Лято идва, на море - с ПОРОДЕНИ ще сме най-добре! *27*

  • 27 130
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 281
да, явно за моите най-удачно ще е количка за близнаци, че са с много малка разлика, пък трябва и баткото да може да дремва. Благодаря за отговорите и интересните предложения, като попораснат може и нещо такова да видим да вземем! Hug Hug Hug

# 661
  • Мнения: 1 434
@ Лейди ФиЛ, chochka_nadik и Аня,
засичали сме се по други теми май (ама може пък и тук да съм се разписвала... Thinking), точно в тази със спора с вещицата Simple Smile

това страшно ми харесва; въпреки, че моето голямото е палавник за трима и не знам дали би седял...

# 662
  • Мнения: 1 900
аз съм много доволна от тази количка
http://www.strollerlist.com/graco-quattro-tour-duo-stroller-review/

# 663
  • София
  • Мнения: 299

Недостатъка при повечето такива "влакчета" е липсата на пълно легнало положение на предната седалка. Иначе са много маневрени за разлика от близнашките "пейки". Simple Smile

# 664
  • Мнения: X
Иначе са много маневрени за разлика от близнашките "пейки". Simple Smile
Ааааа, не съм съгласна  Naughty
Нашата "пейка" е суперманеврена, провира се даже в железни лабиринти (заграждения под формата на S), без да се ожули, на мм  Peace
Има и напълно легнало положение, и полулегнало....
Вчера са спали 2 часа на брега на морето като новородени  Peace

# 665
  • Мнения: 723
След дълго чудене най -накрая се спрях на Фил енд Тедс-класическия вариант със седалка за второто детенце,
днес най-накрая я капарирах-бяха останали 2-е Shocked,
а промоцията е до 15 декември,
спирам вече да се терзая............ Whistling,
то наистина да избираш количка за две дечица било като завършването на второ висше- Embarassed,
надявам се да съм се дипломирала........... Grinning

# 666
  • Мнения: 3 595
Влизам аз и кой да видя ... Луда  Party
Размечтах се за къщичка в гората Whistling

Голямо раздвижване се е заформило тук  Mr. Green Да вземем да я изписваме, че вече наистина е доста Коледно. Дребната ме врънка да украсяваме елхата, а аз се чудя как ще я опазя от малкия  Crazy Склонна съм тази година стъклените играчки да ги пропусна  Laughing

# 667
  • Мнения: 3 137
че ние вече 3та година сме с пластмасови, дървени и прочие безопасни.
а елхата вече е купена - стои на терасата на комшиите - с корен, голяма, кичеста. ще я украсяваме на 1ви декември.

   Маик, Кари, то аз, къща не зная дали ще мога да направя, за цяло село да не говорим, но много искам тази зима да се науча да правя меденки на децата. Като врели и кипели в занаята дайте една проверена рецепта за коледни меденки, когато има време, моля, пък да видим какво ще излезе  Grinning
   p.s.  тези меденки от мекичките ли са или от твърдите? И с какво ги украсявате? Аз имам едни коледни формички за сладки може би ще стане с тях...

меденките обикновено стават твърди след опичане, освен ако тестото не се омеси по-мекичко. ама дори и тогава, впрочем, са си твърди. но колкото повече стоят, токлова по-меки стават - това е ясно. затуй и се препоръчва меденките да престояват поне 10-тина дни време, като моите винаги стоят по около 3 седмици.

рецептата е от тук - от някоя си джули, която обаче не е форумка.
- към 800 гр. брашно се добавят 2 ч.л. сода
- добавя се и 280 гр. пресята пудра захар + 2 ч.л. подправки - джинджифил, канела, индийско орехче, каквото
- отделно с вилица се разбъркват 2 яйца и 2 жълтъка
- към тях се добавят 5 с.л. затоплен мед
- това нещо с меда се излива в кладенче в сухите подправки. бърка се/меси се. на късчета се добавя 120 гр. масло.
меси се лесно и става бързо - обикновено не ми отнема повече от 6-7 минути. брашното при мен обикновено не се изяжда - остава поне 150 грама. или пък може аз просто да обичам тестото да ми е по-меко - де да знам.
тая маса се разточва, изрязват се фигурите и се  пекат на 160-170 гр. за ок. 15-20 минути (при мен 10-12 минути, на вентилация, горе и долу, пека х 2 тави заедно). меденките не трябва да са наблъскани в тавата, защото бухват заради содата и съответно се залепват.

готовите меденки могат да се намажат със следните 2 глазури:
- шоколадова, която аз не предпочитам, защото до сега само веднъж уцелих като консистенция - 2 с. какао + 1 яйце + 1 л. вода + малко пудра захар - това се бърка и се нанася с четка върху още топли меденки;
- белтъчна глазура, която предпочитам и оцветявам с боички - хартисалите белтъци (2 бр.) + няколко капки лимонов сок се разбъркват на бавна скорост; V се увеличава. като се посгъсти малко масата, се добавят между 150 и 200 гр. два пъти пресята пудра захар. ако сместта е гъста, се добавя лимонов сок; ако е пре-течна - пудра захар. това с 2 пъти пресяването не е за пренебрегване, защото иначе глазурата става на бучици и захарчетата вътре хрускат. да не говорим, че тия бучици стават после на балончета с въздух и белите елхички стават на дупчици - това от опит го казвам   Mr. Green

напомням, че имено от медената смес се правят медените къщички. коетостава така:
изрязват се макети от картон (при мен от кутия натурален сок) - 2 стени с прозорци, 2 стени с триъгълно завършване, 1 под + 2 ската за покрив; тестото се изрязва по тия форми; отделно се прави малко цилиндърче за коминчето; пече се по горната схема. къщата се сглобява с белтъчната глазура. добре е при слепването под основата да се слага хартия за печене, защото като се разтече тоя ми ти белтък по дъската, така залепва, че после къщата не може да се откърти - и това от опит го казвам  Peace. украсата се оставя за ден-два по-късно - като изсъхне лепеното. вчера за 2 часа, докато камен спеше на обед, сглобих 15 къщички, а днес за още 2, пак докато спеше, оцветих 8; по ръбовете лепнах оризончета. туй го казвам, за да стане ясно колко бързо става всичко - изглежда трудно и връткаво, но не е  Peace
  
 
 
 

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 07:57 от маик

# 668
  • София
  • Мнения: 1 464
    Маик, благодаря за подробните инструкции!  bouquet
    Другата седмица като сме си вече в новото вкъщи, надявам се най-после, ще се опитам на спокойствие да експериментирам докато не се получат както трябва меденките! Отново ме порази с размаха си на работа, как 15 къщички, бе човек, много е това, браво на теб!
    Още нещо, а с тази глазура от яйчен белтък дали може меденките да издържат 2 - 3 седмици на стайна температура и с какви боички оцветяваш, може би някакви сладкарски, от къде може да си купя такива? А за подправките - 2 ч.л.  общо джинджифил, канела, индийско орехче или по 2 ч.л. от всяка подправка?
Маик, и ако след всичките подробности за тези меденки качиш и някоя снимка на къщичките... да знаеш, че много ще се радвам, че си е друго око да види  Grinning
    А за количките, моето мнение е, че зависи от количката, защото моята беше двойна - децата са едно до друго и беше невероятно маневрена, удобна, минаваше през всички стандартни врати, с една ръка я бутах без проблем. Отиде при една мама с две дечица на по 5 годинки, които имат здравословни проблеми и се возят в количка и ми каза, че е страхотна, беше толкова доволна и щастлива... Добре че отиде при хора, които имат нужда от такава стабилна количка... А съм виждала на Чиполино и други подобни двойни, които са ужасно трудни за бутане и неудобни за децата... а и на мен не ми допадат влакчетата май много, но за някои мами това е добър вариант. Сега много искам бъги борд, от този вид, на който стъпва детето и е право, когато имам възможност ще си взема.
    Играчтите - то е ясно, отдавна сме минали на пластмасови и дървени и ние, дори не си помислям за стъклени, майка ми беше донесла маналата година, но аз ги прибрах и казах, че по-късно ще им дойде времето, но не сега  Grinning
    Олимпиа, може ли по един гръцки въпрос? Познаваш ли Солун и тамошната Икеа? Искам да отида до Солун сама. Ама с влак - билетът бил отиване и връщане 30лв, една позната ми каза, че за същата цена имало и автобус до там, ще се разтърся. Искам да взема някои дребни неща от там - дървени щори и стативи за рисуване за Коледа за децата. Дано успея да ги нося... Моят въпрос е - много ли е надалеч от ж.п. гарата Икеа, мога ли да стигна с градски транспорт до там и как?

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 11:45 от happymammy

# 669
  • Мнения: 3 137
бои изпозлвам сладкарски. купувам от дрогерия жанин - http://eapteka.bgpharmacy.com/prices.php?aid=93&PHPSESSID=e8 … 2b1092a8b7eac77a8 намира се на обръщалото на трамвая зад Градски съд; 1 шишенце е около 2-3 лева; капват се капки до получаване на силата на желания цвят; често изпозлвам и останали бои от великденските яйца - ако са от безвредните прахообразни, и те стават;

за белтъците и аз съм се чудила дали няма да се развалят. обаче помня, че в детството ми баба събирше белтъци от различни маджи и в зимния сезон ги разбиваше със захар и ги оставяше да се сушат на акумулиращата печка - сушаха се дни, да не кажа и седмици, но накрая си ставаха безформени целувки, които ние слепвахме със сладко - значи, не се развалят. а и гледам меденките в 100 грама сладки,ч е си стоят пакетирани и готови за продажба, и срокът им на годност е космически - и те са намазани с цветна белтъчна глазура. може, значи, да стоят. моите неща ще чакат от тоя викенд до коледа, което си прави почти 4 седмици  Peace
и да, ще снимам. сега пека още няколко вида неща, и като приключа, ще наснимам творенията  Peace

икеа солун беше на пътя към летището - няма начин да няма транспорт. ако се не лъжа, дори има такъв на магазина -поне в другите държави е така - впрага икейският транспорт се движеше на определено време и май дори беше безплатен  newsm78


# 670
  • София
  • Мнения: 299
Белтъчната глазура не се разваля. Белтъците изсъхвт за около едно денонощие и после могат да траят.
Сладкарски бои има и на Женския пазар в едно малк павилионче с много видове подправки и сладкарски съставки.

# 671
  • Мнения: 5 489
Маик, а да имаш рецепта за флан с круши случайно? Онзи ден гледах по Фиеста ТВ, вярно, маслена бомба беше, ама аз няма да го правя всеки ден, я. Търсих из гуглето, но нито една рецепта не беше точно тази, а не знам името на майстор-готвача, който я приготви. Даже в сайта на Фиеста търсих, не открих и там. Основата на флана ясно - маслено тесто. Обаче каква беше сместа, която сложи отгоре, тотално забравих. Освен че имаше пак масло и филирани бадеми. А накрая сложи и брашното, защото ако го сложиш по-рано, глутенът се активизирал и сместа се втвърдявала  Crazy /какво значи да си chef - знаеш такива тънкости, дето на простосмъртния готвач няма и през ум да му минат/. Та така. Сега ме е яд, че не мога да намеря рецептата, че очите ми останаха в този флан.... И в готварския ще гледам, макар че гугъл щеше да ми го извади на челна позиция, ако имаше резултат.

# 672
  • Мнения: 3 137
Сладкарски бои има и на Женския пазар в едно малк павилионче с много видове подправки и сладкарски съставки.
a къде, моля, се намират там - по десния зеленчуков ред или по левия - на парцалите? и в кой край - преди симеон или по- към лъвов мост?
мак'кити - не съм го и чувала това нещо. аз всъщност не съм сладкар, нито съм кулинар. просто няколко пъти в годината ме перват някакви яки настроения, които ме вкарват за дълго време в кухнята, но всъщност гурманството не ми е в кръвта  Rolling Eyes

# 673
  • София
  • Мнения: 299
a къде, моля, се намират там - по десния зеленчуков ред или по левия - на парцалите? и в кой край - преди симеон или по- към лъвов мост? 

съвсем близо до Симеон - не знам ляв или десен ред се пада Wink, но е страната, от която се намират няколкото арабски магазина на ъгъла със Симеон. само не помня дали от този ъгъл със Симеон тръгваш посока Халите, или посока Лъвов мост, но е съвсем близо от пресечката. Има един магазин за насипно кафе и чай и до него е павилиончето за подправки и др. такива пакетирани продукти. Съвсем малка витринка и първия път като търсих за малко да я подмина.

# 674
  • Мнения: 350
маик какво ще кажеш да ме осиновиш  Simple Smile Аз ще съм много кротка, ще слушам и папкам когато кажеш и винаги ще те гледам с блеснали очи когато те "перват някакви яки настроения, които ме вкарват за дълго време в кухнята "   bouquet

Сега малко извън готварството. Как да опазя току що проходилото бебе от пластелина по пода, моливите навсякъде, дребната хартия от апликирането ? Въобще Рада е във фаза да твори, но доста често малки части от творенията й се оказват по пода а два пъти вадя пластелин от устата на бебето? Замислям се за някакъв вид тесто вместо пластелин, но въобще си нямам на идея как да го направя?

Общи условия

Активация на акаунт