Какво готвите,вегетарианци?

• 68 738
  • 410
  •   1
Отговори
# 255
# 256
Една идея от мен за здравословна закуска с киноа

Рецептата на Cooks and Bakes

# 257
# 258
Simple Smile хайде и от мен малко рецепти за вас вегетарианци,
ние с малкия сме лакт-ово вегетарианци

наскоро почнах да събирам рецептите в един сайт, ще поместя салатки, сандвичи и други наши любими ястия с кълнове и сурови зеленчуци, имам и постни тестени изделия, понякога ми се яде сладучко и на мен  Whistling

още са много малко салатите, но лека по лека, нашете семейство ще яде и допълва секцията Simple Smile
салати с кълнове
и тук
http://madeitinhome.com/index.php/recipes/category/vegetarian.html

утре сме на кълнове от люцерна, отгледах си и от ръж и още му се чудя, какво да го направя - приемам идеи всякакви  Hug

# 259
Може ли някой да ми опише вкуса на амаранта и киноата? Приличат ли по вкус на нещо изобщо?
Никога не съм опитвала, а не смея да експериментирам, ако не се яде вкъщи.

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 10:52 от Аея

# 260
Може ли някой да ми опише вкуса на амаранта и киноата? Приличат ли по вкус на нещо изобщо?

...аз не мога да посоча подобен вкус newsm78. В малки разфасовки за проба. Но те могат да се смесят и с друго зърнено и така вкуса ако не ви хареса няма да го усетите Peace

# 261

силен Simple Smile ако си мирисала брашно от просо миризмата на киноа е подобен.
ако ти е за първи път не го яж само сварен - направи си го със зеленчуци, бульон, има и готови смеси с ориз, киноа, нахут и др зърна вътре- ние си го харесваме, както и амаранта
но не всеки може да го яде, не е типично безвкусно семе

пробвай може да ти хареса  Hug

# 262
А откъде да купя - виждала съм само в био магазините, някъде другаде дали продават?

# 263
А сега де... май не-био не се внасят в България... или поне аз не съм виждала.
Пикадили и Хит имат био-щандове (на Хит е доста голям), там мисля, че има.

# 264
А сега де... май не-био не се внасят в България... или поне аз не съм виждала.
Пикадили и Хит имат био-щандове (на Хит е доста голям), там мисля, че има.
в пикадили 95 % съм сигурна че няма

# 265
  • Linz
На мен киноа не ми хареса особено, а амарант- съвсем. И просото не ми харесва.
Виждала съм ги само в био-магазини.

# 266
в Карфур

В комбинация с нещо друго не се усеща вкуса Peace Или покълнали към салата, също е приемливо. Полезно е и си струва риска да опита човек Laughing

# 267
Точно влизам да споделя рецепта с киноа  Grinning Аз купувам от Англия, първият път купих обикновена и никак не ми хареса, сега намерих био киноа и вкусът е по-различен, не си въобразявам  Peace На ме ми харесва доста, но задължително го овкусявам с подправки  Peace В момента хапвам киноа с доматен сос и консерва риба тон с черен пипер и лимон, наръсено с пресен босилек-наподобява паста, невероятно вкусно!!
Друг вариант 1:1 киноа:басмати с много къри, джожен и червени чушки, гарнирам с кисело мляко и чесън   chef
Страхотен любител на киноа съм. А на детето задължително в супите слагам киноа, вместо ориз  Grinning

# 268
Ние си ги харесваме много, даже малкия капризен малък човек ги яде "по килограми" въпрос на вкус според мен, но не може да се отрече страната миризма

# 269
  • Linz
Кажете някоя рецепта с амарант. Пробвах на два пъти да слагам по малко в тестото за хляб, но и двата пъти хляба замина в боклука- никой не успя да го яде. Сега се чудя какво да го правя- почти цял пакет имам.
А спелта как приготвяте? Пробвах с мед и канела- яде се, но искам да опитам и по друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт