Бъдещи майки - АВГУСТ 2009 - тема 32

• 14 208
  • 296
  •   1
Отговори
# 60
Славенче, на мен пък няма роднина, която да ми помогне - нито майка, нито свекърва. На повечето предполагам, че в началото все някой ще има наблизо, при мен не е имало, няма и да има, за една минута дори.

Аз имах и свекърва,и майка на разположение,ама се заинатих и ги отрязах от самото начало,че искам сама да се грижа за детето си  Peace . Слава Богу,че малкия беше послушен като бебче  Wink
Сега ми остана само майка ми /свекито почина/,но пак ще предпочета да отгледам сама бебка  Peace
Аз,лично,като няма никой около мен да ми се меши в нещата,си ги организирам и се справям по-добре-иначе ми е адски напрегнато  ooooh!

# 61
# 62
Аз,лично,като няма никой около мен да ми се меши в нещата,си ги организирам и се справям по-добре-иначе ми е адски напрегнато  ooooh!
Аз нямам никой, който да ми помага - свекърва ми е безкрайно мързелива - и на нея си я мързи да готви и чисти. Ако дойде в нас - сяда на дивана, даже ме гледа странно ако не и извадя пантофките да и ги дам да си ги обуе - понякога и с палтото стои ако не и кажа"майко съблечи се де".
Мама пък е на 300 км от мен. Но когато родя, и съм с операция, възстановяването е доста трудно - още повече, че около мен ще щъка и каката и таткото. Така че първите 2-3 седмици ще са ми ад, без нейната помощ.
После мама ще си тиде, и ще останат само гостуванията ми при нея, за да имам аз по няколко свободни дни.

# 63
Здравейте, поздравления за чудесно оформената темичка. Радвам се, че Нев е по-добре, нека така бъде до края.
За почистването разчитам на майка ми, но ще извикаме и фирма. Вчера ми се обадиха от Токуда и отмениха дългоочаквания час за 29.04 при д-р Диков, който нямало да бъде на работа. Записаха ме отнов за 13.05. Бях доста разочарована, чакам този час от месец, но после си записах час във Фемина при д-р Врагалева за днес и нямам търпение да отида. За килограмите съм +10 и се надявам да не се умеличават много, но ще видим. Хубав ден от мен. Hug

# 64
  • София
НЕВ стискаме палци!   Praynig
За помоща хем искам,хем не искам. Сама ми е по-добре,поне не ми се мотат в краката.
teya уф,ама свекърва имаш! че и майко и викаш! А сина и как реагира,не му ли прави впечатление гостенката?

# 65
И той е на моето мнение - даже заедно й се подсмиваме на  изцепките,
Ама понякога попрекалявам като взема да я обсъждам и се изнервя. Трябва да си знам мярката Peace
А за "мама" и "тате" ме заклещи още на годежа - само аз тя и той и ми каза" Слушай сега, не че НИЕ искаме, ама за да ти е по-лесно на теб да се обръщаш към нас - казвай ни мамо и тате" Joy

# 66
  • София
Хайде и аз да попиша малко преди да отида да муам в стола. Мислех да ходя навън, но като видях менюто (в интранета го пускат) и ми потекоха лигите.

Гуили (кажи това как си го четеш ти), направо ме умори от смях с описанието за сутрешната закуска.
Кога е сватбата?

Килограми - плюс шест, бебчо е добре, отговаря си на седмиците, доки му се дивеше на патарока.
На женските им викал тутурутки, друг негов колега - прасковки. да им имаш хумора на гинеколозите.
Пусна ми и тонове да чуя.

На мен също няма кой да ми помага в къщи, но се оправям. В същност като се замисля май нямам нужда от помощ в къщи, може би живот и здраве като се появи бебето първите 2-3 седмици, докато се нагодим ще е добре, но пък нали на таткото му се полага платен отпуск  Wink.
Хубавото е, че като реша винаги мога да заведа за ден-два Ивайла при свекърва ми, но тя самата много не обича да си излиза от къщи. По-неудобното е, че цяло лято е на Созопол, но не е фатално.
А и обикновено и ние сме там, това лято не знам, Ивайла като се роди на 40-тия ден бяхме на морето вече, но сега идва малко септемврийско..., но ще видим.
Мама почина преди пет и половина години, ужас, как минава времето само.
Леля ми също винаги се отзовава (живее с баба ми и дядо ми и не е женена), но гледам много да не я притеснявам.
Баща ми също понякога взима Ивка от градина и я води насам натам.

За чистенето - много съм доволна от почистващите уреди на Leifheit, немски, светлосини. За прозорци съм си купила дръжка с гумичка, доста е дълга, за 5 минути светват. За под -едно такова с пълнител, пръскаш препарат и забърсваш с микрофибър. Второто струваше 40 лева, но си заслужава. Да не говорим, че практически миеш само с чиста вода, с кофа и парцал след първото изплакване водата си е мръсна.
Но най ме дразни да е разхвърляно, добре, че вече всички играчки са в детската стая, но и да не са се посвиква с детския хаос.

# 67
Здравейте и от мен.

Нев дано всичко е ок. Стискам палци.

Мамчета вие се чудите кой ще ви помага, а на мен моя мъж иска да ми натресе свекито да живеела при нас та да ни помагала. Виж за 2-3 седмици ок и аз съм съгласна, ама как ще се преоря за другото незнам. Просто не мога  да търпя други хора около мен пък камоли да ми казват какво да правя. Ужас ...

# 68
Славена, не ме натъжаваш   bouquet И двете са живи и здрави, но такава е ситуацията при нас.

Аз майка и татко не казвам на свекърите, родителите на мъжа ми са много съвременни хора и никога за нищо, за абсолютно нищо не се бъркат, камо ли пък за имена и обръщения, отглеждане на дете, или пък да ми казва свекървата как си гледам децата или къщата. Много е хубаво, защото жената не е от онези, които се вълнуват само от къщата си и са дребнави, нито пък е казала веднъж нещо против мен или да ми направи забележка дали се грижа добре за сина й. То и никой не смее нищо да ми каже, че ставам много люта  Laughing

За секциото ... ами този път искам да ме изпишат най-късно на четвъртия ден от раждането, дори и за третия ще се примоля, макар че не вярвам да се съгласят.  Мразя да лежа и искам да се прибера вкъщи и да влизам в релси. Вкъщи не съм лежала и пет минути през деня, след като ме изписаха от болницата.

# 69
Люлякова /м-м-м-м само докато ти пишех ника и ми замириса на люляк/ ами ще се съгласят ли лекарите да те изпишат по-рано? Аз навремето трябваше да лежа 10 дни със секцио/слава богу бебето беше много добре - нямаше усложнения/, но понеже октомври хвана страхотен студ, а аз отидох да раждам по сандалки и къс ръкав, и болницата не бяха подготвени  за студ и мраз се примолих на 9-тия ден Praynig на лекаря, та се съгласи Peace
Сега чувам секциата ги държат по 5 дни, ако дай боже всичко върви гладко baby_neutral

# 70
  • София
teya е,не! не че НИЕ искаме, ама за да ти е по-лесно на теб да се обръщаш към нас - казвай ни мамо и тате" Те от къде знаят на теб какво ти е лесно и какво не! Thinking Аз от сега си им викам по име,въпреки че майка ми настоява да им казвам мамо и тате. Ама аз си имам вече, абе стига с тия остаряли навици,който както му е на сърце.Хич не ме притеснява факта,че им казвам по име,ми те са им хубави имената!А мъжа ми какво баба и дядо ли да им вика,че те не са толкова стари моите! По име,така съм му казала,ще свикне и те ще свикнат,че какво толкова. А майка ми като каза,че не искала бебето да и вика баба Shocked Познайте как: маминка Laughing Еми смешно ми е,това е нормално обръщение,но за Шумен,аз как да  обясня на бебо защо едната му е баба,пък другата маминка. Баба и това е,какво ми се превзема майка ми!
Сънчо нещо не ми се виждат добре буквите, идеята ми е джули (giuli) -щото мама ме е кръстила Жулиета. Нещо съм се поизнервила покрай сватбата,не че върша кой знае какво от София-сватбата е в Пловдив на 17 май. Ама нали съм си рогато лъвче,искам нещата да са под мой контрол и осмотрение,че то много жени взеха да дават акъл,пък аз на заем не вземам.Важното е партито да стане Party Дано бебката да е добре,ще внимавам с подскачането,то детето не е виновно ,просто не си избираш родителите. Много смешно докитата казват на атрибутчетата,аз за сега на нашата мадамка и викам дуденце. Grinning
АААА,ще крещя вече, че и дъщеря си стресим в корема.Абе това човек да се ожени,много нервно занимание,писна ми от навлеци роднини.до кога тия ще ми набъбват в списъка със стърчоци #2gunfire

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 12:42 от giuli

# 71
Здравейте моми4ета!Нев желая ти всичко да мине без проблемно Трейси честита ти нова къща Hug.Тейа при мен нещата с чистенето стоят по абсолютно същия начин.Свекито я мързи да гледа,сега сме в ремонт и живеем заедно та ако аз не поизчистя тя даже не забелязва че е мрасно на всичко отгоре разчита и аз да наготвя че на не я уж не и се отдавало бе ужас ви казвам.Лекарите ми забраниха да ставам много защото бях с плацента превия но кой да ти хване вяра ,един пат не ме попита имам ли нужда от някаква помощ,да направи нещо вмвсто мен.Милото се прибира в 8 часа и почва да ми поизчисти ако сам изморене да ми направи да ям докато майка му си пие ракииката и салатката в хола.Майка ми е на 350км от тука и гледам да не я притеснявам,пък и да доиде сме толкова хора в момента че няма каде да я настаня. ooooh! ooooh!

# 72
В държавната болница ме изписаха на 8-ия ден, в частната те гонят още на 5-ия  Grinning

Най ми е криво, че няма да съм с децата толкова дни. Те ще идват да ме виждат всеки ден, но са мънички  и едва ли осъзнават какво точно правя там и защо не съм с тях. Иначе знам, че баща им ще ги гледа добре, ама това ми е дерта  Grinning

giuli, много баби искат това обръщение "маминка" от внуците, и аз не го разбирам, но мисля, че това идва от едно време, когато бабите основно са гледали децата. Познавам много случаи на моето поколение, когато децата живеят при баба и дядо, а сега вече го няма това.

# 73
Здравейте, мили момичета Hug
Джули, дано е било инцидентно това със закуската Sad.На мен от няколко дена започва вечер да ми се гади и ме наляга неприятната мисъл, че последните 3 месеца може да са като първите  Sad.
За кг - вече съм с 9 отгоре, но след това нямам намерение да ги свалям всичките, защото тръгнах от 46, а на моите години това направо си е грозна гледка.Сега, като ограничавам сладкото се налага да включвам допълнителни закуски, защото постоянно ми прималява, та +20 не ми мърдат до края.Важното е да родим здрави бебета, после ще ги мислим кг.
С бебето ще се оправяме двамата с мъжа ми, не се притеснявам от това, независимо, че нямаме опит.
Чистенето съм го оставила изцяло на него.Не се справя много добре, но не мога да недоволствам, защото е голямо постижение и това, което прави.
Момичета как сте с контракциите?До колко на ден е нормално да има?Док ми е казал веднага да му звъня, ама то не може всеки ден да хващам телефона newsm78.
Аз също се надявам по-бързо да ме изпишат, защото при предишни операции на третия ден си ходех все едно не съм оперирана, а в болницата ще ме хванат лудите.

# 74
Размина ми се  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 за сега.Относно исписването след секцио......5 дена след секциото могат да те испишат най-рано Люлякова защото си има клинични пътеки и могат да ги санкционират........Отивам да лежа.........

Общи условия

Активация на акаунт