Любители на котки, тема 22

• 24 741
  • 359
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Здравейте,
Предстои да кастрираме Пуфинка и сърцето ми се е свило - днес бяхме да й направят изследвания, утре трябва да се обадя за резултата и ако всичко е наред, в понеделник ще я кастрират. Знам, че това е най-правилното решение, но въпреки това се чувствам зле. Докторът ме увери, че всичко ще е наред - сутринта му оставяме котето, а вечерта си я взимаме - вече излязла от упойка и контактна. На другия ден вече щяла да си е същата. Много ме е страх - все пак това си е операция, ще трябва да й режат коремчето... Ами ако нещо се обърка? А като се събуди сама в клиниката, кой знае колко ще се уплаши. Сега чета по форумите всякакви ужасии и се стресирам още повече.
Моля, успокойте ме - ако някой е кастрирал женска котка, кажете как е било при вас и за колко време се възстанови животинката.
Нарочно исках да го направим тези дни по празниците, за да съм си вкъщи при нея. Ох, не спирам да го мисля. Зле ми е.

# 211
Успокой се, не е толкова страшно! Hug
Избрали сте добра клиника, предполагам - това е операция, да, но абсолютно рутинна, сигурно са я правили стотици пъти. Няма смисъл да мислиш лоши неща, сигурна съм, че всичко ще мине добре, котетата са здрави животни, падане от 5тия етаж преживяват, пък една кастрация ли. Laughing

# 212
Мила Мери Джей разбирам страховете ти, аз по същия начин се чувствах, когато кастрирахме нашата, но повярвай излишно се натоварваш сега.
Операцията си е операция, но минава и котето ще бъде добре. Важното е лекарят да знае какво прави. Недей чети страхотии, така се тормозиш.
Аз лично бях до нея от момента, в който приключи операцията. Тя няма да е адекватна няколко часа дори до следващия ден, така че не се тревожи, че ще е между чужди хора през деня. Дори е по добре, защото в това състояние (от упойката) за теб, ще е трудно да я гледаш.
Един съвет ще ти дам, ако позволиш разбира се. Hug Сложи я да легне на ниско и топло място, защото може да поиска да ходи до тоалетната или пие вода като започне да се окопитва.
Гледката е тежка, когато излизат от упойка, няма да те заблуждавам, но минава и е съвсем нормална реакция, ако залита...

Всичко ще е наред и щом си взела това решение, вярвай, че е най-доброто за писаната.
Кураж  bouquet

Ех този Нико и Бени... красоти котешки  Heart Eyes
Месечинка Кетя изби рибата  Joy

# 213
  • София
Мери Джей,операцията е по малко от час,после спи още един,като се събуди става и тръгва,естествено от упойката залита,но и това бързо,за час,два минава,зависи и от котето,колко е голямо,колко е килограма,но много е важно да започне да пие вода,не веднага,но поне до другия ден,следи я ,ако не може със спринцовка стискай в устата,а на втория ден и прясно мляко топло,ако повече лежи,а те ги боли и стоят повече свити я завий с одеялце,да е на топло,няма страшно,котките имат 9 живота newsm10

# 214
  • Пловдив
Като сте заговирили последните страници на раждени дни ... та да се похваля, че Мъро днес става на 1 година  Laughing

Ето го и него :

Ето и една виртуална почерпка

# 215
  • Пловдив
Благодаря на всички за успокоението  Hug
Днес се чух с доктора, изследванията са перфектни и утре в 9.30 ще я заведа в клиниката.
Дано всичко е наред!

# 216
  • София
Здравейте милички!
И аз имам коте Пипилота и се радвам че открих още една тема в която да надничам и да пиша от време на време, но в момента се нуждая от спешен съвет :
на съседката ми котката трябва да ражда, сигурно вчера са и изтекли водите защото е мокричка отзад, но вече два дни се мъчи и нищо ... отпаднала е, не яде ... Моят ветеринарен лекар си е изключил телефона и не знам какво да я посъветвам, всичките ми котараци са били все мъжки, а котката ми Пипилота я кастрирахме и съм в неведение, можете ли да ми кажете какво трябва да се направи за да се помогне на котето да роди?

# 217
*Devil*, да ти е жив и здрав Мъро! Да го нагушкаш от Бени и Нико  Grinning
Lucie , това, което описваш не ми харесва. Котката трябва да се заведе на ветеринар незабавно. Малко по- назад бях постнала списък с клиники, има няколко, които работят нон стоп. Изберете си и я заведете.
Щом от вчера са й изтекли водите може да са мъртви котетата - дано да не са де. Но трябва да се действа, за да се спаси живота на котката.

# 218
  • Варна
Честит рожден ден на Мъро Hug Да е жив и здрав, палав и щастлив, да носи много радост на стопаните Laughing
МериДжей , не се тревожи, всичко ще бъде наред Hug
Lucie , и според мен случаят е за спешна намеса на ветеринар! Има клиники, които работят нон стоп, кажи на съседката да звънне в някоя. Може да се налага и операция, тук сме само любители, никой няма медицинско образование, че да каже какво може да се направи. Дано да е добре мацата Praynig

# 219
Честит рожден ден на Мъро. Котешки живот и храна на корем Hug/
Lucie, веднага да я водят на ветеринар. Вероятността котенцата да са мъртви е голяма, но поне котката да спасят Praynig.

# 220
  • In a surreal moment!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=121355&pid=11980767
така сме ние...3 в 1 завиждайте ни каки  .... Simple Smile

# 221
  • София
Миг незабравим- за завиждане сте Mr. Green
Да се оплача,става все по=нахален Пинко в буденето си сутрин.Днес освен,че си вря мократа муцуна в лицето ми,преде ми,ляга ми на главата,по едно време си навря и задника в лицето ми.Последното беше върха на наглостта му.Сега доволен, нахранен виси на прозореца.
Половинката успя да ме вбеси ужасно.Той е на работа тия дни.100 пъти съм му казвала,че няма да ходи с неизгладени дрехи(обича да ги взима от простора директно),и днес пак го е направил.Такъв SMS му пуснах,мисля че ще се прибира с охлюва скорост днес Crossing Arms

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 10:48 от mausbeni

# 222
  • Варна
Ех, тоз Пинко hahaha
Кетя е същата Laughing Не търпи да спим до късно, иска да си играем. И освен описаните от теб щуротии си мъкне играчките в спалнята и започва да ги подмята, а те дрънкат повечето, и щем не щем се събуждаме. Една сутрин като станах изброих в леглото 3 мишки и 2 топки Whistling
Миг незабравим,
много сте сладки Heart Eyes

малко офф:
mausbeni, писала си "лисето ми" вместо "лицето ми", пък аз в първия момент прочетох "писето ми" и се облещих Shocked

Joy

# 223
  • София
Мислех да го снимам,но са взели фотоапарата.Доволни наядени,сме се изтегнали на леглото с цел сън,сега е мой ред да го будя Whistling

Поправих се,отивам да си правя кафе Simple Smile

# 224
Вчера имах рожден ден....и очаквах за подарък коте.Приятелите ми бяха намерили едно сладурче и очаквах да ми го донесат.Чуствах се все едно пак ще си имам бебе.Но не би. Confused Бабата , която го давала, казала че още е сукалче и не го дава.Можело ама след 1-2 седмици. Sad А аз сега имам р.ден, не след 2 седмици.На всичкото отгоре мъжът ми заяви, че ако ми подарят коте ще се изнесе /което не е лош вариант като се замисля  Mr. Green/ И сега ми е мъчно....Все пак още имам някаква надеждичка че ще мога и аз да съм като вас - щастлива.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт