото чувствам, че мога да взривя къщата Laughing ако не ме "поразтовари" дребосъчка...  bombs
Вода не давам, но никой и не си прави устата, освен прабаба и по телефона отвреме навреме hahaha, нито чайчета и пр.
Педито ни е много мила жена. Не се бърка, явно си знае, че щом ми е второ, няма да я слушам. Mr. Green

*Деси*, беше питала за къпането, ние ползваме възглавничка, от тези + съвсем обикновено коритце, в което постилам дюшече за къпане, взехме го от Джъмбо, пълно е с топченца и съхне за норматив - ето :http://media.snimka.bg/2756/011766791-big.jpg, та бебка е на мекичко, не се пързаля и плаши. Не придържаме, къпем си я спокойно и бааавно.
После обаче на преобличането ни чува целия вход... Twisted Evil

Памперси ползваме на Памперс (засега). Стават. Thinking

Малката жилка се обръща. Shocked Слагам я настрани, намирам я по гръб. Това и е основната поза, когато си се занимава сама (и не е на цица...) Blush

Много красиви бебчовци на първа страничка и в албумчето, страхотни са! Heart Eyes

Малко снимки и от нас:
спящата красавица
сериозната лейди
една щастлива мама

Hug

# 112
Шарлот,Принцеске,Брилянтин, Пухчо ,предлагам да направим едно общо събрание и да изхвърлим натрапниците Mr. Green
Казаха ми,че 80 % от първескините преносвали,независимо дали чакат момче или момиче.
Янче,медицинската сестра в кабинета ми разказа за рициновото масло. Препоръчвали го единствено при преносване повече от една седмица.Но не  преди това Peace Жената също преносвала и го пила. Започнало да действа три часа след това.

Мара, това за натрапниците ме разкефи на макс  Joy  За рициновото - как точно се пие?

Деси, то хубаво са ти изчезнали, ама значи все пак ги е имало, а при мен изобщо не са се появявали нивгаш. Все следя за тях като Гунчо за бялата лястовица, ама не, нЕма никой  Crazy

Ех, много ме развеселихте Mr. Green
Еми, както се казва "това е положението Минке"-ще си чакаме, пък когато,тогава Praynig

# 113
Еййй, супер!  Grinning
Честито, Реа! Да е жива и здрава тази така добра млада дама, която си изкара целия мандат в маминия корем!   Hug  bouquet

# 114
Честито на Реа!!! Много да я радва малката принцеса!!!  bouquet
Кели, това чувство на безпокойство и аз го усещах, дори вечерта преди раждането въобще не спах Crazy
Сутринта имах уговорка за преглед и отидох без да подозирам, че този ден ще раждам, а взех че родих  Peace Така, че се подготви, че моментът идва!!! Стискам палци Praynig
Диди, за акането малката не беше акала 24 часа, обаче изчаках и ето, че днес вече три пъти сменям наакан памперс Peace

# 115
Дея, ами в момента е на около едва 18 гр. кърма и 70 гр. Нитрулон 1 и сме на две седмици.
Тези дни може би ще увеличим дозата.
Утре сме на първата консултация да видим какво сме потигнали.
Всъщност ние си имаме кантар в къщи и според него е 3,2оо , а се прибрахме от болницата 2,870.
Но ще видим какво ще покаже кантара на педито.
Дея, казваш в началото си давала подсладена вода, а сега каква вода даваш?
Защото знам, че когато бебето е на АМ, трябва задължително да пие и вода .

# 116
Здравейте и от мен.ЧЕСТИТО НА РЕА.Да е жива и здрава малката госпожица и да радва много мама и тати.Аз още съм 2 в 1,докито ми каза,че ако не родя до неделя,в понеделник ще ме вземе в болницата.

# 117
  • Бургас
...само да кажа, че секциото мина добре като цяло, но признавам си, много по-страшно е отколкото си представях. съжалявам че трябва да го кажа, но е истина...
Добре дошли у дома Simple Smile
Не ми се щеше да го казвам, за да не наплашавам никого допълнително, но и при мен беше така... Правили са ми и преди това операция с локална упойка и смятах, че съм подготвена за това, което следва... + подробните обяснения на консултацията с анастезиолог и многото разговори проведени с док-ите, но уви... бях неприятно изненадана.
Да разкажа и аз малко все пак... Приеха ме сутринта в 7.30 и знаех, че трябва да чакам да минат спешните случаи и после всеки по реда си... Приемането беше много сладко, даже нямаше нужда да звъня на вратата (нали кода е 3 пъти, но не успях да се възползвам  Wink ), защото акушерката беше в коридора и като ни видя избърза да отвори да ни приеме, защото много и се приемало вече  Wink Беше много спокойно и нямаше никой... до 5-10 мин. за отрицателно време се напълни с родилки за планирано секцио, нормално раждане и спешни случаи... Чаках си чинно с пуснати системи на едната ръка, после ми ги свалиха, защото съм щяла да почакам повече и изведнъж дойде лекарката, пуснаха ми системи и на двете ръце и газ в родилната зала... От бързото преливане с двете системи ме втресе, пък и събличането голичка ми дойде като екстра да се намръзна съвсем, предполагам и от притеснение и стрес също треперех и така... тресяща се опитвам да изпълнявам каквото ми казваха, за да ми боднат гръбчето... Пак казвам, всички бяха много мили и внимателни..., но си ме болеше... омрънках целия етаж... малко ме е срам, но... едва изтърпях, постисках си подадената ми ръка на воля  Embarassed Моментите на срещата ми с малката принцеска бяха незабравими.. нямаше никой и нищо друго... просто зяпвах с една глупава усмивка на лицето... и застивах съзерцавайки я Simple Smile
Отне ми няколко часа докато се възвърне сетивността на крайниците, през цялото време се опитвах да си я предизвикам, като се стараех да мърдам с крака (които не усещах), нямах търпение всичко да мине по-бързо.... Всички останали момичета бяха с пълна упойка, напълнихме реанимацията и нямаше даже 1 свободно място... те се и раздвижиха малко по-рано, но като цяло си вървяхме заедно  Hug Беше много хубаво с тях, както с вас, получи се една подкрепа между нас, мисля че, на всички ни се отрази добре...  Hug
За родилното нямам думи, съгласих се да не съм във ВИП-а и ... след всички проблеми в родилното съжалявам че не отстоях мнението си... Никой не ти обръща грам внимание, всеки си прехвърля топката, питат те: Не ти ли обясниха? На мен това не ми е работата.... това са им любимите реплики...  Rolling Eyes Confused За малко малкия проблем с гърдите да стане голям, биха ми и инжекция, за да ми се отпуснат млечните канали ( мисля) и най-накрая тръгна коластра от едната гърда и след няколко дни и от другата... добре че помпата беше в мен и имаше една усложлива акушерка, която всъщност показа що годе внимание и се постара някак да ми помогне... Не и знам името, но горещо и благодаря...
Стана твърде дълго ще пиша пак  Hug

# 118

Незнам защо но имам странно напрежение нещо като притеснение го усещам  Confused както когато нещо важно ми предстои и се притеснявам. Дали не е вътрешно чувство което ми подсказва че бебка скоро ще излезе  Rolling Eyes

Може, може. Аз в деня преди да родя почти нищо не хапнах, обаче изобретих нова рецепта за баница с ябълки. Никога не съм правила такова нещо, но тогава ме обзе фикс идея, накупих продукти и стана супер. После добре ми дойде, когато мъжът ми я донесе в родилния дом.

Така че ако ви обземе нерационално желание да правите нещо- може и това да е:) Дори да не е, си е част от радостното очакване.

# 119
Честито на Реа!Жива ,здрава и красива да им е момата за радост на мама и тати!
desi054224 и ние имаме същия проблем и се чудим как става номера,с каката нямахме такива провлеми-явно са мъжки Simple Smile
atlantica благодаря за съвета ще пробвам и тези марки.
Като гледам пак се заформи клуба -момичета стискам палци скоро да се похвалите с добри новини !
Принцеске аз настръхвах от мисълта за секцио,надух главата на лекарката ми ,че трябва да родя нормално.Но когато се разбра опасността за бебето бях съгласна на всичко само да е добре .Сега като минала и през двете предпочетам нормалното,но не на всяка цена.
Аз също съм от мамите ,които дават вода.Първите дни слагах по една чаена лъжичка захар на 100 мл.,а от днес по 1 на 250мл.И така постепенно ще спра захарта,но вода ще давам,още повече ,че ние я пием добре.Така беше и с каката и до днес си е жаба и пие по много ,което е полезно.Въпрос на избор на майката.
Ние също вчера намалихме аканията ,но днес пак сме в ритъм.Явно си е нормално.Утре сме на 1 консултация и с нетърпение чакам да видя колко е наддал.
Аз също го слагам настрани и сменям посоките всеки път.
Все още не ползваме шезлонга къпем се наръце.
Ами това е от нас !
Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт