Арабска страст, мактуб, съдба за 110-ти път пак ни събра

• 21 096
  • 303
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Латеа, още веднъж се извинявам! Praynig

Миг, послеписът е за теб.Разбирам, че най-добронамерено каза горното, но ще си позволя да ти опонирам.Мъжът ми е в Гърция едва от две години, това прави 14 години пълноценен брачен живот рамо до рамо.А и кой ти е казал, че  последните две години са лесни и за двама ни, прощавай за петимата /имам предвид и децата/.От раздялата боли,затова са и множеството пътувания  отстрана и на двама ни през този период. Но ако любовта и доверието са били движеща сила в началото, с идването на децата преоритетите се сменят, тяхното благополучие, погледнато от  всякакъв аспект е на първо място.Дай Боже съвсем скоро да го разбереш. И да, макар и да ни е трудно, в името на децата сме поели товара на подобна жертва.
А във връзка с това, че всеки гледа от собствената си камбанария, права си, но неволно и ти правиш същото.Правиш паралел с българските мъже, а подобен не е много уместен, повярвай ми. Арабите, ревниви или не, са отраснали с подобни порядки и ги намират за съвсем естествени.Хора от арабския свят, чиито жени нерядко не са с тях в БГ, имат любовници, към които проявяват същите собственически чувства като към жена си, същите изисквания и ограничения.Не ме убеждавай, че подобно поведение е плод на любовта им.Просто те го носят в себе си...А друг е въпросът, че с кадифена ръкавица, жената окрилена от любовта си, бавно, с такт и търпение във времето може да промени много неща в желаната от нея посока.

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 16:24 от not stubborn enough

# 121
Мила Нели ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!НеКА всяко твое желание бъде мое пожелание!!!
и понеже съм от толкова много време вув този форум и все още незнам как се слагат картинки,слагам линк http://img80.imageshack.us/img80/9728/kefchecard7807498xv9.gif
латея-надявам се всичко да се оправи,направи това което ти подсказва сърцето и слушаи само него  Hug
аз вече свърших със изпитите,днес ми бяха последните... и мисля да замина за Виена ,поне за малко,а ако успея да си намеря работа може и да не се върна.без това тука нищо не ме задържа...
сега отивам да полегна за малко че станах много рано тази сутрин   bouquet

# 122
лили да съм го писала някъде  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78,не слу4айно въпроса беше какво мислиш за Мубарак,а не защо го харесваш Mr. Green

# 123

хайди милички на сладкишите..............

ден за подслаждане......

# 124
Секси, и хубаво ще направиш. Мисля, че имаш нужда от смяна на обстановаката, а Виена е идеален избор  Peace
Алаа, тъкмо си измих зъбите...пак ли ще ям  Crazy
НСЕ, съгласявам се с казаното теб. Другарче, не се засягай, ама наистина гледаш едностранчиво на нещата  Peace И баща ми е (бил) ревнивец, обаче сравнен с класически арабски мъж си е направо незаинтерсован  Crazy
То се е видяло, че няма да я оставим темата току-така, но поне да говорим по принцип, а не да правим паралели с връзката на Латея  Peace

# 125
Брейй й,Олди-неволно става,не го целя  Mr. Green

относно ревността:Попаднах на тема в един форум,не касаеща нищо арабско,та там български споделяха за мъжете си.Е честно ви казвам не предполагах такива неща:то е следене на телефона,да не излиза сама,да не яде незнам какво и други неще,които българските им съпрузи изискват.Оказа се,че жените ги търпят заради парите Confused
Тук се вижда егоизъм от страна на съпруга,докато при повечето араби ревността е породена от грижи.Такива изводи си направих.

Та прекалено ревниви има по цял свят.Класическите араби са хора на честта,следователно ревността им е в кръвта,за мен не е отрицателно качество,но на мен Исляма ми казва до колко това е допустимо,а и един мюсюлманин трябва да знае кога да спре и колко да си позволи.
Това се отнася и за жените-нали съм ви казвала как една арабка заляла с гореща вода скута на съпруга,защото флиртувал по телефона с момиче. Crazy

Мързелке-с тебе не ща да си общувам .сигурно скоро ще почнеш да ме обвиняваш,че имам две деца,а не три(защото не съм като тебе) Rolling Eyes

Миг Незабравим-мъдър пост,някои фрази даже ще си ги запиша,да си ги ползвам като съветвам приятелки .
Та мисля си :ти си точно арабска съпруга,шефа го глезиш като арабин май Wink

Алла-лилавата рокля е разкошна:елегантна и изчистена!Ще купуваш или ще шиеш?Интересно ми е колко струва такава рокля.

никой друг не отговори държат ли ви хабибитата за ръце на вън  Thinking

# 126

Мързелке-с тебе не ща да си общувам .сигурно скоро ще почнеш да ме обвиняваш,че имам две деца,а не три(защото не съм като тебе) Rolling Eyes

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

що така бе ЛИЛИ-в какво съм те обвинила  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78,я пусни един цитат-че нали знаеш отмързел се затъпява  Mr. Green

# 127
Някоя добра душа може ли да ме светне откъде си сваляте арабска музика (ако може да не е много сложно). Мерси предварително!  bouquet

И един тъп,но немаловажен въпрос - защо аджеба мъжете хъркат повече от жените???Някаква анатомична подробност ли има, която води до това им "предимство"  newsm78

# 128
а това е за тези който са на диета Hug   

и така да си дойдем на думата почерпката е по повод новата ми работа  да харесва ми много дано и те ме харесват Embarassed      bowuu  да се включа и аз към дебатите аз лично    смятам че всички хора са толкова шарени  аля примерно също иска да знае къде съм всяка една минута е ми да си кажем чесно и аз искам да знам къде е той и с кого душичката ми се свива като си помисля че в даден момент аз няма да знам той къде е и с кого!!!такава съм си а това за доверието няма да вземам участие щото аз ей така преди 6 години имах  доверие на мъжът си  не слушах хората  и си виках
аз му имам доверие.  той ми е доказал това какво ми е доказал бе човека се появи пред мен и в очичките ми каза имам любовница от 1 година  хахахаха  Mr. Green  както му имах доверие Mr. Green  е да вече знам доверие ли не не и пак неза това и сега съм си подозрителна и затова искам да знам всичко къде е с кого  Outta Joint тва е имам си обичка и не я свалям
а между другото ние с аля постоянно се даржим за ръце дори докато спим  Hug Hug Hug    да ви кажа сега за магиите .оня въпросния приятел на моя хабиби  ма много ми е подозрителен тоя човек чесно ви казвам той около нас ли е винаги се счепкваме с аля все нещо куца като го няма тоя човек всичко е ок   а оня ден забелязах и друго аз тук в софия по интервюта за работа ходя по 7-8 на ден е няма и няма рябота това за мен чудо невиждано чесно аз съм профисионален сервитиьор и да не мога да си намеря работа в софия с такива препоръки абе направо за чуде не и аз всеки ден се оплаквам пред неговия приятел и споделяме как ходя на интервюта а резултат няма ....когато започнах работа в тропса една сутрин влезнах в jobs   и пуснах само 3 cv в един магазин в квартала и в два ресторанта казах само на аля и вечерта след работа минах и през 3 обекта е какво да ви кажа  в момента съм на работа  по едната обява ресторант в хотел 4 звезди да не говорим че от другите обекти ми казаха да започвам веднага работа при тях е аз избрах хотела разбира се но тези факти ме карат да мисля че той приятеля просто гледа с лоши очи  и аля мисли така за това ви и попитах вас имате ли поглед дали си въобразявам и дали е възможно да съм права  newsm78

# 129
да докажа,че все пак съм добра душа

www.nogomi.com

www.6rb.com/

# 130
Мързел, това няма да ти го забравя   bouquet
Алаа, много ясно, че е възможно. Няма нужда да ти прави магии, достатъчно е само да си праща негативната енергия към вас - от завист, от лошотия...

# 131
  • In a surreal moment!
   Grinning Grinning Grinning  хихих...омотахте ме ... защо ли ми е така весело ..може би защото неусетно съм преминала границата и макар реално да не се познаваме ви считам за истински приятелки , толкова неща сме си споделяли в мигова на тревога  и радост....както и да е - съгласявам се с всичко , мир да има ...Простичко казано за мен всичко е любов - на всякакво ниво, ако я има всичко се нагажда и преодолява...може би разсъждавам така, щото съм раче и романтиката ми е фактор....кой знае...може би е от хормоните, дето зобам и виждам сърца навсякъде....
Обичайте се и бъдете заедно , въпреки всички обстоятелства .
Понякога смяната на начина на живот изглежда по-страшна отколкото е в действителност.
Тед - паралелите са хубаво нещо и да направила съм си ги , някога , сравнявала съм мъже с мъже - няма БГ , няма арабин , мъжът си е мъж и винаги , когато обича поставя ограничения - да това е любовта им и мен не ме стряска - това беше посланието ми към Ябълката. Спирам и аз , не искам да обидя никого.

Миг Незабравим-мъдър пост,някои фрази даже ще си ги запиша,да си ги ползвам като съветвам приятелки .
Та мисля си :ти си точно арабска съпруга,шефа го глезиш като арабин май Wink

Joy Joy    разкрита съм , хем така съм се маскирала в дълбокия БГ прованс....
Може би и затова така съм се намъдрила в темата , чувствам се сред свои....
Не че съм се стремяла умишлено , явно имам нещо в кръвта  Mr. Green
Бабите ми си ходеха забрадени , така са научени , че е редно и естетично и аз невиждам нищо нередно и странно в това, миеха краката на дядовците, демонстрирайки уважение и безпрекословно подчинение. Баба ми казваше - ставай мъжа ти си иде от работа...как ще стоиш седнала - мирно и шетай му там   Wink ....в същото време като си легнеха тихо , тихо , мрън , мрън му набиваше в главата на дядо ...и ставаше по нейната.
Лили тази тема е много благодатна , но нямам време да я развия - айде друг път  ОК?

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 17:31 от Миг незабравим

# 132
Дес, на втория сай откъде му се сменя езика (ако му се сменя), че с четенето на арабски имам непреодолим проблем  Blush

# 133
тц-не се сменя - оба4е по метода проба и грешка-може и да се получи  newsm78

# 134
  • In a surreal moment!
И един тъп,но немаловажен въпрос - защо аджеба мъжете хъркат повече от жените???Някаква анатомична подробност ли има, която води до това им "предимство"  newsm78

Хихихих...аз в този ред на мисли се чудя за едно друго дразнещо нещо -.....що за храносм. система имат и колко газ могат да произведат в червата си .... има ли аджеба анатомична разлика с нашите черва....  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт