За нас, за състоянието на планетата и какво можем да направим! - 5

• 22 514
  • 479
  •   1
Отговори
# 45
Боиш ли се от Мрака, превърни се в Слънце. Ако ли не – изчакай утрото.
Африканска поговорка

Главният проблем – програмата “Отговор отвън”

Чрез цялото разнообразие от езотерични книги, окултни школи, кръжоци за развитие и т.н., на които
виждащият до едно ниво човек би се зарадвал, всъщност се извършва една от най-големите и стари
манипулации.
Ако осъзнаем кои всъщност сме ние и природата на нашата истинска сила – да контролираме съдбата си и
да направляваме посоката на живота си, тогава способността на шепата да контролира масата става
невъзможна.
Защото не само духовните учения и практики, но и постройката на света в
момента е рекламна – залага се на ШАРЕНОТО и ЦВЕТНОТО, на шокиращото, “НОВОТО”, което да
привлече окото, да грабва хората – с цел какво? Те гледат на своя път навън, а не на своя път навътре –
смени 100 окултни кръжока и практики – няма да станеш по-просветлен. Истината е, че точно затова се
правят – главната цел е човек да търси пътя навън, а не да се обръща към себе си – затова е и цялата
пропаганда в днешният лъскав свят – да живеещ с мислене, търсещо навън. И резултатът е налице,
разбира се – в момента много хора чакат Второто пришествие,Едни от най-високите
групови и еднотипни програми , са програмите за обездвижване на хората – чакане на нещо да се
случи – да дойде някой отвън, да дойде дадена дата, да изтече дадена карма и т.н. Очакване на Месията,
очакване на спасителния изход, очакване на събитията и катаклизмите. Очакване някой да оправи нещата.
Очакване времето да се оправи, очакване на поредния гуру, очакване на поредната илюзорна балонна
история. Очакване някой да свърши работата. Очакване на 2012 г.........
Толкова би ни олекнало ако спрем ДА ЧАКАМЕ и постоянно да сме в напрежение дали новата
конспиративна теория ще се случи или: “Ще се окаже ли верен този ченълинг, дали утре ще има
земетресение, как трябва да постъпя, кого да попитам?...” и се започва едно очакване............
Не би ли било по-правилно да не сме в напрежение и да знаем, че този свят го правим СЕГА и САМО ние
– никой няма да дойде и да ни завари с оксижен липсващите ДНК нишки!
Главната внедрена програма от “Досиетата Х” – “Истината е някъде ТАМ”! ЗАБРАВЕТЕ! ИСТИНАТА
Е ВЪВ ВАС И НИКОГА НЕ ВИ Е НАПУСКАЛА! Просто спрете да търсите там, където тя липсва!
Ако не можеш да намериш истината там, където си, къде другаде смяташ да я търсиш?
Доген

Стъпка номер 1: Открийте начин да приемете надеждата в идеята, че вие правите своя свят и единствения
Учител, който можете да имате – това сте ВИЕ под маска, която не искате да свалите, за да се погледнете
без нея! Човешката тенденция да се избягва изправянето срещу неприятни факти (в случая – да се вземем
в ръце) може да позволи на паразитиращи същества да ни използват като добичета! И точно това става!
Поразителна е степента, в която сме загубили вярата в самите себе си и чакаме своя нов вожд да ни
поведе! И по традиция вождът е именно вълкът, който дебне стадото от години и веднага ни дава да
разберем!
Стъпка номер 2: От нас не се очаква да се харесваме! От нас не се очаква да се обичаме! Всъщност това е
начин да се принизи някого: “Той обича себе си.” “Не може да обичаш себе си, трябва да си кротък и
непретенциозен!” Такъв вид поведение някак си е станало прототипно за хвалене.Можем да
обичаме отвън, само когато обичаме първо отвътре, защото не може да излъчваме навън това, което
нямаме отвътре, а постоянно сме притискани да имаме лошо мнение за себе си, да имаме ограничена
представа за себе си и по този начин да създаваме ограничено физическо и енерго-информационно
преживяване! Тук мога да стигна и по-далече. Твърдя, че всяко едно анализиране и преценяване на
каквото и да било служи за захранването на дадена енергийна централа и пречи за постигане на чистото
съзнание, което приема и РАЗБИРА нещата, без да е нужно да се чете упътване за това какво трябва да се
мисли/чувства във всяка една ситуация/миг! С какво сме бомбардирани през живота ни? С послания за
ограничение! С “факта”, че не можем да направим това, начини на мислене от сорта на “Не мога, никога
не бих могъл!”, със страх от преживявания, тъй като се отказваме от толкова много преживявания заради
хора, които казват: “Не можеш да правиш това! Не трябва да правиш това!” Религията е бомбардирала
психиката ни с: “Родени грешници!” Страхотен начин да си започнеш живота, нали?! Така че постоянно
ни се втълпява това чувство за ограниченост: “Не мога. Никога не бих могъл. Страх ме е да...!” И по този
начин имаме ограничена представа за себе си, което е разбира се и целта. Това ни е превърнало в едни
капсулирани същества, способни да разберат всичко друго, но не и себе си и света! Трябва да е ясно, че
тук не говорим за егоизъм – говорим за себе-приемане, себе-уважение, себе-достойнство, себе-
утвърждаване, себе-доверие, себе-реализация! Това е форма на програмиране – да не харесваме себе си.
Ако не променим това, е излишно да опитваме каквото и да е, защото ще сме енерго-информационно
капсулирани.
Стъпка номер 3: Себе-анализ. Един-единствен и окончателен. Еднократен и обективен.ТОВА ЛИ Е ЖИВОТЪТ, КОЙТО
НАИСТИНА ИСКАТЕ!?Бъдете обективни и честни пред себе си – това е уникален шанс,
който на всичко отгоре сътворявате сами. Мит е, че късметът е независима форма на живот. Късмета си го
създаваме ние, а скоро ще разберете, че той НЕ съществува под формата, която ни е внедрена като
мисловен модел. Тази процедура е може би най-важната в живота ви, ако я направите истински. Това е
безкрайно ценно за вас и респективно за вашия Висш Аз.Интересно за всеки един от вас ще бъде да експериментира със
способността си да бъде открит със себе си, защото това е много по-трудно, отколкото да бъдеш открит с
непознат или близък. Тук е мястото излишното его да си отиде. Дадете ли си сметка какво не е наред и
искате да промените, започнете да работите върху тези неща.“Късмет” и “успех” няма нужда да бъдат пожелавани. Те се създават.

Това което ви копирах  е от тук: http://www.imadrugpat.org/books/planete.pdf много добро четиво  Wink има за всекиго по нещичко от вече обсъжданите  теми.

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 22:12 от dennis

# 46
Jeny, ако знаеш какво изживях благодарение на тези книги за Слава Севрюкова!  Grinning Ако почна да разказвам... И най-странното е, че не ми промени възгледите за каквото и да било, а просто ги изкара на ниво съзнание, до тогава всичко беше подсъзнателно - чувствах, усещах, но не разбирах и бях много объркана. За мен си остават най-важната ми насока!
Радвам се, че си се насочила към тях, защото отдавна имах желание да ги коментирам с някого!  Grinning 

# 47
dennisHeart Eyes Но ще мога да прочета всичко утре!

Искам да ви занимая на порции с някои от трудовете на една любима за мен личност - Мадлен Алгафари. Grinning Със сигурност ще са полезни на всеки, търсещ! Това са отговори на писма до нея и по тази причина, тя използва само инициалите на питащия.

Как да научим децата си да мислят позитивно?

"мисли бяло и ще те стига бяло, мисли черно и ще те стига черно" - сигурно знаеш тази поговорка, В. Векове след раждането на тази народна мъдрост квантовата физика успя да докаже, че мислите ни се материализират, че мисълта, словото и материята са трите агрегатни състояния на енергията. На каквато честота мислим - на същата честота ще ни се случва мисленото. Как точно да научим децата си на това? Не е толкова сложно, колкото си мислиш:
1. Ключът на трайното усвояване на каквото и да било в детството е забавлението. Запомня се по-лесно всичко, което е под формата на игра.
2.Вместо да казваш на детето си какво да не прави, казвай му какво да прави - точно това, което пишеш в писмото си, че на теб самата е нужно. Избягвай формулировките "не пипай", "не казвай", "не прави". Нека изреченията ти са положителни. Подсъзнанието ни има свойството да не чува не-то и се фиксира върху самото действие, независимо дали е забранявано, или поощрявано.
3. Споделяй успехите си с детето. Показвай му колко е хубаво да се чувстваш доволна. Не послушанието, а подражанието е по-доброто средство за формиране на индивидуалността му. Ако ти самата мислиш позитивно и му показваш чудесния резултат от това, почти не е нужно да правиш друго
4. Подскажи на детето си да си повтаря многократно серия от самоутвърждавания: аз съм умен, добър, хубав и т.н. /Забележи: не "аз не съм глупав" - подсъзнанието пак няма да чуе не-то и ще остане само думата глупав./ Не е нужно детето ти да е убедено в твърденията. Количествените натрупвания водят до качествени изменение. Самото то няма да усети как е дошъл моментът, в който вярва на тези утвърждения.
5. Подсещай детето си по-често да мечтае. Мечтите са витамините за нашия мозък. Нека си представя с най-малките детайли реализираната мечта. Все едно тя вече е факт. Нека усети с всичките си сетива /очи, уши, нос, уста, кожа/ сбъднатата фантазия и да изрази изпитаната от това емоция. Последната е най-добрият мотив за действия, водещи до постигането и.
6. Дай шанс на детето си да твори. Каквото и да е - нека създава свой продукт. Това формира усещане за значимост и вяра в собствените умения и резултатност.
7. Участието и положените усилия са също толкова важни, колкото и постигнатите резултати, а понякога - дори повече. Поощрявай детската активност. Дори най-дребната.
8. Назовавай положителните му качества - децата не се раждат с готова самооценка. Мислят се за такива, каквито им кажем, че са. Изтъквай всички положителни прояви, дори ги повтаряй, нищо че някои са в миналото. Доброто самочувствие е най-сигурното средство за изкореняване на негативните мисли. Човекът с висока самооценка е добронамерен към другите и възприема и тях като такива. Този - с лоша самооценка - е враждебен към света и чувства и света такъв.Самоувереният човек по-често поема инициатива, рискува, действа, а това са главните фактори на успеха. А грешното действие винаги е било по-добро от греховното бездействие. Който повече опитва, повече и успява.
9.Не очаквай детето ти да е непрекъснато щастливо. Това не е равностойно на позитивно мислене. Добрият родител не предпазва от падане, а пръв превързва рани. Трудностите и болките са хапчето за неговото порастване, а позитивното мислене позволява скъсяването на моментите на болката и мъдрото им използване като поука. Чърчил е казал: "Песимистът вижда трудността при всяка възможност, докато оптимистът вижда възможността във всяка трудност!"
10. Оставяй детето си само да намира решения. Това вдъхва увереността - рецепта за удовлетворително живеене. Научи го, че няма проблеми, а има само решения на проблемите. При това решения, които в повечето случаи зависят от него. Хвали умението му да се справя само. Колкото повече хвалим едно умение, толкова повече то се развива.
11. Не драматизирай прекалено много болестите му. Поведение, което получава като награда повишено внимание, се повтаря. Тогава болестта може да стане средство за несъзнателна или дори съзнателна манипулация, която позитивното мислене изключва.
12. Стимулирай детската гъвкавост. Нека детето ти знае, че в различни ситуации печелившите реакции са различни. Понякога дори да отстъпиш, може да бъде печалба.
13. Насърчавай го да създава приятелства. В този свят трудно се оцелява без близки, без подкрепата на съмишлениците. Колкото по-добри са уменията му да общува, толкова по-успешен ще е животът. Човекът е устроен така, че всичките му потребности зависят от другите. Нека знае как да контактува с тях.
14. Научи го да уважава и приема тялото си. Все пак то е седалище на нашите чувства, емоции и сексуалност. Не бива да ги пренебрегваме, защото те са наш съюзник в търсенето на щастието.
15. Обичай детето си! Вярвай в него! По-големи уроци по позитивизъм от любовта и вярата няма. Обичаният човек вярва в качествата си, в щастливото си бъдеще.

Права си, В., че е много по-лесно да отгледаш едно здраво дете, отколкото да лекуваш вече нездравите навици и разрушителни мисловни схеми на един възрастен. Често се тревожим какво ще стане с детето ни утре, а забравяме, че това утре зависи от днес. Ако ги научим да мислят позитивно, им даваме най-голямото наследство - по-ценно от всяко преходно и несигурно материално имане.
Има само две абсолютно трайни неща, които можем да завещаем на децата си, според Ходинг. Едното са корени, а другото - криле.

# 48
Ехааааааа,направо ме изпълнихте.Накрая като четях,чак настръхнах  Hug

# 49
здравейте и от мен. За първи път пиша в тази тема. Попаднах  "съвсем случайно" може би на нея  Heart Eyes Страхотни сте. Не съм предполагала, че може да има такова място във форума. Все още съм във възторг, че ви открих  Hug
Не съм чела нито ред от тази тема...само първият пост и от там се върнах към старите теми. Чета всичко, гледам интересни клипчета, има уникални линкове и въобще....вашите разсъждения много ми помагат. Пиша...само и единствено с цел да ви кажа, че темата ми е много полезна и позитивното ви мислене ми помага изключително много. Ще изчета всичко и ще се присъединя към вас  Crazy
Светлина и любов във сърцата ви  Hug

# 50
ЩъкHug радвам се!

me4ekle4e , здравей!  Hug Чух, че когато някой чете всичко изписано в предните теми, доста натоварващо му идва. Така че, ако ти дойде множко, давай на днешния ден Grinning

Това лесно прескачане на препятствията ми харесва! Grinning Ако можем да го усвоим и в живота при всяка ситуация....

# 51
Разтворих една от книгите, които чакат да бъдат прочетени и на първата отворена страница прочетох това:

Цялото Сътворение съществува в теб и всичко, което е в теб - съществува и в Сътворението. Няма граница между теб и предмета, намиращ се съвсем наблизо, също както няма и разстояние между теб и отдалечените предмети.
Всички неща, най-малките и най-големите, най-ниските и най-високите, са вътре в теб, еднакви по произход.
Един-единствен атом съдържа всички елементи на Земята. Едно-единствено движение на духа съдържа всички закони на живота. В една-единствена капка вода се крие тайната на безбрежния океан.
Една-единствена твоя форма на проявление съдържа всички форми на проявление изобщо.

Халил Джубран

# 52
tonimar, интересно е, че много голям процент от нещата, които намирам в темата до момента или съм ги обмисляла, или сме ги обсъждали със съпруга ми  Hug За сега не се чувствам натоварена абсолютно с нищо. Дори се чувствам щастлива, наистина, думата е щастлива.... Hug
Интересното е, че не съм чела много езотерична литература. Само няколко заглавия, дори не съм ги изчела още докрай, но мога да кажа, че това което чета го разбирам и осмислям много добре. Буквално е като шесто чувство. Първо съм стигнала до някакви изводи за себе си и след това чета за това. Малко наобратно ми се получават нещата  Wink
Благодаря на всички, които са се потрудили за тази тема  Hug

# 53
Мечеклече  Wink и аз не съм чела много литература,но не е инужно,все пак не за всичко си подготвен да четеш.Днес мама ми даде да чета за сексуалната змия,но нещо май не съм узряла за нея.Все още си възприемам секса като нещо физическо,а там става въпрос за по висша форма.А една позната,която също чете такава литература ми каза,че секса започвал след оргазма  Shocked малко странно ми се стори,но това е защото незнам достатъчно по въпроса или по точно не съм чела.  Hug Отивам да си играя с детето  Grinning

# 54
А какво мислите за генетичните заболявания? За приликата на децата да кажем с прабабите им примерно.
Нали хората не се прераждат в рамките на семсйствата си , а си избират родителите, условията... тогава как можем да кажем,че дадено дете прилича на дядо си? Или на баща си... Нали това е една душа, която си е избрала съответните родители, за да им е дете... нещо не мога много да си ги изясня тези неща

# 55
  • Добрич
Физическите прилики се предават генетично, то си е ясно, но "душевните" прилики може би са резултат от влиянието на семейството. Това, което е причина за заболяването на член от семейството явно е проблем, който се среща в това семейство и може да предизвика заболяване и у друг негов член. Много заболявания са резултат от начина на хранене, от средата на живот или от междуличностните отношения. Все проблеми, които могат да са характерни за цялото семейство.

# 56
  • Tам през Атлантическия океан
monda Wink май смесваш душата с тялото.

# 57
Физическите прилики се предават генетично, то си е ясно, но "душевните" прилики може би са резултат от влиянието на семейството. Това, което е причина за заболяването на член от семейството явно е проблем, който се среща в това семейство и може да предизвика заболяване и у друг негов член. Много заболявания са резултат от начина на хранене, от средата на живот или от междуличностните отношения. Все проблеми, които могат да са характерни за цялото семейство.
добре, за заболяванията...може би душата като си е избрала дадено заболяване или недъг, може да си избере такова семейство, което да и го предаде...

# 58
monda Wink май смесваш душата с тялото.
май да:-)

# 59
не съм чела по въпроса, но лично аз си го обеснщвам така: всеки избира какви изпитания да среща в живота си. Едни избират да са наркомани, други избират детето им да умре на 2 години, трети избират да са синове на богаташи. Прераждаш се винаги с близки за теб души. Като група. В един живот може да са ти семейство, в друг може да са ти приятели. Когато избереш да се родиш с недъг, подбираш подходящото за тази цел семейство, където има голяма вероятност да се случи така. Гените се носят само във физиката, т.е. ако в този род хората са с дълги носове, твърде вероятно е и ти д си с дълаг нос  Mr. Green , но друга сродна твоя душа мове да се е преродила като твоя племенница и съответно тя ще носи гените на нейния физически род.
Така си го обеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт