Топло слънце вече грее, ЯНУАРЧЕТО не спира да се смее

• 13 658
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
Евжени да ви е жива и здрава каката, а другата година ще и организираш най-незабравимият рожден ден   bouquet  bouquet  bouquet
Еспа, радвам се, че мъжът ти е по-добре. Логично, че стресът е повлиял на кърменето. Надявам се никога повече не минавате през такива притеснения!!!
А за количеството мляко явно наистина Петя се нахранва с него, но сега всички ме обвиняват, че заради кърменето и това, че не съм я контролирала  тя е свикнала да яде малко и не и е пораснало коремчето. Може и така да е...стига съм ви занимавала с моите постоянни терзания (и аз имама голяма вина, защото много се задълбавам в детайлите  #2gunfire)
Желая ви да прекарате много хубав (макар и дъждовен) неделен ден!

# 76
Евжени, да ти е жива и здрава голямата чаровница.   bouquet относно варицелата на моя приятелка с 2 деца, голямото се разболява когато малката е на 3,5м, също само на кърма, бебето се разболяло от варицела, но само с 2-3 пъпки без Т. така че не се притеснявай, изкарват я много леко.
Натали, нашия ортопед на прегледа ни каза че не се гледат гънките отпред както ние знаем, а тези отзад на крачетата.  Peace
Сис, Радостче, много сте прави за кантара, ама с това непрекъснато изхождане лошо ми става.  ooooh!
Да ви се оплача от себе си, гони ме едно безсъние, умирам от яд. Детето спи, аз се въртя като пумпал.  Tired

# 77
Дентинокс. Мирише на билки. А дали има е друг въпрос.

# 78
Хилоу! Връщаме се от док, та да дам отчет: 6 кила е вече (1 е качил), 61 санта  Rolling Eyes . Педи е много доволна от него  Grinning, главата му също не е пораснала много, от което пък и двете сме адси доволни. За захранването говорихме, че и двете искаме след 6-тия  Grinning. Нищо не знае за педагогическото, затова ще трябва яко да чета  Laughing. Бихме му втората ваксина и орева кабинета  Laughing Сега си ме дъвче кротичко, дано не направи реакция  Praynig На него зъби още няма да му никнат  Simple Smile

Мюрвет, Калоян също ака на всяко ядене почти. Все още си е като новородено в това отношение  Rolling Eyes Споделих с педи, но нищо притеснително нямало. Води се по Ада, недей така се зарибява с кантари.. И още нещо - питах Хедра, понеже Калоян напоследък по-малко пишка. Нощният му памперс е доста по-малко мокър от преди. Та съм я виждала да "измерва" количеството пиш със супени лъжици и я питах колко е нормално да пишка на тази възраст. Ето какво ми отговори тя:

Тези работи със с.л. на памперс са само за бебетата до 3-4 седмична възраст. За големите е вече много различно и няма как да се каже - важното е детето да е здраво, жизнено, кожата да е с добър тургор и да си пишка. Ако чак много ти се занимава, можеш да направиш теста с мокрите салфетки - слагаш парче салфетка в памперса и през 15 мин надничаш да видиш дали е мокра. Като е мокра, отчиташ едно пишкане и я сменяш - и така, докато докараш 8 пишкания, после спираш вече да броиш Laughing (т.е. минимумът за нормално е 8 пишкания за 24ч, реално обаче децата пишкат много повече пъти).

Това го казвам да се успокоиш, че си пишка детето. Ако пишка нормално и си ака и т.н. не виждам причина да се притесняваш, че не яде достатъчно  Hug Отидете да ви изтеглят ако искаш за спокойствие  Hug Само да ти кажа и последно - за сравнение - Кало една седмица качи само 100 гр., другата около 250.. и така де - все е различно.

Евжени, честита ти рожденичка  happy bd baloni Да оздравява бързо-бързо  Hug

Еспа, радвам се  Hug

Едит: Ама и аз съм една патица!  ooooh! Мюрвет, ти май се притесняваше дали качва, а не дали яде достатъчно, нали?  Laughing  newsm78 Е, ако е така, сори за различната инфо, която се опитах да дам  Rolling Eyes Нищо, все пак тоя тест може да го види някоя друга мама с подобни притеснения  Rolling Eyes И все пак - не се тормози излишно  Hug

# 79
Евжени, много здраве и късмет на рожденичката! И бързо да оздравява, че да го отпразнувате.
Мюрвет, ми има си добра обмяна детето, браво на нея!
Натали, вкара ме в размисъл, хич не им бях обръщала внимание на гънките дали са симетрични. После ще ги разгледам. А за батериите ние си взехме едно устройство със зареждащи се батерии, че на играчката за над леглото й свършват за 3 дена.
Аз нашите играчки мисля да ги пазя за бебе номер 2, евентуално, че много си ги харесвам.
Да се похваля, вчера Анджито я водихме на детски рожден ден. Ейй, какво разглеждане падна! И как се радваше като й обръщаха хората внимание! То милото е по цял ден само с мен и много се радва като види повече народ. Добре, че след една седмица ни идват на гости двете баби, да й пообръщат внимание. Само дето аз малко ще лудна  с тях #Shocked

# 80
бебето се разболяло от варицела, но само с 2-3 пъпки без Т. така че не се притеснявай, изкарват я много леко.
оффф това много ме успокоява. Даяно се разминемлеко Praynig

# 81
  • София
Здравейте от мен за днес,
И вие ми липсвахте Hug Hug Hug
Евжени- честит рожден ден на Катрин- да расте здрава и красива госпожица, да е щастливо дете  bouquet Напоследък все си мисля, как когато правех опити за бебе, все ти казвах, как искам и аз една такава принцеса като Катрин, а ти все ми казваше да вмимавам какво си пожелавам, че се сбъдва- е, оказа се права Grinning- нашата госпожица отсега е много активна и не стой мирна,  си представям какво ще е като проходи Heart Eyes
Еспа- радвам се за мъжа ти, че е по-добре Hug
Бърборанче- и аз да се присъединя към другите мнения- било АМ, било кърма, важното е Петя да расте- за мен ти си страхотна майка и няма как да е по друг начин, след като те познавам още от началото на бременността ти- да нацелуваш Петя от мен Hug Heart Eyes Hug
Гледам говорите за везните- да кажа моето лично мнение- ние нали си взехме- и, ето сега например се притеснявам, че според нашата везна излиза, че е наддала за едим месец между 550 и 600 грама Rolling Eyes- а детето си е жизнено, има си гънчици и сигурно си е добре, ама нали виждам цифрите и се тормозя, а ако нямах,. може би нямаше толкова да се тормозя...а не искам да минавам смао на АМ, след като все още имам кърма...ще видим как ще е занапред.
Иначе новината около мен е, че вчера си купихме велоергометър, ама се оказва, че аз съм в много лоша физическа форма- въртях 10 минути и ми увисна езика Tired, а преди можех по 45 минути- но има време, ще се подобрявам Whistling
Целувки на всички от мен Hug

# 82
Майчета , я кажете за ЕБХ , моя човек го оставям сам и като се върна е накъсал лигнина, а понякога даже го лапа  #Crazy
Как да стане хубавия хигиеничен номер , че и на него му е хубаво по голо дупе .... newsm78

# 83
Ралче, нашата педиатърка беше много доволна предните два месеца като наддавахме по 600 гр. само от кърма, сега на 900 пак беше доволна, но смърмори да съм му махнела едното ядене. Та аз мерките и теглилките хич не си ги слагам на сърце.
Да ви кажа много съм нещастна днес с това мрачно време не отидохме да садим борчета. На сутрешната смяна на памперс "работникът" каза, че изглеждало че ще вали и е студено, пък аз отговорих, че все пак съм само бригадир, не началник концлагер... А имам такова желание-щеше да е и точно на третия месец от термина на Рафа-много символично. Иники, питай Тинчо моля те, дали ако са останали още незасадени бели борчета можем през седмицата да минем?
Моя син голям бърборко-направо не млъква да се обяснява и възклицава, явно на  мен се е метнал-как ще ни изтърпи горкият му баща ppp   
Като за капак от много висене на гърда сега, точно преди заминаването за празниците кърмата много се е увеличила, бебето не ми изпразва добре гърдите и не знам да действам ли и с помпата, да не се увеличи допълнително производството? Вече се чудя изобщо да рискувам ли да пътувам и дали да не се откажа. Дали ще се справя само с помпата. Някой разделял ли се е с бебето за 2-3 дена досега? От кабинета по кърмене казаха, че не би трябвало да имам проблеми ако съм редовна с помпата, ама знам ли.

# 84
Сиси, много много ти благодаря, точно от това се безпокоях колко яде, ще пробвам това със салфетката.   bouquet тя иначе си е жизнена всичко и ок. даже си изглежда по-голяма.
познайте днес къде отидохме...да леят куршум на малката... Mr. Green и какво ми каза жената:"детето се страхува от вода и корито."  Shocked а аз нищо не и бях споменавала...
а дано мине това фоби към водата.

# 85
  • Варна.....
Angelviolet, не знам къде ще ходиш, но аз не бих оставила бебчо след кошмара, който преживях заради храненето от шише, и то по 2 пъти дневно, за два дена. После беше нещо ужасно. Мята се, не иска да суче. От тогава гледам да не праскача две последователни кърмения. И сего го прави, но го лъжа със силиконовите зърна. Друг е въпроса, че ще ти втръсне  да се цедиш- това са си 6-7 пъти на ден. Ти обаче сама си решаваш.

# 86
Ралче, нашата педиатърка беше много доволна предните два месеца като наддавахме по 600 гр. само от кърма, сега на 900 пак беше доволна, но смърмори да съм му махнела едното ядене. Та аз мерките и теглилките хич не си ги слагам на сърце.

Накрая ще се окаже, че и Петя си е наред с наддаването  Hug А за пътуването ти...мисля си, че няма да имаш проблем да си върнеш кърменето. Сигурна ли си обаче, че рафа ще се съгласи да яде от шише? Предполагам, че по време на отсъствието ти ще му дават размразена кърма? Опитвала ли си да му даваш до сега? (беше писала, че не отказва манджа  Joy) Петя примерно яде само прясно изцедена, ако е по-стара от 1 ден или пък размразена я плюе като отрова  Joy

Сиси, аз ще го пробвам това със салфетката! 10х Hug

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 15:44 от barboran4e

# 87
Здравейте от нас!
Честити месечинки на всички бебочета  bouquet
Еспа радвам се ,че всичко е ок с мъжа ти Hug
Честит рожден ден на малката Катрин -да е жива и здрава,да бъде много послушна и добра кака,по скорошно оздравяване Hug
Сиси,браво за наддаването на Калоян,видя ли че полека всичко ще се оправи.
Мървет щом Ада си наддава нормално,и си е жизнена не се тревожи,по скоро да и мине фобията от водата Hug
Земетресението изобщо не го усетих,но майка ми се обади и каза ,че доста силни са били 2-та труса.
Ралче, все някога ще се влезе във форма,аз понеже не кърмя и ме мори тука една диета,но ще успея,аз съм упорита и ще сваля тия килца,нищо че са бая,щом преди съм сваляла 20 кг и сега ще мога Crossing Arms

# 88
Здравейте с днешна дата!

Аз да се отчета, че Вики не вдигна повече температура, но пък от снощи започна да кашля - не много начесто, но се забелязва.. Не знам какво стана с това дете  ooooh!. Освен това през последната седмица много му се активизираха коликите, които уж трябваше да свършат до 3-ия месец, та ми се събират по 2-3 часа сън в денонощието. Коликите му са доста по-силни от преди - мята ръце и плаче през нощта - тази нощ го разнасях непрекъсното - и странно, че докато го нося - спи, като седна или легна с него - и заразмятва ръцете и започва да се превива и изпъва... Ходи го разбери  ooooh! И като за капак ми дойде МЦ - за да може всичко да ми е в комплект  #2gunfire

Да питам нещо - може ли от ягоди бебето да получи алергия през кърмата. Защото има едно обривче по коремчето и единственото по-особено нещо, което съм яла са ягоди  newsm78

Много депресарски пост... ама тия дни ми е така... Следващия път ще съм по-бодра  Simple Smile

# 89
 Такааааааа... Ние днес стурнита насадихме сума дървета. Те бяха по-скоро колонки ама карай. Не знам дали има още за засаждане, ние си тръгнахме към 1 за второто ядене на Краси, а другите доброволци останаха. Сигурно са засадили всичко. През седмицата не знам дали правят такива акции. За чушкопек-eнтусиастът, който спа през цялото време между другото, ще има специална грамота. Нали не смятате, че ще се измъкнете без да гледате снимки?

хилядите доброволци

имам талант с лопатата

бригадирът наблюдава

Всички снимки от мероприятието тук. Не си отдъхайте обаче, скоро ще има и филмче.

Барборанче, ако ядеше много щяха да ти обясняват, че си го държала недохранено. Нека си цоцка Петя колкото иска, те бебоците най-добре си знаят.

Общи условия

Активация на акаунт