Съпруги на военнослужещи

• 53 975
  • 713
  •   1
Отговори
# 240
Момичета имам въпрос към тези които са били на мисии,приравниха ли прослуженото време от мисията ,защото на моя мъж му казват че важело само за пенсия?
Това беше предложение само, нищо няма прието.

И аз така знам.Нашия тати се върна и мисли за нова мисия.Всичките му колеги  и той още не са им свършили отпуските и мислят за поредната мисия. ooooh!

# 241
Здравейте момичета,някой знае ли нещо повече за военната градина в Пловдив.Доста по близко ми е от тази,която в момента ходи малкия.Как са условията там,колко групи са,дали ако си заслужава мога да го преместя.

# 242
И аз да попитам за военната детска градина,само че във Велико Търново.На нас ни е още рано и ще се гледаме вкъщи,но мисля около навършването на 3 годинки да го пускам вече.Бях чула ,че правят и ще отварят,но не е ясно кога.Знаете ли нещо по въпроса или информацията ми е била невярна newsm78

# 243
Моят син ходи там, но е силно казано "военна". Ангажиментите поети от МО са за построяване на басейн и физкултурен салон към вече съществуващата градина, но то и военните сме малко и си плащаме таксите Mr. Green

# 244
Здравейте,
аз пък съм бъдеща съпруга на бивш военен Simple Smile))

# 245
Моят син ходи там, но е силно казано "военна". Ангажиментите поети от МО са за построяване на басейн и физкултурен салон към вече съществуващата градина, но то и военните сме малко и си плащаме таксите Mr. Green

А къде се намира,някъде около военното ли е ?

# 246

В уличката под пожарната, но не е нищо повече от другите. Даже в момента заради ремонта карат децата в една полупразна градина в университета, което никак не е приятно. Аз ако имах избор нямаше да го запиша там.

# 247
Здравейте и нашия татко е военослужещ. Бил е на мисия в Босна и в Кандахар/Афганистан. Дани беше на 1 година като замина и на година и половина кто се върна. Неможа да го познае колко е пораснал. Не че не се виждахме по скайпа но друго е на живо.Иска пак да заминава и ми е много мъчно и страшно, но не ме слуша. И то само заради парите , не че му се ходи. Тайно се надявам да не го одобрят хихихихихихи

# 248

В уличката под пожарната, но не е нищо повече от другите. Даже в момента заради ремонта карат децата в една полупразна градина в университета, което никак не е приятно. Аз ако имах избор нямаше да го запиша там.

А какво ти е мнението за персонала ?  Извинявай,че така те разпитвам,но ме интересува много Hug Ако искаш може и на лични

# 249
Момичета,вярно ли е че новият министър след нова година ще махне увеличението от 15%.И заплатите ще паднат доста.Или е поредната клюка.

# 250
и аз чух  нещо такова Thinking

# 251
  • Някъде в Европа...
Момичета,вярно ли е че новият министър след нова година ще махне увеличението от 15%.И заплатите ще паднат доста.Или е поредната клюка.
и при нас се говори за това.
За отпуските от работни в календарни е сигурно

# 252
air,не съм чула за отпуските за работните дни.Ако може обясни.

# 253
  • Някъде в Европа...
air,не съм чула за отпуските за работните дни.Ако може обясни.

Досега отпуските ни бяха в работни дни, определен брой дни, но работни. Сега с новите промени същите тези дни стават календарни, т.е. се губят дни заради събота и неделя....Дано ме разбра - като пример мога да ти дам - ако преди 10 дни отпуск са били 2 пълни седмици (2х5 работни и 2 съботи и недели) , сега ще са една пълна седмица и следващата до сряда)

# 254
Намерих едно интервю със заместник-министър на отбраната от този месец който казва така по въпроса за отпуските:

"Някои от текстовете се прецизират с оглед на това, че става дума за държавна служба по договор и военнослужещият е на разположение 24 часа в денонощието. Отпуските например се привеждат във формат календарни, а не работни дни. В общия случай се запазва броят на дните в които военнослужещият ще бъде в платен годишен отпуск по действащия закон."

Дали това не означава че ако станат календарни дните ще ги увеличат за да се запази броят им?

Изказва се и за увеличението от тази година но аз лично не разбрах какво иска да каже - ще ги оставят или не:

"Ние сме се насочили преди всичко към много ясно и точно определяне на кръга от допълнителни възнаграждения. Някои от тях ще бъдат с постоянен състав, а други - в зависимост от конкретните условия на служба, риска, който се поема и т.н.. В този смисъл ще запазим сегашното ниво на заплатите и през следващата година, защото и инфлацията се очаква да бъде много ниска. Но ще въведем онова, което е записано в закона в пълен обем. Както е известно той е в сила от 12 май 2009 г. Въведените с него нови минимални коефициенти в основното възнаграждение за най-ниското звание не са били взети предвид при съставянето на бюджета и, следователно, не са били осигурени финансово. Същото се отнася и за новия принцип на значително увеличаване на процента за прослужено време за по-къс срок на службата и вкарването в този процент и на другия трудов стаж. Това прави изключително трудно за новото ръководство да осигури средствата за тази цел при изтърбушения бюджет още в края на полугодието. Впрочем военнослужещите трябва да имат предвид, че с МЗ ОХ-181 от 2009 г. е въведено изкуствено (поради несъгласие на Министерството на финансите) във вид на допълнително възнаграждение за специфични условия на труд , свързани със статуса на военнослужещите и с изпълнението на военната служба като държавна служба с особено предназначение в размер на 15 на сто. Това увеличение важи за всички военнослужещи, без тези във временните щатове и по същество е увеличение на основното месечно възнаграждение. С него на практика се постигат и дори се надвишават коефициентите, заложени в чл. 212 ал. 3 на закона."[/i]

Редактирам се по въпроса за отпуските.
На сайта на Българска армия са публикувани промените които се предвиждат и те изглеждат ето така:

"§ 63. В чл. 197 се пра­вят след­ни­те из­ме­не­ния и до­пъл­не­ния:
1. В ал. 1 се пра­вят след­ни­те из­ме­не­ния и до­пъл­не­ния:
а) в т.1 ду­ма­та <ра­бот­ни> се за­ме­ня с <ка­лен­дар­ни>
б) в т. 2 ду­ма­та <ра­бо­тен> се за­ме­ня с <ка­лен­да­рен>, а ду­ми­те <10 ра­бот­ни> се за­ме­нят с <20 ка­лен­дар­ни>
в) съз­да­ва се но­ва т. 3:
3. до­пъл­ни­те­лен пла­тен го­ди­шен от­пуск в раз­мер 10 ра­бот­ни дни за из­пъл­не­ние на служ­ба­та из­вън нор­мал­на­та про­дъл­жи­тел­ност на слу­жеб­но­то вре­ме.
2. В ал. 4 ду­ми­те <до 5 ра­бот­ни дни го­диш­но> се за­ме­нят с <10 ка­лен­дар­ни дни ед­нок­рат­но за са­на­то­ри­ал­но ле­че­ние през те­ку­ща­та го­ди­на>."

За справка старият закон.

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 22:11 от анима

Общи условия

Активация на акаунт