АГ клиника Селена гр. Пловдив- 7!

• 88 779
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
На мен ми правиха тест за упойка,който е задължителен  !!!!

# 406
В Селена ли?
Ако имаш предвид драсването на ръката, което се прави точно преди раждането - това не е тест за упойки, а за алергия към обезболяващите.
Не съм чула на някоя пациентка на клиниката да правят тест за алергии, освен ако няма показания за това...

# 407
Е на  мен лично са ми правили тест,както казах е задължителен. Не само на мен но и на още 4 други момичета ( които са ми познати и раждаха там ) и те бяха с тест за упойка.

# 408
Момичета, преди малко ми изтърсиха едно инфо за Селена, което отново ме върна в паниката от юни месец дали съм избрала правилното място за раждане. Отново става въпрос за кувиозите или липсата на такива изобщо в Селена. Моя  приятелка ми каза, че нейна позната скоро е родила близначета в Селена, едното от които починало на път за Окръжна понеже било пренасяно на ръце  #Crazy. За родилка в деветия месец това ми дойде в повече  Cry.Въпросът ми е дали някой знае от личен опит как точно ги пренасят бебетата и изобщо каква спешна помощ могат да окажат било то и докато ги пренесат  newsm78

# 409
аз съм виждала когато бях на консултация да носят едно бебе на ръце а отпред ги чакаше линейка взеха детето и го откараха мисля че за Окръжна

# 410
  • Пловдив
detelini при мен за два дена се намериха двама човека да ми говорят против Селена. Все някой имал познат, все някой знаел нещо лошо... Аз лично такива познати нямам и не съм почерпила нищо негативно от никъде от първа ръка.
Обаче вчера единия колега ми каза, че са обмисляли раждане в Селена и като му казали това и онова се насочил към ВМИ. Днес друг познат ми говори за 2 починали деца. Полудях, сериозно..... Ужасна паника ме обзе! Обясняваше ми как са чакали линейка 3 часа. Мисля обаче че единия случай е бил в Торакс, а другия бил по-скоро лекарска грешка. Е питам го "Кой е лекаря?" Вдига рамене. Ми не може да вървиш и да правиш такава "реклама" без имена и факти!

# 411
detelini
Обаче вчера единия колега ми каза, че са обмисляли раждане в Селена и като му казали това и онова се насочил към ВМИ. Днес друг познат ми говори за 2 починали деца. Полудях, сериозно..... Ужасна паника ме обзе! Обясняваше ми как са чакали линейка 3 часа. Мисля обаче че единия случай е бил в Торакс, а другия бил по-скоро лекарска грешка. Е питам го "Кой е лекаря?" Вдига рамене. Ми не може да вървиш и да правиш такава "реклама" без имена и факти!
Да, така е  PeaceИ въпреки това инфото ни действа зле в това положение  Sick. аз писах до Селена с конкретен въпрос за това как точно ги транспортират и каква е първата помощ, която се оказва.
И аз бих искала да знам от кой е причинена лекарската грешка  newsm78. аз съм от майките патили от държавна болница, Шейново, не исках да повторя това, но сега се чувствам като в някакъв затворен кръг, от който полудявам просто  Shocked

# 412
  • Пловдив
Опитай да се успокоиш!

При кой лекар смяташ да раждаш?

# 413
detelini при мен за два дена се намериха двама човека да ми говорят против Селена. Все някой имал познат, все някой знаел нещо лошо... Аз лично такива познати нямам и не съм почерпила нищо негативно от никъде от първа ръка.

Ми точно от ВМИ плюят постоянно по Селена. Интересно защо все се въртят истории от рода на този казал на онзи и пр., а не се появи някой реално пострадал от Селена. За справка погледнете Черния списък за Пловдив - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=15237.765, там майки, загубили бебета си във ВМИ, разказват напълно реални истории. Имали апаратура във ВМИ и като я имат, ползват ли я? Как няма да назначиш секцио при 6 килограмово бебе, как по нищо не личало, че бебето било толкова голямо, нали там имат прехвалена апаратура? На тези със слаби нерви не препоръчвам да четат Черния списък, разказите на някои от майките са ужасяващи.  Peace

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 15:34 от little rabit

# 414

Ми точно от ВМИ плюят постоянно по Селена. Интересно защо все се въртят истории от рода на този казал на онзи и пр., а не се появи някой реално пострадал от Селена. За справка погледнете Черния списък за Пловдив - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=15237.765, там майки, загубили бебета си във ВМИ, разказват напълно реални истории. Имали апаратура във ВМИ и като я имат, ползват ли я? Как няма да назначиш секцио при 6 килограмово бебе, как по нищо не личало, че бебето било толкова голямо, нали там имат прехвалена апаратура? На тези със слаби нерви не препоръчвам да четат Черния списък, разказите на някои от майките са ужасяващи.  Peace
Точно така е. Както и от окръжна. Но майките, които ми говорят против Селена са все с планово секцио в Окръжна, а това е доста различно от нормалното раждане, което искам аз. И знам какво е да те оставят в държавна болница да се мъчиш три дена с течащи води и никой да не ти обърне внимание при повишени левкоцити  Shocked.
И на мен добрите следродилни грижи ми се струват излишни при положение че е проявена престъпна фатална немърливост по време на раждането  Sad, а за съжаление има доста примери за това и в двете споменати държавни болници.
Нали ме разбирате правилно, аз съм решила преди няколко месеца още да раждам в Селена, ходих на преглед и ме водят вече там, просто днес ми стана криво и исках да го споделя, за да ми мине по-бързо.  Hug

# 415
Лоши неща и страхотии винаги са се говорили и ще се говорят, и за Селена, и за всички други болници.
Истината е, че където и да родиш - няма гаранции дали всичко ще е наред.
В Окръжна като имат неонатологично отделение, както и във ВМИ - защо има смъртни случаи?
В Селена това, което знам от кухнята, е че винаги при раждане присъства неонатолог и педиатър, които са готови да реагират веднага ако бебето има нужда от спешна помощ. Имат 1 кувиоз. Непредвидените ситуации са също организирани - транспортира се до ВМИ, или Окръжна, не съм сигурна точно къде. Но непредвидени ситуации може да има навсякъде, въпросът е лекарят да е в час...такива олигофрении като 6 кг. бебе и нормално раждане, както и други супер очевадни неща, забелязващи се при следене набременност, са недопустими в Селена. Та мисълта ми е - важно е лекарят да е адекватен и кадърен, другото е Божа работа...
Искрено съжалявам за майките, загубили бебчетата си поради лекарска небрежност...

П.П. На слухове от типа "чух го от приятелката на една моя приятелка" - отдавнане вярвам или търся да се подплати с доказателства. Тук имаме една мама - Шайн - нека тя ви разкаже как са реагирали при нейното раждане.

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 16:35 от .:.Stef.:.

# 416
  • Пловдив
Стеф, благодаря ти за включването!
Днес толкова много се натоварих от подобни разговори. Вече съм по-спокойна.

П.С. Намерих и историята на Шайн. И съм още по-спокойна. Мен ме следи нейният лекар. Радвам се, че е попаднала на професионзлизма му!

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 17:07 от miraluba

# 417
И аз благодаря на Стеф за включването Hug. А къде е историята на Шайн?miraluba, кой е твоят лекар  newsm78

# 418
Момичета, не желая да задълбавам в темата, но, да моето бебе почина във ВМИ миналата година, след като бях приемана на няколко пъти в Селена, бях следена от доктор от Селена и ми се каза не можем да те приемем от тук нататък.
Лично аз никога не бих си и помислила повече да отида там.
Сега пак съм бременна и през ум не ми минава да бъда следена или да раждам там.
Да, аз знам за няколко случая от Селена, но не бих ги написала.
И нарочно не пиша от ника си.

# 419
Проба - съжалявам за трагедията ти...
Доколкото разбирам от поста ти - в Селена са се отказали да те приемат, така ли?
Хората си знаят възможностите, така че ако случаят е сериозен и не е по силите им, това е логичната реакция...ако съм те разбрала правилно де.
Бих те призовала да споделиш за нещата, които знаеш, както и за замесените лекари - но тук пишат доста бременни момичета и надали ще се отрази добре.
Трагедии има навсякъде, но някак си не можем да си живеем само с мисълта, че ще ни споходи нещо такова...Аз не че докато бях бременна, не си представях най-ужасните страхотии...но в един момент си казах, че ще полудея ако продължавам така и реших да мисля ведро. Имах доверие на лекаря си - д-р Даскалов - и бях спокойна, че каквото зависи от него, ще го направи. останалото, както казах, е Божа работа...

Общи условия

Активация на акаунт