Отговори
# 60
САЩ. В неделя пред църквите никой не спазва правилника за паркиране и полицията си затваря очите. Улиците стават като софийските, едва се провираш. Жестоко ме дразнят.
Не е само при вас.
Живея на 200 м от катедралата. В неделя е ад! Случвало се е да паркират и пред гаеажа ни и да не можем да тръгнем за планираното място  ooooh!

# 61
тити  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy,обаче ти донякъде си дала отговор на въпроса-ако имат 4  деца-как ще съберът столчетата за кола на задната седалка newsm78

нали всички карат севънситъри  Crossing Arms

шемет, аз пък като ме нарекат мадам и почвам да гледам студено като господарка и да заповядвам Joy

# 62
И аз мразя да ми казват Ma'am. Далеч предпочитам мис - вижда ми се по-младежко, нищо че не съм мис от 4 г  Laughing

# 63
...чета си...

# 64
  • T"A
В Израел всичко ми се вижда наопаки, не просто странно и непонятно  Mr. Green

# 65
Моят принос по темата:

За САЩ ли говориш?

# 66

Едва ли ....

* Липсата на голяма територия се компенсира с въображение. Събота и неделя, например семейството се вдига и отива на мини ваканция от другата страна на града. Наемат апартамент и така си изкарват уикенда. Нищо, че са на 20-ина минути разстояние от дома.

Но и аз не успях да разбера коя е страната.
"Паста, паста, паста" веднага ме накара да си помисля за 'родната' Италия Laughing, но пък други неща не съвпадат.

# 67
О, съжалявам. Пропуснала съм. За Малта става въпрос.

# 68
Аз се сетих за нещо,докато четях. То на мен не ми е странно вече,но... Та в Англия в много от къщите,в баните и тоалетните,като отвориш вратата,от тавана виси едно тънко въженце,с чието дърпане си светваш лампата  Rolling Eyes
И в някой обществени тоалетни съм виждала

# 69
Сетих се, че в Ирландия са много разпрострени отделни чешмички за топла и студена вода, които на вс отгоре са много ниски и не можеш дори вода в шише да си налееш, че не влиза под чешмата. Така и не се научих как се ползват, защото ако е стандартния начин, вариантите са или да се изгориш или да ти замръзнат ръцете, освен ако не можеш да извършваш много бързи движения ту към топлата ту към студената вода за да се неутрализира ефектът. Чула съм че и в Англия са разпространени. Някой знае ли как се ползват тези съоръжения  newsm78

# 70
Определено всички Fast Food Chains имат тежка храна (поне за мен е така).

На мен ми е непонятно изкарването на свободното време в моловете, особено тинейджърите като се забият там - няма излизане.

Другото нещо дето не разбирам е защо са толкова "алчни" за безплатното ядене? Човек отстрани ще каже, че Америка е много "гладна" държава. Даже имаше и една такава реклама по телевизията. Пращат съобщение, че има останала храна, ако някой я иска и се втурва целият офис. В моята работа по същия начин, пък и цял ден ядат също и това е основната тема на разговор.

Това, което най-много ме шокира е: тоалет от пижама и пантофи със забрадка на лекции. Всеки път като имам лекции рано сутрин, колежките идваха с такива тоалети. Или пък ще е супер студено, шалове, шапки, якета и flip flops; flip flops или джапанки с хавлиени чорапи.

Също така и влаченето на чантите и дрехите по земята (особено в тоалетната), седенето в калта или в локвата...Виждала съм да си оставят бебетата да лазят по земята в банката или магазина например. Има и други работи, но вече съм привикнала и не им обръщам внимание.

# 71
Хаха, и тук е така. Има ли нещо на аванта там са. Примерно правят промоция в супер с различни храни за опитване, сиренца, рибки, маслинки, саламчета.... Ела гледай кво става. Сиромашко невидело. Всеки отива да се наяде. Имам чувство, че още си спомнят мизерията от преди 100 години, нищо че дори не са я преживели. Така е, защото са големи материалисти, сметкаджии и консуматори. Всичко в техния гъз да иде. Ще вземат и най големия болкук ако е без пари или много обезценен и после се чудят кво да ги правят и изхвърлят на втора употреба. Мани мани.  ooooh!

# 72
Чула съм че и в Англия са разпространени. Някой знае ли как се ползват тези съоръжения  newsm78
Май идеята е да си напълниш мивката и да я ползваш като леген.  Laughing И в нашата къща в Англия имаше, но аз ги елиминирах Mr. Green
Къщите са стари, баните и те - леко средновековни!

# 73
Преди няколко дни в Дубай се качваме в едно такси, няколко пъти попитах шофьора(пакистанец) нещо, той не ми обърна никакво внимание, а ни беше казал по някое време, че му е първи ден като такси и общо взето няма представа къде ни кара. Принудих се да го побутна по рамото отзад, той извади дезодорант и се пръска поне 7 пъти Joy, имаше късмет, че поне стигнахме за където бяхме тръгнали. На края се оплака, че първата му клиентка била някаква рускиня, която го набила, е тогава не знам колко дезодорант е отишъл. Mr. Green

# 74
Сетих се, че в Ирландия са много разпрострени отделни чешмички за топла и студена вода... Някой знае ли как се ползват тези съоръжения  newsm78

И в Малта ги има, явно наследство от британското време.
Аз точно с бързи движения ги ползвах, но пак не става. Извън да се смеси водата в отделен съд или в мивката, май няма друг начин, ако искаш да имаш и от двете  Simple Smile

За Малта се сетих още нещо, което ми харесваше много. Покривите на сградите отгоре са плоски, там се правят много неща, като се започне с простиране на прането, премине се през барбекюто и се завърши с мини разходки. Можеше да се прескача от сграда на сграда.

Изобщо покривът там е много социално място. Предполагам е същото и в другите Средиземноморски страни.

Общи условия

Активация на акаунт