Хотелите във Велинград

• 115 571
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, аз винаги казвам, че мнението е мнооого субективно - все пак всичко се пречупва през лична нагласа, очаквания и критерии. Ето, напред писах за "Родопско село". Отиваме вечерта, посрещат ни, настаняват ни, усмихнат сервитьор ни обслужва бързо и старателно, забавляваме се, доволни и предоволни... и затова отиваме на обяд пак там, на следващия ден. Идва една повлекана, ястията се бавят, толкова разочарована бях  Mr. Green Е, за има няма 12 ч. две мои лични и коренно противоположни впечатления  Tired
Lo6a mama , надявам се сега, като е по-студено, да затоплят по-старателно Акватоник-а. Но задължително предупреди като резервираш - поне стаята ви да е топла, за всеки случай  Laughing Че то хубаво има ток постоянно, ама стига са го пестили де  Joy
Цената наистина е изгодна, макар менюто да е доста оскъдно, не знам дали писах напред: два вида салата, два вида готвено /печено свинско и пиле със сметана и броколи/, имаше и пастърва на скара, малко плодове и един вид пастички. Толкова. Недостатъчно маси в ресторанта..... Абе, да не се повтарям, мисля, че описвах вече в темата  Peace

Приятено изкарване на всички и дано със субективните си мнения си помогнем взаимно - всяка от нас да почива там, където ще се чувства приятно и уютно  Hug

# 181
Шани, басейнът на Аугуста е леден, става само за плуване. Да, има детски басейн, който е с по-поносима температура, но се изтарикатиха в повечето хотели, а в Аугустата това го правят вече втора година. Затоплят водата в събота сутринта, следобяда и в неделя е топла, но в понеделник към обяд вече е изстинала. За хора, които не са само за уикенда това не ги устройва. Лично аз живея на 350 км от Велинград, от Хисаря също съм далеч и предпочитам минимум 5 дневни почивки.
Единствено в Аугустата съм си позволявала да се разправям за студената вода, оправданието - нещо се било развалило. Но впоследствие установих, че нещото се разваля от вторник да петък всяка седмица.

Мила Лоша мама,
още преди да тръгнеш, знаех какъв коментар ще напишеш.
Жалко за почивката ти.
Разходихте ли се до Максито?
За там също съм 89% сигурна, че няма да ти хареса. А и има доста едни местенца около него /изнесени тераси с шезлонги, скелета за вървене около хотела/, за малко дете си е доста опасно. Трябва да си с широко отворени очи. Все се каня да прехвърля снимки....
Харесаха ми Гранда /без водата в големия басейн/, Олимп си ми е като вкъщи, зная му слабостите, но не мога да се откажа от топлия басейн, а аз предимно затова ходя.
Май вече нямам настроение за проби и грешки, затова го предпочитам, но следващия път /напролет/ ще пробвам в Рич /четох, че си доволна/.
Само, моля те, напиши ми в сравнение с температурата на Олимп как е водата на вътр. басейн. И колко е голям в действителност, че на снимка понякога размерите са измамни.

# 182
  • с/у ОколоМръсТното
Шани, басейнът на Аугуста е леден, става само за плуване..

е, чак пък...
Аз в ледени не влизам. А в този влязох. Номерът е да се влезе 1-во в големия... като почувстваш хлад, в детския и накрая в джакузито.
Т на големия е около 29 гр.
Т на детския е около 30-31 гр.
Т на джакузито е около 36 гр.
Ние само съботно-неделно сме по СПА х-лите. Така, че Т на водата в понеделник няма никаво значение за мен.

А има и друго... който си е плувец и си търси дължините, не одобрява Т в басейна да е повече от 25-26 градуса. Дори някой се мръщат и на такива "жеги".
Та затова от х-лите не си позволяват да разочароват и плувците. За нас, змийчетата по природа (дано не се обидиш) са подготвени джакузитата.  Joy

# 183
Шани  Hug радвам се да съм полезна  Hug

lady_Blu скъпа  Hug не никъде не излизахме, защото от Селект да излезеш си е мъка...
Понеже не работеше интернета не можах и да си букна друг хотел да се преместим...
Мерси, че ме предупреди за Макси  Hug
Рич си го обичам да. Басейна е много топъл, по топъл е от Олимп( като бяхме над 37 градуса определено) и цялото помещение също, защото е по малко.
В джакузито се вариш буквално.
Басейна не става за плуване, реално снимките му в нета дават реална представа,  по малък от този в Олимп, но все пак не малък, като тези от които се плаша в Лъки лайт или Уникат. Ако искаш ми прати мейл на лични да ти пратя снимки, че аз вече не публикувам в интернет. В басейна са напускали за дечицата гумени играчки .
Спато е добро. Доволна съм от масажите. Аз писах за Винотерапията там, за ваната за двама на Дионисий  Simple Smile
Настаняването е хубаво,  двойната луксозна стая е просторна с огромна спалня. Почистваха перфектно. За децата има халати по размер.
Също с дете да си там-24 часа детегледачка на разположение срещу допълнително заплащане можеш да си я викнеш, по което време искаш. Само казваш на резцепция и ти я викат. Иначе безплатен вътрешен детски кът с детегледачки . Бяха много мили с детето. Има играчки, пързалка, басейн с топки за малки дечица е подходящо за дечица до към 6 годишни по моя преценка. Сина ми много стоя там  Wink
Хубаво е и че е до лоби бара детския кът и можеш да си седнеш с половинката а детето ако се присети да идва до теб. Сега в Селект тия мини детски кътчета бяха в края на коридор със стаи и не стига, че беше тясно , но и няма как да си оставиш там само детето , защото не само че няма детегледачка а и е далеч от лобито и висиш и се гърчиш там в малкото кьошенце. На всичкото отгоре там в Селект от една от стаите до детския кът ни лаеше куче-явно пускат и кучета вътре. Представи си, колко бях "щастлива"  Laughing
Но да се върна към Рич. Външния детски кът сигурно го знаеш. И вънка е приятно кафенето. И си в центъра и има къде да се разходиш.
И не на последно място таверна Омар е готино заведение, вкусно ми беше там много.
Аз наистина се чувствах готино там и бих отишла пак  Simple Smile дано да си държат нивото  Peace

# 184
Аз също винаги съм се чудела, как е възможно Велнград да е толкова запуснат като град, претендиращ за спа столицата на Балканите. Смешно е такова твърдение!
Градът е в окаяно състояние. При толкова хотели и капиталовложения, все нещо не остана ли за града, за подобряване на цялостната му визия и инфраструктура? Например до Клептуза така и не отидохме, защото приятели ми казаха, че е крайно запусната, та предпочетох да си я запазя в спомените, такава, каквато я помня от детството си.

За хотелите наистина е относително, мнения различни, но все пак, мисля, че от форума много полезна информация може да се получи. Водещото в моето мнение за хотел е това, че искам да има удобство за детето. Топъл детски басейн си е задължително условие, а не джакузи, където да е препълнено с възрастни. Детски кът, хубава готвена храна, добра хигиена.

Lo6a mama, интернет залата в Селект не работеше ли?

# 185
Да Клептузата е в окаяно състояние, ходихме пролетта, като бяхме в Рич. Сега от Селект никъде не мръднахме, по ония баири около него, не ни се изкарваше колата.

Аз си носех лаптопа, безжичната връзка беше тоооооооооолкова слаба че нищо не се отваряше, хващах сигнал и от Велина също толкова слаб. Дадоха ми кабел  от рецепцията да се вържа директно и пак нямаше интернет(излезе текст че хотела не си го е платил към виваком).Питах на рецепцията и се извиниха, че наистина няма...

# 186
Добре де в хотел Макси толкова ли е зле,защото в сайта изглежда супер.Спа центъра как е,много ли е студена водата в басейна че ние резервирахме за уикенда,ако някой е ходил да пише по-подробно.

# 187
  • Бургас
Шани  Hug радвам се да съм полезна  Hug

lady_Blu скъпа  Hug не никъде не излизахме, защото от Селект да излезеш си е мъка...
Понеже не работеше интернета не можах и да си букна друг хотел да се преместим...
Мерси, че ме предупреди за Макси  Hug
Рич си го обичам да. Басейна е много топъл, по топъл е от Олимп( като бяхме над 37 градуса определено) и цялото помещение също, защото е по малко.
В джакузито се вариш буквално.
Басейна не става за плуване, реално снимките му в нета дават реална представа,  по малък от този в Олимп, но все пак не малък, като тези от които се плаша в Лъки лайт или Уникат. Ако искаш ми прати мейл на лични да ти пратя снимки, че аз вече не публикувам в интернет. В басейна са напускали за дечицата гумени играчки .
Спато е добро. Доволна съм от масажите. Аз писах за Винотерапията там, за ваната за двама на Дионисий  Simple Smile
Настаняването е хубаво,  двойната луксозна стая е просторна с огромна спалня. Почистваха перфектно. За децата има халати по размер.
Също с дете да си там-24 часа детегледачка на разположение срещу допълнително заплащане можеш да си я викнеш, по което време искаш. Само казваш на резцепция и ти я викат. Иначе безплатен вътрешен детски кът с детегледачки . Бяха много мили с детето. Има играчки, пързалка, басейн с топки за малки дечица е подходящо за дечица до към 6 годишни по моя преценка. Сина ми много стоя там  Wink
Хубаво е и че е до лоби бара детския кът и можеш да си седнеш с половинката а детето ако се присети да идва до теб. Сега в Селект тия мини детски кътчета бяха в края на коридор със стаи и не стига, че беше тясно , но и няма как да си оставиш там само детето , защото не само че няма детегледачка а и е далеч от лобито и висиш и се гърчиш там в малкото кьошенце. На всичкото отгоре там в Селект от една от стаите до детския кът ни лаеше куче-явно пускат и кучета вътре. Представи си, колко бях "щастлива"  Laughing
Но да се върна към Рич. Външния детски кът сигурно го знаеш. И вънка е приятно кафенето. И си в центъра и има къде да се разходиш.
И не на последно място таверна Омар е готино заведение, вкусно ми беше там много.
Аз наистина се чувствах готино там и бих отишла пак  Simple Smile дано да си държат нивото  Peace

Живот и здраве в други ден тръгваме!Доверявам ти се напълно за хотел Рич!  bouquet

# 188
Септември бяхме в Гранд хотел Велинград - 10 дена. Има още какво да се желае.
Закуската - всеки ден едно и също, кроасани и кекосве ги дават докато свършат (накрая са толкова сухи, чак коричка имат). Събота и неделя - закуската е кошмар, трябва буквално да се пребориш за храна, защото всичко свършва бързо и не дозареждат от всичко.
Не отварят всички салони за закуска и като седнеш на масата понякога е възможно да няма прибори (или останали от предишните).
На обяд и за вечеря не съм впечатлена от ресторанта - имам пред вид храната.
Детския кът - има само в събота и неделя жена която се "занимава" с децата. (не ги поглеждаше изобщо, лакираше се, не и пукаше какво правят децата, много лошо впечатление ми направи това).
Управителката се разхождаше с кученце пуснато в лоби бара, което ходеше на всякаде в хотела. Влезе в детския кът и стресна ужасно дъщеря ми, която си играеше там сама.
Имаше някакъв ремонт и ужасно се тракаше и чукаше. Оплакахме се на рецепция и не ни повярваха. Чак когато камериерката потвърди предложиха да ни преместят, но ни увериха, че повече няма да се трака.
Водата в басеина (големия) е чудесна за плуване - около 28 градуса. В малкия и джакузито е направо топла водата и са претъпкани.
Същото се отнася и за сауните, парната баня - много хора. СПА - хареса ми.
Като цяло хотела е хубав, хареса ми, но трябва да поработят върху обслужването, менюто в ресторанта и да има повече условия за деца.
Бих повторила пак престоя си там, но лятото, а не есента или зимата. Peace

# 189
Аз си носех лаптопа, безжичната връзка беше тоооооооооолкова слаба че нищо не се отваряше, хващах сигнал и от Велина също толкова слаб. Дадоха ми кабел  от рецепцията да се вържа директно и пак нямаше интернет(излезе текст че хотела не си го е платил към виваком).Питах на рецепцията и се извиниха, че наистина няма...

За разходките извън хотела на нас не ни се изкарваше колата и за целта ползвахме такси - 2 лв и нещо излизаше до центъра примерно.
А за интернета, в по стаите нямаше и точно заради това се качвах в компютърната зала на последния етаж - търсих къде да се преместим, но престоя ни въобще във Велинград трябваше да се прекрати и си тръгнахме.

# 190
Вени  Simple Smile в сайта на хотела пише ,че в стаите има високоскоростен кабелен интернет и безплатен Wi- Fi! Такъв нямаше! На рецепцията ми дадоха и кабел в случай че е слаба безжичната мрежа.Питах  после девойките на рецепцията и те ми се извиниха , но не са ме пращали в компютърна зала, защото казаха че в целия хотел няма.
Относно таксито, предполагам се досещаш , че за мен тези 2 лв са нищо , просто за мен е неудобство да обикалям по останалите хотели и да питам имат ли места, далеч по цивилизовано ми се струва да ги букна през интернет.

# 191
  • София
Лоша мама, ти направо ме  отчая с отзивите си за Селект. Аз мислих с него да разнообразим за Коледа, понеже за мен освен за малкото е важно и разнообразието и на голямата ми щерка.

Дали съм пропуснала, но не разбрах работят ли боулинга и нощният бар? Без интернет също ще е голям кошмар за мен . Ще ми мрънка 3 дни и ще ми развали почивката.

Акватоник, разбирам е по добре за мамента , но  пък няма други занимания за по големите ooooh!

В голяма чуденка съм

# 192
Stelitka ,  в Акватоник има зала за симулаторни спортове  Peace
Виж, интернет не съм се интересувала дали е имало, какво-що...  newsm78

# 193
Stelitka до боулинга и нощния бар не сме ходили.Едната сутрин искахме но се оказа ,че работи от 13 часа а сина ми спи от 13.30 после закуска, басейн, изсушаване , вечеря и го приспивам...
Съжалявам ако съм те отчаяла с отзива си Sad, но по добре отзива ми да те отчая и да си предупредена, отколкото почивката да те разочарова.
Аз не бих препоръчала хотела на приятел  Stop

# 194
  • София
Разбира се, че е така. Това е ценната помощ на форума в случая. Да бъдем предупредени, за да не си разваляме почивката. Лоша мама Благодаря Hug

Merlinski - Сега ще разгледам Акватоника. И накрая ще стане така- Ще отседнем в Акватоник, ще се храним в Олимпа и ще се забавляваме в Гранда.

Толкова много хотели и няма подходящата комбинация на едно място.

Общи условия

Активация на акаунт