3Д ехографа е вреден-думи на лекар?!

• 18 235
  • 320
  •   1
Отговори
# 165
desi_sunshine, аз не съм ходила нито веднъж на лекар по ЗК, ходех често на ултразвук по мое единствено решение и настояване. Теб май повече те мъчи това, че са те карали да плащаш повече пари, само че аз си ги давах доброволно.
Глупости! Никой не ме е карал да ходя на прегледи, не разбра ли, че не съм имала никакви медицински показания за тези прегледи. Сама си ходех да съм спокойна как се развива бебчето. Просто, защото нямах инфото, това, американското, което не струва.  Joy

И за твое сведение УЗ представлява вид лъчи (може би вече са ти го обяснили, но не съм доизчела последните 2-3 страници), но нямат радиацията на рентгеновите. Изследват ги какви ефекти имат, т.е. не са доказали абсолютната им безвредност.

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 17:28 от desi_sunshine

# 166
Да, сигурно има затопляне 0.000001 градуса върху плода. На някои жени средната телесната температура е по-висока от на други с доста единици  Grinning

За нищо на света не бих се отказала от УЗ. За мен е важно да се види и степента на узрялост на плацентата, дали детето трябва да бъде спасено и да се извади по-рано, искам да знам дали нямам скъсяване на маточната шийка... Все неща, от които зависят живота на бебето.  А пък вие си ги спестете прегледите, щом ви е вредно. Ама после недейте да ревете, ако попаднете в черната статистика поради недоглеждане.

И нали в крайна сметка трябва да се преценява ползата пред риска  Peace

Мисля, че по тези същите американските сайтове имаше описана болест на психическа основа за вредностите в живота, съвсем сериозно го пиша. Някои се разболяват на тема хранене, други на полезности и природосъобразен начин на живот, но се описват като патологии в поведението ... 

# 167
А интересно ми е как ще се открият (не дай се Боже) проблеми ако има???  newsm78  Все пак има жени които са с проблемна бременност и ходят по 5-6 пъти през бременността. Без този ехограф как ще следят нещата??? newsm78
При проблемна бременност изобщо не е необходим 3Д или 4Д ехограф, за да се следи бременността! Simple Smile

# 168
Но досега никоя от вас не ми отговори, че не е ползвала, докато е била бременна.
Еми ти понеже много кратък срок за отговор даде  Mr. Green
Не се хвърляй на такива реторични въпроси, защото ей сега ще изникне някоя като мен, която не ползва мобилен телефон и да видим какво стана с реторичния въпрос. А, знам какво стана Simple Smile Ще ми се обясни, как аз и да не нося телефон, то нали на съседния блок има клетка. Ако пък няма, то нали въздухът е много мръсен така че все сме прецакани  Mr. Green

Деси, зарежи този спор, не си струва. Хората, които много често са ходили на ехограф, имат ужасно силна нужда да бъдат сигурни, че това е безвредно и докато има и един човек, който да им го каже, те ще вярват на него, независимо кой е той.
Подобен механизъм на мислене е доказан многократно, мога да ти разкажа разни интересни случки от историята по темата, много са показателни за илюстрация на мисленето.

# 169
Хората, които много често са ходили на ехограф, имат ужасно силна нужда да бъдат сигурни, че това е безвредно и докато има и един човек, който да им го каже, те ще вярват на него, независимо кой е той.
Подобен механизъм на мислене е доказан многократно, мога да ти разкажа разни интересни случки от историята по темата, много са показателни за илюстрация на мисленето.
Подкрепям Peace

# 170
Мисля, че по тези същите американските сайтове имаше описана болест на психическа основа за вредностите в живота, съвсем сериозно го пиша. Някои се разболяват на тема хранене, други на полезности и природосъобразен начин на живот, но се описват като патологии в поведението ... 
Какво ги критикуваш тези американски сайтове! Че аз в бг сайт четох за орторексията - болест на храненето - когато човек неправилно прилага природосъобразното хранене, но не го осъзнава.

А, виждам сте ме изпреварили. Права си Ескарина, но аз също съм от тези хора - като Джулка и т.н., също съм ходила често на УЗ, не чак 2 пъти в месеца, но дори не помня точно колко, понеже идея си нямах, че може да е вредно. А е толкова логично - нещо, което влиза вътре в теб, в органите ти, които отговарят с инфо, която се показва на УЗ апарат, този контакт с организма отвътре си струва да се изследва по-обстойно. Затова, Джулка, моля те, ако нямаш намерение да имаш повече деца, някои от нас се интересуват точно, защото имат (надяват се да имат). Просто виждам, че добре си се отчела, не че изключвам вероятността да искаш и още деца. Но каквото било, било, за моето дете също е вече късно. А за мобилните телефони мнението ми е, че колкото повече ограничим подобни вреди, толкова по-добре, защото няма как да се избегнат всички влияния, повече или по-малко вредни. Защо да не се "лишим" от излишния УЗ, например, все пак там става въпрос за уред, който конкретно изпраща вълните в корема ти и чака отговор от него.  Peace

# 171
Еми ти понеже много кратък срок за отговор даде  Mr. Green
Не се хвърляй на такива реторични въпроси, защото ей сега ще изникне някоя като мен, която не ползва мобилен телефон и да видим какво стана с реторичния въпрос. А, знам какво стана Simple Smile Ще ми се обясни, как аз и да не нося телефон, то нали на съседния блок има клетка. Ако пък няма, то нали въздухът е много мръсен така че все сме прецакани  Mr. Green

Не, нищо такова няма да ти обяснявам.
Ти сама си го знаеш.
Но самия факт, че 99% от пишещите тук ползват мобилен телефон, или микровълнова, или компютър, или каквото още там се сетиш, присъщо за времето, в което живеем, говори, че все пак не сме в каменната ера и от това следва, че ще живеем не като кроманьонци.
А който отрича това, има избор - зелени поляни покрай селцата колкото щеш.
Избор за землянки, също.
Дерзайте...
 Mr. Green

# 172
.....Джулка, моля те, ако нямаш намерение да имаш повече деца......... 

Имам, имам...  Mr. Green

# 173
Ох, аз нямам нужда от сайтове и от това някой да ми казва, че да вярвам на него ...

И пак не разбрах практически какво се случва като се изпращат тези вълни до бебето? Някой да ми напише какви точно са малформациите от УЗ, по какъв начин точно вреди? Това за загряването ще ви се смее всеки гинеколог. Дайте нещо друго по-смислено от просто "вреди"

Ето вие ме просветлихте, че е вредно и сега съм бременна с третото си дете. Въобще нямам намерение да разредя УЗ, дори напротив. Тези дни се начетох на трагични случаи, много ми дойде. Затова смятам накрая да ходя всяка седмица.

# 174
Ох, аз нямам нужда от сайтове и от това някой да ми казва, че да вярвам на него ...

И пак не разбрах практически какво се случва като се изпращат тези вълни до бебето? Някой да ми напише какви точно са малформациите от УЗ, по какъв начин точно вреди? Това за загряването ще ви се смее всеки гинеколог. Дайте нещо друго по-смислено от просто "вреди"

Ето вие ме просветлихте, че е вредно и сега съм бременна с третото си дете. Въобще нямам намерение да разредя УЗ, дори напротив. Тези дни се начетох на трагични случаи, много ми дойде. Затова смятам накрая да ходя всяка седмица.

След като вече си взела решение и си убедена в него...какво да ти разясняваме  Thinking . Всеки си има глава на раменете- да си преценява, а и достатъчно информация беше публикувана вече  Peace

# 175
Люлякова, вече съм превела отговора на въпроса ти - мозъчни увреждания, вариращи от повече или по-малко умствено изоставане и детска епилепсия до дислексия, болести от аутистичния спектър, шизофрения и др. - НО това на този етап са все още недоказани предположения (поне относно вредата върху човека, щото за мишките е сигурно, макар да не се знае точно как, но им вреди със сигурност, т.е. не бъди толкова сигурна, че проблемът е в затоплянето - това е просто нещо, което се случва при прегледа). Мислиш ли, че ако това бяха доказани неща, някой щеше да пише тук и да си губи времето да обяснява на такива като теб, които нищо не са прочели по въпроса. Не. Просто обменяме инфо. Аз лично съм благодарна на Ненаатоа за новите пуснати линкове по темата.   bouquet
Докато има лекари, гинеколози в частност, които гледат безконтролно на УЗ, не ми ги хвали като критерий за това на какво биха се смяли или не!

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 18:25 от desi_sunshine

# 176
Ехографа може да вреди и от гледна точка на ГНМ...   Whistling    Но това не е тема За или Против ГНМ, тъй че ще спра до тук...   Peace 

# 177

Но самия факт, че 99% от пишещите тук ползват мобилен телефон, или микровълнова, или компютър, или каквото още там се сетиш, присъщо за времето, в което живеем, говори, че все пак не сме в каменната ера и от това следва, че ще живеем не като кроманьонци.
 Mr. Green
A сега ако може да ми обясниш връзката с темата, че така много енигматично ми идва изявлението ти   Wink

# 178

Mr. Green
A сега ако може да ми обясниш връзката с темата, че така много енигматично ми идва изявлението ти   Wink

Ами връзката е в това, че някои от тези уреди (микровълновата, например) "облъчват" в доста по-голяма степен, отколкото УЗ.
Трябва ли да се откажем от тях и да живеем като отшелници, за да сме "сигурни", че децата ни няма да са "облъчени" ?

# 179
Спокойно можеш да водиш сносен живот без да ползваш микровълнова...освен това вероятно не си завираш корема вътре  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт