СЕПТЕМВРИ'09 - 19

• 12 000
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте!
Влизам да споделя сутришните си приключения. Още притрепервам...
Та значи - паркирам се аз пред АГ кабинета (ЖК) в 8,40ч. Преди мен - три дами. Хубаво. След час и 20 минути успявам да вляза при докторката, да ме види, че от няколко дни ми се появи силно течение. Ха честито, имате си гъбки, вика тя. Изписва ми разни неща. До тук добре. Питам аз ще ме гледа ли на видеозон, тя започва да ми обяснява, че нямало нужда. Настоявам, че аз искам. Тя - Ама имате право само на две посещения. ААА, викам аз, три са. И й цитирам оназ брошурка, дето я пусна Горска китра от ония дни. Свива рамене докторката, вика ми - както искаш. Отивам после при акушерката - да ме измери и прочие. А тя - ми иди първо до видеозона, после се върни, че имам тука едни документи да попълвам. Обяснявам аз, че вече час и половина (и повече) съм загубила, не може ли да ме премери докато другите се източат на видеозоноа, да не се връщам после пак да чакам. Понамръшщи се малко, ама нейсе, вика ми да изкачам малко отвън и да вляза. След половин час, вече доволно закъсняла за работа не издържах. А докторката дори не беше тръгнала към залата с видеозона  #Cussing out Влязох вътре и пред вече натрупалите се жени направих лекичка сценка как всеки път чакам по два часа, и следващия път ще си спестя висенето, като се обадя по телефона да й продиктувам мерките си. Докторката се притесни, взе да ме дърпа, ела, вика ей сега за 5 минутки ще те погледна. Аз само се врътнах на пети демонстративно и им казах, че ми се е изчерпало времето с чакане, два часа ми стигат, и си тръгнах. Та нито ме мериха, нито ме гледаха. А аз излязох навън и така ми трепереха нервите, че седнах на една пейка и ревнах като първия идиот. Даже цигара си запалих  Blush, белким малко се поуспокоя.
Ми то ми писна, егати, всеки път едно и също - вися по два часа! Мисля си да я сменя, сериозно. Та ако някой може да ми препоръча лекар по ЗК в Надежда или около гарата, ще бъда много благодарна. Мисля да проверя във Втора градска, и без това там ще раждам...
Ох, оплаках ви се, дано не съм ви натоварила, ама много ми дойде... Сега малко ми олекна...
Хубав ден, пак ще пиша скоро.

# 241
  • София
Mirinda душа направо ти съчуствам и напълно те разбирам  Crazy в поликлиниките май е така  Confused
Мен ако питаш най-добре се запиши там където ще раждат (втора градска)  Wink Аз до накъде съм намерила решение на този проблем - гледам да си взимам първи час без значение в кой ден ще е, така вероятносста да чакам много е малка, макар че не винаги работи този номер се има някой без час или познат  Confused

# 242
mirinda не се ядосвай.. имам чуството, че е редовна практика навсякъде.. аз поне не работя.. но си знам- като ходя на преглед нищо друго организирано за през деня не мога да свърша и гледам да нямам лекции същия ден...  смени я ако искаш.. и на мен ми харесва идеята да ходиш там, където смяташ да раждаш  Hug

# 243
Mirinda, пред ЖК се чака наистина доста. Аз първия път ангажирах една колежка да ме чака с колата пред 3-та градска, за да може после с нея да ходя на работа... Груба грешка... Ами аз много се изнервих- не толкова от чакането, а от това, че знам, че имам и други ангажименти( чака ме някой, на работа съм и тн). Бях точно като тебе Миринда. Много ми се бяха разтропали нервите. Затова вече му хванах цаката- в деня на ЖК си вземам или отпуска( щото имам доста), или доктора ми пуска 1 ден болнични Simple Smile От както ползвам тази практика- вече 2 месеца и ми е много спокойно.. Мога да си чакам и повече без да се изнервям. И сега ми е спокойно, а после след консултацията се разхождам, а като се прибера си лежа или чета книжка и така Simple Smile
Ако искаш и ти можеш да пробваш това с болничния Simple Smile И без това 1 ден ти се изплаща от работодателя Simple Smile

# 244
Здравейте и от мен! Добре дошли на новите мами.

Първо да честитя на всички, които вече са разбрали пола на бебчетата си. Няма да изброявам поименно, че може да изпусна някого.  Embarassed

ksantipa с теб май ще се засечем на ФМ. И аз съм за 9-ти от 18.00 часа. Сега звъннах до Фемина да попитам дали заради промяната на деня от работен на почивен, ще имаме прегледи, но жената от регистратурата ме успокои, че и те късно са разбрали и нямало време да променят нищо. Така че прегледи ще има, друг е въпроса в този случай дали ще ни се отделят и по 10 минути или ще ни претупат и за 5.  Confused Горчиво съжалявам, че се записах при Димитрова, просто умирам от яд, но какво да се прави.

Atrakcia след твоя разказ направо се чудя дали изобщо да искам диск с клипче. Досега бях сигурна, че ще искам, но щом нещата са такива, вече и аз незнам какво да правя.

slavip, на мен ми излиза вярно по този календар. Моята докторка има същия и по него се ориентирам вече. За седмиците ок, излиза ми че съм в 20-та, което е така, обаче също показва че след 6 дни ще вляза в шестия месец, което малко ме озадачи. Мислех че скоро влязох в петия, а то сега в шестия ще влизам. Вече съвсем се обърках с тези неща.  ooooh!

Simbioza, първо трябва да преместиш червената линия на датата на първия ден от последния ти цикъл. И след това търсиш по този календар днешната дата, като под нея се вижда в коя седмица си и в кой месец.

villi, яд ме е че не гледах предаването, ама не знаех, че ще гостувате на Гала. Трябваше да предупредиш, за да те гледаме. Ако намериш запис от предаването, пусни линк и на нас. За морето и при нас е така. Малката все пита кога ще отидем, тя обожава морето, аз също де. Вече и аз нямам търпение да дойде края на юни и да заминем, въпреки че ще е само за 6 дни.

Mirinda много кофти преживяване си имала. Направо си представям какво ти е било. То аз дето ходя на частно, пак пред кабинета на докторката винаги е лудница и все гледам да си записвам първия час, че и без това все някой ще влезе без да е записан. Случвало ми се е да чакам повече от час докато вляза, но поне има достатъчно столове в чакалнята, та не се налага да стоя права. Така че ако имаш възможност - сменяй лекарката.

# 245
  • Испания и Стара Загора
Тъкмо се връщам от педиатъра.Извадих медицинско на Алекс за ДГ.Всичко е наред.Но не можах да се видя с АГ за изследванията и утре ще трябва пак да ходя. Peace

И  на мен този календар ми показва точно.Само не разбрах кога влизам в 6м. newsm78
 П.П Разбрах го. Rolling Eyes

# 246
Здравейте, искам да взема отношение по въпроса за ЖК . Не само в поликлиниките е така искам да ви кажа. Аз ходя на ЖК в Шейново. Там както може би знаете се плащат едни 320 лв, които включват всичко- изледвания, ехографи ит.н...НО....съвсем не е така, освен тези 320 лв сме дали над 500 лв за изледвания и всякакви други глупости..., но както и да е всеки път си мълча и викам "айде заради детето"....На 22 04 имах час за консултация в 13 и 30 на обяд..отивам пред вратата разбира се още поне 10 жени , чакат за запис на тонове - каквото и да значи това но се пправи в същата стая кадето се прави и ЖК и влизат вътре по 100 маймуни доктори smile3512Та... аз попитах кои е с час всеки вика "аз съм за записи"..и аз чукам...отваря ми някаква леличка която почва да ми врещи да чакам да ме повикала smile3511  при което аз викам че имам час за ЖК и тя"а...добре за тва ли сте..." така де премери ме, претегли ме и аз питам няма ли видеозон..?/?? Rolling Eyes и тя "ми сега няма доктор иди си при твоя АГ той да те гледа " newsm78А , аз питам ако не ми беше в шейново аг-то пак ли трябваше при него да ида???? newsm78 и тя ме погледна зачудено. В край на сметка се питам за какво плащам 320 лв за мерки ли, ми че аз мога и сама да се меря в къщи ... а бе думи нямам smile3505, цялата ни държава е така, в край на сметка си се обадих на Аг -то той си ме прегледа, но не пропуснах да му се оплача от тяхната ЖК- коментара беше "абе селска работа , ама нищо не мога променя, ще идваш аз да те гледам и така" newsm78 Стигнахме до консенсус , ама с 1000 разправии...Можем дълго да си говорим за управията в наща държава, ама какво ли ще променим?????

# 247
оф момичета... туко що ми се обади моя съпруг и ми сподели лоша новина Sad Техния шеф преди малко ги е събрал и им е казал, че тъй като техния инвеститор от Белгия се оттеглил и трябва да почват да си търсят работа от май.
Незнам.. от една страна ми е много притеснено, защото все пак имам нужда от спокойствие и сигурност. А сега.. чувствам се много объркано.
От друга страна се опитвам да мисля позитивно и да си казвам : " Всяко зло, за добро". Кой знае.. може пък съпругът ми да си намери по- добра работа.
Просто се моля всичко да е наред и да се уреди по най- добрия начин.  Praynig
Най- кофтито е, че предчувствах нещо подобно. Често ми се случва интуитивно да усещам нещата... Понякога дори се плаша като почна да предчувствам кофти неща.
Дано съпругът ми си намери скоро хубава и стабилна работа  Praynig

# 248
  • София
Gorska_Kitka,пожелавам ти мъжа ти скоро да си намери много
по-добра работа!ТНе се притеснявай излишно!Ще видиш,
че всичко ще се оправи!

# 249
  • София
Gorska_Kitka съжалявам, че така се е получило с мъжа ти  Confused Тази криза май навсякъде пуска пипала като октопод  Confused На моя мъж пък му обещаха едни неща при започване, а сега нъцки криза било Crazy

# 250
  • София
Киара,много ти благодаря за помоща!Справих се!
И на мен ми е точно!

# 251
  • Бургас
Gorska_Kitka, това наистина е много неприятна новина!  Sad
За съжаление тази криза се заформя наистина като доста дълъг и неприятен период. Нашата фирма е една от много засегнатите в бранша и от този месец за първи път, откакто съществуваме като такава се наложи да съкратим персонала с 10% Просто нямаме никаква работа и дори не можем да си изкараме заплатите. Много ми е мъчно за колегите- тук всички са млади и със семейства, но няма как да им помогнем, колкото и да ни се иска.  Sad

Относно ЖК в София- момичета, при вас наистина е много зле положението. Трябва да кажа на моите познати от Бургас, които все недоволстват от тукашните лекари да влязат в нашата темичка и да попрочетат коментарите ви. Аз ходя на ЖК при лекарката, при която раждах дъщеря си и при която пак ще раждам сега, живот и здраве. До този момент не съм платила една стотинка. За изследванията платих 2 лв единствено за консумативи (в лабораторията). Досега и трите пъти ме гледа с ехограф и пак не съм платила стотинка. Взимам си винаги първи час ( в 8 сутринта) и влизам директно, без да чакам.

След един час ме викат на преглед да видим на какво се дължат тези контракции. Стискайте палци всичко да е наред, че не издържам вече да стоя у нас и да бездействам.... Confused

# 252
Здравейте на всички, аз не съм писала от месец, че при нас нещата нещо не вървят леко... първо ми откриха е.коли в урината и ме тъпкаха с АБ, после паднах лошо, после и на нас ни се случи същото като на Gorska Kitka едно бързо събрание им направили и им казали че ако положението е същото още месец да си търсят нова работа (а той е в рекламна агенция тъй че подобрение едва ли ще има) за капак на всичко в петък имахме работа до Добрич и на връщане един пиян циганин с камион не ни видя и реши да мине в лявата лента докато го изпреварвахме ... та вече сме и без кола, натъртени, ожулени, насинени едвам дишаме че коланите ни премазаха... единствено ни остана да се радваме че сме оцеляли и с бебчо всичко е наред бяхме в понеделник на ФМ при Янкова в 14 ДКЦ и прегледа продължи почти час поне ме успокои за бебчо.
Та момичета кажете как се развалят уроки или магии или каквото е там, аз по принцип не вярвам много много, но след този месец на всичко ще повярвам само да се спре до тук!

# 253
  • София
Здравейте, Момичета!
След малко тръгвам на ФМ при Димитрова. Стискайте палци!!!!
Това със съкращенията е много неприятно точно в този момент,но не се ядосвайте- всичко ще си дойде на мястото.

# 254
Gorska_Kitka много неприятно е това. То като гледам вече на никого не му е сигурно мястото в тази криза. Пожелавам ти мъжът ти съвсем скоро да си намери нова работа, от която дори да е по-доволен. Може би наистина ще бъде всяко зло за добро. От сърце ти го желая.  Hug

anita29, Алекс откога тръгва на детска, че бях разбрала за септември. Всмисъл ако е тогава, не е ли рано за изследвания или в Испания са други изискванията.  newsm78

dundito 2 ама тия в Шейново са много нагли бе. Значи хем си плащаш, хем пак не ти обръщат нужното внимание. Егати скапаната държава сме.  ooooh!

Simbioza, радвам се че помогнах, въпреки че много кофти обяснявам.  Crazy

LaDiDa имаш стиснати палчета от мен. Дано всичко е наред.  Praynig

slanceto.com и на теб стискам палци. После задължително да разкажеш как е минало и дано поне теб да не те претупа, както останалите.

Общи условия

Активация на акаунт