Отговори
# 120
  • София

Честит рожден на Йоана! Да расте много здрава, щастлива, обичана и добричка! Весел празник!

# 121
ЧЕСТИТ ВТОРИ РОЖДЕН ДЕН, ЙОАНА!!!   bouquet  newsm59  party023

Мери, да ти е жива и здрава дъщеричката и много щастливо дете на също така щастливи родители!!!  Hug

# 122
  • Пловдив
Честит втори РД на Йони! Много здраве и весели игри !

Светли, честит ти рожденник и на теб ! Много да те слуша и обича! Бъдете здрави!

just_an_ODDalisque Прекрасна новина ! Честито ! Лека бременност !

# 123
Честит втори РД на Йони! Много здраве и за радва мама и тате !    newsm59
на патерици
качих снимки албума, за да може да ни смените фотото на първа страница да сме по актуални  Wink

# 124
На патерици и от мен да са живи и здрави рожденниците

# 125
  • Варна
Момичета днес аз имам рожден ден.

Черпя ви от все сърце и знайте , че много се радвам че ви има.  party023  food010

Поздрави и много усмивки.

# 126
Wink жива и здрава да си  Grinning
Имам запитване към вещите.Превенар- ваксина за която се замислям.Някоя от вас била ли е?

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 09:06 от Щък

# 127
  • Пловдив

Милейди, бъди жива и здрава, заобиколена от любимите си хора !

# 128
Здравейте и от мен. Честит рожден ден на Милеиди , пожелавам ти много здраве и семеино щастие.
Ние малко се позагубихме , но от разходки нямам време за компа. Иначе сме добре , децата са на градина , Евгений ходи с страхотно желание и бърза да влезне при децата.
Това е от мен , чао на всички и лек ден.

# 129
  • Варна
Mileidi, честит юбилей!

Щъки, питай Лъвицата за Превенара, тя слага.

# 130
ЧРД, милейди! Да си здрава и весела!  bouquet
Девойки, стягам багажите за родината вече Flutter Ще направим ли някоя среща в Зоопарка например някой ден?

# 131
  • welcome to the Jungle
Честит рожден ден на Милейди, на Йоанка и на Just_an_ODDalisque за новото човече, което расте в нея!
ДА сте Живи и здрави! Много да сте обичани и много щастливи!

Щък, на Оги сложих Превенар преди няколко месеца. Резултатите от тогава - Оги не е имал зелени сополи, не е боледувал от каквито и да било бактериални инфекции. Превенарът е 7 валентна противопневмококова ваксина, която както се сещаш не е панацея. Но трябва да споделя, че най-упоритите сополи при Огнян, които след 2 месеца борене с тях, при пуснато изследване с антибиограма - показаха именно не безобидната Мораксела катаралис, а някакъв гнусен и резистентен към почти всички антибиотици от изследването - пневмокок, бях УБЕДЕНА, че Превенарът ще ни е пръв приятел. И така и се оказа.
Скъпичът е - към 150 лева, но според мен си заслужава всяка една стотинка, която даваш за предпазване на организма, а не за поредния случайнопробутан или не антибиотик. А Превенар е доста изчистена и полезна ваксина , поне от това, което съм изчела за нея.
Схемата е:
 за деца под 1 годинка - 3 приема
 за деца под 2 годинки - 2 приема
за деца над 2 години - 1 прием

От догодина смятат да я включват към безплатния имунизационен календар, но аз вече я купих и за Любослав и в рамките на месец и на него ще му я биеме.
Нямам вяра нещо в "добрите намерения" на нашите управници, защото това е една от най-скъпите ваксини в детския имунизационен календар в Европа по принцип и не ми се вярва, че управниците ни ще си спазят обещанието да купят от тази ваксина огромни количества. Другото е, че не се знае на коя възрастова група ще я изпишат, щото е очевидно, че най-евтинко ще им излезе на децата , навършили 2 години да я слагат ( заради единствената доза). И на тоя фон като забавят изпълнението на поръчката (както стана с полиомиелитната ваксина, дето трябваше да измести пероралната) хич им нямам вяра.

Та така за Превенара - ако ме питаш мен - действайте, щото ако прочетеш пневмококовите бактерии какви болести носят, ще ти се изправи косата. А не е да ни липсват от ясли, градини, та даже и битовата среда.

Аз обаче ще ви споделя, че купих за децата по още една ваксина - против Хепатит А.

Дечицата ни при раждането са имунизирани против Хепатит Б, който се предава по кръвен и полов път, но Хепатит е, въпреки, че се изкарва доста леко, е силно разпространен и се предава поразително лесно и бързо. А и двамата ми малчовци са на фаза да си лапат я ръце, я играчки, т.е. бацилите имат директна входна врата за инфектиране... Та прежалих още едни 100 лева общо за двамата, за да им взема и въпросния ХАВРИКС.

Нека да отбележа, че тези свои стъпки ги предприемам след "Обилно" осведомяване за болестите/ваксините, но и подробна консултация с многоуважавания от мен д-р Масларски.

Wink

# 132
Благодаря ти лъвице  Wink както винаги осведомена.И аз ще се посъветвам с нашата докторка,но сигурно ще я бия като навърши 2 години.Не съм гледала календара,но от 2 до 3 години какви реимунизаций имаме да правим?

Благодаря ти лъвице  Wink както винаги осведомена.И аз ще се посъветвам с нашата докторка,но сигурно ще я бия като навърши 2 години. Joy много си се смях на глупоста си?Ваксината на малкия имам предвид,че ще бия!

# 133
  • София
mileidi, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много щастлива!

# 134
Добро утро!Честито на патерици на Милейди и Йоана!Да сте живи и здрави!
Момичета да се похваля и аз,ще се местим в друг апартамент във военно общежитие.Намира се точно срещу нашия блок,след ремонт и най-вече за без пари Mr. GreenДнес мъж ми трябва да подпише договора и уж в петък министъра ще дава ключовете JoyВ близките седмици докато се преместим няма да съм много активна в темата.Иначе малчо е добре,на яслата още е дообед.Нещо с храненето в яслата дава зор,не иска да закусва там,а досега нямахме такъв проблем.Ами това е,пожелавам ви лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт