Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо лекарят не препоръчва 3D ултразвук по време на бременност?
Какви са потенциалните рискове и последствия от честните ехографии или ултразвукови изследвания по време на бременност?
Какви са мненията относно потенциалната вреда от 3D ултразвука по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо лекарят не препоръчва 3D ултразвук по време на бременност?
Лекарят може да не препоръча 3D ултразвук поради възможността за повишено нагряване на клетките в ранните етапи на бременността, което може да доведе до химични реакции. Това обаче не е научно доказано и е предмет на дебати. Някои лекари предпочитат да ограничат броя на ултразвуковите изследвания, за да намалят потенциалните рискове.
-
Какви са потенциалните рискове и последствия от честните ехографии или ултразвукови изследвания по време на бременност?
-
Какви са мненията относно потенциалната вреда от 3D ултразвука по време на бременност?
Мненията относно потенциалната вреда от 3D ултразвука по време на бременност варират. Някои хора смятат, че е безвреден, докато други изразяват загриженост относно възможните рискове, като повишено генериране на топлина. Тези рискове обаче не са окончателно доказани и остават предмет на дискусии в медицинските среди.
-
Какви са потенциалните рискове, мнения и странични ефекти от ултразвуковите изследвания по време на бременност?
-
Какви са мненията за потенциалните вреди от ултразвуковите изследвания върху наследствеността?
?
..
? А и да се стараеш, никой вероятно няма да те отраzи. То е като да се опиташ да раzбиеш бетонна стена с глва.

, не като моите линкове.
Целта ми е темата да има друго внушение - просто да не се предоверяваме. Кажи ми, (и към другите също се обръщам) как да не ме е яд, като нашите лекари (то не, че в чужбина са по-различни, но сякаш малко повече от тях са в час с нови открития и изследвания) или не дават никаква инфо или е погрешна. Аз от нетърпение малко след закъснението на цикъла ми отидох на УЗИ за потвърждение на бременност и какво, мислиш, стана. Казва ми, гинеколожката ми, че имам яйце, но още е рано да се чуе сърце. Каза ми да отида след цели 2 седмици - тогава вече ще се види дали не е само кухо яйце или наистина има бременност. Според теб защо тогава ме прегледа на УЗ, след като знаеше, че на този етап нейният апарат не може да даде инфо (казах и точния цикъл и точното закъснение!) - ами да си вземе паричките. Така стоят нещата - всичко опира до пари, на никой не му пука за здравето ни. Само на себе си трябва човек да разчита - да се информира на време. Затова е и тази тема - да информира. Но и от дискусиите с хора с ответно мнение има полза, само да са ползотворни, вместо борба на всяка цена кой да е прав, без значение какво "ръси" в темата.