За нас, за състоянието на планетата и какво можем да направим! - 5

• 22 515
  • 479
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
monda Wink май смесваш душата с тялото.

Че защо не? За мен те са взаимосвързани. Науката генетика съвсем не е толкова далече от метафизиката.

Монда, има много примери за прераждане в семейството. Казват, че на духа му е по-лесно да се прероди в познати условия, а е възможно да иска да отработи някой урок отново с определени души. Thinking
Доколкото знам вродени недъзи и заболявания са избор на душата в бардото, на базата на предишни животи, в които не са успели да научат нещо и се спират на по-трудния начин.

Чаках някой да отговори на въпроса за "ненаказаното добро" и се учудвам, че нямаше предположения.
Аз имам, но не съм го формулирала добре и ще се включа по-нататък. Flutter

# 61
me4ekle4e , за теб е много добре, че нещата, които сме писали само потвърждават направените от теб изводи! Не ти се отваря много работа! Mr. Green

Щък , не знам нищо за сексуалната змия, но сексуалната енергия е най-силната физическа енергия, която може да се използва и за зареждане, и за опознаване на тялото, тоест на себе си. Тук обаче се опира до възпитание, мироглед и пр. неща, които често и при много хора поставят бариера. Самият секс е физически по своята същност. От него обаче може да се премине към други нива, форми...

monda, докато четох поста ти, ми хрумна дали детето не се оприличава на някой от родителите и започва да прилича все повече на него? Както животните приемат окраската на дървото или тревата... newsm78
Но има и генетика. Душата си избира родителите и може би с това избира да прилича на тях. Често става така, че членовете на едно семейство имат еднакво телосложение...

За генетичните заболявания също съм си мислила. Има теория, че те са следствие на родова карма. Аз обаче не приемам тази теория, защото за мен има отрицателно влияние върху хората, които я възприемат за истина. Мисля си и друго. Когато душата си избира болест и родители, тя не само знае къде е добре за нея да се роди, но и за самите родители. Понякога родителите трябва да научат нещо чрез болестта на детето си или чрез ранната му смърт.

добре, за заболяванията...може би душата като си е избрала дадено заболяване или недъг, може да си избере такова семейство, което да и го предаде...

Peace

# 62
ria , тия дни писах за "ненаказаното добро" Hug

# 63
Хм това с генетичните заболявания не бях се замисляла...
Тонимар,да може би точно това е искала да каже и тази моя позната,но се изрази малко по-простичко за да мога да го разбера предполагам.Относно приликите в характерите на родителите и децата,там смятам,че са намесени и планетите.Душата си е душа,аз не смятам,че след всяко прераждане тя си е една и съща.И при всяко прераждане планетите са в различно положение,което определя и различията в характера.Това с генетиката трябва да го обсъдя с моята "учителка"/мама/,която е 7-ца и като дата и като сбор от година месец и дата.И аз съм 7-ца,но смятам,че с нея съм на ниво учител ученик. Grinning

# 64
  • Варна
...
За генетичните заболявания също съм си мислила. Има теория, че те са следствие на родова карма. Аз обаче не приемам тази теория, защото за мен има отрицателно влияние върху хората, които я възприемат за истина. Мисля си и друго. Когато душата си избира болест и родители, тя не само знае къде е добре за нея да се роди, но и за самите родители. Понякога родителите трябва да научат нещо чрез болестта на детето си или чрез ранната му смърт.

С подчертаното съм напълно съгласна, но все пак си мисля, че има истина и в родовата карма.
Влиянието, което може да оказва върху психиката е относително.
Ако приемем, че си избрал да се преродиш в семейство с кармична обремененост в някакъв аспект, то е неслучайно, и за душата ти е необходимо.
Ако не вярваш в прераждането, но знаеш, че си генетично натоварен имаш два варианта.
Или да повярваш и да си настроиш модела на мислене, така че да осъществи плана, или да отречеш тази родова карма на съзнателно ниво и тогава, ако успееш да изживееш живота си без да повторяш грешките, да преодолееш тежестта й.
Но е възможно да не вярваш в нещо, а то въпреки това да съществува... Wink

Тонимар, не се изразих правилно. По-скоро очаквах подкрепа на тази теория. Mr. Green
Ти си ми неизчерпаем източник на ценна информация.  bouquet

Понеже рядко ви благодаря, да знаете, че всички сте ми много важни с мислите и знанията си. Hug

# 65

monda, докато четох поста ти, ми хрумна дали детето не се оприличава на някой от родителите и започва да прилича все повече на него? Както животните приемат окраската на дървото или тревата... newsm78
Но има и генетика. Душата си избира родителите и може би с това избира да прилича на тях. Често става така, че членовете на едно семейство имат еднакво телосложение...

добре, за заболяванията...може би душата като си е избрала дадено заболяване или недъг, може да си избере такова семейство, което да и го предаде...

Peace
Да ти кажа, замисляла съм се и над това ,че децата придобиват наши черти , заприличват на нас. . И то най-много се замислих с третото ми дете, което не съм родила аз, а съм му приемен родител. То е от година и нещо в къщи, познавам го и от още две преди това. Ами това дете постем=пенно започва да прилича на мен като малка( трябва да изровя няколко такива снимки). Малко се стреснах...все едно сме живяли заедно откакто се е родила, дори соц. работници бяха изненадани колко бърза адаптация имахме. ССигурна съм,че с това дете съм имала нещо общо в предишен живот.

# 66
Щък, и според мен душата в различните животи се различава. От една страна самият изминал живот я променя като израстване, еволюция. От друга страна, представи си само разликата в хората през годините. Не е възможно душата да е една и съща с това, което е била преди 500г - да е имала същите потребности, желания, усещания. За планетите - не знам. Sunglasses

ria, съгласна съм с написаното от теб за родовата карма и точно по тази причина не одобрявам теорията за нея! То е нещо като да получиш диагноза и да започнеш да се бориш с "болестта", а болести не съществуват! Има само реакция на организма към нещо! Ние приемаме тия реакции като болести. Например при болните от рак - това е реакция на организма евентуално към психичен проблем. Но когато човек чуе диагнозата "рак", вместо да насочи усилията си към откриване на причините за тази реакция, той изпада в "мат", в шок! И по този начин се появяват други реакции на организма - от шока. Така тялото съвсем се изтощава и евентуално предава Богу дух.

Същото за мен е понятието "родова карма". Хора с генетично болни деца, които вярват в тази карма, вместо да насочат усилия към елиминиране на конкретния проблем на конкретния човек, може да насочат вниманието си към родата - кой кого е убил и защо преди 100 години... А това нищо не променя. Поне за мен. Насочвам се към "тук и сега", защото това, което трябва да се реши е именно "тук и сега". За предците си не можем нито да носим отговорност, нито да променим миналото им /ни/.

Да, разбрала съм те погрешно за теорията ти... Mr. Green Мила, как да те подкрепя, освен ако не приема, че "ненаказаното добро" означава "върнато добро"? Hug
Не знам какъв източник съм, но на себе си понякога не успявам да дам нужната инфо... Wink

# 67
monda Grinning значи си потвърждение на моите мисли! Hug
Когато бях малка приличах външно на баща ми. Колкото повече пораствах, толкова повече на майка ми заприличвах... Но вътре в мен си течеше и оприличаване на характера, доближаване до определения родител. По тази причина ми хрумна, че може подсъзнателно да започваме външно да приличаме на някой от родителите си /родата евентуално/...

Да са ти здрави децата и да им дадеш корени и криле! Hug

# 68
 Heart Eyes Добра Вечер!

"ненаказаното добро"  Rolling Eyes аз мисля че по много и различни поводи сме писали и за това не точно в тази форма,но......Целенасоченото извършване на добри дела, за които никой не те е молил, винаги предизвиква отговор с противоположен знак. Когато го правиш с очакване и за да задоволиш своята потребност за полезност.По този начин се възстановява природният баланс.Затова казват, че добро трябва да правиш само ако ти е поискано.Освен това мярката за добро, не е една и съща.

За пътят към Ада - туй всеки го знае -
осипан бил със добри намерения.
И аз си го знаех, но пак се подлъгах -
и пак се забърках в трагедия.

И е доста обидно, и доста боли,
когато, загрижен за други,
оказваш се целен с отровни стрели
без да имаш най-малки заслуги.

И горко съжаляваш, и се чудиш защо,
как можа точно тъй да се случи?
Ти си мислеше само, че правиш добро.
Затуй пък... си го получи.

# 69
tonimar, аз съм абсолютен лаик. Работата тепърва започва  Crazy
Но най-важното за мен "тук и сега" е, че се чувствам будна, мислеща и щастлива със себе си и с вас  Hug
Според мен чисто физическата прилика с родителите е напълно обяснима от генетиката. Нормално е да заприличваме на тях и то колкото повече остаряваме, толкова повече прилики да има. Но съм забелязала, че много от домашните любимци на мои познати заприличват на тях. Незнам дали сте се замисляли, но според мен може да се видоизмени чисто физическото с помощта на определени вибрации, които ние излъчваме. Именно така си обяснявам и болестите и родовата карма. Когато човек е болен от нещо, той лекува симптомите, а не се насочва към първопричината на "болестта", а тя винаги е свързана с душевен проблем. Имаше една книжка "Болестта като път", там имаше много примери, един от които беше за проблемите с очите, астигматизъм и късогледство - ако си късоглед в мирогледа си, неизбежно ще си късоглед и с очите си. И...ако осъзнаеш какъв всъщност е проблемът вътре в теб, много бързо ще се отървеш от всички "болести". Силата на мисълта според мен прави чудесата. Ако си мислиш, че си красив и вярваш в това, че си красив, неизбежно ще бъдеш красив. Ако мислиш, че си болен и вярваш, че каквото и да направиш ще си останеш болен, никога няма да се "излекуваш" И това важи за всичко в живота....
Вярвам, че е много важен моментът, в който душата идва на Земята. Чисто "времево". Имам предвид, че всички подробности около раждането му определят неговият бъдещ характер, а от там и предопределят подходящите условия, за да може да се справи с кармата си и да научи урока си. Под подробности имам предвид датата и часът на раждане и разположението на планетите в този момент.

# 70
mondaАз съм съгласна с мненията на всички който писаха по тази тема.Ще добавя,че ние сме съвкупност от много неща и затова светът е толкова шарен и прекрасен в разнообразието си.Преди време когато тук си писахме за властните драми разказах за един случай с мой приятел.На 35 год разбра,че е осиновен.Той така прилича на осиновителите си физически и по поведение,че сме водели среднощни дебати заедно с него ,кое е по-определящо при оформянето на един човек средата,смейството или гените който носи.Всички ние и това е също научно доказано като деца и особено силно като бебета притежаваме това свойстово мимикрия.Децата силно започват да наподобяват родителят от когото смятат,че са зависими и се страхуват че би могъл да ги отхвърли.Забелязала съм го при моето собствено дете.Остане ли например с някой друг достатъчно дълго време започва да се променя и да прилича и външно на човека с когото е  Crazy в къщи го коментирахме тези дни.

П.С.Монда поздравления за смелостта и за приемната грижа.Няма случайни неща  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 22:58 от dennis

# 71
dennis , не се бях замислила за тази форма на "добро", а за доброто по принцип. Отговарям ти с нещо от книгата, която спомена me4ekle4e - Болестта като път:

Когато всички узнаят, че красотата е красива,
това е грозно вече.
Когато всички узнаят доброто като доброта,
това не е добро.

Тъй явното и неизявеното
едно от друго се пораждат;
трудното и лесното взаимно се създават;
дългото и късото взаимно се сравняват;
високото и ниското взаимно се допълват;
звучно и беззвучно взаимно хармонират;
предишно и следващо взаимно се редуват.

Затова и мъдрият
се осъществява чрез неосъщественото,
проповядва несловесното;
действа заедно с безброя неща,
без да подменя тяхното начало;
поражда, но не обсебва;
въздейства, но не обвързва;
постигайки, не остава при постигнатото.

И именно понеже не остава там,
постигнатото винаги остава.

# 72
Знаете ли като говорите за родови карми и заболявания..Сетих се за един филм по дискавъри за едно семейство в Англия който смятаха ,че са прокълнати ,защото се раждаха децата в семействата без пръсти на ръцете.Имаха и каменна статуя от преди векове също без пръсти и имаха история предавана от един на друг как някога някой пра пра пра.....роднина е бил прокълнат заради сторено зло.В крайна сметка откриха липсващо звено в гените именно за пръстите на ръцете....

# 73
dennis   обяснението ти за този, от който зависим като деца, много точно запълни личностните ми представи за мен и защо от единия родител съм преминала към другия по външност Hug

me4ekle4e, работата вече е започнала, повярвай ми! Нямаше да си тук в противен случай Wink
Много си права за домашните любимци и стопаните им Laughing

# 74
  • Добрич
Според мен въпросът за непоисканото добро е спорен. За осми март направих на две колежки по един символичен подарък, който знаех, че ще ги зарадва /беше не толкова материален, колкото обогатяващ душевността/. Не са ми искали този подарък, нито са го очаквали от мен. Определено останаха очаровани. Мисля, че е добре при всеки удобен случай да правим по нещо добро, което да зарадва хората около нас, което да им показва, че ги ценим и държим на тях. Едва ли всяко непоискано добро трябва да се слага под един знаменател.

Общи условия

Активация на акаунт