Отговори
# 150
Да си напиша сега да знаете
Биха на малкия Урбазон, утре сме на алерголог!Спря му кашлицата като с пръчица.Ай сега да видим до кога и какво ще правим

# 151
Момичета, честно казано ме притеснихте с тези кариеси  Rolling Eyes Моя много добра приятелка е и отличен стоматолог и е гледала големия ми син, но той до момента не е имал никакви проблеми със зъбите (скоро става на 5). Тони въобще не съм го водила, но ако не е като брат си, може би ще трябва  newsm78 По телевизията чух за някакво запечатване на детските зъбки, ще я питам...
Бърборанке, радвам се, че всичко е наред.  Hug Heart Eyes

# 152
  • София
Здравейте, мили дружки!  Grinning

Щък, пиши какво ще каже утре лекаря. Насявам се Косьо да е здравичък, да може да си ходи на ясла, ти на работа и всичко да е ок.
madameHug благодаря. Радвам се, че има добри резултати с борбата с кариесите.
Момичета, защо да спамите темата? Нали пишем тук за неща, които ни вълнуват, искаме съвети, споделяме мнения?
mileidi, пиши като заведеш малкия при зъболекаря! Интересно ми е дали ще ти даде съвети за здрави зъбки.
Ани, кака е Ели? Има ли още сополки? Аз поръчах капки Каларгол и сополите намаляха, но нощно време диша трудно и хърка.

Така ми липсвате ...., ама като гледам не сте много активни.  Wink

В работата съм на смени, като сме с уговорката, че в началото ще съм само първа (до 17ч), защото докато отида до яслата става 17:40-17:50. Майка ми много ми помага в това отношение, защото може да я взима към 17:30ч. Втората смяна ми е до 19ч., която е много неудобна, ще се прибирам късничко.  Sad Днес бях до 16ч. и отидох аз да я взема и така ми се зарадва милото.  Heart Eyes

Хайде чао и всички да сте здравички!  Hug

# 153
Какви са тези зъболекари,бе хора?! Какви кариеси?! Направо ме шашнахте !!!

Имам едно напомняне към всички да давате преварена вода или пречистена с кана Брита , а не минерална , също за пиене повече вода отколкото сладки сокчета.Ако вие ги приготвяте да,но ако не -внимавайте пълни са с какво ли не.

Щъки,влизам ти в положение мила!!! Моите малките Ива и Цецо карат такива спастични бронхити. Ако мога да те успокоя ще кажа,че в повечето случаи се израства към 4-5 год.На големите им махнахме 3 сливица,но не мисля,че там беше проблема....Надявам се да разберете източника на проблемите и да се справите с него.Аз съм много доволна от Умкалора!!!(за алергична кашлица)+Вентолина и т.н. де.....,но все пак си мисля,че много ускори отхрачването и затихването на бронхита.(на слушалка се чуваше като пневмония).Когато купих Умкалора-купих и урбазон-за всеки случай.За едно денонощие тези капки подействаха,а бях доста скептично настроена.

Гери,горе главата!!Така е с детските ясли,но пък се придобива имунитет...Успех на работата!!!

Лъвичке,все се каня да пиша,че се изкефих като писа,че малкия сам заспива!!!! Това си е огромно постижение!!! А аз да по любопитствам като как успя с това начинание?!?!Защото на мен ми се струва ,че ако пробвам ще отчетем високи децибели и шум дори и на км от къщи....

Малката рожденичка с много готини рокли !!!Пу-пу !!!
Май изпитвам лека носталгия по отглеждането на момиче....То са прически,ластичета,гривнички,обувчици,шапчици,карьочки,полички и т.н..... все сладурски работи.
Сега обаче бутане,щипане,хапане,гонене по поляните ,не мога да го сваля от косачката....качване и слизане по стълби без да се държи(може би за да ми побелее по-бързо косата).Няма страх , опитва се да ми се налага с тръшкане и пищене....Обаче установих,че има поне едно положително нещо от това ,че е момче,а именно като пада въобще не реве !!!Целия е в синини.Ива одеве се опита да му ги преброи,като му ги натискаше-"-Тук боли ли , а тук!" Леле като я видях.....почудих се -да се смея ли или да и се скарам....Та така..Иначе сме на двора и аз все си намирам работа,а Цецо ми създава още като къса цветята,и рови пръстта и сипва на алеята....

# 154
Краси за Умкалора и други са ме съветвали,ще видим днес какво ще се окаже като заведа на алерголог,но снощи пак ми направи криза от 2:20 до 4 си игра и кашля.Кара колики, хвърля топки на леглото ходи в един леген,абе само щуротий.

# 155
  • Варна
Щък,  Shocked какво става с Косето? Като чуя Урбазон и ми настръхва косата! (с майка астматичка така става)
Аз за тоя Умкалор колко пъти да приказвам?! От януари досега Божи с това го оправям за по 2-3 дни, не се ли научихте?

За каната Брита подкрепям Красито, особено с нашта варовита варненска вода.

Лъвичке,все се каня да пиша,че се изкефих като писа,че малкия сам заспива!!!! Това си е огромно постижение!!! А аз да по любопитствам като как успя с това начинание?!?!Защото на мен ми се струва ,че ако пробвам ще отчетем високи децибели и шум дори и на км от къщи....
И мен ми е чудно. Моят откак ходихме на почивка съвсем трудно заспива наобед  Rolling Eyes.

Милеиди, и до теб да стигна  Laughing. Миналата година взехме тортите от една сладкарница оттатък Колхозния по Бенковска, ама не помня името. Доста е известна. Тортите не са със сметана, а с крем. Украсата беше малко по-простичка, отколкото на Неделята например, но със свещите и фойерверките отгоре беше супер. Правят торти и с други кремове, ти си казваш какво искаш. И не на последно място, доста по-евтино от другаде.
За зъболекар не съм мислила, Божи не е изкарал последните 4 кътника. Иначе детска стоматоложка е Кобакова, ама е скъпичко при нея.
За Райков какво те тревожи? Аз водих Божи при него на 7 м. и каза да го водя пак само ако нещо ме усъмни.

Да питам успявате ли с миенето на зъбите? Мойто чадо знае прекрасно за какво служи четката, умира да ни имитира, ама не ще да я ползва, само си гали устничките с нея и толкоз. Дайте някоя хитринка!

# 156
  • Пловдив

Добро утро момичета! Кафето е от мен тази сутрин.
Напоследък така ме домързява да пиша  Embarassed Ходим по разходки и се връщаме изморени от жегата и не ми е до писане изобщо  Crossing Arms
Иначе сме ОК, здравички  Praynig Беснеем,лудеем, все повече почва да говори и съответно да я разбирам.
Не съм я водила на зъболекар, но мисля че всичко е наред  newsm78 Мием зъбки всяка вечер. Първите седмици аз ги миех, сега тя сама.... колко ги мие тя си знае, но си умира от кех. Още като влезем в банята и се почва "чекаа, чекаа" - четка, четка  Joy
Пак почнахме да коментираме рожденните дни  Grinning как мина времето  Hug На Вики мисля да го правя детски център с около 10-тина дечица. Надявам се да се получи добре  Hug
Тортата задължително ще е с Мечо Пух  Joy нашия любимец.
Като я питам какво ще има Вики ?- "толта" Кой ще е на тортата? -"Пуха и пасчо"  Joy Та така.
Щък милата  Tired Дано се оправи бързичко дребчо и намерите ефикасен лек за пустата кашлица Praynig Чувала съм, че босилека доста помага!
Krassi-Mira нашите крака са същите, синина до синина  ooooh! А сега не ми се мисли, като се пуснем и по голи баджаци ... да го нацелуваш малкия сладур   bouquet
GERY80 Желая спокойствие на теб и малката сладурана. Горе главата, всичко отминава.
И аз почвам от 12-ти юни работа, но ще е за месец и половина, че имам да ползвам отпуски 3 месеца. И от ноември запрятам ръкавите сериозно  Tired
Относно водата, до преди месец давах на Виктроия само минерална, но вече спрях и давам само от чешамта. Нашата уж е добра, извира от балкана...
Опаа дойдоха ми гости, ставам. До скоро мили   bouquet

# 157
  • София
Здравейте момичета,

Извинете, че съм изпуснала празниците и честитя на всички на куп.

Алекс добре си мие зъбите, дори прави опити да плакне. Мие ги вечер задължително и сутрин по някое време. Не знам как са го научили, защото заслугата е на майка, но го наблюдевем доста е старателен и си личи, че се справя. На зъболекал щях да го водя след като пробият всички зъби, а освен последните кътници му липсват и два кучешки та ще изчакам още малко.

За рождения ден не знам какво да правя, защото е в седмицата, в която в неделята заминаваме на море. И ще ми е зор организацията, но има още време.

Иначе Алекс е почнал да става доста палав и непослушен навън вечер, когто е с мен. По другото време се държи доста добре.
Все още си спи нормално следобед и вечер и си ляга с кеф, завива се и си пее присивни песни. Но определено му трябва по малко сън и повече тичане. Накъде повече ние сме нон стоп навън - просто не знам.

Още ме мрзи да сложа снимките от нашата почивка в интернет. И това ще стане.

Айде лека работа на всички.

# 158
Привет и от мен !

Пак болни да му се не види бързо оздравяване на всички  Hug !

При нас всичко е наред за сега Ивет не показва признаци за някаква болка или дисконфорт утре сме на проверка и ще видим дали ще и свалят конците .Като цяло съм отвратена от отношението в Пирогов да не говорим че ни прикараха да платим 325 лв . но здраве да е нали всичко мина наред , а също голяма вина има и нашата педиатъра дето не видя пъпната херния която е по рождение а не се появява после , но вече минало свършило сега всичко да е наред пък здраве само да има .
Днес минах през яслата за да подготвя документите че от 1/06 сме ученици пък и там малко разправии че нямало места , но мен не ме интересува аз съм подала молба още от септември миналата година да не говоря че ходих миналия месец и се разбрах ме от 01 ,  но ще оправим нещата имам и познати които ще говорят с нея и от 01/06 живи и здрави сме на линия .
Ох оплаках се дано не ви натоварва и вас с моите проблеми .
Гери лека и спорна работа и дано Ели е здравичка и си ходи редовно на детска при мен поне в работата не съм на смени а си работим от 8 до 16,30  та ще смогвам докъм 17 да ги прибера и двамата .
За зъболекар за нас определено е рано поради простата причина че на нас ни остават още зъбчета за изкарване останаха 2 горни кучешки зъбчета и последните 4 задни кътника които сигурно ще и порастат към 3години като гледам с какво темпо ни изкараха всичко до сега .
Това от мен че стана цял роман .
Пожелавам ви слънчеви дни на всички !

# 159
Привет и от мен!Стами днес си го прибрах рано от яслата,щото му измерили 37,5*Т и хрема, от там на доктор и тя веднага му изписа АБ за едно зачервено гърло CloseТа да питам този Умкалор само за кашлица ли е или става и за червени гърла?И големия вчера пипна някакъв вирус с разстройство Confused,но след един Имодиум нещата се спряха.Иначе взехме ключа от новия апартамент,на Митко много му хареса даже не искаше да си тръгваме.Надявам се до края на другата седмица да се пренесем.А колко багаж имам да пренеса на село ooooh!И аз ще се връщам на работа на 26 юни,отпуската ще я вземам по-нататък като започне учебната година.
Барборана,радвам се че Ивет е добре Hug
Щък,бързо оздравяване на Косьо!
Гери,ако не е тайна Grinningкакво работиш?Стана ми интересна тази първа смяна до 17ч.Хубаво е че имаш кой да ти помага.Като бяхме само тримата с Митко ми се е налагало в четвъртък да го пращам на село,че за два часа в петък се разминавахме с мъжа ми и нямаше кой да го гледа.
Айде,че компютърния ми терорист чака на педал Mr. Green

# 160
  • Варна
Гери, радвам се, че Ели е по-добре  Hug. Моята госпожица поне спи нощем и не и се запушва нослето. От днес почнахме Меркуриус. Дано помогне и не я овапцаме точно за кръщенето.
Щъки, вие къде и кога ще правите вашето?
Ди, честито ви ново жилище!
Милейди, не съм водила Ели още на зъболекар, не е изкарала последните кътници. Водила съм Вики при снаха ми, която е стоматолог. Доста деца водят при нея. Внимателна е и има подход към тях.
Светли, сладкарницата на Бенковска се казва "Краев експрес". Вече имат такава и в МОЛ Варна. Тортите наистина са много вкусни.

# 161
Пиша ви подробно, бяхме на алерголог,приеха ни въпреки,че нямахме час.Правихме снимка за бронхит.Всичко е наред, чист е!Та ни изписаха илачи да лекуваме кашлица,които са за алергични дечица.И след седмица сме на контролен преглед.Посъветваха ме да го спра от ясла"Ами трябва да работя!" Да съм измислила начин до градината да го гледам,че в таз ясла имало много болни и че яслата била болнава.Казах си!

# 162
  • Варна
Щък, това за яслата съм го чувала не знам колко пъти  Rolling Eyes, но когато човек няма избор... Дано новите илачи помогнат на Косьо  Peace Hug.

# 163
Ми те не са много 4 сиропчета общо взето и едни капчици за хремата от УНГ-то.Надявам се тази вечер да спи,че вече 2 вечери ми бодува посред нощята от 1:30 до 3 и вчера от 2:30 до 4.Пък за яслата ще видим как ще стане... ще го мислим с мъжу!Да почваме да работим за 2-ро лиииииии?  Wink или да изчакам малко  Grinning

# 164
  • София
Щък, дано сиропчетата и капките помогнат на Косето и спи спокойно през нощта.
Ани, надявам се, че Меркуриус (кажи за какво е, че не съм го чувала до сега) подейства добре на Ели.
Ди, стискам палци момчетата да се разминат леко и бързо да се оправят. Работя в Office 1 Superstore (магазин за офис консумативи и мебели).  Wink
Барборанке, радвам се, че Ивет е спокойна и операцията не я боли и не я притеснява. Дано на контролния преглед всичко е наред. Щом имаш уговорка да тръгне на ясла от 01.06. не се ядосвай просто бъди твърда. Аз като се обадих на директорката на нашата ясла да й кажа, че пускам Ели искаше да изчакам 2-3 месеца, защото имало шарка. Казах, че не мога, защото се връщам на работа и тя нямаше какво да каже повече.
mmm_, браво на Алекс, че сам си мие зъбките. Ели лапа четката и смуче пастата  Wink, за това аз ги мия.
Асе, радвам се, че с Вики сте добре. Ама малката е голяма бърборанка значи.  Grinning
Краси, знам, че е най- добре да пие вода ама като не я харесва. Пие от нея като няма съвсем нищо и то по малко. Ако има сок ще изпие примерно едно шишенце (400 мл.), ако е вода може да не изпие и половината. Имам съмнения, че в яслата пие много малко течности и заради това предпочитам да пие повечко като я взема.

За рождения ден мисля и тази година да пропусна детските клубове. Покрай яслата Ели стои само покрай мен, не ме изпуска от поглед, не се заиграва много с деца, а и пустата му криза си оказва значение.  Confused

Днес в градинката се засякохме с Рая (detrixa) и Симонка.  Simple Smile Ето една малко размазана снимка как двете с Ели се люлеят заедно.

Общи условия

Активация на акаунт